BaNcU Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2009 Άμα μπορείς φίλε μου περίμενε 1-2 βδομάδες ώστε να μπορέσεις να πάρεις κομμάτια από την καινούρια πλατφόρμα . ( Ακόμα και εγώ περιμένω )
Kariajoulas Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2009 Προς euklidis Στο θέμα του ssd νομίζω ότι η διαφορά στις ταχύτητες του 80ρη που προτείνουν τα παιδιά με τον 60ρη που προτείνεις εσύ αξίζει τη διαφορά των 80 €. Για την ψύξη βλέπω ότι ουσιαστικά δεν έχετε (οικονομικά τουλάχιστον) κάποια διαφορά. Εφόσον όμως εσύ λες ότι το σύστημα που προτείνεις κάνει καλή (αθόρυβη) δουλειά σε σένα, καλώς. Για τις μνήμες είναι όπως τα λες ακριβώς. Δεν έχω σκοπό να κάνω overclocking. Ο nikos21aek είχε γράψει Αυτό που είπες κάπου για 3χ3gb δεν γίνεται αλλά γίνεται το 2χ(3χ2gb) ανεβαίνοντας λίγο σε μητρική..Αν όταν τον πάρεις υπάρχουν και 4gb dim 3x4gb ακόμη καλύτερα και χωρίς να ανέβεις μητρική. Θα με ενδιέφερε μια τέτοια διάταξη αφού διπλασιάζει την RAM, εκτός και αν δεν το κατάλαβα καλά . Ξέρεις πως γίνεται αυτό; προς BaNcU Καινούρια πλατφόρμα? Εννοείς το i5?
vag3d Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2009 Γενικώς καλό είναι να περιμένεις για μετά τον Οκτώβριο όπου οι διάφορες εταιρίες θα χαράξουν και τους νέους τεχνολογικούς δρόμους τους. Προσωπικά πιστεύω οτι η συγκεκριμένη εποχή, είναι Dead Season και οτι δεν συμφέρει να αγοράσει κανείς νέο μηχάνημα (εκτός αν δεν μπορεί να κάνει διαφορετικά). Απο την άλλη υπάρχει και η άποψη οτι άμα περιμένεις, δεν πρόκειται ποτέ να πάρεις τίποτα γιατι συνέχεια βγαίνουν νέες τεχνολογίες. Εγώ πάντως είμαι ανυπόμονος να δω τι θα γίνει επιτέλους με τις κάρτες γραφικών...!!! Σαν πολύ καιρό δεν μείναμε στα ίδια και τα ίδια (τεχνολογικώς)? Κάρτες Γραφικών: Σήμερα πιστεύω οτι τον καλύτερο λόγο απόδωσης ανα κόστος τον έχει η GTX285 με κόστος ~300 Euro. Άλλωστε σαν τιμή για μία κάρτα γραφικών είναι και η καταλληλότερη για να είσαι Super, χωρίς να κλαίς τα λεφτά σου ιδιαίτερα. Ψάξε οπωσδήποτε και ενημερώσου για μια νέα τεχνολογία που αναπτύσσει η Apple που ονομάζεται OpenCL. Επίσης δες βίντεο σχετικά με Video Editing στους Mac με τα default εργαλεία που παρέχει με το λειτουργικό τους για να πάρεις μια γεύση για το "Τι Δεν Εχεις" - έχοντας PC.....!!!! Apple WWDC 2009 - Keynote Address Watch Philip Schiller, Senior Vice President of Worldwide Product Marketing, unveil the new iPhone 3GS, the new MacBook Pro family, and Mac OS X Snow Leopard. See the video-on-demand event right here, exclusively in QuickTime and MPEG-4. http://events.apple.com.edgesuite.ne...rnal=ijalrmacu εγώ περιμένω το Apple WWDC 2010 - Keynote Address που θα γίνει τώρα τον Οκτώβριο....!!! Μετά πάω για αγορά Mac Book Pro (*για αρχή/δοκιμή, και μετά ξανά-βλέπω πάλι).
