Προς το περιεχόμενο

Αναβάθμιση-αγορά νέου PC μέχρι 1000 ευρώ για Video editing

Kariajoulas

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Προς Vasilisxd

Αποφάσισα τι θα κάνω με τους σκληρούς δίσκους.

1. Λειτουργικά και άλλα προγράμματα που χρησιμοποιώ OCZ. Summit 60 Gb SSD

2. Σκληρός ως χώρος γενικής χρήσης mp3, torrents, Documents, παιχνίδια κλπ Συμβατικός σκληρός 1 Τb

3. Σκληρός αποκλειστικά για video editing VelociRaptor 150 Gb. Ο μεγαλύτερος δε μου χρειάζεται αφού δεν νομίζω να φτάσει πάνω από 150 Gb κάποιο video από εκδρομές που πηγαίνω. Αν και δεν είμαι και πολύ σίγουρος γιαυτό αφού το HD camcorder θα το πάρω μέσα στο μήνα και δεν έχω δοκιμάσει τι χώρους πιάνει το HD video. Ίσως ο φίλος μας ο vag3d που το κατέχει το σπορ, θα έχει γιαυτό μια πιο εμπεριστατωμένη άποψη. Έτσι με το που ολοκληρώνεται το editing, του κάνω ένα format και είναι έτοιμο και καθαρό να δεχτεί άλλο πελάτη. Σημείωση: Για σκληρό δίσκο μιλάμε !! Μην πάει ο νους σας αλλού ;)

4. Σκληρός για αποθήκευση των επεξεργασμένων video και γενικότερα backup χρήσιμων αρχείων Εξωτερικός 1 Tb

Θα μου στοιχίσει λίγο παραπάνω αλλά νομίζω ότι είναι η καλύτερη διάταξη για αυτό που θέλω να κάνω.

Προς euklidis

Δύο ερωτήσεις:

1. Δηλαδή οι θέσεις για dims βγαίνουν σε συστοιχίες των 3 ή των 6; Δεν υπάρχουν των 4 ή 5;

2. Σε περίπτωση που επιλέξω την δυνατότητα με τα 6 dims (όπως πρότεινες εσύ), αλλά δεν βάλω και στα 6 RAM, αλλά στα 4 ή 5, λες ότι χάνω το tripple channel. Πόσο "κακό" είναι αυτό; Δεν τον ξέρω τον όρο; Για ρίξε σε παρακαλώ μια γρήγορη επεξήγηση.

Προς grimpr

Ήταν να πάρω το καινούριο pc το Πάσχα αλλά επειδή έλειψα και τις 15 μέρες σε ταξίδι το ανέβαλα για αρχές καλοκαιριού. Πριν 2 μήνες, πάλι το ανέβαλα γιατί έλειψα για διακοπές και περίμενα να ξεκαθαρίσει η κατάσταση με τα ssd. Δεν μπορώ να περιμένω άλλο....

Έχω τα χρήματα από πριν το Πάσχα αλλά περιμένω. Φαντάζομαι καταλαβαίνεις τι είναι να είσαι έτοιμος να κάνεις μια αγορά και να σου λένε "περίμενε λίγο γιατί θα προλάβεις κάτι καλύτερο που έρχεται". Συμφωνώ ότι το κάτι καλύτερο που έρχεται είναι όντως κάτι καλύτερο αλλά πόσο μπορεί να περιμένει κανείς. Ευτυχώς που το μηχάνημα που έχω λειτουργεί μια χαρά. Εκτός βέβαια από το να στείλω HD ταινίες στην καινούρια HD τηλεόρασή μου και έχω σκάσει από το κακό μου. Έχω κατεβάσει 50 ταινίες HD και περιμένω......

• Απαντ. 128
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Να και δυο δικές μου προτάσεις στα γρήγορα που έφτιαξα μόλις τώρα (e-shop.gr).

Σχετικά οικονομική αλλά καλή (χωρίς οθόνη και χωρίς Blue-Ray):

Εξωτερικό δίσκο παίρνεις και αργότερα/Προσθέτεις όποτε χρειαστείς.

Blue-Ray Recorder=πεταμένα λεφτά, τα δισκάκια είναι πανάκριβα (ακόμα).

post-131442-129063022489_thumb.png

Ακριβότερη αλλά Σχετικά Τούμπανο (αν και θα προτιμούσα κάτι σε 8Core - με δυο επεξεργαστές μέσα):

post-131442-129063022503_thumb.png

Η πρόταση αυτή, έχει και οθόνη και γενικότερα είναι comple. Αλλά ...πανάκριβη...!!!

