Προς το περιεχόμενο

Αυτοαμυνα και χρηση non lethal weapons.

BladeRunner

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Δεν εχω μιλησει ακομα με τον διευθυντη του στερ.πηρε τηλεφωνο σπιτι αλλα δεν ηθελα να μιλησω εκεινη την στιγμη.

απο οσα μου ειπε η μνηστη μου παντως της ελεγε κατι για να δουμε τις καμερες και μαλακιες...δηλαδη αυτοι δεν θα κανουν κατι,απλως να ανλαβω εγω ολο το βαρος της διαδικασιας...

θα τον παρω τηλεφωνο μετα,να δω τι θα πει και σε εμενα.

Αυτό είναι το #1 πρόβλημα IMHO.

Προφανώς έχει ξανασυμβεί το περιστατικό – έστω βάση ‘φήμης’

Αλλά ο καλός επιχειρηματίας δεν κάνει μηνύσεις.

Να ξέρεις από κάτι τέτοια το μυαλό μου πάει ακόμα και αλλού

Σε θεωρίες για συμμορίες τις νύχτας, προστασίες κ.ο.κ.

Πριν να το πάω μακριά… και ηφαντασία μπορεί να οργιάζει.

Πιστεύω ότι εάν ο ‘Διευθυντής’ (ή όποιος είναι αυτός) δεν κάνει μόνος του (προστατεύοντας εσένα να μην έχεις εμπλοκή) μηνύσεις

Φέρει και αυτός ηθικά βάρη…

• Απαντ. 98
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Ρε έλεος.Δε περίμενα να το πέρεις στα σοβαρά.Για πλάκα το είπα.

Τελως πάντων,ας μου επιτραπεί η έκφραση αλλά μαζεύτηκαν εδώ πέρα απ ότι βλέπω κουραδόμαγκες που νομίζουν ότι με τη χρήση ηλεκτροσόκ θα είναι ασφαλείς και τη θεωρούν απαραίτη όταν δήθεν οι άλλοι δεν είναι άνθρωποι όπως είπε πριν και πριν ο σαλονικιός.Εχετε χάσει κάθε μορφή λογικής αν θεωρείται αυτή τη χρήση όπλων δήθεν αναγκαίο κακό.

Και ναι θα το ξαναπώ είστε κουραδόμαγκες γιατί ένας σωστός ξέρει να μυρίζει πότε έρχεται ο καβγάς,ξέρει πως να συμπεριφερθεί,ξέρει πως να μετριάσει τον άλλον,ξέρει να δείχνει να μην φοβάται και να μην έχει αέρα φλώρου όπως εσύ.Και γω κάνω 2,5 χρόνια kickboxing αλλά όταν ένα βράδυ κάποιος ρωσοπόντιος πήγε να μας βγάλει μαχαίρι σε μένα και έναν άλλο φίλο μου κάτι άλλο μας προστάτεψε και όχι η πολεμική τέχνη.Πράγμα που αν και είσαι δικηγόρος κρίμα δε πρόκειται να το καταλάβεις.

Μπορω να σου πω πολλές ιστορίες με άτομα που τους την πέσαν για καβγά τελείως μα τελείως στα ξεκόδουνα αλλά φέρθηκαν έξυπνα και τη γλιτώσαν..

Ενα σου λέω πρόσφατα έναν φίλο μου εφόσον είχαν κανονίσει ραντεβου σε ένα πάρκο για να πάνε να τον πλακώσουν δύο γομάρια ,μετά από 1 ώρα βρισκόταν με τον έναν για καφέ...ναι ξέρω σας φαίνεται γελίο...αλλά άμα σας πω πόσο έξυπνα αντρίκια κ διπλωματικά το χειρηστικε το θέμα θα μείνεται μ@@ες,πράμα που εσύ φίλε μου αν και δικηγόρος δε πρόκειται να καταφέρεις....

