vag3d Δημοσ. 7 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2009 τα XP 64bit είναι κατά κράτος χειρότερα στα πάντα σε σχέση με τα Vista 64bit/SP2, και ας λένε οι οπαδοί των XP ότι θέλουνΚαι ένα αρκετά χρήσιμο εργαλείο για HD editing/decoding στην GPU. http://neuron2.net/dgavcdecnv/dgavcdecnv.html http://www.avid.com/dnxhd/ Indeed...Αστα να πάνε...!!! Μπρός γκρεμός και πίσω ρέμα....!!! Δεν έχω δοκιμάσει τα Vista προσωπικά στο PC μου, αλλα όσο τα δούλεψα σε άλλα pc ήταν πολύ απελπιστική και απογοητευτική η κατάσταση (αν και όμορφα μπορώ να πω αλλα τι να το κάνεις?)...!!! Αρκετοί λένε οτι τα Vista ήταν παρόμοιας αποτυχίας όπως κάποτε τα Windows Millenium...!!! Το μόνο σίγουρο είναι οτι απο τεχνολογικής άποψης δεν γίνεται να χρησιμοποιούμε XP για πολύ ακόμα...!!! Το μέλλον όμως με τα Win 7 είναι αβέβαιο. Είμαι πολύ επιφυλακτικός όσον αφορά τα νέα Windows 7 όσον αφορά τις απαιτήσεις του συστήματος και τις επιδόσεις τους..., αλλα όπως λέει και το ρητό..."η νεκροψία θα δείξει"....!!! χιχιχι Σίγουρα δεν μπορούμε να μείνουμε στάσιμοι τεχνολογικά... (και αυτός είναι ένας απο τους λόγους που έχω αρχίσει να ψάχνω για να καταννοήσω "τι εστί" οι υπολογιστές "Mac"...!!! (δεν το αναπτύσσω όμως άλλο, γιατι θα γίνουμε offtopic). Ανακαιφαλαίωση: 1. Δυνατή CPU 2. Δυνατή κάρτα γραφικών με υποστήριξη (σε hardware επίπεδο) του h264 format (εί δυνατόν) 3. Μπόλικη μνήμη RAM (υπάρχει και το ρητό που λέει..."όσο περισσότερο...τόσο καλύτερα"...χιχιχ) 4. Μεγάλες χωρητικότητες δίσκων (πάντα μπορούμε να προσθέσουμε και αργότερα δίσκους βέβαια). (και επίσης το να έχουμε και έναν γρήγορο δίσκο για το λειτουργικό δεν είναι κακό..) 5. Σωστό λειτουργικό (εδώ καλύτερα να μεταβούμε στα 64 bit αν και έχω ακούσει ανεπιβεβαίωτες φήμες που λένε οτι ίσως υπάρχουν (προς το παρόν) προβληματάκια με Codecs και με drivers, αλλά είμαι σίγουρος οτι σύν τον χρόνο αυτά θα διορθωθούν όποια και να είναι τα μικροπροβληματάκια...!!! Δεν γίνεται να παραμείνουμε obsolete..!!! Κοινός παρονομαστής=το χρήμα...!!! Ανάλογα με τον οβολό μας μπορούμε να ξεφύγουμε η να συγκρατηθούμε στις τιμές και σε αυτά που θα αγοράσουμε...!!! PS. θα συνιστούσα Gigabyte Motherboard...
Kariajoulas Δημοσ. 7 Ιουλίου 2009 Μέλος Δημοσ. 7 Ιουλίου 2009 προς cabdik Έχω σκοπό να χρησιμοποιήσω 3 λειτουργικά το καθένα για διαφορετική χρήση το πιθανότερο από διαφορετικούς σκληρούς δίσκους. Τα XP64 για επεξεργασία video. Εκεί θα μπει ο ssd δίσκος και χρειάζομαι πολύ RAM Τα Vista 32 ή 64 για τις υπόλοιπες εφαρμογές. Εκεί ακόμα και τα 3 Gb καλά είναι, αν αποαφασίσω 32μπιτο λειτουργικό Και τέλος μάλλον μια έκδοση Linux για να πειραματιστώ και να μου παίζουν ότι δε μου παίζουν τα windows προς vag3d πολύ καλό κομμάτι η canon και σωστά αυτά που λες. Ποιο πρόγραμμα χρησιμοποιείς για editing και τι χαρακτηριστικά έχει το pc σου?
