liopyr Δημοσ. 1 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2009 Απορίες από τις συνθέσεις σας: 1. Στις συνθέσεις και των δυο σας υπάρχουν 2 σκληροί. Στον nikos21aek ο ένας 24Gb ssd Sata 2 και ένα κτήνος 1Τb και ο skatopaido 80Gb ssd και το ίδιο κτήνος. Αυτό το ssd με δυο λόγια τι είναι; Στον πρώτο (ssd) φορτώνεται το λειτουργικό και στον άλλο τα διάφορα? Αν ισχύει αυτό 24Gb δεν είναι λίγα για λειτουργικό και εφαρμογές ? ssd (solid state drive). Τα 24Gb παρα-είναι λίγα, ειδικά για την χρήση που προορίζεις το Pc σου. Οπότε πας για τον μεγαλύτερο. 2. Το motherboard υποστηρίζει πάνω από 2 σκληρούς δίσκους? Πιθανότατα θα εγκαταστήσω και 2ο λειτουργικό σε άλλο δίσκο και να του βάλω και τρίτο δίσκο. Δεν έχω αποφασίσει ακόμα μεταξύ linux ή Vista 32. 8 sata/ 1 IDE υποδοχή. Για ποιο λόγο όμως τα μη επαρκώς υποστηριζόμενα XP64 και "περιορισμένα" Vista32; Νομίζω ένα partition Vistax64 ή Win7x64 σε συνδιασμό με κάποια Linux διανομή μπορούν να σε καλύψουν πλήρως. 3. Παρατήρησα ότι η κάρτα γραφικών έχει 512 ram Δεν θα επηρεάσει αυτό την όλη λειτουργία του video editing? Όχι ιδιαίτερα. Πολύ σημαντικότερη βελτίωση θα έχεις με την Cuda υποστήριξη, όπως σου παραθέτει και ο grimpr. 4. Στην βασική RAM βλέπω 3Χ2=6Gb. Αυτό μπορεί να γίνει 3Χ3=9Gb ? Όχι. Δεν βλέπω σε κάποιο κατάστημα 3Gb dim. Αλλά αλήθεια τα 6Gb σου μοιάζουν λίγα; 5. Από την "κουβέντα σας" στο σημείο απλά έχασα την μπάλα. Δεν τις γνωρίζω αυτές τις ορολογίες οπότε δεν ξέρω για τι ακριβώς μιλάτε. Μάλλον ο ssd (που ίσως είναι ένας πολύ γρήγορος δίσκος) δεν εφαρμόζει όπως είναι, και χρειάζεται μετατροπέα Στο LianLi της πρώτης σύνθεσης εφαρμόζουν χωρίς μετατροπέα. Πιθανόν και στα υπόλοιπα. (δεν το γνωρίζω).
nikos21aek Δημοσ. 1 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2009 64 είναι αυτός ο SSD που έβαλα! Μια χαρά φτάνει για τη χρήση που θέλεις αν δεν βάλεις παιχνίδια...και δεν έχεις και τέτοιο σκοπό. Απλά ο 80άρης εκτός από τα 16gb παραπάνω είναι και πιο γρήγορος και καλύτερος. Και κάτι άλλο. Αν έχεις σκοπό να βάλεις πολλούς δίσκους στον υπολογιστή σου,θα σου πρότεινα καλύτερα να προτιμήσεις το κουτί που προτείνει ο grimpr το οποίο διαθέτει 7 υποδοχές για HDD και 2 για SSD.. Στο LianLi αν και ποιοτικά μπορεί να είναι ένα τι καλύτερο(Και το TT καλό είναι) οι 4 θέσεις του για σκληρό είναι μεγάλο μείον και θα θες και άλλα $ μετά.. Εγώ που πάνω από 4 σκληρούς δεν πρόκειται να βάλω ποτέ πιστεύω...θα διάλεγα το LianLi..τώρα εσύ άμα θες με το καλημέρα να βάλεις 3 ΗDD + τον SSD..καλύτερα να προτιμήσεις το άλλο.
