Προς το περιεχόμενο

domain προβλημα

Ozone

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

ποια ακριβως ειναι τα βηματα που κανεις?

Υποθετω οτι η δικτυωση μεταξυ του pc και του σερβερ δουλευει σωστα ετσι?

DNS στον domain controller εστησες? Θα πρεπει να σε ρωτησε κιολας γιατι νομιζω το θεωρει απαραιτητο

Απεφυγε να χρησιμοποιεις wizard για το join σε domain.

Πηγαινε στα system properties και κανε change το ονομα του υπολογιστη (αν θες) και μετα restart, και μετα Join domain, απο το ιδιο σημειο. Μην τα κανεις με μια κινηση μπορει να μη δουλεψει.

Λογικα πρεπει να σου ζητησει κωδικο domain administrator

Δημοσ.

Κατα πασα πιθανοτητα ειναι θεμα DNS.

Στο PC πρεπει σαν πρωτο DNS να εχει ενα domain controller.

(ειτε βαζεις καρφωτη IP ειτε παιρνει απο DHCP)

Δημοσ.
ποια ακριβως ειναι τα βηματα που κανεις?

Υποθετω οτι η δικτυωση μεταξυ του pc και του σερβερ δουλευει σωστα ετσι?

DNS στον domain controller εστησες? Θα πρεπει να σε ρωτησε κιολας γιατι νομιζω το θεωρει απαραιτητο

Απεφυγε να χρησιμοποιεις wizard για το join σε domain.

Πηγαινε στα system properties και κανε change το ονομα του υπολογιστη (αν θες) και μετα restart, και μετα Join domain, απο το ιδιο σημειο. Μην τα κανεις με μια κινηση μπορει να μη δουλεψει.

Λογικα πρεπει να σου ζητησει κωδικο domain administrator

τα βηματα ειναι αυτα http://www.visualwin.com/AD-XP/ το pc εχει automatic dhcp. ο σερβερ εχει καποια ip εκτος στο alternate dns server.

τωρα ηρθα σε αυτο το γραφειο και προσπαθω να διορθωσω τα προβληματα και να συνδεσω ολα τα pc με το σερβερ. θα ειναι ολα domain. εχω ελιπση καποιον γνωσεων. απο που μπορω να αρχισω ενα καλο step by step tutorial για windows 2003?

Δημοσ.

Τελικα ελεγξες τη συνδεσιμοτητα του domain controller με τα pc? Τον κανεις ping απο τα pc?

Με DNS εισαι ενταξει? Εννοω οτι καλυτερα ο ΙΔΙΟΣ o Domain Controller να ειναι DNS. Οχι απλα να ξερεις καποιον DNS που χρησιμοποιεις.

Οποτε ξεκινα τη διαδικασια να τον κανεις DNS αν δεν ειναι. Θα σου ζητησει και το cd των 2003. Για DNS domain δωστου ονομασια ιδια με του active directory domain αλλα με την καταληξη .local. Δηλαδη domain: hello, DNS domain hello.local (ετσι συνηθιζεται). Μετα, πηγαινε στα DNS settings και ορισε ως forwarder τον αλλο DNS που εχεις.

Στα PC, η στον DHCP server ορισε ως DNS τον Domain Controller.

Αν ολα αυτα εχουν ηδη γινει και παλι δεν μπαινει, δεν πορω να καταλαβω τι εχει παει στραβα. Θα ηταν δυσκολο να τον ξαναστησεις τον Domain Controller απο την αρχη?

Δημοσ.
Τελικα ελεγξες τη συνδεσιμοτητα του domain controller με τα pc? Τον κανεις ping απο τα pc?

Με DNS εισαι ενταξει? Εννοω οτι καλυτερα ο ΙΔΙΟΣ o Domain Controller να ειναι DNS. Οχι απλα να ξερεις καποιον DNS που χρησιμοποιεις.