vag3d Δημοσ. 7 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2009 προς vag3d πολύ καλό κομμάτι η canon και σωστά αυτά που λες. Ποιο πρόγραμμα χρησιμοποιείς για editing και τι χαρακτηριστικά έχει το pc σου? Η Canon HG21 είναι και Γ...ώ τις βιντεοκάμερες (στο link που σου έδωσα πιό πάνω απο το madseeds έχω βάλει πολύ υλικό στο άρθρο που έχω γράψει για την επεξεργασία High Definition)....!!!! To pc μου το αγόρασα το 2005 και είναι αυτή τη στιγμή το εξής (είμαι στα πρόθυρα για να αγοράσω κανέναν Mac Pro - αφού βίωσα και βιώνω προσωπικά την δύναμη του iphone 3G 16GB το οποίο φοράει Mac OSX κουτσουρεμένο ειδικά για το iphone - οπου πραγματικά έχω πάθει την πλάκα μου), αν και με μία Nvidia GTX285 ή παραπάνω στο υπάρχων PC, μπορώ να πώ οτι θα είμαι "μέσα στην τεχνολογία της εποχής" κατα κάποιον τρόπο και θα γλυτώσω για λίγο ακόμα καιρό το να ξοδέψω λεφτά για αναβάθμιση) : CPU: Intel Quad Core 2.4 Ghz (Q6600) (Παλιότερα στην ίδια motherboard είχα εναν απλό Hyperthreading στα 3 Ghz, αλλά με ένα απλό update στο bios "την βόλεψα" με το upgrade σε Qcore. Επαιρνε μέχρι τα 2.66 Ghz αλλά τότε που πήρα το Qcore δεν είχε το πλαίσιο και έτσι πήρα αυτόν που έχω τώρα. Ουσιαστικά δεν είναι τόσο τα λίγα παραπάνω Ghz, όσο η διαφορά στην αρχιτεκτονική του 2.66 Ghz Qcore που θα είχα κέρδος...) ;-) Motherboard: Gigabyte GA-965P-DS3 (πολύ καλή αγορά - με έχει βγάλει ασπροπρόσωπο απο επιδόσεις...μέχρι και upgrade στο CPU. Πρίν είχα την GA-8AENXP-D που είχε στην εποχή της 270 Ευρώ και ήταν η κορυφαία της Gigabyte. Ομως μου κάηκε το BIOS και λόγω εγγύησης πήρα την καλύτερη πάλι σε επιδόσεις (της εποχής) αλλά υποδεέστερη ((((( !!!!!! )))))))σε τιμή σε σχέση με την GA-8AENXP-D motherboard που κυκλοφορούσε εκείνη την εποχή) :P (κάπου έχω διαβάσει οτι παίζει και Hackindosh)...!!! Ram: 2 GB + 4 GB = 6 GB Ram (τα winxp32 μου, βλέπουν μόνο τα ~3.5 GB RAM, Το Linux μου 64bit βλέπει και τα 6) VGA: μία Gigabyte Nvidia 6600 (όχι GT) (δεν έχει καμία τεχνολογική διαφορά σε Hardware επίπεδο με την GTX285. Ο,τι υποστηρίζει η 6600 τα ίδια υποστηρίζει (σε Hardware επίπεδο όσον αφορά το DirectX και το OpenGL) και μία GTX285 ή μεγαλύτερη (απλώς οι καινούριες είναι πολύυυ πιο γρήγορες. Ουσιαστικά μετά απο τόσα χρόνια εξέλιξης, δεν είχαμε κάποιο σημαντικό Break Through στην τεχνολογία των γραφικών (εσύ βάλε να έχει Cuda ομως, για HD θα σε βοηθήσει πιστεύω - αν και δεν εχω προσωπική εμπειρία στο Cuda). HDD's: ολοι μου οι HDD's είναι Western Digital. Προσωπικά την εμπιστεύομαι περισσότερο απο κάθε άλλη μάρκα και τόοοσαα χρόνια με έχει βγάλει ασπροπρόσωπο η εταιρία αυτή...!!! Δεν μου έχει χαλάσει ουτε ένας δίσκος...!!!!! Με ενδιαφέρει και η ταχύτητα, αλλα δεν θα την θυσίαζα για την "ασφάλεια" των δεδομένων μου...!!! Προέχει η ασφάλεια...!!! Έτσι λοιπόν έχω 1 X 60 GB WD 1 X 200 GB WD 1 X 320 GB WD 1 X 500 GB WD 1 X 1 TB External (USB, Firewire, eSata) WD 1 X 250 GB USB WD (απο εκείνους τους μικρούληδες που δεν χρειάζεται να κουβαλάς μαζί και το τροφοδοτικό - που παίρνουν δηλαδή ρεύμα απο την USB. ;-) (και τώρα μάλλον θα πάρω άλλον ένα HDD - λέω για τον WD External στα 2 ΤΒ που έχει βγεί) Graphics Tablet: Wacom A6 Graphire TV Tunner: Gigabyte Hybrid Tv Dongle (U8000 USB 2.0) (analog +Digital+Radio PSU: TAGAN TG480-UO1 (480 Watt - αγορασμένο και αυτο το 2005 - Σκυλί μαύρο...