Vasilisxd Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2009 Γνώμη μου, αντί για SSD να πήγαινες στον πολύ γρήγορο WESTERN DIGITAL WD3000HLFS VELOCIRAPTOR 300GB. Έχεις 300GB για τα Temp αρχεία και τα παραγόμενα , αρκετός χώρος για VideoEditing . Από το να πάρεις δηλαδή SSD 80GB που ίσως δεν σου φτάσουν. Επίσης η Apple μπορεί να έχει πολύ καλά προγράμματα και Smooth OS feeling αλλά τα μηχανήματα δεν έχουν την απαιτούμενη ταχύτητα για Video-Editing. Π.χ σε ένα PC των 1150ευρώ με Velociraptor ο χρόνος ενός Encoding μπορεί να είναι 20 λεπτά , και στο αντίστοιχο iMac θα είναι πάνω από μία ώρα. -- Οπότε για VideoEditing με 1100ευρώ , συμφέρει ένα PC. Με έναν i7 920 στα 2,66 / 6Gb 1600Mhz Ram / VelociRaptor 300Gb και μία Nvidia GTx250 θα είσαι καλυμμένος. Επίσης για 2ο Δίσκο κοίτα --> WESTERN DIGITAL 1TB WD1002FBYS RE3 SATA2, μπορεί να πηγαίνει στα 130ευρώ σε αντίθεση με ένα κοινό 1TB που πάει 80ευρώ αλλά είναι πιο γρήγορος / αξιόπιστος
euklidis Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2009 Προς euklidisΣτο θέμα του ssd νομίζω ότι η διαφορά στις ταχύτητες του 80ρη που προτείνουν τα παιδιά με τον 60ρη που προτείνεις εσύ αξίζει τη διαφορά των 80 €. Για την ψύξη βλέπω ότι ουσιαστικά δεν έχετε (οικονομικά τουλάχιστον) κάποια διαφορά. Εφόσον όμως εσύ λες ότι το σύστημα που προτείνεις κάνει καλή (αθόρυβη) δουλειά σε σένα, καλώς. Για τις μνήμες είναι όπως τα λες ακριβώς. Δεν έχω σκοπό να κάνω overclocking. Ο nikos21aek είχε γράψει Θα με ενδιέφερε μια τέτοια διάταξη αφού διπλασιάζει την RAM, εκτός και αν δεν το κατάλαβα καλά . Ξέρεις πως γίνεται αυτό; προς BaNcU Καινούρια πλατφόρμα? Εννοείς το i5? Αυτη τη στιγμη δεν παιζουν 4GB στικακια. μονο μεχρι 2, με τα 6 σλοτ που εχει η μητρικη που σου προτινα, βαζεις τα 6GB τωρα και αν σου χρειαστουν στο μελλον παραπανω βαζεις αλλα 3χ2 dimm και εισαι μια χαρα Σχετικα με τον SSD τα 80 ευρω που λες ειναι μεγαλη διαφορα για εναν SSD που θα εχεις μονο για το λειτουργικο και για τα προγραμματα σου και αφου τα περασεις αυτα δεν θα χρειαστει να γραψεις ποτε ξανα πανω του... 60 GB ειναι αρκετα. 15GB για τα windows και σου μενουν αλλα 45 GB για το premier και οτι αλλο προγραμμα θες. Μετα σταματας να γραφεις απο αυτο τον δισκο και απλα διαβαζεις... Δεν ειναι για storage...
