Kariajoulas Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2009 Έχω βάλει ήδη 12 Gb RAM και ο αμέσως δυνατότερος επεξεργαστής κοστίζει 500+ ευρώ πάνω νομίζω.
vag3d Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2009 Για πες τι Specs αποφάσισες τελικά μέχρι στιγμής? (*και πόσο σου βγαίνει?) (αν εχεις και τις λεπτομέρειες απο το καθένα στις τιμές και το μοντέλο, ακόμα καλύτερα).
Kariajoulas Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2009 Καλώς τον. Μέχρι να στα γράψω ρίξε μια ματιά εδώ και εδώ Η σύνθεση του Ευκλείδη post 77 νομίζω ότι με καλύπτει. Απλά δεν έχω ακόμα αποφασίσει για το αν θα κρατήσω τον ssd ή τον Veloci. Βρίσκω υπερβολικό να έχω και τους 2. Επίσης ίσως κινηθώ προς αυτόν που είναι 1,5 Τb αντί αυτού που έχει στη σύνθεση και είναι 1 Τb. Κοίταξα για 2 Τb αλλά είναι σε λιγότερες από 7200 στροφές και το άφησα.
vag3d Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2009 Καλώς τον.Μέχρι να στα γράψω ρίξε μια ματιά εδώ και εδώ Η σύνθεση του Ευκλείδη post 77 νομίζω ότι με καλύπτει. Απλά δεν έχω ακόμα αποφασίσει για το αν θα κρατήσω τον ssd ή τον Veloci. Βρίσκω υπερβολικό να έχω και τους 2. Επίσης ίσως κινηθώ προς αυτόν που είναι 1,5 Τb αντί αυτού που έχει στη σύνθεση και είναι 1 Τb. Κοίταξα για 2 Τb αλλά είναι σε λιγότερες από 7200 στροφές και το άφησα. Καταρχάς και ΔΩΡΟ να μου κάνουν τον καλύτερο δίσκο της Seagate ΔΕΝ ΤΟΝ ΒΑΖΩ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΜΟΥ. Τον πουλάω στο κουτί του όπως είναι και παίρνω WD. Είμαι καμένος απο Seagate τουλάχιστον 3 φορές και έχω χάσει σημαντικότατα δεδομένα...!!! Προσωπική άποψη εντελώς. Εγώ προτιμώ σκληρούς δίσκους WD (αξιοπιστία) (Western Digital). Και δεν μπαίνω καν στο τριπάκι να δοκιμάσω κάποια "άλλη μάρκα" απο δίσκο...!!! Δε ρισκάρω. (άποψή μου. Αν θέλεις την ακούς, αν όχι...κάνε ο,τι θέλεις). Προσωπικά έχουν περάσει απο τα χέρια μου πάαρα πολλοί δίσκοι...!!! Ο πρώτος μου ήταν ένας της τάξεως των MB...!!! (πχ. 4 ή 16 MB...δε θυμάμαι καθόλου) Να φανταστείς έχω δίσκο WD ~270 MB απο τα παλιά χρόνια ...