φτου φτου μην το ματιάσω...!!! Τότε το τροφοδοτικό είχε καμια 130-150 Euro απο e-shop αν θυμάμαι καλά) DVD Recorder: LG (δεν με ενδιαφέρουν τα Blue Ray επειδή είναι τόσο καιρό πανάκριβα και τα δισκάκια και οι συσκευές και δεν συμφέρει) DVD Player: LG ) Monitor: LG Flatron 19" (τότε κόστιζε καμια 350αρια Ευρώ). Τώρα λέω να τσιμπήσω μια 24 ή μεγαλύτερη οθονίτσα (πάλι LG λέω να πάρω...μιά χαρα μου βγήκε αυτή που έχω -είμαι πολύ ικανοποιημένος..) Οπως θα κατάλαβες ενώ γουστάρω την τεχνολογία και μακάρι να μπορούσα να αγοράζω συνέχεια τα "Top De La Cream", ....προσπαθώ να κάνω "έξυπνες" αγορές που πραγματικά μου χρειάζονται για αυτά που θέλω να κάνω.... (αλλα ο Mac Pro όπως τα βλέπω τα πράγματα...δε μου τη γλυτώνει (αν και φοβάμαι λίγο την μετάβαση).....χιχιχι) Edit: Για Video Editing χρησιμοποιώ φυσικά Blender (και υποβοηθούμαι και απο κανα VirtualDub, Avisynth και συναφή "Open Source" προγράμματα....!!!! ;-) (είναι φοβερό πρόγραμμα το Blender και με βολεύει που το συνδυάζω και άμεσα με 3D Modeling) Σκέψου οτι σε μία μέρα έκατσα και έφτιαξα μόνος μου φίλτρο για Green Screen στο Blender...!!! (ναι,...εκανα Green Screen σε πράσινη πετσέτα του μπάνιου (που είναι ο,τι χειρότερο μπορεί να βάλει κάποιος για "πανί" green screen....και δούλεψε μια χαρά......) Βασικά, εγώ επειδή θέλω να εμβαθύνω στα Special Effects, δεν με ενδιαφέρει μόνο να τα κάνω και να μου πούνε μπράβο τι ωραίο που είναι...!!! Θέλω να εμβαθύνω τεχνικά και να φτάσω στην ρίζα των δημιουργιών γιατί μόνο έτσι γίνεσαι πολύ καλός...!!! Σύντομα θα αρχίσω και τα περι Camera Tracking (ήδη έχω αγοράσει πρόγραμμα) όπου μπορείς να κάνεις παπάδες [ame=http://www.youtube.com/watch?v=mdB2EUtQf0c]παπάδες[/ame].... ...συνδιάζοντας πραγματικές σκηνές με 3D Models και Animation... [ame=http://www.youtube.com/watch?v=2rHH2tkDBBw&feature=channel]Χαμός...[/ame] Κάποια στιγμή όμως θα αγοράσω ολόκληρο το Adobe Studio ( 3.700 Ευρώ περίπου) (Με ενδιαφέρει το After Effects εκτός απο Photoshop κλπ για την ευκολία που προσφερει) Πάντως τα Special Effects στο Video Editing, είναι αρρηκτα συνδεδεμένα με το 3D Modeling...;-)
cabdik Δημοσ. 7 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2009 Είμαι πολύ επιφυλακτικός όσον αφορά τα νέα Windows 7 όσον αφορά τις απαιτήσεις του συστήματος και τις επιδόσεις τους..., αλλα όπως λέει και το ρητό..."η νεκροψία θα δείξει"....!!! χιχιχι να μην εισαι επιφυλακτικος. δοκιμασε τα και θα καταλαβεις αν σου κανουν. κατεβασε την RC ultimate 64bit και δες τι μπορει να κανει!! εγω εχω και τα 2 αυτα τελευταια λειτουργικα (Vista ulti 64 bit + 7 ulti 64 bit), και μπορω να σου πω οτι αν και εχω σαν κυριο τα vista, προτιμω να δουλευω στα 7!! ειναι πολυ καλυτερα στη διαχειριση μνημης και δειχνουν και ειναι, πιο "ελαφρια" απο τα Vista! παντως, οσο καλα κι αν ηταν τα ΧΡ, συμφωνω οτι πρεπει καποια στιγμη να προχωρησουμε παρακατω. οι αναγκες και η τεχνολογια προχωρανε, εμεις θα μεινουμε στα ΧΡ?