liopyr Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2009 Κάρτες Γραφικών: Σήμερα πιστεύω οτι τον καλύτερο λόγο απόδωσης ανα κόστος τον έχει η GTX285 με κόστος ~300 Euro. Άλλωστε σαν τιμή για μία κάρτα γραφικών είναι και η καταλληλότερη για να είσαι Super, χωρίς να κλαίς τα λεφτά σου ιδιαίτερα. E, χμ. Μάλλον το αντίθετο συμβαίνει. Η GTX285 είναι μάλλον από τις χειρότερες επιλογές όσον αφορά τον παράγοντα τιμή/απόδοση. Όταν με τα ~μισά λεφτά παίρνεις GTX275 και χάνεις ένα εώς 10% σε επιδόσεις υπό προυποθέσεις, μάλλον δεν αξίζει να δώσεις τα διπλάσια. Αυτά όσον αφορά τον gaming παράγοντα, αν και δεν νομίζω πως θα έχει σημαντικότερη διαφορά σε video editing κλπ.
Kariajoulas Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2009 Προς vag3d 300 για κάρτα γραφικών μου πέφτουν πολλά Ανεβαίνει πολύ το κόστος με όλα τα υπόλοιπα. Αν το video editing με ενδιέφερε περισσότερο επαγγελματικά, ίσως να το σκεφτόμουν. Mac ε; μεγάλη αλλαγή αυτή !!!! Θέλει πολλή σκέψη και φυσικά πολύ ψάξιμο. Προς Vasilisxd Ναι μεν το πρόγραμμα για editing θα εγκατασταθεί στο δίσκο με το λειτουργικό, αλλά όλο το υλικό που θα χρησιμοποποιηθεί για το editing θα γράφεται σε ξεχωριστό σκληρό δίσκο. Μετά το τέλος του editing ο δίσκος θα φορμάρεται και θα περιμένει να ξαναχρησιμοποιηθεί πάλι ΜΟΝΟ για editing. Αυτή είναι η σωστή διαδικασία για το video editing. Άρα εκτός του δίσκου με το λειτουργικό και τα σχετικά προγράμματα που θα χρησιμοποιώ (Office, video players, photoshop κλπ), θα έχω ένα δεύτερο δίσκο μεγάλου μεγέθους για αποθήκευση υλικού και γενική χρήση (ταινίες από torrent. mp3, photos, κανένα παιχνίδι κλπ), ένα τρίτο μεσαίου μεγέθους αποκλειστικά για video editing και ένα τέταρτο επίσης πολύ μεγάλο για να αποθηκεύω τα προϊόντα του video editing. Άρα ο δίσκος με το λειτουργικό δεν μ' ενδιαφέρει να έχει κάποιο μέγεθος. Το λειτουργικό και τα προγράμματα που χρησιμοποιώ. Προς euklidis Κρίμα. Νόμισα πως με τον τρόπο που έλεγε αυτός θα μπορούσε να σηκώσει 2x(2x2)=8Gb Για την ταχύτητα των ssd sorry. Μπέρδεψα τους συμβατικούς με τους ssd. Ουσιαστικά αυτό που προτείνεις έχει 220s αλλά δεν γράφεις εγγραφή, ενώ των παιδιών είναι 250 διάβασμα και 200 εγγραφή. Οπότε η διαφορά των 30 mb/s και των 20Gb δεν κρίνεται ουσιαστική για την διαφορά των 80 ευρώ. Συμφωνώ μαζί σου ότι δεν είναι για αποθήκευση.