Kariajoulas Δημοσ. 1 Ιουλίου 2009 Μέλος Δημοσ. 1 Ιουλίου 2009 Προς liopyr 1. Για το ssd ενημερώθηκα πλήρως από το εγχώριο http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?t=320738 2. Η πρόταση (8 sata/ 1 IDE υποδοχή) με υπερκαλύπτει !!! Ο κουμπάρος μου που τρέχει τα XP64 και έχουμε πάνω κάτω τις ίδιες εφαρμογές (και δυστυχώς είναι αρκετές με video και audio) με βεβαιώνει ότι με τα ΧP64 δεν θα έχω προβλήματα συμβατότητας. Δεν θέλω να το ρισκάρω με τα vista64. Από άποψη πιο νέου λειτουργικού θα προτιμούσα τα Vista32 (τώρα με το service pack 1 θα είναι λιγότερο σπασαρχίδ...κα από άποψη συμβατότητας) σε σχέση με τα ολοκαίνουρια 7. Αυτά όταν θα βγει το SP1 θα το σκεφτώ... 3. Cuda for ever λοιπόν !!!! 4. Ναι, έχω την αίσθηση ότι είναι λίγα για το Premiere cs4. Δεν μπορείς να φανταστείς τι ρουφήχτρα είναι. Ο κουμπάρος μου έχει 6 και χρησιμοποιεί ένα μικρό utility για απελευθέρωση RAM όταν μπουκώνει από το rendering το PC. 5. Έχω καιρό να το ψάξω καλά το θέμα με τα sockets μέχρι τον Σεπτέμβρη που θα γίνει η αγορά. Thanks για τις απαντήσεις σου. Προς nikos21aek Έχω ήδη 2 εξωτερικούς. 'Ένα μικρό 120αρι και ένα κανονικό 750αρι. Σκέφτομαι ότι ίσως η έκδοση με τα 3 sata και το 1 ssd με καλύπτει. Θα το δω και αυτό στην πορεία. Thanks και σε σένα p.s. Ελπίζω να έχετε μεριμνήσει για τα db των ανεμιστήρων. Στο τωρινό PC πιο πολύ φασαρία κάνει το ανεμιστηράκι από ότι το ψυγείο δίπλα στην κουζίνα
grimpr Δημοσ. 2 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2009 4. Ναι, έχω την αίσθηση ότι είναι λίγα για το Premiere cs4. Δεν μπορείς να φανταστείς τι ρουφήχτρα είναι. Ο κουμπάρος μου έχει 6 και χρησιμοποιεί ένα μικρό utility για απελευθέρωση RAM όταν μπουκώνει από το rendering το PC. Καιρός να φύγεις από αυτήν την ελεεινή δικαιολογία για μοντέρνο πρόγραμμα επεξεργασίας video που λέγεται Premiere και να περάσεις σε κάτι πολύ ποιο γρήγορο,πολύ ποιο ελαφρύ και συνάμα δυνατό. Sony Vegas 9.0 Pro 64bit + Vista 64bit, μακράν το καλύτερο περιβάλλον μεχρι στιγμης για HD video editing σε PC.
Kariajoulas Δημοσ. 4 Ιουλίου 2009 Μέλος Δημοσ. 4 Ιουλίου 2009 Προς grimpr Σου είπα και νωρίτερα ότι δεν σκοπεύω να κάτσω τώρα να μαθαίνω και άλλα προγράμματα επεξεργασίας video. Ένα από τα θετικά του Vegas είναι ότι κάνει επεξεργασία HD format που υποστηρίζει η Sony AVCHD. Η adobe θέλει ένα ακριβό plugin για να το κάνει αυτό. Βρίσκεται στο δίκτυο βέβαια τζαμπέ αλλά λέμε τώρα ... Αλλά και πάλι δεν είμαι διατεθειμένος να αλλάξω πρόγραμμα. Εσύ έχεις κάτι με το Premiere? Σε βλέπω ότι μου μια προτείνεις το Director και μετά το γυρίζεις στο Vegas. Το Director το έχω δοκιμάσει για λίγο και δεν το βρήκα τόσο εύχρηστο όσο το Premiere και επίσης αμφιβάλω πολύ αν κάνει αυτά που θέλω να κάνω που φυσικά τα κάνει το Premiere ως επαγγελματικό πρόγραμμα επεξ. video. To Vegas δεν το έχω δοκιμάσει ποτέ. Ίσως στις διακοπές το καλοκαίρι να κάνω μια δοκιμή μια και το HD camcorder που θα πάρω (Sony) θα τραβάει σε AVCHD οπότε θα είναι πλήρως συμβατό με το Vegas.