Δημοσ.
Να και δυο δικές μου προτάσεις στα γρήγορα που έφτιαξα μόλις τώρα (e-shop.gr).

Σχετικά οικονομική αλλά καλή (χωρίς οθόνη και χωρίς Blue-Ray):

Εξωτερικό δίσκο παίρνεις και αργότερα/Προσθέτεις όποτε χρειαστείς.

Blue-Ray Recorder=πεταμένα λεφτά, τα δισκάκια είναι πανάκριβα (ακόμα).

[ATTACH]20159[/ATTACH]

Ακριβότερη αλλά Σχετικά Τούμπανο (αν και θα προτιμούσα κάτι σε 8Core - με δυο επεξεργαστές μέσα):

[ATTACH]20160[/ATTACH]

Η πρόταση αυτή, έχει και οθόνη και γενικότερα είναι comple. Αλλά ...πανάκριβη...!!!

Μα και τα 2 ειναι πανακριβα. Του βαζεις 1000W τροφοδοτικο για πιο λογο; Εχtreme ΟC και tri-SLI; :P

Δημοσ.
Μα και τα 2 ειναι πανακριβα. Του βαζεις 1000W τροφοδοτικο για πιο λογο; Εχtreme ΟC και tri-SLI; :P

Στο τροφοδοτικό δεν κάνω οικονομία. Οι περισσότερες βλάβες στα ηλεκτρονικά κυκλώματα ξεκινάνε απο τα τροφοδοτικά. Συνεπώς ένα καλής ποιότητας και δυνατό τροφοδοτικό είναι Must.

Δημοσ.
Στο τροφοδοτικό δεν κάνω οικονομία. Οι περισσότερες βλάβες στα ηλεκτρονικά κυκλώματα ξεκινάνε απο τα τροφοδοτικά. Συνεπώς ένα καλής ποιότητας και δυνατό τροφοδοτικό είναι Must.

Οταν το συστημα χρειαζεται 500- WATT και του βαζεις 1000αρι ειναι υπερβολη. Με ενα 700αρι εισαι μια χαρα. Ειδικα με ενα καλο 700 ;)

Δημοσ.
Οταν το συστημα χρειαζεται 500- WATT και του βαζεις 1000αρι ειναι υπερβολη. Με ενα 700αρι εισαι μια χαρα. Ειδικα με ενα καλο 700 ;)

TAGAN TG780-U33II SUPERROCK LIGHTING 780W --> 136.99 Euro αντι για το TAGAN TG1000-U33II SUPERROCK 1000W---> 150 Euro? (13 Ευρώ διαφορά?)

Βασικά δεν πειράζει που είναι περισσότερα Watt...!!!! Ας είναι περισσότερα τα Watt και ας δουλεύει στην μισή ισχύ του το τροφοδοτικό στο χαλαρό. Ούτως ή άλλως μιλάμε για πάνω-κάτω 50 Euro διαφορά μεταξύ τους... Μη κολλάμε στα 50 Euro...

Σημασία έχει που του βάζω ένα τροφοδοτικό της προκοπής....!!!!

Αν το παιδί έχει μάλιστα και τον υπολογιστή του όλη μέρα ανοικτό 24/7 (περίπου) όπως και εγώ, καλό είναι να έχει ένα καλό τροφοδοτικό... :-)

Δημοσ.
TAGAN TG780-U33II SUPERROCK LIGHTING 780W --> 136.99 Euro αντι για το TAGAN TG1000-U33II SUPERROCK 1000W---> 150 Euro? (13 Ευρώ διαφορά?)

Βασικά δεν πειράζει που είναι περισσότερα Watt...!!!! Ας είναι περισσότερα τα Watt και ας δουλεύει στην μισή ισχύ του το τροφοδοτικό στο χαλαρό. Ούτως ή άλλως μιλάμε για πάνω-κάτω 50 Euro διαφορά μεταξύ τους... Μη κολλάμε στα 50 Euro...

Σημασία έχει που του βάζω ένα τροφοδοτικό της προκοπής....!!!!

