Προς το περιεχόμενο

Αρκτικός κύκλος (Deception point) - Dan Brown

SweeT_DreamS

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 43
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

γούστα είναι μωρέ..

από όλα του Ντ.Μπρ. είναι το λιγότερο αγαπημένο μου,

ενώ το Ψηφιακό με πώρωσε απίστευτα ίσως και λόγο αντικειμένου.

• Super Moderators
Δημοσ.
Ναι απλα πιστευω πως Κωδικας και Ιλουμινατι ηταν 2 επιπεδα πανω απο τα υπολοιπα.

Κοίτα, αν και ξεφεύγουμε και ίσως αυτή η κουβέντα ανήκει στο thread για τα βιβλία, θεωρώ ότι ο Dan Brown, ως "συγγραφέας αεροδρομίου", είναι συμπαθής και τα βιβλία του είναι γραμμένα "κινηματογραφικά", ήτοι έτοιμα για μεταφορά στη μεγάλη οθόνη.

Από εκεί και πέρα, το Da Vinci Code και το Angels & Demons φαίνονται ως περισσότερο 'ψαγμένα' επειδή ο Brown αναμιγνύει με έξυπνο τρόπο μυθοπλασία και διάφορες συνομωσιολογικές θεωρίες γύρω απ' τη θρησκεία, κόλπο που πάντα έχει απήχηση (βλ. Ναΐτες, Μασώνους κλπ κλπ κλπ). Το να σου γράψει, για παράδειγμα, ...

... για το Κοινόβιο της Σιόν (Priory of Sion) και να επιμένει (στον πρόλογο) ότι όντως υπήρξε (ενώ στην πραγματικότητα δεν υπήρξε παρά μόνο στο μυαλό ενός ακραίου Γάλλου εθνικιστή), σε βυθίζει λίγο σε μια μυθολογία με την οποία αρχίζεις να αμφιβάλλεις για όσα είχες διδαχθεί: "Ρε, λες να ήταν όντως ο Ιησούς ζευγάρι με τη Μαγδαληνή;", "Λες να είχαν παιδιά και οι απόγονοί τους να ζουν μέχρι σήμερα;" "Λες...;". Τα ίδια και για τους Illuminati και την ύπαρξή τους και τη συνωμοσία κλπ κλπ.

Στην πραγματικότητα, δεν έχει και ιδιαίτερη σημασία (και να είχε απογόνους ο Ιησούς, πράγμα μάλλον ιστορικά αναπόδεικτο, θα'χουν χαθεί τόσες εκατοντάδες χρόνια αργότερα), άλλωστε το 90% των βιβλίων είναι μυθοπλασία - ακόμη κι αν πλασάρεται ως ιστορικό γεγονός. Αλλά σε βάζει στο τριπάκι ότι ίσως να'ναι κι έτσι. ;)

Ενώ στο Deception Point δεν έχει ψευδο-ιστορία να πλασάρει για πραγματικότητα, οπότε το όλο concept ήδη φαντάζει πιο πτωχό.

• Super Moderators
Δημοσ.
Μου θύμισες Παπακαλιάτη και ανατρίχιασα τώρα. :fear:

Μέγιστη προσβολή, πάρτην πίσω. Δεν έχω δει ποτέ Παπακαλιάτη, δεν σκοπεύω να αρχίσω τώρα.

Δημοσ.

Γενικά όλα τα βιβλία του που διάβασα ήταν ευχάριστη εμπειρία, το σασπένς κτλ. Αρκτικός κύκλος πράγματι αδύναμο, αλλά το ξενέρωτο τέλος του ψηφιακού οχυρού δεν το άντεξα

εκεί με τον κωδικό, να το χω καταλάβει 20 σελίδες πριν και να διαβάζω ένα μάτσο μαλακίες που κάνανε για να το βρουν, με τα ουράνια και παπαριές. Για τους αμερικάνοι

ο κώδικας ποτέ δεν κατάλαβα γιατί τόσος χαμός, το illuminatti ήταν αυτό που πράγματι γούσταρα. Να μην μπορώ να σταματήσω και να σου δίνει μια πραγματική αίσθηση του thriller

Για ταινίες αδιάφορο αν γίνει κάποια άλλη, το επόμενο βιβλίο είμαι περίεργος να δω που εστιάζει στο Kryptos

Δημοσ.

paredwse συμφωνω απολυτα.

Εμενα με ενθουσιαζε στο Ιλλουμινατι και τον Κωδικα πως επλεκε συνομωσια με θρησκεια/τεχνη και καποιες φορες επιστημη.

Εβγαζαν εναν μυστικισμο οι ιστοριες,ενω εδω δεν συμβαινει αυτο.

Πιστευω ομως και ως δραση ειναι λιγο καλυτερες οι ιστοριες στα αλλα βιβλια.

Δημοσ.

Εχω διαβασει,illuminati,κωδικας da vinci και αρκτικος κυκλος.Ολα δηλαδη.Καταπληκτικος συγγραφεας,καταπληκτικα βιβλια,δεν μπορεις να τα σταματησεις,γιατι καθε σημειο εχει πολυ αγωνια.Και απ οτι διαβασα το σεπτεμβρη θα βγει το νεο του βιβλιο,το μυστικο,νομιζω λεγεται

Δημοσ.
lol

Παντως το 8 της Νεβιλ το βρηκα βαρετο...

Εχει κανα αλλο καλο?

Ο "Μαγικός κύκλος" είναι πολύ καλός...αλλά, δεν συγκρίνεται με το 8 κατά τη γνώμη μου...:rolleyes:

Δημοσ.
Παντως το 8 της Νεβιλ το βρηκα βαρετο...

Εχει κανα αλλο καλο?

Το Στοίχημα.

Γενικά η Νεβιλ έχει για μένα ένα εκνευριστικό τρόπο γραφής (μπρος πίσω, μπρος πίσω την ιστορία σε εκνευριστικό βαθμό) οπότε στο Οκτώ δεν πέρασα ποτέ την 50 σελίδα. Αντίθετα το Στοίχημα το τέλειωσα αν και πάλι σε ορισμένα σημεία μου φαινόταν ότι έλεγε αρλούμπες..

Πρώτη φορά συγγραφέας με έχει κάνει να μισήσω τον τρόπο γραφής του.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...