euklidis Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2009 Προς vag3d300 για κάρτα γραφικών μου πέφτουν πολλά Ανεβαίνει πολύ το κόστος με όλα τα υπόλοιπα. Αν το video editing με ενδιέφερε περισσότερο επαγγελματικά, ίσως να το σκεφτόμουν. Mac ε; μεγάλη αλλαγή αυτή !!!! Θέλει πολλή σκέψη και φυσικά πολύ ψάξιμο. Προς Vasilisxd Ναι μεν το πρόγραμμα για editing θα εγκατασταθεί στο δίσκο με το λειτουργικό, αλλά όλο το υλικό που θα χρησιμοποποιηθεί για το editing θα γράφεται σε ξεχωριστό σκληρό δίσκο. Μετά το τέλος του editing ο δίσκος θα φορμάρεται και θα περιμένει να ξαναχρησιμοποιηθεί πάλι ΜΟΝΟ για editing. Αυτή είναι η σωστή διαδικασία για το video editing. Άρα εκτός του δίσκου με το λειτουργικό και τα σχετικά προγράμματα που θα χρησιμοποιώ (Office, video players, photoshop κλπ), θα έχω ένα δεύτερο δίσκο μεγάλου μεγέθους για αποθήκευση υλικού και γενική χρήση (ταινίες από torrent. mp3, photos, κανένα παιχνίδι κλπ), ένα τρίτο μεσαίου μεγέθους αποκλειστικά για video editing και ένα τέταρτο επίσης πολύ μεγάλο για να αποθηκεύω τα προϊόντα του video editing. Άρα ο δίσκος με το λειτουργικό δεν μ' ενδιαφέρει να έχει κάποιο μέγεθος. Το λειτουργικό και τα προγράμματα που χρησιμοποιώ. Προς euklidis Κρίμα. Νόμισα πως με τον τρόπο που έλεγε αυτός θα μπορούσε να σηκώσει 2x(2x2)=8Gb Για την ταχύτητα των ssd sorry. Μπέρδεψα τους συμβατικούς με τους ssd. Ουσιαστικά αυτό που προτείνεις έχει 220s αλλά δεν γράφεις εγγραφή, ενώ των παιδιών είναι 250 διάβασμα και 200 εγγραφή. Οπότε η διαφορά των 30 mb/s και των 20Gb δεν κρίνεται ουσιαστική για την διαφορά των 80 ευρώ. Συμφωνώ μαζί σου ότι δεν είναι για αποθήκευση. Θεωρω οτι τα 6GB θα σου ειναι υπεραρκετα ειδικα αν παρεις και πιο γρηγορες μνημες. Αν θες πολυυυυυ μνημη τοτε 6χ2GB... Αλλα θα σου παει καμια 180αρα ευρω τουλαχιστον... Για τον SSD 20GB δεν ειναι λιγα αλλα απο την αλλη θα σου χρειαστουν;Αντε για προγραμματα και λειτουργικο να φας 25-30 GB το πολυ. Σου μενουν αλλα 30 να τα κανεις οτι θελεις. Ο δισκος που σου λενε τα παιδια ειναι πραγματικα διαμαντι αλλα το θεμα ειναι αν τον χρειαζεσαι... Αναλογα με τις αναγκες σου κρινεις...
Kariajoulas Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2009 Θεωρω οτι τα 6GB θα σου ειναι υπεραρκετα ειδικα αν παρεις και πιο γρηγορες μνημες. Αν θες πολυυυυυ μνημη τοτε 6χ2GB... Αλλα θα σου παει καμια 180αρα ευρω τουλαχιστον... Δηλαδή υπάρχουν motherboards που δέχονται 6 dims? Τι λες? Μπορεί να φορτώσουν 4 ή 5 από τα 6 διαθέσιμα;