Αν το παιδί έχει μάλιστα και τον υπολογιστή του όλη μέρα ανοικτό 24/7 (περίπου) όπως και εγώ, καλό είναι να έχει ένα καλό τροφοδοτικό... :-)

Ναι αλλα ενα TT toughpower 700w του αρκει, και εχει πεσει στα 83 ευρω. Εμενα με αυτο 24/7 και κλοκαρισμενος στα 4Ghz και δεν ειχα το παραμικρο προβλημα...

Δημοσ.
Φίλε Vag3d, λυπάμαι αλλά κανείς δεν είναι τόσο τρελός να δώσει 5.000 ευρώ για αγορά PC και ειδικά από το e-shop.

με παρεξηγησες. :-)

το pc των 5000 ηταν απλως μια εικονικη αγορα σαν δειγμα υψηλου κοστους. (περισσότερο πήγαινε για σύγκριση με έναν Mac Pro αυτό)...

Lol...

Γιατί "ειδικά απο το e-shop"? Είναι αμφιβόλου "προέλευσης"/Ποιότητας τα υλικά τους?

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 00:07 ----------

Ναι αλλα ενα TT toughpower 700w του αρκει, και εχει πεσει στα 83 ευρω. Εμενα με αυτο 24/7 και κλοκαρισμενος στα 4Ghz και δεν ειχα το παραμικρο προβλημα...

Και ενα παλιο pc που εχω με noname τροφοδοτικο (απο αυτα που ηταν μαζι με το κουτι αξιας κ τα δυο μαζι 50 ευρω (αν θυμαμαι καλα, γιατι ηταν κ δραχμες τοτε) δεν επαθαν τιποτα...!!! Τι σημαινει αυτο?

οι επιλογες ειναι πολλες.

Εγω θα προτεινα tagan τροφοδοτικο, απο οσο τα εχω ψαξει.

Καθως επισης κ gigabyte motherboard με το τελευταιο chipset της intel μεσα της.

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 00:11 ----------

Αν θέλει να ρίξει το κόστος, ας πάρει λιγότερη μνήμη και την προσθέτει αργότερα που θα πέσουν οι τιμές....

Η/και να πάρει φθηνότερο κουτί....

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 00:13 ----------

Και να βολευτεί με μία κάρτα γραφικών του στύλ

PALIT GEFORCE GTX260 SONIC 216SP CUDA 896MB HDMI PCI-E RETAIL

με 142.90

Η καμία άλλη πιό φθηνή...!!!

Οσον αφορά --> Τροφοδοτικό & Motherboard, εγώ δεν θα συμβιβαζόμουν...

Δημοσ.

Φυσικά και δεν είναι αμφίβολου προελεύσεως το εμπόρευμα τους. Ειλικρινά όμως...θα αγοραζες και ταυτόχρονα θα εμπιστευόσουν το e-shop για να σου στήσει ένα Ultra High End Workstation/Server των 5.000 ευρώ; Προσωπικά, με τίποτα...υπάρχουν αρκετά σοβαρότερες εταιρίες πέραν από τους μεγάλους, Dell/HP/IBM, για τέτοια setups...

Δημοσ.
Φυσικά και δεν είναι αμφίβολου προελεύσεως το εμπόρευμα τους. Ειλικρινά όμως...θα αγόραζες και ταυτόχρονα θα εμπιστευόσουν το e-shop για να σου στήσει ένα Ultra High End Workstation/Server των 5.000 ευρώ; Προσωπικά, με τίποτα...υπάρχουν αρκετά σοβαρότερες εταιρίες πέραν από τους μεγάλους, Dell/HP/IBM, για τέτοια setups...

(για πες καμιά εταιρία, και να το περιορίσουμε στην απάντησή σου σε αυτό το Thread για να μην είμαστε of-topic ) (δηλαδή πές μία - δυο εταιρίες που είναι σοβαρότερες απο την Del/HP/IBM για να έχουμε και μια ιδέα παραπάνω για το "τι άλλο υπάρχει" και να μην επεκταθούμε σε αυτό το Thread-ας ανοίξουμε άλλο για να μην είμαστε of-topic or something..) :-)

Καταρχάς δε θα έδινα τόσα λεφτά για να έχω μόνο έναν επεξεργαστή στο σύστημά (Workstation) μου.