Αντε τράβα να παραγγείλεις τώρα το όπλο-ηλεκτροσόκ σου για να σε προστατευσει και την επόμενη φορά που θα μαι εγώ σε καβγά θα σε φωνάξω για για να του περάσεις τα 300.000 βολτ....

Ερε γλέντια....

ο,τι να ναι...τα παντα ολα...

nuff said.

Δημοσ.
μεσα προστασιας δεν υπαρχουν?οταν ημουν μικρος,πριν πολλα χρονια,ειχαν επιτεθει κατι πακιστανοι να βιασουν μια πρωην κοπελα μου...

Με συγχωρεις ,αλλα πρεπει να εισαι πολυ γκαντεμης και να φερνεις γκαντεμια και στους γυρω σου. Μα καλα ολα σε εσενα και στις κοπελες σου συμβαινουν? :P

Παντως πολλα θεωρουνται παρανομα στην Ελλαδα, ΑΛΛΑ επειδη ζουμε σε μια μπανανια πρεπει να παιρνουμε την κατασταση στα χερια μας, γνωριζοντας ομως τις συνεπειες που θα εχουν οι πραξεις μας

Δημοσ.
Με συγχωρεις ,αλλα πρεπει να εισαι πολυ γκαντεμης και να φερνεις γκαντεμια και στους γυρω σου. Μα καλα ολα σε εσενα και στις κοπελες σου συμβαινουν? :P

Παντως πολλα θεωρουνται παρανομα στην Ελλαδα, ΑΛΛΑ επειδη ζουμε σε μια μπανανια πρεπει να παιρνουμε την κατασταση στα χερια μας, γνωριζοντας ομως τις συνεπειες που θα εχουν οι πραξεις μας

αχαχαχα,ετυχε....εξαλλου ξερω πολλους συμφοιτητες και τωρα συναδελφους που εχουν ζησει πολυ χειροτερα.μπουκαλια να γινονται μαχαιρια κτλ κτλ...

το βρισκω τραγικο παντως μια ζωη να αποφευγω τους καυγαδες και να μπλεχτω τωρα απο το πουθενα...αν μιλαγαμε θα τους κουμανταρα καπως...με χαμογελακι,με γλωσσα αναλογη και ηρεμη κτλ...αλλα εκει γινανε ολα πολυ γρηγορα....

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 13:42 ----------

Αυτό είναι το #1 πρόβλημα IMHO.

Προφανώς έχει ξανασυμβεί το περιστατικό – έστω βάση ‘φήμης’

Αλλά ο καλός επιχειρηματίας δεν κάνει μηνύσεις.

Να ξέρεις από κάτι τέτοια το μυαλό μου πάει ακόμα και αλλού

Σε θεωρίες για συμμορίες τις νύχτας, προστασίες κ.ο.κ.

Πριν να το πάω μακριά… και ηφαντασία μπορεί να οργιάζει.

Πιστεύω ότι εάν ο ‘Διευθυντής’ (ή όποιος είναι αυτός) δεν κάνει μόνος του (προστατεύοντας εσένα να μην έχεις εμπλοκή) μηνύσεις

Φέρει και αυτός ηθικά βάρη…

αν καπου φταιει πιστευω οτι φταιει στην μη υπαρξη σεκιουριτι.καποια στιγμη θα πρεπει να μπω στην ΝΟΜΟΣ να δω τι παιζει για αυτο...δηλαδη αν ειναι υποχρεωτικη η παροχη υπηρεσιων φυλαξης σε τετοιους χωρους.

οπως και να εχει δεν περιμενω πολλα....

παντως δεν περιμενα,εχοντας ξεμεινει απο μπαταρια αυτοκινητου στο ζεφυρι στις 3 το βραδυ,εχοντας βρεθει μεσανυχτα στον ηφαιστο στην κομοτηνη για οσους ξερουν...κτλ κτλ κτλ...

δεν περιμενα οτι θα μου ερθει....μεσα στο σινεμα....χαχαχααχ

Δημοσ.
Δεν υπάρχει AFAIK νομική υποχρέωση για security.

