Προς το περιεχόμενο

Αναβάθμιση-αγορά νέου PC μέχρι 1000 ευρώ για Video editing

Kariajoulas

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Οκ. πιο αθόρυβος :-)

Σκέφτομαι να τα αφήσω με το δικό του σύστημα ψύξης. Δηλαδή να μην του βάλω κάτι έξτρα. Έτσι τον έχει ο φίλος μου και λειτουργεί μια χαρά.

• Απαντ. 128
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Νόμιζα μιλούσατε για ψύξη στον ssd και λέω τι λένε;

Δύσκολα.Βάλε μια ψυκτρούλα καλού κακού.Στα λέει και ο euklidis τι παίζει με τις θερμοκρασίες.

Δημοσ.

Προς το παρόν λέω να το αφήσω έτσι και βλέπω στην πορεία. Αν όντως ανεβαίνουν πολύ οι θερμοκρασίες το πιθανότερο να το βάλω κάτι όπως αυτό που προτείνει ο Ευκλείδης.

Για το κουτί τώρα κοίταξα τα full και δεν βλέπω κάτι που να μου αρέσει και μην κάνει πάνω από 200 ευρώ. Το κουτί που έχω τώρα είναι midi (20 ευρώ έκανε το πολύ) και του έχω βάλει μέσα πάνω κάτω τα ίδια πράγματα και χωρίς να έχει 2 ανεμιστήρες λειτουργεί μια χαρά. Σίγουρα ένα full θα του έδινε περισσότερο "αέρα" αλλά αν γίνεται η δουλειά μου και με έναν midi, δεν το βλέπω να ανεβάζω το badget για το κουτί. Άσε που τα Full είναι γομάρια. Παλιά είχα πάρει ένα καταλάθος και μου είχε δεσμεύσει πάρα πολύ χώρο. Θεωρώ ότι 100 ευρώ είναι μια καλή τιμή για ένα μέσο κουτί.

Από λειτουργικότητα τα χαρακτηριστικά του το κάνουν αρκετά καλό:

* Η πρόσβαση στο εσωτερικό της θήκης, γίνεται εύκολα χωρίς την χρήση πολύπλοκων εργαλείων ("tool free"), ενώ ταυτόχρονα το επάνω κάλυμμά της ανοίγει, για να μπορείτε να εργαστείτε και να προσθαφαιρέσετε εξαρτήματα με ευκολία!

* Στην πίσω πλευρά της θήκης, υπάρχουν ειδικά σχεδιασμένες θέσεις για να μπορέσετε, εάν θελήσετε, να δημιουργήσετε το δικό σας σύστημα υδρόψυξης.

* Την τελευταία πινελιά σε αυτή την, άριστης κατασκευής, θήκη προσθέτουν οι 2 θύρες USB, η θύρα Firewire (IEE1394) και HD+AC97 Audio. που βρίσκονται στην πάνω όψη του pc

Από αισθητική επίσης μου αρέσει πολύ αφού είναι μαύρο και εξ' ολοκλήρου από αλουμίνιο.

Δημοσ.

Ολοκληρώθηκε η αγορά. Το κουτί είναι super !!!. Οι τεχνικοί του πλαισίου έκαναν πολύ καλή δουλειά. Δεν έχω ξαναδεί τόσο ταχτοποιημένο εσωτερικό υπολογιστή. Σίγουρα παίζει ρόλο ότι τα καλώδια είναι αποσπώνται και έχουν χρησιμοποιηθεί όσα χρειάζονται. Τα υπόλοιπα είναι πακεταρισμένα μαζί με τα cd εγκατάστασης. Αξίζει να μη λυπηθεί τελικά κάποιος τα χρήματα για τροφοδοτικό.

Προς το παρόν έχω εγκαταστήσει μόνο τα win 7 En και το Office 2003 Gr. (Η εγκατάσταση όλου του Office έγινε σε λιγότερο από 1 λεπτό !!!) Τα "έγγραφά μου" καθώς και το αρχείο pst του Microsoft Outlook τα έχω σε ένα partition του μεγάλου σκληρού δίσκου. Επίσης του έχω δώσει εντολή να μη χρησιμοποιεί pagefile. Για να δούμε πως θα διαχειριστεί προς το παρόν τα 6 Gb RAM...