Δεύτερον, πλέον για Workstation θα επέλεγα apple. Η μετάβαση στα 64bit και η έλευση πχ. του Snow (που είναι μόνο η αρχή), φέρνει και το εκπληκτικό πρότυπο OpenCL μέσα απο το οποίο πλέον μπορούμε να χρησιμοποιούμε και τις GPU των καρτών γραφικών για επιπλέον υπολογιστική ισχύ. (είναι νωρίς βέβαια ακόμα, αλλά πραγματικά είναι απίστευτο το πρότυπο αυτό. Ας περιμένουμε να δούμε τι θα μας δείξουν τώρα τον Οκτώβριο στην Ετήσια παρουσίαση που κάνουν για να δούμε). (Γενικότερα ρίξτε μια ματιά/διαβάστε για το Mac OS X - Snow Leopard και τις δυνατότητές του)

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα ενός Benchmark σχετικά με το OpenCL, οι ταχύτητες έχουν ως εξής (μικρότεροι χρόνοι σημαίνουν καλύτερες επιδόσεις):

GeForce 9600M GT: 2.805 seconds

GeForce 9400M: 3.081 seconds

Intel Core 2 Duo @ 2.40GHz: 15.459 seconds

Δεύτερον, πέρα απο την υπολογιστική ισχύ, ο περιορισμός στα σημερινά συστήματα ήταν και στην μνήμη RAM.

Πλέον, εκτός απο την υπολογιστική ισχύ που πάντα είναι ευπρόσδεκτη, η δυνατότητα για σχεδόν "Unlimited" (σε εισαγωγικά) μνήμη RAM έρχεται να προστεθεί στις δυνατότητες. Πρακτικά αυτό σημαίνει οτι ο φίλος μας ο Kariajoulas θα μπορεί στο μέλλον να ανοίξει στο Video-Edit πρόγραμμά του, ολόκληρη την ταινία του και να την επεξεργαστεί, χωρίς να "κάτσει", "σκάσει το πρόγραμμα", "Swap-ιάσει" το σύστημά του, η "καταστραφεί το σύμπαν του"....!!!

Από εκεί και πέρα αφού "καταφέρει" να κάνει το Video-Editing του, ας το αφήσει να γίνει Conversion σε όσο χρόνο μπορεί να το κάνει το CPU του...!!! (αν είχε τα λεφτά για παράδειγμα για Render-Farm των 1000 CPU σίγουρα θα έκανε πολύ λιγότερο χρόνο). Σημασία όμως έχει οτι πλέον θα μπορεί να επεξεργαστεί πολύ μεγαλύτερα κομμάτια ταινίας απο ότι πρίν που περιοριζόνταν σε λίγα GB RAM.

Οταν θα καταφέρει να "οργανώσει το σύστημά του" απο άποψη Software (codecs, programs, Κλπ), τα "υπέροχα windows" θα αρχίσουν να πάνε πιό αργά όντας βασιζόμενα σε Registry και λοιπές αηδίες (ακόμα και στα windows 7 πιστεύω), να κολλάνε και να θέλουν Defrag, Format, κλπ). Θα κοπεί η δημιουργικότητά του στην μέση και θα ξανα-ματα-ξενερώσει που μετά το Format θα πρέπει να ξανα-στησει απο την αρχή το σύστημά του (απο άποψη Software). "Τα ίδια Παντελάκη μου ...τα ίδια Παντελή μου" για χρόοονιααα τώρα με τα Windows.......!!!

Ένα Unix Based λειτουργικό σύστημα όπως το Linux και το Mac OSX, θα δουλεύει το ίδιο αποδοτικά και γρήγορα και μετά απο 5 χρόνια ας πούμε, απελευθερώνοντας την δημιουργικότητά του, όντας αφήνοντάς τον να ασχοληθεί με αυτό που τον ενδιαφέρει και όχι με το ρημάδι το λειτουργικό. Η μόνη διαφορά είναι οτι στο Mac OS X / Mac Computers όλα είναι δεμένα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο μεταξύ τους ενώ στο Linux o χρήστης ασχολείται με το να set-άρει το κάθε επιμέρους κομμάτι του υπολογιστή του και να το κάνει να δουλέψει (μεγάλη ταλαιπώρια). Αν πάμε και σε καταστάσεις Codec, διαθέσιμου Software κλπ, τότε πραγματικά εκεί αρχίζουν τα δύσκολα. Οπότε απομένει να μιλάμε μονο για Mac OS X και για Win7....

Ομως, πραγματικά πιστεύετε οτι τα Windows 7 θα αλλάξουν την μιζέρια των Windows? Μπααα....!!!