grimpr Δημοσ. 7 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2009 Όπως κατάλαβες φιλε kariajulas, δεν είναι το εργαλείο που κάνει τον χρήστη. Ο vag3d και χιλιάδες άλλοι δουλεύουν σε "απαρχαιωμένο" hardware σύμφωνα με τα trends, αλλά είναι 10x ποιο δημιουργικοί και έξυπνοι σε αυτό που κανουν σε σύγκριση με άλλους με πολύ ποιο ακριβά και δυνατά μηχανήματα. Φιλική συμβουλή, μην αγοράσεις τώρα μηχάνημα και ειδικά i7, λίγη υπομονή μόνο για τους i5 και την νέα πλατφόρμα της Intel μαζί με της νέες σειρές SSD που έρχονται τον χειμώνα.
vag3d Δημοσ. 7 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2009 Φιλική συμβουλή, μην αγοράσεις τώρα μηχάνημα και ειδικά i7, λίγη υπομονή μόνο για τους i5 και την νέα πλατφόρμα της Intel μαζί με της νέες σειρές SSD που έρχονται τον χειμώνα. Σύμφωνα με μία είδηση εδώ στο insomnia, έχω την αίσθηση οτι διάβασα οτι η intel θα καταργήσει τον i7 η κάνω λάθος? Οπότε καλό είναι να περιμένεις λίγο όντως αν ισχύει αυτό (για να έχεις το νέο Socket και καλά). Αλλά και γενικά, το καλοκαίρι συνήθως είναι Dead Season για τις νέες κυκλοφορίες... Απο σεπτέμβριο με οκτώβριο συνήθως κυκλοφορούνε τα νέα hardware. (βέβαια το παιδί το είπε οτι θα τον αγοράσει σε 2 μήνες περίπου). Τα δυνατά εργαλεία παιδιά σίγουρα δεν κάνουν τον καλλιτέχνη, αλλά και χωρίς αυτά δεν γίνεται δουλειά...!!! Το θέμα είναι να ξοδεύουμε όσο το δυνατόν λιγότερα λεφτά στην τεχνολογία και να κάνουμε σωστές αγορές, επειδή πάντα υπάρχει κάτι καλύτερο και επειδή πάντα θα βγαίνουν νέα και καλύτερα...!!! Τόσα χρόνια, έχουν περάσει πολλά computer απο τα χέρια μου. Τελευταία έχω χάσει και λίγο τον παλμό της τεχνολογίας/επικαιρότητας επειδή δεν προλαβαίνω να τα διαβάζω και όλα..!!! Οταν όμως έρχεται η στιγμή να αγοράσω κάτι τεχνολογικό, τα ψάχνω τοτε οσο παραπάνω μπορώ (αν και μερικές φορές κανω και απερισκεψίες. Πχ. πρίν αγοράσω τελικά την Canon HG21 μου, ημουνα στο mediamarkt και έκανα βόλτα. Ξαφνικά έφτασα στον τομέα των VideoCamera είδα τις τιμές και γύρω στα 500 ευρώ είχε μια Sony με HDD (μου άρεσε η φάση που είχε HDD και δεν ήταν με ταινία γιατί σκέφτηκα την ευκολία του Transfer και οτι καθώς το Video θα ήταν "Ψηφιακό" θα μπορούσα να ασχοληθώ με Video Editing, Camera Tracking, Special Effects κλπ). Ημουν με την κοπέλα μου τότε μαζί και της λέω: "τι λές? Παιρνουμε μία βιντεοκάμερα"? "Θα τραβάμε και τίποτα σκηνικά απο τα ταξιδάκια μας η οικογενιακές στιγμές κλπ και θα κάνω και επεξεργασία βίντεο στον υπολογιστή...!!! Πάντα ήθελα μια βιντεοκάμερα...") (απο μικρός ήθελα μία βιντεοκάμερα αλλα ποτέ δεν έτυχε να πάρω μία..lool). Λέει "δεν ξέρω"...!!! Μετά κοιτούσα λίγο τις τιμές...και έβλεπα οτι εκείνη η Sony είχε κάπου 550 Euro...!!! Δεν τρελαίνομαι για Sony, απλώς μου άρεσε η τιμή και το και καλά "τι προσεφερε" η Camera σε εκείνη την τιμή...!!! Πιάνω εναν "Mediamarkt Genious" (λέμε τώρα) και τον ρωτάω--> "Θέλω να τραβάω και οικογενιακές στιγμές αλλα περισσότερο την θέλω για επεξεργασία βίντεο στον υπολογιστή (του εξήγησα κάτι κουλά εκει για το 3D Modeling τα Special Effects, κλπ.)