grimpr Δημοσ. 4 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2009 Προτάσεις κάναμε, δεν βγάλαμε κανένα 45άρι, απλά επιτέθηκα λίγο παραπάνω στο Premiere από όσο έπρεπε. Το Powerdirector εννοείται δεν αντικαθιστά έναν pro nle όπως το Premiere/Vegas, αλλά γράφτηκε σαν υπενθύμιση για να έχεις υπόψιν την ανάπτυξη και τον ολοένα αυξανόμενο ρόλο των καρτών γραφικών. H Nvidia δίνει plugins για video encoding στις κάρτες της όπως και η AMD, στην περίπτωση της AMD είναι και δωρεάν. Βρίσκονται ακόμη σε πρώιμα στάδια, αλλά το μέλλον σίγουρα τους ανήκει.
Kariajoulas Δημοσ. 5 Ιουλίου 2009 Μέλος Δημοσ. 5 Ιουλίου 2009 Καλά είναι και τα 45άρια, αρκεί να υπάρχουν κανόνες "μονομαχίας" ;-) Όσο διαβάζω για τα ssd τόσο παρατηρώ ότι είναι μια μικρή επανάσταση στους σκληρούς δίσκους. Είδα και κάμποσα video στο Youtube ssd vs Raptor. Εντυπωσιακοί δείχνουν. Ελπίζω μέχρι τον Σεπτέμβρη που θα πάρω το pc να έχουν πέσει οι τιμές να πάρω έναν από τους γρήγορους...
eSATA Δημοσ. 5 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2009 Καλά είναι και τα 45άρια, αρκεί να υπάρχουν κανόνες "μονομαχίας" ;-) Όσο διαβάζω για τα ssd τόσο παρατηρώ ότι είναι μια μικρή επανάσταση στους σκληρούς δίσκους. Είδα και κάμποσα video στο Youtube ssd vs Raptor. Εντυπωσιακοί δείχνουν. Ελπίζω μέχρι τον Σεπτέμβρη που θα πάρω το pc να έχουν πέσει οι τιμές να πάρω έναν από τους γρήγορους... μια που λεμε για ssd υπαρχει και το SSD BD-38 (semi-auto MP-38) 9x19mm:lol:
nikos21aek Δημοσ. 5 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2009 Πάντως αν πάρεις τον i7 μην διστάσεις να βάλεις 12gb ram πάνω...Για τη δουλειά σου θα είναι πανχρήσιμα... Αυτό που είπες κάπου για 3χ3gb δεν γίνεται αλλά γίνεται το 2χ(3χ2gb) ανεβαίνοντας λίγο σε μητρική..Αν όταν τον πάρεις υπάρχουν και 4gb dim 3x4gb ακόμη καλύτερα και χωρίς να ανέβεις μητρική.
StavrosD Δημοσ. 5 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2009 Κοίτα αν σε παίρνει ο προϋπολογισμός σου για τις καλές κάρτες της Matrox. Έχει κάρτες που υποστηρίζουν real time effects στο premiere CS4 και audition CS4 καθώς και άλλες με hardware h264 encoding
yiannis_1 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2009 @grimpr Εγω που εχω συνηθήσει το ulead media studio πειράζει. Κάποιο Vega είχα δοκιμάσει στο παρελθόν αλλά δε τα βρήκαμε.