και δουλεύει ακόμη...!!! (απλώς τον έχω στην άκρη πλέον - δεν τον χρησιμοποιώ γιατί είναι μικρός και αργός για την εποχή μας)...!!! Anyway. Κάθε εποχή, βγαίνουν νέες φουρνιές απο Hardware με ξεχωριστές ιδιότητες. Αυτή η εποχή που διανύσαμε με τις κάρτες γραφικών απο εποχή Nvidia 6600 και 6800 μέχρι τώρα, ήταν μια εποχή Dead Season τεχνολογικά. Δεν είχαμε τίποτα καινούριο στο OpenGL και το DirectX και το Shader Model. Απλώς οι κάρτες γινόντουσαν πιό γρήγορες και με περισσότερη μνήμη. Όλα τα 3D Engines απο τα Games και η τεχνολογία των επαγγελματικών προγραμμάτων έχουν μείνει στην ίδια τεχνολογία (*αν εξαιρέσεις το Cuda που και πολύ άργησε να έρθει...). Έχω ένα "ενστικτο" οτι η νέα χρονιά θα είναι η χρονιά για τις κάρτες γραφικών....!!! Θα σου πω τάκα-τάκα 2-3 πράγματα (Συμβουλές αγοράς νέου Computer) - δικά μου συμπεράσματα και θα δεις που θα με θυμηθείς κάποτε.... Πάντα θα βγαίνουν νέα πράγματα πιό δυνατά. Συνεπώς το να επενδύσεις σε Computer παααραα πολάαα λεφτά (ενώ δεν τα χρειάζεσαι), είναι πεταμένα λεφτά. Δεν επενδύουμε ΠΟΤΕ σε παλιά τεχνολογία. (Χαμένα λεφτά) Για να πάρεις ανά εποχή Σοβαρό/Δυνατό PC (χωρίς οθόνη και παρελκόμενα) , θα πρέπει να στάξεις κάπου 1500 - 2000 Euro. (και φυσικά, όσο προχωράει η τεχνολογία, τόσο θα έχουμε μεγαλύτερο μέσο όρο δύναμης με τα λιγότερα δυνατά χρήματα). Motherboard: Κοιτάμε μια σοβαρή μάρκα που να παρουσιάζει τις λιγότερες (στατιστικά) βλάβες απο τις υπόλοιπες. (η Gigabyte είναι μια απο αυτές κατα την άποψή μου. Και γρήγορη και αξιόπιστη.) (αν και μου έχει χαλάσει μία Motherboard Gigabyte - παρόλα αυτά με κάλυψε η εγγύηση (είχε χαλάσει το Chip του Bios. Αυτό ήταν όλο. Τότε ήταν το κορυφαίο μοντέλο της Gigabyte σειρά "Σ" (Sigma). Η Motherboard είχε κάπου 280 Euro αν θυμάμαι καλά και ήταν η ακριβότερη που κυκλοφορούσε νομίζω. Παρόλα αυτά, είχε η 3 ή 5 χρόνια εγγύηση νομίζω). Chipset στην motherboard--> Παίρνουμε πάντα ή το τελευταίο Chipset της Intel ή όσο πιό κοντά στο τελευταίο αντέχει η τσέπη μας. (η Motherboard είναι η κάρτα που θα "κουμπώσουν" εκεί πάνω όλα τα υπόλοιπα...!!! Ε, ας είναι καλή, γρήγορη και αξιόπιστη. Υπάρχει βέβαια και η άποψη οτι παίρνεις μια μεσαίου κόστους αξιόπιστη Motherboard και αργότερα που θα βγεί νέο CPU παίρνεις Motherboard, RAM και CPU για να είσαι και πάλι Up to Date...!!! PSU: όλα μπορεί να χαλάσουν απο ένα κακό τροφοδοτικό. Βέβαια το "κακό" συμβαίνει και στις καλύτερες οικογένειες, αλλά συνιστώ το τροφοδοτικό να είναι απλώς Α-Ψ-Ο-Γ-Ο και μη λυπηθείς τα λεφτά. Εν ανάγκη, πάρε ένα χαρτοκούτι (*που λέει ο λόγος) για κουτί του υπολογιστή σου - που να είναι ευάερο για τις θερμοκρασίες) και πάρε σοβαρό και επώνυμο τροφοδοτικό. (καλό τροφοδοτικό είναι αυτό που "αντέχει" και που σε περίπτωση που το σπίτι μας του δίνει αίσχος ποιότητας ρεύμα, αυτό συνεχίζει να παρέχει σταθεροποιημένο ρεύμα χωρίς θορύβους κλπ στο σύστημά μας. (Προσοχή: δεν μιλάω για UPS, μιλάω για PSU-Power Supply Unit. Άλλη δουλειά κάνει το ένα και άλλη το άλλο....