Από αύριο συνεχίζω με Kaspersky και Adobe. Εκεί θα γίνει και το crash test με το Premiere cs4

Τελευταίο αλλά πολύ βασικό. Είναι σχεδόν τελείως αθόρυβο. Επιτέλους !!!!!!

Δημοσ.
Ολοκληρώθηκε η αγορά. Το κουτί είναι super !!!. Οι τεχνικοί του πλαισίου έκαναν πολύ καλή δουλειά. Δεν έχω ξαναδεί τόσο ταχτοποιημένο εσωτερικό υπολογιστή. Σίγουρα παίζει ρόλο ότι τα καλώδια είναι αποσπώνται και έχουν χρησιμοποιηθεί όσα χρειάζονται. Τα υπόλοιπα είναι πακεταρισμένα μαζί με τα cd εγκατάστασης. Αξίζει να μη λυπηθεί τελικά κάποιος τα χρήματα για τροφοδοτικό.

Προς το παρόν έχω εγκαταστήσει μόνο τα win 7 En και το Office 2003 Gr. (Η εγκατάσταση όλου του Office έγινε σε λιγότερο από 1 λεπτό !!!) Τα "έγγραφά μου" καθώς και το αρχείο pst του Microsoft Outlook τα έχω σε ένα partition του μεγάλου σκληρού δίσκου. Επίσης του έχω δώσει εντολή να μη χρησιμοποιεί pagefile. Για να δούμε πως θα διαχειριστεί προς το παρόν τα 6 Gb RAM...

Από αύριο συνεχίζω με Kaspersky και Adobe. Εκεί θα γίνει και το crash test με το Premiere cs4

Τελευταίο αλλά πολύ βασικό. Είναι σχεδόν τελείως αθόρυβο. Επιτέλους !!!!!!

Mεγια και καλες δουλειες φιλε. Κοιτα να το χαρεις και πανω απο ολα να το ξεζουμισεις. Γραψε μας εντυπωσεις...

Ριξε ενα OCCT Linpack να δουμε και θερμοκρασιες...

Δημοσ.

Thanks "nicos21aek".

Το κατέβασα και το τρέχω. Έψαξα λίγο για να βρω αν χρειάζεται κάποιες ιδιαίτερες ρυθμίσεις αλλά βρήκα αυτήν την ενότητα που δεν με διαφώτησε και πολύ.

Αν χρειάζεται κάτι να αλλάξω στις ρυθμίσεις του OCCT Linpack ενημερώστε με για να τις κάνω και να το ξανατρέξω. Σκέφτηκα για να είναι πιο αντικειμενικά τα αποτελέσματα, καλό θα ήταν να λειτουργεί το μηχάνημα σε ρυθμούς κανονικής χρήσης. Έτσι αντί να το αφήσω να ολοκληρώσει τον έλεγχο και να ασχοληθώ με κάτι άλλο, έτρεχα εφαρμογές που συνηθίζω να τρέχω στην καθημερινή μου ροή.

Έτσι γίνεται ή έκανα χαζομάρα;

Δημοσ.

Δεν είναι τελείως αβάσιμο το σκεπτικό σου, απλά συνηθίζεται να stressάρουμε όσο μπορούμε το σύστημα ώστε να είμαστε όσο το δυνατόν περισσότερο σίγουροι ότι είναι σταθερό.

Τρέξε το OCCT με Large Data Set.

Δημοσ.

Τα αποτελέσματα του Medium (default ρύθμιση) ήταν:

CPU1 max 66-69 C

CPU2 max 66-70 C

CPU3 max 66-69 C

CPU4 max 62-66 C

GPU1 max 45-48 C από τα 5 μέχρι τα 10 λεπτά και 43-44 μέχρι το τέλος του τεστ

VCore max 1,22 περίπου

V3.3 max 3.3

5V 5,1 στο 60%

12V 4,5 στο 5%

Θα το δοκιμάσω και με το Large Data Set

Πρέπει να είναι υποχρεωτικά 1 ώρα; Η λειτουργία είναι από default σε Linpack. H CPU και μνήμες πρέπει να οριστούν σε 100% και 90% αντίστοιχα; Αν ναι, από που γίνεται αυτό; Δεν βλέπω πουθενά τέτοια δυνατότητα..

Δημοσ.

Και το OCCT πάντως είναι μακριά από καθημερινή χρήση. Πόσο μάλλον το Linpack.

Μια χαρά είσαι, η ένδειξη του 4.5V στη +12V στο 5% προφανώς είναι λάθος.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...