vag3d Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2009 Επίσης η Apple μπορεί να έχει πολύ καλά προγράμματα και Smooth OS feeling αλλά τα μηχανήματα δεν έχουν την απαιτούμενη ταχύτητα για Video-Editing. Π.χ σε ένα PC των 1150ευρώ με Velociraptor ο χρόνος ενός Encoding μπορεί να είναι 20 λεπτά , και στο αντίστοιχο iMac θα είναι πάνω από μία ώρα. -- Οπότε για VideoEditing με 1100ευρώ , συμφέρει ένα PC. Βλέπω είσαι κάτοχος και MacBook Pro (mac), οπότε με ενδιαφέρει πολύ η άποψή σου. Εγώ σκοπεύω να πάρω τον πρώτο μου Mac μέσα στην χρόνια η αρχές του 2010. Έχω αυτή τη στιγμή WinXP Pro ENG 32bit περασμένα στο σύστημά μου με όλα τα updates και Nod32 Antivirus (σαν ένα σχετικά ελαφρύ αντιβιωτικό). Το σύστημά μου δεν έχει κανένα παιχνίδι εγκατεστημένο και ούτε χαζομάρες μέσα. Έχω πχ. το Gimp, το Blender, Camera Tracking Tool, Audacity, LMMS, κλπ (όλα τα προγράμματα που έχω στο σύστημά μου είναι γνήσια και όσα δεν είναι δωρεάν, είναι αγορασμένα, με τα τελευταία updates/ενημερώσεις κλπ). Το έχω απο Format/Fresh install εδώ και 2-3 μήνες....!!! Σε πληροφορώ οτι έχει αρχίσει να σέρνεται και να κολλάει...!!! Γενικά έχει αρχίσει να μου σπάει τα νεύρα η κατάσταση με τα Windows (εδώ και πολύ καιρό)...!!! Είμαι 30 χρονών και ασχολούμαι με Η/Υ απο μικρό παιδί....!!! Η παραγωγικότητα με μηχάνημα Windows διαρκεί το πολύ ένα εξάμηνο....μετά αρχίζουν τα προβλήματα και οι χαζομάρες....!!! Γι' αυτό και είπα για Mac λύση (επιπλέον σύμφωνα με βίντεο που έχω δεί σχετικά με το imovie 09 και το Final Cut Studio...απλά δεν υπάρχουν καλύτερα για Video Editing. Απο εκεί και πέρα, για compositing πολύ καλό είναι το After Effects). (πχ. ένα Qcore μηχάνημα Mac (ο Mac Pro της apple) κάνει γύρω στα 2.500 euro και έχει μια μέτρια κάρτα γραφικών. Με άλλα 500 Euro παίρνεις και την GTX285 για mac και το μηχάνημα γίνεται τούμπανο...!!! Βέβαια ο 8Core με πολύ μνήμη και την GTX285 είναι "άλλη φάση"...αλλά "πολλά τα λεφτά Μπάμπη..."...!!! Θα δοκιμάσω απο πρώτο χέρι κάποια στιγμή Mac και θα μπορώ να εκφέρω πιό εμπεριστατομένη άποψη. Προς το παρόν τα PC όντως είναι η πιό φθηνή λύση... Ομως πραγματικά έχεις δίκιο όσον αφορά τις τιμές και το κόστος....!!! (είχα ξεχάσει οτι υπάρχει περιορισμός στην ονομασία του Thread για μηχάνημα μέχρι 1000 euro....)
Vasilisxd Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2009 1 ) Προς Vasilisxd Ναι μεν το πρόγραμμα για editing θα εγκατασταθεί στο δίσκο με το λειτουργικό, αλλά όλο το υλικό που θα χρησιμοποποιηθεί για το editing θα γράφεται σε ξεχωριστό σκληρό δίσκο. Μετά το τέλος του editing ο δίσκος θα φορμάρεται και θα περιμένει να ξαναχρησιμοποιηθεί πάλι ΜΟΝΟ για editing. Αυτή είναι η σωστή διαδικασία για το video editing. Άρα εκτός του δίσκου με το λειτουργικό και τα σχετικά προγράμματα που θα χρησιμοποιώ (Office, video players, photoshop κλπ), θα έχω ένα δεύτερο δίσκο μεγάλου μεγέθους για αποθήκευση υλικού και γενική χρήση (ταινίες από torrent. mp3, photos, κανένα παιχνίδι κλπ), ένα τρίτο μεσαίου μεγέθους αποκλειστικά για video editing και ένα τέταρτο επίσης πολύ μεγάλο για να αποθηκεύω τα προϊόντα του video editing. Άρα ο δίσκος με το λειτουργικό δεν μ' ενδιαφέρει να έχει κάποιο μέγεθος. Το λειτουργικό και τα προγράμματα που χρησιμοποιώ. Μα αυτό δεν