Για αυτό μίλησα περί ηθικής.

ναι ε? μαλιστα...αν οντως ισχυει αυτο,ε τοτε λυπαμαι για λογαριασμο τους...

πιο πολυ φταει για μενα ο κινηματογραφος παρα αυτοι οι διαφοροι...

εξαλλου το ιδιο μου ειπαν και οι κοπελες....αυτοι ειναι γνωστοι αλητες,η διοικηση τι κανει....κριμα...δεν ξαναπαταω εκει.στο μολ με τα εμο αλλη φορα....

Δημοσ.
Καλά κορόιδευε.....

δεν κοροιδευω...μερικα απο οσα λες ειναι σωστα...εξαλλου δεν εισαι ο μονος που τα εχει κανει...και πιστεψε με,για να ειμαι δικηγορος και οχι μαθηματικος σημαινει οτι εχω επικοινωνιακη δυνατοτητα.

εχω αποφυγει αρκετους καυγαδες...επισης εχω γλυτωσει ατομα απο καυγαδες...ειδικα συμφοιτητες μου σε καταληψεις με μπαχαλα...τους επαιρνα τους δικους μου σηκωτους...δεν ειμαι τοσο φλωρος οσο νομιζεις κικ μποξερ μου...

ουτε ειμαστε κλεισμενοι στο σπιτι...

αυτο που εγινε χτες ηταν κατι το παιστευτο...ειλικρινα δεν υπηρχε...αστο

και το να μας λες κουραδομαγκες εκτος του οτι υποθετω παραβαινει τους ορους χρησης του φορουμ,εμενα με προσβαλει.

πως λοιπνο να κανω συζητηση μαζι σου.εσυ μπηκες εδω να τσακωθεις.αντιλαμβανεσαι οτι ειναι τοο ματσ 2 για εμενα :P

kane loipon doyleia soy kai μην ασχολεισαι με κουραδομαγκες...(που εφαγαν ξυλο...παραλογο????).

ο,τι να ναι σοκολατα.

Δημοσ.

Ster Ιλιον ε? Στην γειτονίτσα μου .. Φυσικα να μην ξεχνάμε ότι είναι στα σύνορα Λιόσια με Μενίδι....Εγώ Μενίδι δεν περνάω και ας έχω και Καλάζνικοφ μαζί μου .

Πρώτο λάθος αρχηγε, έπρεπε να πάτε αλλου για σινεμά.

Δευτερον , επειδή μου έχει τύχει παρομοιο περιστατικο , όταν είχα πάει πολύ παλιά στο Αιγάλεω να δώ cinema , ήμουνα με την κοπέλα μου και καθίσανε πίσω μας 5 - 6 γύφτοι , γομάρια και κομμάτια απο μπάφους...Αφου μας ψιλο - παρενοχλούσανε , λέφοντας σε μένα ατάκες: " Την ξέρεις την Λάρα...την ξ***ιάρα....? " , κατάλαβα ότι πρέπει να την κάνω σιγά σιγά. Φυσικά και φοβήθηκα , και πήρα την τότε κοπέλα μου και κάτσαμε πολύ πέρα από αυτούς.

Φιλαράκι , είσαι smart ως δικηγόρος αλλά όχι και street - smart. Προσωπικά τέτοια άτομα , τέτοιες καταστάσεις και γενικά κάτι τέτοια σκηνικά , τα " μυρίζω στον αέρα" . Και όταν κυκλοφορώ στην Αθήνα , και παντού.

Μην τρέξεις σε αστυνομίες , μην κάνεις μυνήσεις , θα βρεις μεγάλο μπελά. Πάρτο ως καλή εμπειρία , ως καλό μάθημα , και από δω και πέρα να είσαι πιο alert , και να ξέρεις να φυλάγεσαι , με το να το αποφεύγεις , και να κόβεις φάτσες και καταστάσεις από την αρχή.