Kariajoulas Δημοσ. 7 Ιουλίου 2009 Μέλος Δημοσ. 7 Ιουλίου 2009 προς nikos21aek Μακάρι να έχουν βγει τα 4Gb... Προς StavrosD Matrox..... Τι μου θύμισες τώρα !!!! Πριν περίπου 10 χρόνια είχα πάρει μια τέτοια και εκείνη την εποχή ήταν διαμάντι !!!! Πολύ πριν βγούν νVidia Προς eSATA Το είδα το bd-38. Τούρμπο φαίνεται... Αν και έχω πολύ καιρό να πιάσω όπλο στα χέρια μου. Στο στρατό ρίχναμε με κάτι M1 και ότι είχαν σκάσει μύτη τα G3/4.. Τι εποχές και αυτές !!!!
cabdik Δημοσ. 7 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2009 διαβασα παραπανω κατι για ΧΡ 64 ή Vista 32 και απο την αλλη μιλας για 6-8-12 gb RAM. να κανω μια διευκρινιση, απο τη στιγμη που θες πολυ μνημη RAM, αυτοματως καταργειται η επιλογη 32bit λειτουργικου! εχει ειπωθει επανειλλημενως, οτι τα 32μπιτα διαβαζουν μονο μεχρι 3-3,4 gb RAM. οποτε οι επιλογες σου ειναι οι εξης: XP 64bit Vista 64bit ή 7 64bit.
vag3d Δημοσ. 7 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2009 Καταρχάς μείνε μακρυά απο Vista.... Δευτερον η επεξεργασία High Definition Video είναι μια επίπονη διαδικασία που απαιτεί πολύ περισσότερο χρόνο απο ότι τα απλά "DVD ποιότητας βίντεο" (σου μιλάω εκ πείρας επειδή και εγώ ασχολούμαι με HD επεξεργασία βίντεο και μάλιστα σε συνδιασμό με 3D Modeling και Special Effects. Canon HG21 εχω εγώ). Το να έχεις Cuda στην VGA πιστεύω θα βοηθήσει αρκετά. Αλλα προς θεού μη κανεις το λάθος και βάλεις Vista...!!! Γενικά θα σου πρότεινα να ασχοληθείς απευθίας με 64bit λειτουργικό though...!!! Μνήμη Ram θα χρειαστείς οσο περισσότερο μπορείς να βάλεις. Σκληρούς δίσκους ---> Μπόλικη χωρητικότητα...!!! Ειδικά με τα HD Videos οσο παραπάνω τόσο πιό καλα...!!! Να προσέξεις τα προγράμματα για Editing που θα χρησιμοποιήσεις να υποστηρίζουν (AVCHD) HD Video γιατί αλλιώς θα ταλαιπωρηθείς πολύ (*.mts και *.m2ts αρχεία είναι συνήθως οι επεκτάσεις των HD Video αρχείων και ενώ είναι πολύ καλό format αρχείου, μιας και είναι σχετικά καινούριο format, δεν το υποστηρίζουν όλα τα προγράμματα (είτε μερικώς είτε πλήρως). Ακόμα και οι Επαγγελματίες στο ψηφιακό βίντεο το λένε οτι είναι πολύ "επίπονη" η διαδικασία επεξεργασίας HD VIdeo (εάν θέλεις καθαρά και επαγγελματικής ποιότητας αποτελέσματα).
grimpr Δημοσ. 7 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2009 Δεν θα διαφωνήσω με τον Vag3D μιας και έμπειρος είναι και ξέρει τι θέλει. Απλά θα πω την δικιά μου άποψη ότι τα XP 64bit είναι κατά κράτος χειρότερα στα πάντα σε σχέση με τα Vista 64bit/SP2, και ας λένε οι οπαδοί των XP ότι θέλουν, από εκεί και πέρα είναι θέμα εφαρμογών και το Sony Vegas Pro 64bit σε συνδυασμό με τα Vista 64bit δύσκολα αντικαθιστώνται με κάτι υποδεέστερο. Και ένα αρκετά χρήσιμο εργαλείο για HD editing/decoding στην GPU. http://neuron2.net/dgavcdecnv/dgavcdecnv.html http://www.avid.com/dnxhd/
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.