Anyway, βγήκαμε πολύ εκτος θέματος πάντως.

Δημοσ.
(για πες καμιά εταιρία, και να το περιορίσουμε στην απάντησή σου σε αυτό το Thread για να μην είμαστε of-topic ) (δηλαδή πές μία - δυο εταιρίες που είναι σοβαρότερες απο την Del/HP/IBM για να έχουμε και μια ιδέα παραπάνω για το "τι άλλο υπάρχει" και να μην επεκταθούμε σε αυτό το Thread-ας ανοίξουμε άλλο για να μην είμαστε of-topic or something..) :-)

Καταρχάς δε θα έδινα τόσα λεφτά για να έχω μόνο έναν επεξεργαστή στο σύστημά (Workstation) μου.

Δεύτερον, πλέον για Workstation θα επέλεγα apple. Η μετάβαση στα 64bit και η έλευση πχ. του Snow (που είναι μόνο η αρχή), φέρνει και το εκπληκτικό πρότυπο OpenCL μέσα απο το οποίο πλέον μπορούμε να χρησιμοποιούμε και τις GPU των καρτών γραφικών για επιπλέον υπολογιστική ισχύ. (είναι νωρίς βέβαια ακόμα, αλλά πραγματικά είναι απίστευτο το πρότυπο αυτό. Ας περιμένουμε να δούμε τι θα μας δείξουν τώρα τον Οκτώβριο στην Ετήσια παρουσίαση που κάνουν για να δούμε). (Γενικότερα ρίξτε μια ματιά/διαβάστε για το Mac OS X - Snow Leopard και τις δυνατότητές του)

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα ενός Benchmark σχετικά με το OpenCL, οι ταχύτητες έχουν ως εξής (μικρότεροι χρόνοι σημαίνουν καλύτερες επιδόσεις):

GeForce 9600M GT: 2.805 seconds

GeForce 9400M: 3.081 seconds

Intel Core 2 Duo @ 2.40GHz: 15.459 seconds

Δεύτερον, πέρα απο την υπολογιστική ισχύ, ο περιορισμός στα σημερινά συστήματα ήταν και στην μνήμη RAM.

Πλέον, εκτός απο την υπολογιστική ισχύ που πάντα είναι ευπρόσδεκτη, η δυνατότητα για σχεδόν "Unlimited" (σε εισαγωγικά) μνήμη RAM έρχεται να προστεθεί στις δυνατότητες. Πρακτικά αυτό σημαίνει οτι ο φίλος μας ο Kariajoulas θα μπορεί στο μέλλον να ανοίξει στο Video-Edit πρόγραμμά του, ολόκληρη την ταινία του και να την επεξεργαστεί, χωρίς να "κάτσει", "σκάσει το πρόγραμμα", "Swap-ιάσει" το σύστημά του, η "καταστραφεί το σύμπαν του"....!!!

Από εκεί και πέρα αφού "καταφέρει" να κάνει το Video-Editing του, ας το αφήσει να γίνει Conversion σε όσο χρόνο μπορεί να το κάνει το CPU του...!!! (αν είχε τα λεφτά για παράδειγμα για Render-Farm των 1000 CPU σίγουρα θα έκανε πολύ λιγότερο χρόνο). Σημασία όμως έχει οτι πλέον θα μπορεί να επεξεργαστεί πολύ μεγαλύτερα κομμάτια ταινίας απο ότι πρίν που περιοριζόνταν σε λίγα GB RAM.

Οταν θα καταφέρει να "οργανώσει το σύστημά του" απο άποψη Software (codecs, programs, Κλπ), τα "υπέροχα windows" θα αρχίσουν να πάνε πιό αργά όντας βασιζόμενα σε Registry και λοιπές αηδίες (ακόμα και στα windows 7 πιστεύω), να κολλάνε και να θέλουν Defrag, Format, κλπ). Θα κοπεί η δημιουργικότητά του στην μέση και θα ξανα-ματα-ξενερώσει που μετά το Format θα πρέπει να ξανα-στησει απο την αρχή το σύστημά του (απο άποψη Software). "Τα ίδια Παντελάκη μου ...τα ίδια Παντελή μου" για χρόοονιααα τώρα με τα Windows.......!!!