Edit : Ξεκώλα με τα tazer και τα όπλα .... αν είναι έτσι , θα καταντήσουμε Κολομβία , που να σε στραβοκοιτάξει ο άλλος , του ρίχνουνε με το 45αρι στο δόξα πατρί... 16χρονα με Colt ...

Ασε που αν το πάρεις , πιο πολύ θα φοβάσαι , και θα το παίρνεις μέχρι και στο περίπτερο ... ένα όπλο - έστω και non lethal - δεν σου δίνει ποτέ ασφάλεια , ίσα ίσα , σε κάνει πιο ανασφαλή.

Δημοσ.
Ster Ιλιον ε? Στην γειτονίτσα μου .. Φυσικα να μην ξεχνάμε ότι είναι στα σύνορα Λιόσια με Μενίδι....Εγώ Μενίδι δεν περνάω και ας έχω και Καλάζνικοφ μαζί μου .

Δευτερον , επειδή μου έχει τύχει παρομοιο περιστατικο , όταν είχα πάει πολύ παλιά στο Αιγάλεω να δώ cinema , ήμουνα με την κοπέλα μου και καθίσανε πίσω μας 5 - 6 γύφτοι , γομάρια και κομμάτια απο μπάφους...Αφου μας ψιλο - παρενοχλούσανε , λέφοντας σε μένα ατάκες: " Την ξέρεις την Λάρα...την ξ***ιάρα....? " , κατάλαβα ότι πρέπει να την κάνω σιγά σιγά. Φυσικά και φοβήθηκα , και πήρα την τότε κοπέλα μου και κάτσαμε πολύ πέρα από αυτούς.

Φιλαράκι , είσαι smart ως δικηγόρος αλλά όχι και street - smart. Προσωπικά τέτοια άτομα , τέτοιες καταστάσεις και γενικά κάτι τέτοια σκηνικά , τα " μυρίζω στον αέρα" . Και όταν κυκλοφορώ στην Αθήνα , και παντού.

Μην τρέξεις σε αστυνομίες , μην κάνεις μυνήσεις , θα βρεις μεγάλο μπελά. Πάρτο ως καλή εμπειρία , ως καλό μάθημα , και από δω και πέρα να είσαι πιο alert , και να ξέρεις να φυλάγεσαι , με το να το αποφεύγεις , και να κόβεις φάτσες και καταστάσεις από την αρχή.

Edit : Ξεκώλα με τα tazer και τα όπλα .... αν είναι έτσι , θα καταντήσουμε Κολομβία , που να σε στραβοκοιτάξει ο άλλος , του ρίχνουνε με το 45αρι στο δόξα πατρί... 16χρονα με Colt ...

Ασε που αν το πάρεις , πιο πολύ θα φοβάσαι , και θα το παίρνεις μέχρι και στο περίπτερο ... ένα όπλο - έστω και non lethal - δεν σου δίνει ποτέ ασφάλεια , ίσα ίσα , σε κάνει πιο ανασφαλή.

συμφωνω...αν και μενω μενιδι αχαχαχ και μια χαρα,δεν ειχα προβλημα ποτε...και στο βρωμικο του γιωργου ειμαι συνεχεια και γενικα ολα κυριλε...τι να πω...ηταν ενα μαθημα αυτο...

αυτα απο μενα,πρεπει να κλεισω,ευχαριστω για την κουβεντουλα,ψυχαναλυτικη θα ελεγα...χααχαχαχ

Δημοσ.

+1 Καλυτερος τροπος ειναι να το αποφυγεις παρα να αντιδρασεις οταν γινει και το να παρεις τεϊζερ δεν ειναι λυση... Σε ενα απλο ελεγχο να πεσεις θα εχεις αλλα τρεχαματα, μαλλον τα ξερεις καλυτερα ως μελλοντικος δικηγορος.. Προσωπικα σκεφτομουν να εχω πτυσσομενο γκλομπ στο αμαξι ομως αλλαξα γνωμη γρηγορα :-)

• Super Moderators
Δημοσ.