και ας νομίζουν μερικοί οτι με ένα καλό UPS καθάρισες...!!!Λάθος...και δεν σκοπεύω να το αναλύσω αυτό άλλο...!!!) Κάρτες γραφικών (VGA): Κοιτάμε OpenGL, DirectX και Shader Model κυρίως, και να έχει αρκετή και γρήγορη μνήμη. Θα πρέπει να υποστηρίζει σε Hardware επίπεδο (προσοχή: είπα σε "Hardware επίπεδο" όχι σε Software επίπεδο) τα τελευταία Version των παραπάνω. Απο εκεί και πέρα παίρνουμε όσο πιό δυνατή αντέχει η τσέπη μας για μεγαλύτερες επιδόσεις. Γενικά ανά εποχή με 200-300 Euro παίρνεις αξιόλογη κάρτα που θα κρατήσει αρκετά στον χρόνο (σχετικά...) ...!!! Απο 300 euro και πάνω, ξεκινάνε οι σπατάλες για το "top de la cream" και ίσως να μην αξίζει αν δεν είσαι επαγγελματίας και δεν σου είναι τόσο απαραίτητο. Αν με ρωτούσες "σήμερα" για το τί κάρτα γραφικών να πάρεις, θα ήμουν λίγο επιφυλακτικός, επειδή περιμένω να δω κάτι καινούριο...!!! Πέρασε πολύς καιρός με την ίδια τεχνολογία στα γραφικά.....!!! Σκληροί δίσκοι (HDD's): Ταχύτητα VS Αξιοπιστία. Νικητής = αξιοπιστία. Καλό είναι επίσης τους δίσκους σου να τους δροσίζεις με κάποιο Cooler ή έστω να τους έχεις "έναν δίσκο κενό" (σαν απόσταση) μεταξύ τους. (αυτό προϋποθέτει και κάποιο "σοβαρό κουτί" για να τους τοποθετήσεις μέσα βέβαια...!!! Ένας απο τους κύριους λόγους που μπορεί να χαλάσει ένας δίσκος είναι η θερμοκρασία. Ο Δεύτερος κυρίαρχος λόγος είναι το κακό τροφοδοτικό (βλέπε. Νο.6) ή καμία διακύμανση της τάσης κλπ.!!! (Δεν θα ήθελα να επεκταθώ λέγοντας για τυχόν ακαριαίους κραδασμους απο πτώση του Tower κλπ η κλωτσιά στο έπιπλο , σεισμούς, κλπ..looll) Για λεπτομέρειες βέβαια σε σχέση με την προστασία κραδασμών απο τον ίδιο τον δίσκο, μπορείς να ψάξεις να βρεις τίποτα εξαρτήματα "απόσβεσης δόνησης".ΠΧ, κανένα λαστιχάκι ειδικό κλπ για να μειώνονται οι κραδασμοί. Ειδικά ο 10.000 rpm δίσκος πιστεύω θα δονείται αρκετά...!!! (ποιος ξέρει...εγώ δεν έχω 10.000 rmp δίσκο και δεν ξέρω να σου πω για αυτά ακόμη....