...!!! Κάνει αυτή η Camera για την δουλειά που την θέλω ή να περιμένω να αγοράσω μια άλλη καλύτερη...??? Αν δεν ξέρεις, πές μου να μην αγοράσω και να το ψάξω μόνος μου...!! (του είπα οτι βαριέμαι να το ψάξω και οτι γι'αυτό και τον ρωτάω...)" Λέει αυτός--> Ναι, κάνει για επεξεργασία βίντεο στον υπολογιστή και για αυτο που την θέλεις...(αν και μέσα μου βαθιά "ένιωθα" οτι δεν είχε καταλάβει γρί απο όσα του είχα πεί....). Ετσι την αγόρασα ....!!! Αυθόρμητα....!!!!! Πάω σπίτι, την φορτίζω, τραβάω και μερικά δοκιμαστικά την άλλη μέρα...!!! Τα ξεφορτώνω στον HDD μου και τι να δώ...??? Τραβούσε Interlaced... :mad: (δείτε ένα δείγμα απο Interlaced Video παρακάτω - είναι απο την κάμερα SONY HDR-SR12E) >http://vimeo.com/2404000 Αισχος....!!!! Ειπαμε θελω να κάνω ψηφιακή επεξεργασία βίντεο στον υπολογιστή, όχι να προβάλω ταινιες στην τηλεόραση (ως γνωστόν, το "interlaced της υποθέσεως" δεν φαίνεται στην τηλεόραση (τουλάχιστον όχι στις Non-HD Televisions))...!!! Για να κάνεις το interlaced μετατροπή σε Non-Interlaced (ή progressive) όπως αλλιώς το λένε, είναι μεγάλο μανίκι...!!! Χάνεις ποιότητα στις σκηνές που έχουν κίνηση και γενικά το Interlaced με το Progressive δεν έχουν καμία σχέση ποιοτικά...!!! Ετσι άρχισα να ψάχνω να δώ "τι χαρακτηριστικά έχουν οι διάφορες κάμερες οι ψηφιακές"...και διαπίστωσα πολλάαα πράγματα...!!! Πχ. το τελευταίο μοντέλο της Sony που και καλά έχει touch screen, είναι στα 10 Mpixels και λοιπές χαζομάρες δεν έχει καμία σχέση με την ποιότητα της Canon μου που είναι στα 3 Mpixels...!!! Δεν είχε Optical image Stabilization (πατέντα της Canon) που με γυροσκοπικούς μηχανισμούς κάνει "οπτικό" και όχι "ψηφιακό" Stabilization στην εικόνα (απο τις μικροκινήσεις του χεριού / τρεμουλο) - κάτι που στην ψηφιακή επεξεργασία βίντεο για Camera Tracking είναι πολύ σημαντικό μιάς και τα καρέ απο το βίντεο "με Optical Image Stabilization", θα είναι καθαρά και όχι θολωμένα, που σημαίνει οτι το πρόγραμμα που θα "διεργαστεί το βίντεο" καρέ-καρέ, θα έχει στην διάθεσή του πεντακάθαρες εικόνες και όχι blured.... Οπως καταλάβατε μετά απο ένα διάστημα (δεν είχα χρόνο να πάω να την επιστρέψω άμεσα επειδή θα έλειπα σε επαγγελματικό ταξίδι) την πήγα πίσω και πήρα το τελευταίο μοντέλο της Canon (τότε...και ίσως ακόμα και τώρα δεν έχει βγάλει καλύτερο στην κατηγορία του) την Canon HG21 - High Definition Camcorder....!!! (Ένας φίλος μου που με ξέρει, όταν είδε την Sony των 550 ευρώ, απορούσε "πώς και έκανα εγώ τέτοια αυθόρμητη αγορά χωρίς να το ψάξω" (και για την ακρίβεια να το ξεκωλιάσω στο ψάξιμο)...) looolll Without Optical Image Stabilization With Optical Image Stabilization Τέλος πάντων....