Προς το περιεχόμενο

Αναβάθμιση-αγορά νέου PC μέχρι 1000 ευρώ για Video editing

Kariajoulas

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Οκ. Γενικα δεν υπαρχει λογος να το συνεχισουμε. Ας εστιαστουμε στις αναγκες του παιδιου....

(μπορουμε να συζητησουμε τα περι hardware σε αλλο thread πολυ ευχαριστως. Παντως δε διαφωνουμε αλλα ουτε και συμφωνουμε. Θελει αρκετό γραψιμο με επεξηγησεις γενικως το θεμα...).

• Απαντ. 128
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Έλα ντε.. και δεν μπορώ να πω και τίποτα γιατί δεν το γνωρίζω το σπορ περί sockets.

Μια χαρά τότε.

Είναι αυτό που άκουσα κάπου ότι λέγεται upscalling και δεν έχω μάθει ακόμα πως γίνεται;

Αφού λοιπόν ξέρεις όλα τα δεδομένα (κουτιά, τροφοδοτικά, ανεμιστήρες κλπ) κάνε τον κόπο βρε φίλε να φτιάξεις μια σύνθεση και ρίχτη στο τραπέζι :-)

Αυτη ειναι η δικη μου προταση... Αν χρειαζεσαι κατι αλλο λες... Βγαινει 1485 ευρω... Για πληκτρολογιο και ποντικι αυτο το αφηνω σε εσενα και το τι σου καθεται καλητερα στο χερι...

post-22974-129063022599_thumb.jpg

Δημοσ.
Αυτη ειναι η δικη μου προταση... Αν χρειαζεσαι κατι αλλο λες... Βγαινει 1485 ευρω... Για πληκτρολογιο και ποντικι αυτο το αφηνω σε εσενα και το τι σου καθεται καλητερα στο χερι...

Μάλιστα. Thanks.

Για τη μετατροπή sd σε HD δε μου είπες αν είναι upscalling.....

Δημοσ.
Μάλιστα. Thanks.

Για τη μετατροπή sd σε HD δε μου είπες αν είναι upscalling.....

Δεν το εχω τσεκαρει τοσο πολυ για το πως το κανει το συγκεκριμενο προγραμμα που χρησιμοποιησα. Θεωρητικα λεει οτι κανει upscaling...

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 14:11 ----------

Αν θες να κοψεις καμια 40αρια ευρω απο τη συνθεση μου και να τα βαλεις σε καλο σετ πληκτρολογιο και ποντικι τοτε αντι για τις μνημες που σου ειπα βαλε 2 κιτ απο αυτες...

http://www.plaisio.gr/product.aspx?product=1271229&MEMORY_SIZE=6+GB&category=69977727&catalog=20&MSCSProfile=DCCDF22EB27065BE34B5C798FF3210F636BE978D186DF9A05B0E50C8BFF88BB290427F9DDE27F8E62CCC7E4485B54E31BE833FA3F0A42B3FCD010FFCDCD47AFC32C9D18EF6C1B63A19EA576C8497647CE1FC35653FC6479E6543B3834D560C40E6A3CCDA56CA325CD31F57B9149EF57B046D3174AB6DF8627E9AFA53B80E6C881027424ADD4E5C6A

Δημοσ.
Σου έβαλα και οθονίτσα...λοολλλ...(Αν έχεις ήδη οθόνη, την αφαιρείς, και το σύστημα βγαίνει στα 1377 Euro...!!!

Ακολουθεί το ίδιο σύστημα αλλά σε εικόνα για πιό γρήγορη επισκόπηση.

post-131442-129063022634_thumb.png

Απο εκεί και πέρα, αργότερα που θα πέσουν και άλλο οι μνήμες προσθέτεις και άλλη μνήμη. Επίσης κουτί βάλε ένα της αρεσκείας σου.

Δημοσ.
Δεν το εχω τσεκαρει τοσο πολυ για το πως το κανει το συγκεκριμενο προγραμμα που χρησιμοποιησα. Θεωρητικα λεει οτι κανει upscaling...