χιχιχ) Η οθόνη, ας είναι μία της προκοπής που να μη σου χαλάσει τα μάτια. Καλό είναι να έχει χρόνους απόκρισης γύρω στα 2-5 ms και να μην έχει την "φήμη" οτι καίγονται τα pixels εύκολα. Το Contrast και οι γωνίες θέασης είναι επίσης ένας σημαντικός παράγοντας. Αν πρόκειται να βλέπεις ταινίες, πάρε Glossy. Αν πρόκειται να κάνεις επεξεργασία βίντεο ή δουλειά γενικότερα, πάρε Mate. Οι LG είναι ένα καλό δείγμα φθηνής και καλής οθόνης που πιστεύω θα σε καλύψει. Αν ζητάς αξιοπιστία στα χρώματα για επαγγελματικές εκτυπώσεις σε CMYK κλπ, τότε πας σε άλλη κατηγορία οθονών...πολύ πιό ακριβή...!!! Από όσο κατάλαβα ένα από τα σημαντικότερα Hobby σου είναι η επεξεργασία Video. Γιατί να μην το απολαύσεις??? (Απο μια ηλικία και μετά, το να ξοδέψουμε και κατιτίς παραπάνω για κάτι που μας ευχαριστεί, εφόσον μπορούμε, δεν είναι δα και τόσο αμαρτωλό ή σπατάλη...!!! Άλλωστε υπάρχουν πολλά πράγματα που αγοράζουμε ενώ δεν τα χρειαζόμαστε πραγματικά...!!! Δεν σου λέω "ξηλώσου" και πάρε το "top de la cream" μηχάνημα...!!! Σου "δείχνω πως να ψαρεύεις"...δεν σου δίνω έτοιμο το ψάρι....!!!!Δεν είναι δυνατόν για άτομα "κάποιας ηλικίας και πάνω" (βαριόμαστε, μας έχει φάει η δουλειά, ο ελεύθερος χρόνος μας είναι πολύτιμος, αξίζουμε κάτι παραπάνω απο το να είμαστε "είλωτες της τεχνολογίας"...κλπ) να είναι πάντα "μέσα στην τεχνολογία" όσον αφορά την ενημέρωση πάνω στην τρέχουσα τεχνολογία...!!! Παρόλα αυτά, το feeling--> "Δουλεύω σαν το σκυλί ολη μέρα / κάθε μέρα και θέλω κάτι καλό για να με ευχαριστεί στον ελεύθερό μου χρόνο"...είναι γνωστό...!!! Με σωστό οδηγό ("το να ξέρεις πως να ψαρεύεις") και με λίγο ψάξιμο, θα είσαι σε θέση να "κρίνεις μόνος σου" και να αποφασίζεις σωστά για τις ανάγκες σου...!!! Τα παραπάνω στα λέω ΜΙΑ φορά....και δεν θα στα ξαναπώ...!!! Απλώς (όποια και να είναι η επιλογή σου τελικά) θα περιμένω "να με θυμηθείς" όταν θα έρθει η στιγμή.....(και πίστεψέ με ...θα έρθει κάποτε αυτή η στιγμή...χιχι)...!!! Υστερόγραφο: Το σύστημα που αγόρασα πριν χρόνια (και που έχω ακόμα) το "έψαχνα" 3 μήνες πριν το αγοράσω, προκειμένου να έχω ένα δυνατό σύστημα που "θα κρατήσει στον χρόνο αρκετά", αλλά ξοδεύοντας "έξυπνα"....(έπρεπε να κάτσω και διαβάσω για να μάθω λεπτομέρειες τότε, για όλες τις νέες τεχνολογίες της εποχής και να αποφασίσω. Σιγά μην κάθομαι κάθε φορά να τρέχω εγώ πίσω απο τις εξελίξεις και να είμαι πάντα ενημερωμένος. Μόλις έρχεται η στιγμή για αγορά, τότε τα ψάχνω...!!! χιχι)!!!! Το σύστημα που σου πρότεινα πριν λίγες μέρες, το έφτιαξα σε 5 λεπτά (στα γρήγορα δηλαδή)...!!!