ουσιαστικά το τελευταίο HD μοντέλο ... το (και καλά) "μεγαθήριο της Sony" (SONY HDR-SR12E) στα 10 ή 15 Mpixels (δεν θυμάμαι στα σίγουρα το "πόσα" Mpixels είχε αλλα κάπου εκεί ήταν) ώχριούσε μπροστά στην τεχνολογική σιγουριά και υπεροχή του τελευταίου μοντέλου της Canon HG21 στα 3.1 Mpixel, χωρίς εφετζίδικο touch Screen και λοιπές εφετζίδικες χαζομάρες που μόνο να σε εντυπωσιάζουν σαν φούσκα ήταν (με την πρώτη ματιά).... Σκεφτείτε οτι η Canon HG21 τραβάει βίντεο στα 24 Mbps (δεν ξέρω για τώρα,αν έχουν βγάλει και άλλες εταιρίες τόσο μεγάλο bit rate αλλα σίγουρα τότε ήταν (και μάλλον και σήμερα θα είναι) το μεγαλύτερο bit Rate στον κόσμο στις βιντεοκάμερες)...!!!! Δείτε εδώ "Καρέ απο βίντεο" απο την βιντεοκάμερά μου να πάθετε πλάκα......... (Προσοχή...!!! Μιλάμε για Καρέ απο βίντεο...οχι για φωτογραφίες απο φωτογραφική μηχανή...!!! Εχει μεγάλη διαφορά) (παρατηρούμε πόσο καθαρές είναι, ακόμα και σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού)....!!!! Φανταστείτε τώρα ένα "μηχάνημα" να μπορεί να τραβάει 25 τέτοιες φωτογραφίες ανα δευτερόλεπτο..... (25 Fps) σε ανάλυση 1920X1080...!!!! Είναι απλώς μοναδικό...!!! (αυτο το "μηχάνημα" είναι η βιντεοκάμερα) Και τέλος...φανταστείτε να πρέπει να έχετε ένα μηχάνημα (το PC που θέλει να αγοράσει το παιδί) που να πρέπει να μπορεί να επεξεργαστεί πχ. μία ώρα με βίντεο που έχει 60 λεπτά Χ 60 Δευτερόλεπτα Χ 25 Φωτογραφίες όπως οι παραπάνω = 90.000 Φωτογραφίες....που επάνω τους πιθανόν να εφαρμοστούν και Special Effects...και που για να τις επεξεργαστείτε θα τις έχετε σε Raw (ασυμπίεστη) μορφή (για να μην χάσουν ποιότητα)...και που όλα αυτά...κάποιος πρέπει να έχει την δύναμη να τα διεργαστεί...να τα επεξεργαστεί (το PC) και οι σκληροί δίσκοι μεγάλη χωρητικότητα να γεμίσουν με το Draft αποτέλεσμα (πρίν το τελικό)... α) Χώρος για να αποθηκεύουμε το original Footage. β) Χώρος για τα Raw Files (αποσυμπιεσμένα/μετατροπή απο *.mts σε κάποιο άλλο μή απωλεστικό Codec) (στις περιπτώσεις βέβαια του Camera Tracking, βολέβουν περισσότερο τα καρέ να είναι σε εικόνες *.png) γ) Χώρος για αποθήκευση του αποτελέσματος του βίντεο (πάλι με μή απωλεστικό codec κλπ) δ) Χώρος για αποθήκευση του τελικού βίντεο με το Codec της επιλογής μας.... ε) Μνήμη Ram για να "Σηκώσει" όλα αυτά τα ...εχμ..."καρέ" του βίντεο χωρίς να swap-ιάζει το μηχάνημα?? στ) και πολλά άλλα ...!!! Κουράστηκα να γράφω..και σίγουρα κουραστήκατε να διαβάζετε...χιχιχ
Kariajoulas Δημοσ. 8 Ιουλίου 2009 Μέλος Δημοσ. 8 Ιουλίου 2009 Προς vag3d Τώρα μου άναψες φωτιές με την σύγκριση SONY HDR-SR12E με Canon HG21... Έχω παραγγείλει την SONY HDR-SR12E αλλά έχω χρόνο να αλλάξω απόφαση, μια και ο προμηθευτής είναι δικό μου άτομο. Θα ανοίξω ενότητα στα "Gadgets" SONY HDR-SR12E vs Canon HG21 για να συνεχίζουμε την κουβέντα εκεί. Σου έχω 2 ερωτήσεις: 1. Μια ώρα HD video (μετά από επεξεργασία και πριν συμπίεσης) πόσο χώρο σου πιάνει; 2. Αφού δεν έχεις Blue-ray drive τα αποτελέσματα της επεξεργασίας HD video τι τα κάνεις; Τα αποθηκεύεις σε σκληρούς; Είδα ότι έχεις αρκετούς αλλά και πάλι φτάνουν?