Απορώ με την ευκολία που αναρωτιόμαστε εάν θα ήταν ορθό να κουβαλάμε μαζί μας tazer ή παρόμοια (κατά τον τίτλο) "non lethal weapons" και εάν θα ήταν νόμιμο, επιτρεπτό ή έστω πρέπον να κάνουμε χρήση τέτοιου είδους συσκευών.

Ίσως οι αμερικάνικες ταινίες κάνουν τελικά περισσότερο κακό απ' ότι νομίζαμε...

Κι όμως, ακόμα κι ο πλέον αδαής περί τα νομικά αλλά απλώς επιμελής πολίτης θα μπορούσε να ανοίξει το νόμο (τον οποίο θα έβρισκε μέσω Google με λήμμα έρευνας νόμος περί όπλων...) και θα αντιλαμβανόταν, από το πρώτο κι όλας άρθρο, ότι "Όπλα θεωρούνται επίσης τα αντικείμενα που είναι πρόσφορα για επίθεση ή άμυνα και ιδιαίτερα: α. Μηχανισμοί και κάθε μέσο εκτόξευσης χημικών ουσιών (SPRAY) ή εκκένωσης ηλεκτρικής ενέργειας." (άρθρο 1 παράγραφος 2 του νόμου 2168/1993 "περί όπλων και εκρηκτικών" ).

Ο νοών νοείτο. :-)

Δημοσ.

Το σκηνικό είναι όντως εξωπραγματικό. Λογικό που δεν αντέδρασες, δεν έχει νόημα να κάνουμε τους έξυπνους.Δηλαδή τι ? Να του λέγαμε να τους βγάλει τα μάτια και να τους ξεριζώσει ταρχίδια? Πόσοι από μας θα το κάναμε στη θέση του?

Και ΛΟΓΙΚΟΤΑΤΟ να σκέφτεσαι με κάθε τρόπο την αυτοάμυνα σου. Άλλη συζήτηση το αν θα πρεπε ή οχι να κυκλοφορούμε με όπλα.

Δημοσ.

Εεε νταξει .... εγώ έχω το Luger , αλλά το έχω σπίτι....:lol:

luger2.jpg

Παρεπιπτόντως , να πώ ένα άλλο περιστατικό βίας , ψυχολογικής.... Είχα πάει το αυτοκίνητο για service , και ήτανε ένας φτωχός πακιστανάκος και έπλενε τα αμάξια που βγένανε απο την μουτσούρα...σε γνωστή αντιπροσωπεία. Ξαφνικά σκάει ένας παρακμιακός τύπος , και το παρκάρει στον χώρο πλυσίματος...Ο πακιστανάκος του λέει ¨όχι εδώ φίλε μου " , και αυτός με στυλ νονου της νύχτας , είχε και το σώμα 130 κιλα γομάρι ( με το μάτι τον ζύγισα) , και μια φωνή αγριάνθρωπου , του απαντάει :

- Άσε μας ρε "Αχμετ" , εγώ σκάω εδώ 2000 χιλιάρικα τον μήνα σε service , ήρθατε στην χώρα μας και θα μας μαμήσετε κιόλας.

Αφού μπήκα και του την είπα - με ήπιο τρόπο , μην της μαζέψουμε - και μπήκανε και οι μάστοροι και πήγανε να τον ηρεμήσουνε , τελικά ήρθε ο προιστάμενος και του είπε οκ κύριε , θα σας εξυπηρετήσουμε , συγχωρέστε τον Ομάρ , δεν ξέρει ......

Και ρωτάω , παρόλο τον εκνερισμό που είχα εκείνη την στιγμή , πώς έναν τέτοιο "άρρωστο" άνθρωπο μπορείς να τον αντιμετωπίσεις....

Επίσης , εάν είχα μαζί μου έστω και μια σφεντόνα , ένα φυσοκάλαμο , πιστεύετε ότι όταν έφευγε δεν θα έτρωγε μία στον κώλο ? Αυτά κάναμε πιτσιρικάδες :-D

Φανταστείτε να είχα tazer ή όπλο.....και εγώ και όλοι μας....