Και για ποιο λόγο το κάνεις αυτό; Βελτιώνεται κάτι στην ποιότητα της εικόνας ή κάτι άλλο;

Σου έβαλα και οθονίτσα...λοολλλ...(Αν έχεις ήδη οθόνη, την αφαιρείς, και το σύστημα βγαίνει στα 1377 Euro...!!!

Έχω μια Samsung 24αρα. την Τ240

Δημοσ.
Και για ποιο λόγο το κάνεις αυτό; Βελτιώνεται κάτι στην ποιότητα της εικόνας ή κάτι άλλο;

Έχω μια Samsung 24αρα. την Τ240

Mακρια απο Thermaltake για κουτια. Φτηνα υλικα με πολυ πλαστικουρα πανω... Στα 123 ευρω το HAF 932 ειναι οτι καλυτερο. Οποιο review και να διαβασεια αυτο θα σου πουν. Εγω ειμαι απολυτα ευχαριστημενος. Το upscaling το κανω γιατι η ταινια παιζει σε 40αρα οθονη και αν δεν γινει upscaling (που δεν το κανει το επιτραπαιζιο player που εχω) χανει παρα πολυ σε ποιοτητα. Προσωπικα με το upscaling βλεπω ιδια ποιοτητα που θα στην οθονη του υπολογιστη (19αρα) στην 40αρα.

Δημοσ.
Το upscaling το κανω γιατι η ταινια παιζει σε 40αρα οθονη και αν δεν γινει upscaling (που δεν το κανει το επιτραπαιζιο player που εχω) χανει παρα πολυ σε ποιοτητα. Προσωπικα με το upscaling βλεπω ιδια ποιοτητα που θα στην οθονη του υπολογιστη (19αρα) στην 40αρα.

Γιαυτό οι περισσότερες HD ταινίες που κυκλοφορούν στα torrents έχουν ψιλοχάλια (για HD πάντα) εικόνα; Έχουν προέλθει από upscaling απλής Divx;;;;

Δημοσ.
Γιαυτό οι περισσότερες HD ταινίες που κυκλοφορούν στα torrents έχουν ψιλοχάλια (για HD πάντα) εικόνα; Έχουν προέλθει από upscaling απλής Divx;;;;

Οι περισσοτερες ειναι ripped απο HD. Αυτες που ειναι χαλια ειναι HD καμερα στο cinema ;) με το upscaling στην ουσια κανεις κατι σαν interpolation...

Δημοσ.

Εγώ πάντως αν το βρείς φέτος, θα σου πρότεινα για κουτί το

Xclio A Plus (Full Tower). Εγώ αυτό έχω (παλιό μεν αλλά πολύ super - ελπίζω να ταιριάζει στις σημερινές Motherboard)

aplus_xclio-12.jpg

Inside the Case (Το σασί μέσα είναι το ίδιο, απλώς αλλάζει η εξωτερική εμφάνιση σε αυτή την εικόνα που σου δίνω)--> http://media.photobucket.com/image/xclio/SamuraiInBlack/Misc/xclio8800gtx.jpg

Αυτό που το έκανε ιδιαίτερο είναι οτι είναι Screw less και οτι οι σκληροί δίσκοι μπαίνουν στο πλάι κάνοντας έτσι την είσοδο-έξοδο παιχνιδάκι...!!!

Ταυτόχρονα αφήνει αρκετό χώρο για να "αναπνέει" το κουτί και να ψύχεται καλύτερα...

Γενικά το απόλαυσα αυτό το κουτί.

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 20:43 ----------

Και το HAF 932 που σου λέει το παιδί, πολύ καλό φαίνεται απο όσο είδα στο ίντερνετ φωτογραφίες. Πάρε το HAF 932.

Δημοσ.

Τι κακό αυτό με τους φίλους....

Μιλούσα χτες στο τηλέφωνο με ένα φίλο που ασχολείται με το σπορ και εν ολίγοις με έπεισε να μην ασχοληθώ προς το παρόν με τους ssd για τους παρακάτω λόγους. Μου είπε αρκετούς, αλλά εγώ έχω συγκρατήσει 2.

1. Είναι καινούριο προϊόν και δεν μπορεί να θεωρηθεί ακόμα αξιόπιστο σε σχέση με τους παραδοσιακούς σκληρούς δίσκους.