vag3d Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2009 Και επίσης, για να κατατοπιστείς για τους SSD δίσκους και να μάθεις "τα πάντα" (όλα σε ένα άρθρο), διάβασε αυτό εδώ το άρθρο για να σου λυθούν όλες οι απορίες για τους SSD σκληρούς δίσκους...!!! Αν μετά την ανάγνωση αυτού του Τεράστιου και αναλυτικότατου άρθρου, έχεις και πάλι απορίες για τους SSD, θα είναι θαύμα..!!! χιχιχι Link: http://www.anandtech.com/storage/showdoc.aspx?i=3531
Kariajoulas Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2009 Γεια χαρά. Λόγω έκτακτης ανάγκης χρειάστηκε να παραταθεί για 1 μήνα η αγορά του pc και σήμερα είμαι πλέον έτοιμος για την παρακάτω σύνθεση. 1. Κουτί : Lian Li PC-60FB Black Case (C99.60FB0.00) 99 € 2. CPU : Intel Core I7-920 (s1366, 2.66 GHz, Cache 8MP, Box) 240 € 3. Mobo : ECS X58B-A2 (s1366, DDR3, X58) 145 € 4. VGA : Palit GTX 260 (896 MB, 216SP, PCI Express) 145 € 5. RAM : Adata 6GB DDR3-1600 Ram Kit 129 € 6. ΔΙΣΚΟΙ : Α) Λειτουργικό και εφαρμογές: Intel Postville 80GB SSD (2.5", Retail) 209 € Β) Παιχνίδια, mp3, torrents, κλπ: Samsung Spinpoint F3 HD103SJ 1TB HDD (32MB Cache, 7200RPM, Sata II) 86 € Γ) Επεξεργασία HD video: Western Digital 500GB HDD (16MB Cache, 7200 rpm, Sata 2, WD5000AAKS) 44,24 € 7. PSU : Nexus Silent Modular 1000W PSU (RX-1K) 115 € 8. DVDRW : Sony AD5240S/BL DVDRW +/- Sata Black Bulk 19 € 9. KEYBOARD+MOUSE : Microsoft Wireless Optical Desktop 2000 42 € ΣΥΝΟΛΟ : 1278 € Σημειώσεις: 1. Λειτουργικό θα βάλω την έκδοση Ultimate x64 Αγγλική που κυκλοφορεί ευρέως και θεωρείται, προς το παρόν, ικανοποιητική 2. Μόλις πέσουν λίγο οι τιμές των RAM θα πάρω και το δεύτερο σετάκι των 6 Gb για να πάμε στα 12.
phanispal Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2009 1. ECS μητρική; 2. Γιατί όχι i5-750, άντε i7-860; 3. 1KW τροφοδοτικό; Και με τα μισά τη βγάζεις άνετα. 4. 6 (12)GB μνήμης; Για τι χρήση προορίζεται το σύστημα;
Kariajoulas Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2009 1. Είχα αποφασίσει για μια MSI αλλά δεν υπήρχε διαθέσιμη 2. Δεν σκοπεύω να κάνω κάποια μελλοντική αναβάθμιση. Μετά από 4+- χρόνια θα πάρω πάλι νέο pc 3. Είχα σκοπό να πάρω ένα της NExus στα 850 αλλά δεν ήταν διαθέσιμο. Μου δίνουν το 1000 στην τιμή του 850 4. Επεξεργασία HD video
nikos21aek Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2009 To lian li pc7fb δεν είναι διαθέσιμο; Γιατί όχι τον f3 τον 500άρη και για την επεξεργασία βίντεο;Από όλους τους 500άρηδες αυτός που έβαλες είναι ο πιο αργός και ζεστός. Όπως και αυτό το πληκτρολόγιο ποντίκι... http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.575665 Πολύ καλύτερο από αυτό που έβαλες.Στα ίδια λεφτά. Στα υπόλοιπα επειδή είμαι σίγουρος ότι τα έχεις ψάξει και γίνονται για λόγους διαθεσιμότητας δεν θα φέρω καμία αντίρρηση.
Kariajoulas Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2009 Προς nikos21aek Θα τα πάρω όλα από 1 μαγαζί και επέλεξα το Πλαίσιο που είχε διαθέσιμο τον Postville. Οπότε το Πλαίσιο δεν έχει ούτε τον Lian li ούτε το keybord+mouse που προτείνεις. Για τον σκληρό βασικά τον επέλεξα στην τύχη. Έτσι κι αλλιώς η ταχύτητα του σκληρού δίσκου δεν έχει ιδιαίτερη σημασία στο rendering. Εκεί μετράει η CPU kai RAM
nikos21aek Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2009 Ε δεν έχει ιδιαίτερη σημασία.Αλλά δεν υπάρχει και λόγος να μην πάρεις τον γρηγορότερο,πιο κρύο και πιο αθόρυβο.. Ναι το κατάλαβα ότι τα επέλλεξες από ένα μαγαζί αλλά αν πάρεις το πληκτρολόγιο από το e-shop δεν θα σε μαλώσουν κιόλας από το πλαίσιο.. Μιλάμε για κάτι αρκετά καλύτερο στην ίδια τιμή που δεν είναι κάτι που θα συναρμολογήσουν..Go for 6000 γιατί μόλις σου έρθει αυτό που έβαλες θα θέλεις να το πετάξεις από το παράθυρο.