Ένα Unix Based λειτουργικό σύστημα όπως το Linux και το Mac OSX, θα δουλεύει το ίδιο αποδοτικά και γρήγορα και μετά απο 5 χρόνια ας πούμε, απελευθερώνοντας την δημιουργικότητά του, όντας αφήνοντάς τον να ασχοληθεί με αυτό που τον ενδιαφέρει και όχι με το ρημάδι το λειτουργικό. Η μόνη διαφορά είναι οτι στο Mac OS X / Mac Computers όλα είναι δεμένα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο μεταξύ τους ενώ στο Linux o χρήστης ασχολείται με το να set-άρει το κάθε επιμέρους κομμάτι του υπολογιστή του και να το κάνει να δουλέψει (μεγάλη ταλαιπώρια). Αν πάμε και σε καταστάσεις Codec, διαθέσιμου Software κλπ, τότε πραγματικά εκεί αρχίζουν τα δύσκολα. Οπότε απομένει να μιλάμε μονο για Mac OS X και για Win7....

Ομως, πραγματικά πιστεύετε οτι τα Windows 7 θα αλλάξουν την μιζέρια των Windows? Μπααα....!!!

Anyway, βγήκαμε πολύ εκτος θέματος πάντως.

Θα επελεγες apple. Δηλαδη θα εδινες minimum 1500 ευρω ανα client για εναν C2D και 4GB RAM. ΟΚ μετα απο αυτο δεν υπαρχει λογος να συνεχισουμε την κουβεντα... Προσωπικα δεν θα σε εμπιστευομουν να μου χτισεις το δικτυο της εταιριας μου οταν μου βγαζεις υπερπολαπλασιο budget και μου περνεις κατι κατωτερο. Με τα λεφτα που βαζεις για καθε client παιρνεις τον καθενα i7 και μια GTX 285 για να παιζουν και κανενα LAN game στην εταιρια. Οπως ειπε και τεχνικος της apple... Αpple is computing for dummies... Υπερβολικα υπερεκτιμημενα μηχανηματα... Και στο κατω κατω αν θες unix based δυκτιο παρε τα pcakia και βαλε τους λινουξ... Μια χαρα θα κανουν την δουλεια τους ... ;)

Δημοσ.

Για τα επόμενα 4-5 χρόνια δεν με βλέπω να κάνω την «μετακίνηση» προς mac. Να αποδίδεται στη συνήθεια; Στο ότι όλοι οι γνωστοί μου έχουν windows; Δεν ξέρω αλλά εδώ σκέφτομαι πολύ σοβαρά αν θα βάλω win 7 αντί για XP που είναι και τα δυο windows. Για κάποιον πολύ απογοητευμένο με τα windows (πιθανόν από τα γραφόμενά του ο φίλος vag3d) ή για κάποιον που είναι πιο περίεργος και του αρέσει να το ψάχνει η μετακίνηση να είναι πιο εύκολη.

Οι λίγες γνώσεις μου αλλά και οι απόψεις φίλων που το κατέχουν καλύτερα το σπορ συμφωνούν ότι αν τα Μac ήταν φτηνότερα και υπήρχε αυτή η πληθώρα από software, όπως με τα windows, θα είχαμε όλοι Mac και θα ασχολούμαστε περισσότερο με τη δουλειά που κάνει το pc και όχι με το να κάνουμε να λειτουργήσει το pc. Αν και κάποιοι βρίσκουν σε αυτό, εκτός της ταλαιπωρία, και ικανοποίηση με το να βρουν τι φταίει και να το επιδιορθώσουν. Και εγώ κάποιες φορές «πειράζω» διάφορα στο pc που μου δίνουν την σχετική ευχαρίστηση αλλά υπάρχουν και φορές που το «πληρώνω». Αυτά περί Mac vs Win

Στο θέμα μας τώρα.

Ξεκαθαρίζει λίγο το τοπίο. Το ποσό των 1000 € που έθεσα ως κορυφή τελικά δεν μπορεί να αντέξει τις πιέσεις προς τα πάνω.

Αν από 2 σκληρούς δίσκους που έχει ένα νορμάλ pc εγώ θέλω 3 και μάλιστα ο ένας ssd και ο άλλος VelociRaptor αναμενόμενο είναι να ξεφύγουμε από τα 1000 €. Άρα έχουμε τον OCZ. Summit 60 Gb SSD, τον VelociRaptor 150 Gb και έναν απλό 1 Tb

Επίσης, λόγω ανάγκης video editing, θέλω triple channel RAM 12 Gb, αναγκαστικά και με το motherboard που θα υποστηρίζει τη RAM θα ανέβει το κόστος.