2. Το βασικότερο μειονέκτημα του είναι η "κακή" σχέση που έχει με εγγραφή και γενικότερα διαμεταγωγή (copy/paste) δεδομένων πάνω του. Ενώ αντίθετα στο seek/read πάει σφαίρα. Αρκετοί λοιπόν θεωρούν ότι είναι η ενδεδειγμένη λύση για εγκατάσταση λειτουργικού και προγραμμάτων, αρκεί τις διάφορες διαμεταγωγές δεδομένων να τις αναλάβει ένας δεύτερος σκληρός παλιάς τεχνολογίας όπου εκεί θα γράφονται/σβήνονται διάφορα αρχεία (mp3, torrents κλπ) χωρίς να χρειάζεται να φθείρεται με το write ο ssd. Ένα από τα σημαντικά κριτήρια της διάρκειας ζωής ενός ssd είναι και η όσο το δυνατόν μικρότερη "ταλαιπωρία" με εγγραφές δεδομένων.

Έλα όμως που όσο και να προσπαθήσει κάποιος να ελέγξει τις εγγραφές μπορεί να το πετύχει μέχρι σε κάποιο ποσοστό. Υπάρχουν πολλές εγγραφές δεδομένων στο σκληρό που τις πραγματοποιεί από μόνο του το λειτουργικό (π.χ updates) μέχρι και εγγραφές από updates των διάφορων προγραμμάτων που έχουμε εγκαταστήσει στο σκληρό (software, antivirus κπλ). Άρα, αναγκαστικά θα "ταλαιπωρούμε" τον ssd, ο οποίος στην πορεία όταν θα χρειαστεί, οπωσδήποτε, κάποιο κατακερματισμό δεν θα συμπεριφερθεί όπως ένας μη ssd.

Εντωμεταξύ εγώ εγκαθιστώ συνέχεια διάφορα προγράμματα από τα οποία θα ήθελα την μέγιστη ταχύτητα σε read/seek που μπορεί να μου δώσει ένας σκληρός τύπου ssd. Αν όμως δεν μου αρέσουν ή για κάποιο λόγο δεν τα θέλω εγκατεστημένα, θα πρέπει να τα σβήνω. Άρα πάλι θα τον "ταλαιπωρώ" με διαμεταγωγές.

Έτσι λοιπόν έχω πεισθεί (προς το παρόν τουλάχιστον) ότι όταν διορθωθούν αυτά τα προβλήματα με την νέα ssd τεχνολογία θα κάνω την κίνηση για έναν ssd.

Άρα πάμε για συμβατικό ή μη ssd δίσκο. Πάλι μετά από κουβέντα με τον ίδιο φίλο σχετικά με τις 2 επιλογές (10.000 ή 7200) στροφές μου είπε το εξής, το οποίο δεν είχα ξανακούσει ποτέ.

Η ταχύτητα ενός δίσκου (accses time) δεν καθορίζεται μόνο από τη ταχύτητα περιστροφής του δίσκου αλλά και από το μέγεθος του δίσκου. Δηλαδή όσο πιο μεγάλος είναι ο σκληρός τόσο πιο ταχύς είναι από κάποιον μικρότερο του με ακριβώς τα ίδια χαρακτηριστικά. Το έψαξα στο δίκτυο αλλά δεν βρήκα κάτι ουσιαστικό. Σε ένα forum κάποιος έλεγε ότι δεν έχει καμία σχέση αλλά δεν έλεγε το γιατί. Πήγα στο μαγαζί ενός φίλου που εμπορεύεται και φτιάχνει υπολογιστές και όταν του είπα τι έμαθα, γέλασε λέγοντας μου να μην πιστεύω σε μπούρδες και ψάξαμε μαζί να βρούμε κάτι "επίσημο" που να βεβαιώνει τι ισχύει. Και όντως βρήκαμε εδώ ότι αν διπλασιαστεί η χωρητικότητα του σκληρού δίσκου αυξάνεται κατά 7%-10% το accses time !!!!