Οποτε ξεκινα τη διαδικασια να τον κανεις DNS αν δεν ειναι. Θα σου ζητησει και το cd των 2003. Για DNS domain δωστου ονομασια ιδια με του active directory domain αλλα με την καταληξη .local. Δηλαδη domain: hello, DNS domain hello.local (ετσι συνηθιζεται). Μετα, πηγαινε στα DNS settings και ορισε ως forwarder τον αλλο DNS που εχεις.

Στα PC, η στον DHCP server ορισε ως DNS τον Domain Controller.

Αν ολα αυτα εχουν ηδη γινει και παλι δεν μπαινει, δεν πορω να καταλαβω τι εχει παει στραβα. Θα ηταν δυσκολο να τον ξαναστησεις τον Domain Controller απο την αρχη?

με σχιζεις λιγο διοτι οι γνωσεις μου σε domains επανω σε σερβερ ειναι σχεδον 0. το καλυτερο που εχω να κανω ειναι να ξανααρχισω το domain απο την αρχη. να διαγραψω ολους τους users απο τον σερβερ και ξανα. αλλα πρεπει να διαβασω ενα καλο steb by step tutorial διοτι θα σας τα πρισω με τις ερωτισεις.

Δημοσ.

Μη μασας! Η διαδικασια ειναι σχετικα απλη... για τη βασικη λειτουργια τουλαχιστον.

Να ενα step by step

http://www.windowsreference.com/dns/step-by-step-guide-for-windows-server-2003-domain-controller-and-dns-server-setup/

Εσυ θα πρεπει πρωτα να υποβιβασεις τον DC σου σε απλο server. Δες εδω:

http://technet.microsoft.com/en-us/library/cc740017%28WS.10%29.aspx

Πριν το κανεις ομως αυτο, να δουμε αν μπορει να λυθει το προβλημα με την υπαρχουσα κατασταση.

Πες μου το τωρινο domain το εστησες εσυ ή το βρηκες ετοιμο? Αν το βρηκες ετοιμο υπηρχαν pc που ηταν μεσα στο domain και απλα δεν μπορεις να βαλεις καινουρια?

Τελικα ειναι ο DC και DNS? Αν ναι, θα φαινεται στα administrative tools και το αντιστοιχο διαχειριστικο εργαλειο. Πιθανως ομως να μην ειναι σωστα φτιαγμενος, ενω αν λειπει τελειως, σιγουρα εκει ειναι το προβλημα.

Οριστε και ενα αντιστοιχο tutorial για την περιπτωση αυτη

http://support.microsoft.com/?kbid=237675

Δημοσ.
Μη μασας! Η διαδικασια ειναι σχετικα απλη... για τη βασικη λειτουργια τουλαχιστον.

Να ενα step by step

http://www.windowsreference.com/dns/step-by-step-guide-for-windows-server-2003-domain-controller-and-dns-server-setup/

Εσυ θα πρεπει πρωτα να υποβιβασεις τον DC σου σε απλο server. Δες εδω:

http://technet.microsoft.com/en-us/library/cc740017%28WS.10%29.aspx

Πριν το κανεις ομως αυτο, να δουμε αν μπορει να λυθει το προβλημα με την υπαρχουσα κατασταση.

Πες μου το τωρινο domain το εστησες εσυ ή το βρηκες ετοιμο? Αν το βρηκες ετοιμο υπηρχαν pc που ηταν μεσα στο domain και απλα δεν μπορεις να βαλεις καινουρια?

Τελικα ειναι ο DC και DNS? Αν ναι, θα φαινεται στα administrative tools και το αντιστοιχο διαχειριστικο εργαλειο. Πιθανως ομως να μην ειναι σωστα φτιαγμενος, ενω αν λειπει τελειως, σιγουρα εκει ειναι το προβλημα.

Οριστε και ενα αντιστοιχο tutorial για την περιπτωση αυτη

http://support.microsoft.com/?kbid=237675

τον σερβερ τον βρικα ετοιμο και ειχε 3 pc συνδεδεμενα με domain. o τα πσ τα εφυγα απο domain και τα εβαλα workgroup. το θεμα τωρα ειναι οτι θελω να τα βλαψ πισω στο domain. δεν διεγραψα τιποτα απο τον σερβερ στο active directory. υπηρχε το χχχ.local

τωρα που εφυγα τα πσ απο το domain και ειναι workgroup θα μπορουν να επιστρεψουν πισω στο domain? αλαζοντας τα user names στο active direcotry?