είναι σωστό. Το Video που θα επεξεργαστείς, τα TEMP files και το παραγόμενο αρχείο , θα πρέπει να τα έχεις σε ένα γρήγορο δίσκο έτσι ώστε να τελειώσει πιο γρήγορα η επεξεργασία. Καλύτερα δηλαδή να έχεις τα Windows σε κανονικό δίσκο και το Editing να γίνετε στον SSD. Γι' αυτό σου προτύνω να πάς σε VelociRaptor που "γυρνάει" στις 10000 στροφές και πάει 190ευρώ τα 300GB ή 128ευρώ τα 150GB. Έτσι έχεις έναν πολύ γρήγορο δίσκο (σαν SSD) και χωρητικότητα για να βάλεις και τα Windows και να κάνεις και Video Editing. Το παραγόμενο αρχείο το αποθηκεύεις αργότερα σε ένα άλλο Δίσκο. ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 21:33 ---------- Π.χ σε ένα PC των 1150ευρώ με Velociraptor ο χρόνος ενός Encoding μπορεί να είναι 20 λεπτά και στο αντίστοιχο iMac θα είναι πάνω από μία ώρα. -- Οπότε για VideoEditing με 1100ευρώ , συμφέρει ένα PC. Να αναθεωρήσω ή μάλλον να το πω ως έχει. Έβαλα την ίδια Ταινία "Zohan" ftw με μέγεθος 699Mb από το PC με το ConvertXtoDvd και στο Macbook με το iDVD για να την κάνουνε Convert και να την γράψουν σε DVD. PC -- 14min Mac -- 2h 29min Σε αυτή την περίπτωση όμως , χρησιμοποίησα 2 διαφορετικά προγράμματα. Δεν ξέρω πόσο μεγάλο ρόλο παίζει, αλλά εδώ φαίνεται ξεκάθαρα η υπεροχή του Hardware του Τέρατος.
vag3d Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2009 Πόσο σου βγήκε το "τέρας" και πότε το αγόρασες/απο πού προμηθεύτηκες τα "υλικά"? ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 01:10 ---------- Και τότε στον κινηματογράφο γιατί χρησιμοποιούνε Mac Pro και Final Cut Pro ρε παιδιά..? Τόσο χαλαροί είναι χρονικά στο επάγγελμά τους?
Vasilisxd Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2009 Πόσο σου βγήκε το "τέρας" -lol- και πότε το αγόρασες/απο πού προμηθεύτηκες τα "υλικά"? Από οποιοδήποτε σοβαρό μαγαζί , βγαίνει στα 1100ευρώ , το πήρα μέσα στην εβδομάδα με τα χαρακτηριστικά που βλέπεις.(Χωρίς Οθόνη) Και τότε στον κινηματογράφο γιατί χρησιμοποιούνε Mac Pro και Final Cut Pro ρε παιδιά..? Τόσο χαλαροί είναι χρονικά στο επάγγελμά τους? Γιατί εκεί δεν υπολογίζουν λεφτά , τα MacPro των 6.000ευρώ τα εχουν για πλάκα... ...και όπως υποπτεύεσαι , πάνε κουβάρια.
euklidis Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2009 Δηλαδή υπάρχουν motherboards που δέχονται 6 dims? Τι λες? Μπορεί να φορτώσουν 4 ή 5 από τα 6 διαθέσιμα; Φυσικα και υπαρχουν, αυτη που σου προτινα περνει 6dims αλλα αν βαλεις 4 ή 5 χανεις το tripple channel.
grimpr Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2009 Kariajulas. Θα κάνεις λίγη υπομονή για Core i7 860 / 1156 πλατφόρμα με 8GB+ low latency μνήμες ασχέτως ταχύτητας, SSD, Raid0s με απλούς Caviars και 1TB Storage. Οι νέες CPU και μητρικές θα βοηθήσουν αρκετά στο να στηθεί το μηχάνημα με προτεραιότητα στον χαμηλό θόρυβο αλλά και στις χαμηλές θερμοκρασίες.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.