Για να το δούμε αυτό σε μετρήσεις ψάξαμε εδώ για να δούμε τι έχει καταγραφεί, αλλά δυστυχώς δεν βρέθηκαν στοιχεία για δίσκους ίδιων χαρακτηριστικών αλλά διαφορετικής χωρητικότητας

Σύμφωνα με αυτά ένας VelosiRaptor 300 Gb είναι 7%-10% πιο γρήγορος από τον μικρό του αδελφό των 150 Gb.

Δημοσ.

Πάρε έναν συμβατικό δίσκο για τώρα - προκειμένου να ρίξεις και το Overall Price του συστήματος, και τον αλλάζεις κάποια στιγμή αργότερα με SSD (ναι, όταν μετά απο ένα διάστημα θα χρειαστεί να ξανα-ματα-κάνεις Format τον δίσκο για να ανακτήσει το σύστημα την χαμένη του ταχύτητα και να πάψει να κολλάει με τα Windows, ...τότε θα είναι και η ιδανική ευκαιρία για αγοράσεις και επι τις ευκαιρίας και έναν SSD για να δοκιμάσεις....και να γλυκαθείς απο την ξινίλα του να ξανα-ματα-ξανα-περάσεις τα "Windoze"...και τους Drivers, και τα προγράμματα...και να κάτσεις να τα ξανα-ματα-ρυθμίσεις ένα-ένα....!!!) (Εσύ εκείνη τη στιγμή θα σκέφτεσαι "κάνω format για να περάσω τον ολοκαίνουριο SSD HDD μου"...και θα ξεγελαστείς/ξεχαστείς κάπως απο την την πίκρα του "ωχ...πάλι πρέπει να κάνω Format...μετά Upgrade απο το internet και μετά να τα περάσω όλα απο την αρχή..."... !!!)

Γενικά ένας γρήγορος δίσκος, παλιότερα έδινε ένα boost της τάξεως μέχρι 25% στο σύστημα (και αυτό λόγω του οτι τα πανέξυπνα "Windoze" πάντα χρησιμοποιούν Swap Memory ακόμα και όταν υπάρχει επάρκεια στην μνήμη (με άλλα λόγια δε συμφέρει να απενεργοποιήσεις την Swap memory). Επίσης το άκρως απαραίτητο (και καθόλου απαραίτητο στο Linux/Unix/Mac) στα Windows/Fat/Fat32/NTFS "Defraaaagg" (προφορά παρακαλώ σε στύλ καλιβάτση / Α.Μ.Α.Ν.) γίνεται πιό γρήγορα σε ...γρήγορους δίσκους...!!!

Το αντιβιωτικό επίσης θα σκανάρει τους δίσκους για ιούς εξίσου γρήγορα...!!! (ου-άου...!!!!)

Αλλά ας επιστρέψουμε στο ..."Defraaaagg" (και πάλι παρακαλώ προφορά σε στύλ καλιβάτση / Α.Μ.Α.Ν.)...!!! Είμαι σίγουρος οτι στον βασικό δίσκο (ναι, αυτόν με τα Windoze), δε θα χρειαστεί να κάνεις "Defraaaaggg" (έλα, φωνάξτε το ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ....και πάλι, και παρακαλώ η προφορά να είναι σε στύλ καλιβάτση / Α.Μ.Α.Ν.), διότι θα χαλάσουν πιό γρήγορα απο τη στιγμή που θα χρειαστεί να κάνεις Defraaaaggg.....και έτσι θα κάνεις Formaaaattt....και θα γλυτώσεις απο την ταλαιπώρια του Defrag...!!! (κατα κόσμον..."αποκατακερμάτιση δίσκου"...!!! Ουάου...!!! Πώς το είπα? "Α-π-ο-κ-α-τ-α-κ-ε-ρ-μ-ά-τ-ι-σ-η Δ-ί-σ-κ-ο-υ"...!!! Φοβερή λέξη έτσι..??? (θα έλεγα οτι μοιάζει με το "Δι-απο-Δια-μορ-φω-τής"(μόντεμ)) (η οποία αποκατακερμάτιση δίσκου είναι επίσης μια επίπονη διαδικασία για τον δίσκο όσον αφορά το "Σβήσε-Γράψε" για να ξανα-ματα-ταξινομήσει τα αρχεία που....(ξανα-ματα-)κατακερματίστηκαν...(έλα πάλι σε στύλ Καλιβάτση ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ...)---> έπαθαν δηλαδήηη....Fragmentaaatiiooonnn.....!!!