vag3d Δημοσ. 8 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2009 Βαλε μετα το url απο το νεο θεμα εδω για να το βρω ευκολα. Τωρα ειμαι εκτος pc - επαγγελματικο ταξιδι κ γραφω απο το iphone μου.
eSATA Δημοσ. 8 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2009 Βαλε μετα το url απο το νεο θεμα εδω για να το βρω ευκολα. Τωρα ειμαι εκτος pc - επαγγελματικο ταξιδι κ γραφω απο το iphone μου. http://insomnia.gr/forum/showthread.php?t=323857
grimpr Δημοσ. 8 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2009 Μια βόλτα από το Vimeo θα σε πείσει για την όμορφη και καλή δουλειά που γίνεται από τους νέους videographers με τα εργαλεία της Canon, μια πραγματική επανάσταση στον κλαδο του Video με πολλούς φωτογράφους να περνάνε πλέον ενεργά στον χώρο των "βιντεογράφων". Κλείνοντας, να δώσεις προσοχή για υποστήριξη 24p σε ότι αγοράσεις.
vag3d Δημοσ. 8 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2009 Μια βόλτα από το Vimeo θα σε πείσει για την όμορφη και καλή δουλειά που γίνεται από τους νέους videographers με τα εργαλεία της Canon, μια πραγματική επανάσταση στον κλαδο του Video με πολλούς φωτογράφους να περνάνε πλέον ενεργά στον χώρο των "βιντεογράφων". Κλείνοντας, να δώσεις προσοχή για υποστήριξη 24p σε ότι αγοράσεις. θελεις να πεις 25p (δηλαδη σε PAL=Ελλαδα δεν εχουμε 24 αλλα 25 fps και το "p" σημαινει progressive=non interlaced).
Kariajoulas Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2009 Πέρασαν οι δύο μήνες και είμαι έτοιμος να αγοράσω το νέο μου pc. Έχει αλλάξει κάτι όσον αφορά τις τιμές ή κάποια από τα προϊόντα που έχουν προταθεί σε αυτήν την ενότητα; Σε μια κουβέντα με ένα φίλο που ασχολείται με το σπορ του Hardware που είπε ότι να προσέξω λίγο στο θέμα αγοράς του ssd. Προσθέτει ότι οι ταχύτητες ανάγνωσης και εγγραφής ενός σκληρού δίσκου μεγέθους 1 Τb (7200 στροφών) είναι καλύτερες από ενός ssd μεγέθους 80 Gb και δεν με συμφέρει οικονομικά μια τέτοια αγορά. Έχει κάποιος από εσάς ψάξει το σχετικό θέμα; Υπάρχουν links με αξιόπιστα και έγκυρα στατιστικά που να αναδεικνύουν ποιος από τους δυο πλεονεκτεί; πάντα σε σχέση με τις ταχύτητες ανάγνωσης και εγγραφής.
vag3d Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2009 Ο SSD HDD είναι πολύ πιό γρήγορος απο έναν άλλο συμβατικής τεχνολογίας δίσκο στον τομέα του Seeking. Συνεπώς η διαφορά θα φανεί στο Seek / Read πολλών και μικρών αρχείων. Πχ. θα boot-άρει πιό γρήγορα το λειτουργικό σου και γενικότερα ο,τι έχει σχέση με το Seek και την ανάγνωση αρχείων απο τον SSD δίσκο σου (πχ.εύρεση αρχείων στον δίσκο). Στα μεγάλα αρχεία, δεν θα δεις ιδιαίτερη διαφορά. PS: εγώ σκέφτομαι να το γυρίσω σε mac της apple πάντως....