Δημοσ.

Εαν κυκλοφορείς έξω πολλές ώρες τετοια περιστατικά είναι συχνά. Μου την έχουν πέσει 10 φορές χωρις να πάθω /κλέψουν κάτι εχοντας φάει μονο μερικές φαπες στη χειρότερη. Το παν ειναι πως τους αντιμετωπιζεις και το στυλ. Αν δειξεις πως φοβάσε την εκατσες.Δε θα σου κάνουν κακο αλλα θα τις φας.Αν τυχεις σε αδιστακτο και κανεις το μαγκα παλι την εκατσες εκτός αν τυχεις σε δηθεν μαγκα μολις τις φαει θα την κάνει.

Και χωρίς λόγο ολα τα παραπάνω(τουλαχιστον προφανή)

Τελευταία φορά ήμουν σε μηχανή και μου την έπεσε ενας με αυτοκίνητο..Καθως επερνα μια στροφή 90 μοιρών επειδη γλυστραγε πολυ ο δρομος πήγαινα αργά δηλαδή με 30-40 περίπου και εκνευρίστηκε ο οδηγός και με περνάει απο αριστερά και μου κάνει το νεύμα της μαλακίας.

Και του ρίχνω και εγώ μια μουτζα..

Μου κάνει νοημα να σταματήσω σταματαει μπροστα μου και του λέω δεν μπορώ να πάω πιο γρήγορα(πηγαινα με 8km/h Περίπου).Και μου βγάζει ενα λόστο κτλ . Και ανοιγει την πόρτα να με χτυπήσει κτλ. Εγώ ομως ημουν εν κινήσει καθως εκανε αυτες τις κινησεις και μολις το μυριστικα ειπα καλυτερα να φύγω απο το μαλέα.

Αυτος συνεχισε να με καταδιώκει και πηγαιναμε αντιθετο ρεύμα στο δρομο σε πολυ extreem καταστάσεις να καβαλάω πεζοδρόμια .Μου πεταξε κατι εργαλεία κατσαβιδια κτλ (ευτυχως ειχα κράνος) και οτι ειχε μεσα στο αμαξι. Σε μια φάση πάει να με χτυπήσει απο αριστερα αλλα καθως το εκανε εγω φρεναρισα αποτομα και βρεθηκε σε ενα πεζοδρομιο και πηρε μπροστα λιγο το αμαξι..Στη συνέχεια πηγαίνοντας σε στενά με τρελές ταχυτητες στροφές 180 μοιρών χωρις να υπάρχουν αλλα αμαξια γυρω δεν ηξερα τι να κάνω.. Ευτυχώς τελευταία στιγμή ειδα μια σκουπιδιάρα και παίρνω μια στροφή που θα τη ζηλευε και ο Valentino και πάω αντιθετο ρευμα και περνάω διπλα απο τη σκουπιδιάρα. Ο τυπος με τη σκουπιδιαρα μπροστα του και 2-3 αμαξια απο πισω της δεν μπορουσε να ακολουθήσει.. Τον ειδα μετα απο τον καθρεφτη να βγαίνει εξω και να χτυπιεται!!

Ελεηνες καταστάσεις αλλα ολα μπορει να συμβουν.

Αλλη φορα πλακωθηκα με πρεζακι χωρις λογο και πλακωνομασταν στη γεφυρα της Μεσογείων στο σταυρο μεσα στο δρόμο! Να περνανε αμαξια απο διπλα μας με 100Km/h. Αλλα το εκανα επειδη ο τυπος αρπαξε τη τσαντα μου κατευθίαν χωρις να εχει προηγηθεί κατι με πολυτιμα πραγματα (ανω των 2.000 ευρω και τη πέταξε! στη μεση του δρομου)!!!!. Και οταν πηγα να την παρω για να σωσω τα πραγματα με ακολουθησε και παιξαμε τρελο ξυλο. Μετα ομως χωρισαν οι δρομοι μας και εφυγε ο καθενας

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...