Δημοσ.
Τι κακό αυτό με τους φίλους....

Μιλούσα χτες στο τηλέφωνο με ένα φίλο που ασχολείται με το σπορ και εν ολίγοις με έπεισε να μην ασχοληθώ προς το παρόν με τους ssd για τους παρακάτω λόγους. Μου είπε αρκετούς, αλλά εγώ έχω συγκρατήσει 2.

1. Είναι καινούριο προϊόν και δεν μπορεί να θεωρηθεί ακόμα αξιόπιστο σε σχέση με τους παραδοσιακούς σκληρούς δίσκους.

2. Το βασικότερο μειονέκτημα του είναι η "κακή" σχέση που έχει με εγγραφή και γενικότερα διαμεταγωγή (copy/paste) δεδομένων πάνω του. Ενώ αντίθετα στο seek/read πάει σφαίρα. Αρκετοί λοιπόν θεωρούν ότι είναι η ενδεδειγμένη λύση για εγκατάσταση λειτουργικού και προγραμμάτων, αρκεί τις διάφορες διαμεταγωγές δεδομένων να τις αναλάβει ένας δεύτερος σκληρός παλιάς τεχνολογίας όπου εκεί θα γράφονται/σβήνονται διάφορα αρχεία (mp3, torrents κλπ) χωρίς να χρειάζεται να φθείρεται με το write ο ssd. Ένα από τα σημαντικά κριτήρια της διάρκειας ζωής ενός ssd είναι και η όσο το δυνατόν μικρότερη "ταλαιπωρία" με εγγραφές δεδομένων.

Έλα όμως που όσο και να προσπαθήσει κάποιος να ελέγξει τις εγγραφές μπορεί να το πετύχει μέχρι σε κάποιο ποσοστό. Υπάρχουν πολλές εγγραφές δεδομένων στο σκληρό που τις πραγματοποιεί από μόνο του το λειτουργικό (π.χ updates) μέχρι και εγγραφές από updates των διάφορων προγραμμάτων που έχουμε εγκαταστήσει στο σκληρό (software, antivirus κπλ). Άρα, αναγκαστικά θα "ταλαιπωρούμε" τον ssd, ο οποίος στην πορεία όταν θα χρειαστεί, οπωσδήποτε, κάποιο κατακερματισμό δεν θα συμπεριφερθεί όπως ένας μη ssd.

Εντωμεταξύ εγώ εγκαθιστώ συνέχεια διάφορα προγράμματα από τα οποία θα ήθελα την μέγιστη ταχύτητα σε read/seek που μπορεί να μου δώσει ένας σκληρός τύπου ssd. Αν όμως δεν μου αρέσουν ή για κάποιο λόγο δεν τα θέλω εγκατεστημένα, θα πρέπει να τα σβήνω. Άρα πάλι θα τον "ταλαιπωρώ" με διαμεταγωγές.

Έτσι λοιπόν έχω πεισθεί (προς το παρόν τουλάχιστον) ότι όταν διορθωθούν αυτά τα προβλήματα με την νέα ssd τεχνολογία θα κάνω την κίνηση για έναν ssd.

Άρα πάμε για συμβατικό ή μη ssd δίσκο. Πάλι μετά από κουβέντα με τον ίδιο φίλο σχετικά με τις 2 επιλογές (10.000 ή 7200) στροφές μου είπε το εξής, το οποίο δεν είχα ξανακούσει ποτέ.

Η ταχύτητα ενός δίσκου (accses time) δεν καθορίζεται μόνο από τη ταχύτητα περιστροφής του δίσκου αλλά και από το μέγεθος του δίσκου. Δηλαδή όσο πιο μεγάλος είναι ο σκληρός τόσο πιο ταχύς είναι από κάποιον μικρότερο του με ακριβώς τα ίδια χαρακτηριστικά. Το έψαξα στο δίκτυο αλλά δεν βρήκα κάτι ουσιαστικό. Σε ένα forum κάποιος έλεγε ότι δεν έχει καμία σχέση αλλά δεν έλεγε το γιατί. Πήγα στο μαγαζί ενός φίλου που εμπορεύεται και φτιάχνει υπολογιστές και όταν του είπα τι έμαθα, γέλασε λέγοντας μου να μην πιστεύω σε μπούρδες και ψάξαμε μαζί να βρούμε κάτι "επίσημο" που να βεβαιώνει τι ισχύει. Και όντως βρήκαμε εδώ ότι αν διπλασιαστεί η χωρητικότητα του σκληρού δίσκου αυξάνεται κατά 7%-10% το accses time !!!!