Στην κάρτα γραφικών οι περισσότεροι συμφωνείται για μια nVidia GTS250

Στο θέμα εξαερισμού έχω πει ότι μ΄ ενδιαφέρει ιδιαίτερα ένα σχετικά αθόρυβο σύστημα, χωρίς όμως να χρειαστεί να δώσω ένα κάρο χρήματα.

Στο θέμα τροφοδοτικού θα συμφωνήσω ότι καλό είναι να υπάρχει μία άνεση οπότε κάτι στα 650 w θα ήταν αρκετό.

Στο θέμα κουτιού θα μ΄ ενδιέφερε εκτός του μαύρου χρώματος η δυνατότητα πρόσβασης σε διάφορα από το μπροστινό μέρος. Έχω βαρεθεί τόσα χρόνια να σκύβω για να φτάσω πίσω από τη μονάδα.

Για DVD/R/W απ΄ ότι είδα οι τιμές παίζουν από 18-20 €

Τελειώνοντας με το πληκτρολόγιο και ποντίκι, τα θέλω μαύρα, ασύρματα και τα δύο. Έχω βαρεθεί τα καλώδια και δεν σκοπεύω να παίξω κάποια παιχνίδια που τους είναι απαραίτητη και η ελάχιστη βελτίωση που θα τους έδινε το ποντίκι με καλώδιο.

Έχοντας υπόψη αυτά κάντε σας παρακαλώ μια τελική σύνθεση να πάω από βδομάδα να το αγοράσω και να ησυχάσουμε όλοι.

Φυσικά το πάνω όριο μετακινείται στα 1500-+ €

Ευχαριστώ

Δημοσ.
Για τα επόμενα 4-5 χρόνια δεν με βλέπω να κάνω την «μετακίνηση» προς mac. Να αποδίδεται στη συνήθεια; Στο ότι όλοι οι γνωστοί μου έχουν windows; Δεν ξέρω αλλά εδώ σκέφτομαι πολύ σοβαρά αν θα βάλω win 7 αντί για XP που είναι και τα δυο windows. Για κάποιον πολύ απογοητευμένο με τα windows (πιθανόν από τα γραφόμενά του ο φίλος vag3d) ή για κάποιον που είναι πιο περίεργος και του αρέσει να το ψάχνει η μετακίνηση να είναι πιο εύκολη.

Οι λίγες γνώσεις μου αλλά και οι απόψεις φίλων που το κατέχουν καλύτερα το σπορ συμφωνούν ότι αν τα Μac ήταν φτηνότερα και υπήρχε αυτή η πληθώρα από software, όπως με τα windows, θα είχαμε όλοι Mac και θα ασχολούμαστε περισσότερο με τη δουλειά που κάνει το pc και όχι με το να κάνουμε να λειτουργήσει το pc. Αν και κάποιοι βρίσκουν σε αυτό, εκτός της ταλαιπωρία, και ικανοποίηση με το να βρουν τι φταίει και να το επιδιορθώσουν. Και εγώ κάποιες φορές «πειράζω» διάφορα στο pc που μου δίνουν την σχετική ευχαρίστηση αλλά υπάρχουν και φορές που το «πληρώνω». Αυτά περί Mac vs Win

Στο θέμα μας τώρα.

Ξεκαθαρίζει λίγο το τοπίο. Το ποσό των 1000 € που έθεσα ως κορυφή τελικά δεν μπορεί να αντέξει τις πιέσεις προς τα πάνω.

Αν από 2 σκληρούς δίσκους που έχει ένα νορμάλ pc εγώ θέλω 3 και μάλιστα ο ένας ssd και ο άλλος VelociRaptor αναμενόμενο είναι να ξεφύγουμε από τα 1000 €.

Επίσης, λόγω ανάγκης video editing, θέλω triple channel RAM 12 Gb, αναγκαστικά και με το motherboard που θα υποστηρίζει τη RAM θα ανέβει το κόστος.

Στην κάρτα γραφικών οι περισσότεροι συμφωνείται για μια nVidia GTS250

Στο θέμα εξαερισμού έχω πει ότι μ΄ ενδιαφέρει ιδιαίτερα ένα σχετικά αθόρυβο σύστημα, χωρίς όμως να χρειαστεί να δώσω ένα κάρο χρήματα.