ο σερβερ ειναι στην δουλεια και αυριο θα εχω προσβαση σε αυτο.

Δημοσ.

Για να κανεις προσβαση θα πρεπει να βαλεις σαν πρωτο DNS στα τερματικα σου, την ip του server. Προσπαθησε και με χχχ.local για αρχη kai sketo χχχ, αν δε μπαινει με το πρωτο. Αν παρολα αυτα εξακολουθεις και δε μπαινεις, βαλε την ip του server και στα wins. Αν παρολα αυτα, δε μπαινεις........ πρεπει να ξαναστησεις το controller domain αφου τον απεγκαταστησεις πρωτα. Το τελευταιο μου εχει τυχει μια φορα μονο

Δημοσ.
Για να κανεις προσβαση θα πρεπει να βαλεις σαν πρωτο DNS στα τερματικα σου, την ip του server. Προσπαθησε και με χχχ.local για αρχη kai sketo χχχ, αν δε μπαινει με το πρωτο. Αν παρολα αυτα εξακολουθεις και δε μπαινεις, βαλε την ip του server και στα wins. Αν παρολα αυτα, δε μπαινεις........ πρεπει να ξαναστησεις το controller domain αφου τον απεγκαταστησεις πρωτα. Το τελευταιο μου εχει τυχει μια φορα μονο

που μπορω να βρω την IP του σερβερ?

Δημοσ.
προφανως στο server φιλε μου. Αυτες ειναι βασικες γνωσεις

δεν τα παω και τοσο καλα με τα networks ακομα:-)

εαν ο σερβερ εχει static ip τα αλλα pc ειναι οκ να ειναι automatic tcp/ip ?

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 15:27 ----------

να ενα νεο ερρορ που μοθ βγαζει. αφισα automatic τα tcpip και εβαλα το wins του σερβερ.

μου ζυτησε εντομετακσι να βαλω user pass και εβαλα ενα απο αυτα που δημιουργησα στον σερβερ μετα απο λιγα λεπτα μου εβγαλε αυτο το προβλημα.

http://img269.imageshack.us/img269/5867/test2x.jpg

Δημοσ.

Λοιπον

Καταρχην, αμα εχεις το IP στο αυτοματο για τα PC, πρεπει να υπαρχει DHCP server, σωστα ρυθμισμενος στο δικτυο ωστε να μοιραζει σωστες διευθυνσεις αλλα και το σωστο gateway/DNS

Βαλε ενα PC στο αυτοματο, καντο Restart και μετα απο γραμμη εντολων δωσε ipconfig /all και δες τι πληροφοριες σου βγαζει. Αν το IP που σου αναφερει αρχιζει απο 169, δεν εχεις DHCP στο δικτυο.

Αν σου δινει IP που φαινονται σωστα, παλι πρεπει να βεβαιωθουμε οτι μοιραζει και σωστο gateway και DNS. Ολα αυτα φαινονται στο ipconfig /all

Μαλλον δωσε ipconfig /all και στο server και σε ενα client και δωσε μας τα αποτελεσματα εδω να δουμε

wins δεν χρειαζεται. Ακομα και να δωσεις το IP μεσα, κατα πασα πιθανοτητα ο σερβερ δεν εχει στηθει για wins οποτε δεν κανεις τιποτα, αλλα και παλι δεν ειναι απαραιτητο για να δουλεψει

Τελος, στη φωτογραφια που ανεβασες ειπες οτι εδωσες ενα username απο αυτα που ειχες φτιαξει στο σερβερ, αλλα εισαι στη διαδικασια join domain. Εκει δεν βαζουμε οτι κι οτι αλλα το User/pass του domain administrator. Οταν με το καλο κανεις join, μετα το restart κανεις login με το λογαριασμο που εχεις φτιαξει.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...