Για να το δούμε αυτό σε μετρήσεις ψάξαμε εδώ για να δούμε τι έχει καταγραφεί, αλλά δυστυχώς δεν βρέθηκαν στοιχεία για δίσκους ίδιων χαρακτηριστικών αλλά διαφορετικής χωρητικότητας

Σύμφωνα με αυτά ένας VelosiRaptor 300 Gb είναι 7%-10% πιο γρήγορος από τον μικρό του αδελφό των 150 Gb.

Ο φιλος σου μαλλον ειναι λιγακι υπερβολικος. Προφανως οταν ταλαιπορεις ενα δισκο παρα πολυ μειωνεται η ζωη του, αν και προσωπικα εχω δισκους 7-8 χρονια και δουλευουν μια χαρα. Οι SSD ειναι κατι σαν ενα μεγαλο stickaki. Απλα ειναι πολυ πιο γρηγοροι. Με το να περασεις 2-3 προγραμματα και να τα σβησεις δεν θα παθει τιποτα. Αμα τον εχεις φια να κατεβαζεις εκει και να τα τραβας μετα σε καποιο αλλο συμβατικο δισκο, ναι εκει τον σκιζεις αλλα και παλι δεν πιστευω να εχεις προβλημα. το αν ειναι νεα τεχνολογια ειανι παλι σχετικο. Εχει κλεισει διετια αν δεν κανω λαθος και δεν εχω δει πουθενα να μιλανε για προβληματα. Αν θελεις να εισαι 100% ηρεμος παντως μπορεις να περιμενεις μεχρι να βγει το SATA ΙΙΙ που θα εχει ως συνεπεια να πεσουν και οι τιμες των sata II και τοτε πας και αγοραζεις εναν 120αρη sata ΙΙ και ξεμπερδευεις. Προσωπικα περιμενω να μαζεψω κανενα φραγκο να τσιμπησω και εγω εναν SSD. Αυτο που δεν σου ειπε ο φιλος σου ειναι οτι ο i7 ειναι απιστευτα δυνατο συστημα με αποτελεσμα να πνιγεται απο τον συμβατικο δισκο. Ενας SSD θα ειναι δωσει παρα πολυ μεγαλo boost στο μηχανημα... Εγω σου προτινω αν εχεις την δυνατοτητα να τον αγορασεις να το κανεις, και για να εισαι σιγουρος 100% να κανεις ενα backup των συμαντικων σου αρχειων καπου αλλου (ουτως η αλλως το κανεις ειτε με ssd ειτε με συμβατικο δισκο) και θα εισαι μια χαρα ;)

Δημοσ.

Σε περίπτωση που εγκαταστήσει κάποιος τα win 7 σε έναν ssd, αλλά στην πορεία διαπιστώσει ότι δεν είναι συμβατά με κάποια από τα προγράμματα του και θελήσει να επιστρέψει στα Vista ή XP, μπορεί να κάνει format στον ssd και να τα εγκαταστήσει κανονικά; Το ρωτάω γιατί μήπως, εκτός από defrag, δεν δέχεται και format.

Αν πάρει τον 80ρη ssd, μπορεί να τον χωρίσει σε 2 partition και να φορτώσει σε κάθε partition άλλο λειτουργικό όπως με τους μηχανικούς δίσκους;

Δημοσ.

Δεν τα δίνεις καλύτερα τα λεφτά για SSD σε μνήμη RAM η για πιό δυνατό CPU?

Πιό χρήσιμο θα σου είναι για την δουλειά που το θέλεις...

Μην κολλάς στον SSD. Πάρε έναν HDD στις 10.000 Στροφές καλύτερα...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...