Προς το περιεχόμενο

Mac Mini 2009 - Αργές εγκαταστάσεις

kingofgreece

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Μετά από μια εβδομάδα με το Mac Mini και αρκετούς πειραματισμούς αποφάσισα να κάνω ένα φρέσκο install στο osX από το DVD της Apple. Ήταν υπερβολικά αργό όμως! Μου πείρε 2 ώρες! Η καθυστέρηση έγινε όταν διάβαζε τα αρχεία από το cd (μάλλον extract έκανε η τα πέρναγε στο δίσκο). Αφού τελειωσε αυτό έβαλα να εγκαταστήσω και το iLife και εκεί μου έδειχνε estimated time 8 ώρες!!! Ρε παιδιά θα τρελαθώ γιατί αργεί toooooso πολύ? Φτάει κάτι? Ο σκληρός? DVD Drive? Τι?!

Απελπισμένος! :cry:

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εμένα για πρόβλημα στο DVD Drive σου μου ακούγεται. Δοκίμασε να βάλεις κανένα άλλο CD/DVD που έχεις και να αντιγράψεις τα περιεχόμενα στον δίσκο.

Αν πάλι έχεις εξωτερικό δίσκο, ακόμα καλύτερα δοκίμασε να αντιγράψεις από DVD στον εξωτερικό για να αποκλείσεις το ενδεχόμενο του εσωτερικού σου δίσκου.-

Δεν παίζει να είναι ο σκληρός! Το software update που είναι 600 ΜΒ το έκανε πολύ γρήγορα! Άρα το Drive φτάει! Ασε που οταν έβαλα το dvd με το iLife έκανε και θόρυβο! Το ίδιο και με το Win 7 DVD. Τί κάνω τώρα? Το πήρα απο Multirama. Να ζητήσω να το κάνω DOA ( Dead on Arrival)? Πόσο λέτε να μου πάρει χρονικά να το στείλω Rainbow για αλλαγή Drive?

Πρωτα απ'ολα και ας μην φαινεται λογικο κανε ενα smc reset. Οταν πηρα το mbp μου εκαιγε ολα τα dvd. Πανω που ημουν στα προθυρα να το αλλαξω εκανα ενα smc reset και εφτιαξε. δουλευει κανονικα απο τοτε και εχω γραψει παρα πολλα dvd-dvd dl

Πρωτα απ'ολα και ας μην φαινεται λογικο κανε ενα smc reset. Οταν πηρα το mbp μου εκαιγε ολα τα dvd. Πανω που ημουν στα προθυρα να το αλλαξω εκανα ενα smc reset και εφτιαξε. δουλευει κανονικα απο τοτε και εχω γραψει παρα πολλα dvd-dvd dl

Το οποίο γίνετε έτσι? (σορρυ είμαι ψαρακας στα Mac!)

To reset the SMC

1. From the Apple menu, choose Shut Down (or if the computer is not responding, hold the power button until it turns off).

2. Unplug all cables from the computer, including the power cord and any display cables.

3. Wait at least 15 seconds.

4. Plug the power cord back in, making sure the power button is not being pressed at the time. Then reconnect your keyboard and mouse to the computer.

5. Press the power button on the back to start up your computer.

Και verify & extract το αφησα να κανει και για συνολικα για να εγκαταστίσει το os του πήρε 2 + ώρες!

το verify παιρνει αρκεεεεεεεεεεεεετη ωρα!! αλλα ποσοι το εφαρμοζουν αφτο το verify για να ξερουν οτι αργει τοσο πολυ? σιγουρα θα περνει κανενα 45αλεπτο + διαβαζει ολα τα αρχεια του dvd..

το verify παιρνει αρκεεεεεεεεεεεεετη ωρα!! αλλα ποσοι το εφαρμοζουν αφτο το verify για να ξερουν οτι αργει τοσο πολυ? σιγουρα θα περνει κανενα 45αλεπτο + διαβαζει ολα τα αρχεια του dvd..

Όντως το να κανεις verify, χρειάζεται αρκετή ώρα, αλλα αυτό δεν δικαιολογεί τις 2+ ώρες για το fresh install του os x, όταν θέλεις γι' αυτό ελάχιστη ώρα.

Δοκίμασε να ΜΗΝ κάνεις verify.

Με κάθε επιφύλαξη.

:-)

Λοιπόν το πρόβλημα λύθηκε και οφείλω να ευχαριστήσω τον διευθυντή του καταστήματος Mall της Multirama. Πήρα το Mac Mini και πήγα από εκεί με σκοπό να τσακωθώ-πλακωθώ μήπως και βγάλω άκρη με το Superdrive. Με το που το άκουσε ο άνθρωπος άμεσος μου έδωσε ένα ολοκαίνουργιο και πήρε το δικό μου πίσω χωρίς δεύτερη κουβέντα και ενώ η Rainbow ΔΕΝ υποστηρίζει DOA! Τον ευχάριστω πολύ!

Για να μην λέμε μονο τα άσχημα αλλα και τα καλά!

(Τελικά είχε πρόβλημα το Superdrive)

B):cool:

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...