Kariajoulas Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2009 Δίκιο έχεις με το key+mouse θα το κανονίσω. Δεν είναι διαθέσιμος ο F3. Κάτι αντίστοιχο? Ο Western Digital 500GB Green HDD (Cache 32MB, Sata 2, WD5000AADS) τι λεει?
euklidis Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2009 Αφου κατεληξες τελικα στον 920 τοτε θελεις εξτρα ψυξη και full tower. Το lian li ΔΕΝ θα σε καλυψει και θα εχεις θερμοκρασιες ανω των 75 βαθμων σε stock ρολογια. Κοιτα για κατι σε full tower με καλη ροη αερα. Εγω μπορω να πω μονο για το ηαφ 932 που μου εριξε 20+ βαθμους θερμοκρασιες σε συνδιασμο με μια Cooler Master V8. Το lian li με 2 cooler μονο και μαλιστα οχι τοσο μεγαλα θα σου το κανει το PC φουρνο. Ετσι την πατησα και εγω με CM με τα ιδια cooler οπως το lian li και τελικα πηρα αλλο κουτι. Για την ECS πραγματικα δεν εχω ιδεα να σε βοηθησω. Δεν πιστευω οτι ειναι οτι καλυτερο για μητρικη. Στα ιδια λεφτα περιπου θα πηγαινα σε αυτο... http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/Motherboards/MSI-MB-MSI-X58-PRO-E-1366-X58-DDR3.htm Τα υπολοιπα μου φαινονται μια χαρουλα.. ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 16:58 ---------- Δίκιο έχεις με το key+mouseθα το κανονίσω. Δεν είναι διαθέσιμος ο F3. Κάτι αντίστοιχο? Ο Western Digital 500GB Green HDD (Cache 32MB, Sata 2, WD5000AADS) τι λεει? Τον green τον εχω. Ειναι για αποθηκευση μονο. Για να δουλευεις με αυτον ειναι πολυ πιο αργος απο τον WD black γιατι δουλευει σε λιγοτερες στροφες... Εχω και τους 2. Ο black παιζει με 110MB/s και ο green με περιπου 70MB/s.
Kariajoulas Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2009 Προς euklidis Τον έχει ένας φίλος τον Postville (αυτός με έπεισε να τον πάρω) και τον έχει χωρίς έξτρα ψύξη. Θα το σκεφτώ για το κουτί. Επίσης είχα υπόψη μου το CoolerMaster RC-840 Silver Case (RC-840-SSN1-GP) αλλά δυστυχώς δεν υπάρχει διαθέσιμο. Τη mobo που προτείνεις είχα και εγώ υπόψη μου, αλλά τελικά δεν υπάρχει διαθέσιμη σε στοκ. Έτσι βρήκα την πιο κοντινή της με αυτά που ήθελα. Έτυχε να είναι λίγο φτηνότερη, χωρίς να το επιδιώξω όμως. Σωστός. Άλλο οι 7200 και άλλο οι 5.400. Είναι όντως θορυβώδης το WD όπως λέει ο nikos21aek; Εσύ που τον έχεις, η άποψη σου μετράει περισσότερο
nikos21aek Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2009 Δεν είπα ότι είναι θορυβώδης.Είπα ότι ο άλλος είναι πιο αθόρυβος.Btw τι ψύξη λέτε για ssd;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.