Στο θέμα τροφοδοτικού θα συμφωνήσω ότι καλό είναι να υπάρχει μία άνεση οπότε κάτι στα 650 w θα ήταν αρκετό.

Στο θέμα κουτιού θα μ΄ ενδιέφερε εκτός του μαύρου χρώματος η δυνατότητα πρόσβασης σε διάφορα από το μπροστινό μέρος. Έχω βαρεθεί τόσα χρόνια να σκύβω για να φτάσω πίσω από τη μονάδα.

Για DVD/R/W απ΄ ότι είδα οι τιμές παίζουν από 18-20 €

Τελειώνοντας με το πληκτρολόγιο και ποντίκι, τα θέλω μαύρα, ασύρματα και τα δύο. Έχω βαρεθεί τα καλώδια και δεν σκοπεύω να παίξω κάποια παιχνίδια που τους είναι απαραίτητη και η ελάχιστη βελτίωση που θα τους έδινε το ποντίκι με καλώδιο.

Έχοντας υπόψη αυτά κάντε σας παρακαλώ μια τελική σύνθεση να πάω από βδομάδα να το αγοράσω και να ησυχάσουμε όλοι.

Φυσικά το πάνω όριο μετακινείται στα 1500-+ €

Ευχαριστώ

Θελεις να πας προς socket 1156 ή 1366; Εκει ειναι το θεμα. για τους πρωτους καθως τωρα βγαινουν στην αγορα δεν εχουμε ολοκληρωμενη αποψη...

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 12:45 ----------

Ασχετα απο επεξεργαστη και μνημες. Το HAF 932 που σου προτινα ειναι οτι καλυτερο απο θεμα επιδοσεων, εχει 4 USB μπροστα, e-sata και audio in και out. Ολα μπροστα οποτε δεν θα χρειαζεται αν πας απο πισω να τα βαλεις. ΗΑF = high air flow. Επισης αν εισαι στο μισο μετρο απο το κουτι δεν ακουγεται τιποτα. Ειναι ιδιαιτερα αθορυβο... Tripple channel εχεις μονο με το 1366 αρα... Το συστημα που σου προτινα με 12GB μνημη + εναν velosiraptor θα σε καλυψει 100% σε αυτα που θες... ;) Oσων αφορα την GTS 250. Εβαλα προχτες ταινια 1.4GB να την κανει μετατροπη σε 1080p. Την εκανε σε 25 λεπτα με την χρηση μονο της καρτας γραφικων (CUDA Rules) και ο επεξεργαστης ουτε που κουνηθηκε...

Δημοσ.
Θελεις να πας προς socket 1156 ή 1366; Εκει ειναι το θεμα. για τους πρωτους καθως τωρα βγαινουν στην αγορα δεν εχουμε ολοκληρωμενη αποψη...

Έλα ντε.. και δεν μπορώ να πω και τίποτα γιατί δεν το γνωρίζω το σπορ περί sockets.

Ασχετα απο επεξεργαστη και μνημες. Το HAF 932 που σου προτινα ειναι οτι καλυτερο απο θεμα επιδοσεων, εχει 4 USB μπροστα, e-sata και audio in και out. Ολα μπροστα οποτε δεν θα χρειαζεται αν πας απο πισω να τα βαλεις. ΗΑF = high air flow. Επισης αν εισαι στο μισο μετρο απο το κουτι δεν ακουγεται τιποτα. Ειναι ιδιαιτερα αθορυβο... Tripple channel εχεις μονο με το 1366 αρα... Το συστημα που σου προτινα με 12GB μνημη + εναν velosiraptor θα σε καλυψει 100% σε αυτα που θες... ;)

Μια χαρά τότε.

Oσων αφορα την GTS 250. Εβαλα προχτες ταινια 1.4GB να την κανει μετατροπη σε 1080p. Την εκανε σε 25 λεπτα με την χρηση μονο της καρτας γραφικων (CUDA Rules) και ο επεξεργαστης ουτε που κουνηθηκε...

Είναι αυτό που άκουσα κάπου ότι λέγεται upscalling και δεν έχω μάθει ακόμα πως γίνεται;

Αφού λοιπόν ξέρεις όλα τα δεδομένα (κουτιά, τροφοδοτικά, ανεμιστήρες κλπ) κάνε τον κόπο βρε φίλε να φτιάξεις μια σύνθεση και ρίχτη στο τραπέζι :-)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...