Kariajoulas Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2009 Από ένα γρήγορο ψάξιμο σχετικά με ssd και παραδοσιακούς σκληρούς καταλήγω στο ότι η διαφορά τους στο θέμα read/write είναι ότι στο read ή seek είναι πιο γρήγοροι οι ssd ενώ στο write ή διαμεταγωγή (είναι όντως το ίδιο δεν είναι. Οπότε η λύση ssd στο λειτουργικό και 1-2 δίσκοι παλαιάς τεχνολογίας για τα υπόλοιπα. Από CPU μεταξύ i7 και ενός απλού τετραπύρηνου ή διαφορά στην ταχύτητα είναι τέτοια που να δικαιολογεί την αντίστοιχη διαφορά στην τιμή τους; Ένα τελευταίο. Θέλω όσο το δυνατόν να είναι αθόρυβο το pc !!!!
euklidis Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2009 H δικια μου προταση... HAF 932 kai V8 γιατι ο i7 ανεβαζει θερμοκρασιες. GTS 250 CUDA για επεξεργασια βιντεο. Ο SSD που σου εβαλα διαβαζει αρκετα γρηγορα και ειναι για το λειτουργικο σου και για τα βασικα προγραμματα σου, 60GB ειναι αρκετα πιστευω. Η μητρικη εχει οτι χρειαζεται πανω και σηκωνει και τις 1600 μνημες που σου εβαλα. Γενικα πιστευω θα σε καλυψει ανετα το μηχανημα για αρκετο καιρο... απο απλο 4πυρηνο θα εχεις 25-30% καλυτερη αποδοση και το κουτι που σοθ εβαλα ειναι αρκετα αθορυβο καθως εχει 230mm ανεμιστηρες στις 700 στροφες ανα λεπτο. Πριν 2 μηνες αγορασα παρομοιο μηχανημα (καλυτερες μνημες και οχι SSD και η καρτα γραφικων ηταν Palit) και ειμαι υπερευχαριστημενος. Μετατροπη ΑVI σε DVD σε 7 λεπτα με deinterlace οταν ο C2Q 9400 το κανει σε 15 λεπτα. Αν σε ενδιαφερουν πιο γρηγορες μνημες προτεινω mushkin στα 145 ευρω (αυτες εχω) που ειναι 1Τ αν και δεν θα δεις πρακτικα τρελλες διαφορες, κυριως αν δεν σκοπευεις να κανεις Overclocking. Οσων αφορα διαφορα SSD με απλο δισκο. Ο απλος διαβαζει με max 120 MB/s ενω ο SSD που σου εβαλα διαβαζει με 220mb/s σχεδον διπλασια ταχυτητα. Αν πας για τον ιντελ που σου βαλαν τα παιδια πας στα 250mb/s και εγγραφη 200mb/s ενω το seek time ειναι εξωφρανικα πιο γρηγορο απο τους απλους δισκους. (ο δισκος που σου εβαλα εγω γραφει με 125mb/s αλλα υποθετω οτι τον θες για το λειτουργικο και το premier τα οποια τα τα περασεις μια μονο φορα, οποτε η εγγραφη δεν σε καιει τοσο). Σχετικα με το κουτι δεν θα επαιρνα κατι αλλο (το εκανα και το αλλαξα μεσα σε 3 μερες) γιατι θα εχεις πολυ υψηλες θερμοκρασιες. Με το κουτι που σου εβαλα και την V8 δεν ξεπερναω τους 63 βαθμους σε full load σε μνημες και CPU (συνθηκες που δεν θα φτασεις τα επομενα 3 χρονια με το pc σου) oποτε για εμενα ειναι η καλυτερη αγορα. Το κουτι ειναι σκετο ψυγειο και το pc σου ασφαλες απο θερμοκρασιες. Για την μητρικη επελεξα αυτη γιατι εχει 6 slot μνημων και παιρνει εως 2000Mhz μνημες για μελοντικη αναβαθμιση στα 12GB.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.