damoclesword Δημοσ. 28 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2009 O υπολογιστής μου, ένας Celeron στα 2.8 με 2 gb RAM, αγορασμένος προ 3ετίας, είχε μια onboard κάρτα οθόνης που δνε μου επέτρεπε να παίξω σχεδόν κανένα παιχνίδι. Αγόρασα λοιπόν μια κάρτα γραφικών Nvidia Geforce 7600 512 MB, δυστυχώς AGP γιατί δεν φοράει PCI-E η μητρική όμως στο πρώτο παιχνίδι που πήγα να παίξω, παλιό μάλιστα του 2003 (LOTR 3 Return of the King ενημερωτικά, για να μην το ζορίσω) παρουσιάζει σημαντικά προβλήματα στα γραφικά: προβάλλονται σχεδόν παντού μεγάλες οριζόντιες γραμμές στο ίδιο χρώμα με το περιβάλλον του παιχνιδιού, που καλύπτουν την οθόνη και πολλές φορές το καθιστούν αδύνατο να δώ πού πηγαίνω. Άλλαξα τις ρυθμίσεις της ανάλυσης δοκιμάζοντας κάθε συνδυασμό, αλλά μάταια. Τι μπορεί να φταίει; Μπορώ να αλλάξω κάτι στις ρυθμίσεις της κάρτας ή πρόκειται για ελαττωματικό προϊόν;
alex89 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2009 Είδες αν στο site ths nvidia έχουν βγει νεότεροι drivers για την κάρτα γραφικών σου; Μόνον στο παιχνίδι σου βγάζεις τις γραμμές;
djtakis Δημοσ. 29 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2009 Σε παρόμοιο σύστημα είχα προβληματάκια λόγω τροφοδοτικού, για δοκίμασε.
damoclesword Δημοσ. 29 Ιουνίου 2009 Μέλος Δημοσ. 29 Ιουνίου 2009 Κατέβασα ξανά τους drivers από το site μήπως είχα παλιότερους, αλλά δεν άλλαξε κάτι. Τώρα για το τροφοδοτικό...λες να πρέπει να το αλλάξω;
alex89 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2009 Κατέβασα ξανά τους drivers από το site μήπως είχα παλιότερους, αλλά δεν άλλαξε κάτι. Τώρα για το τροφοδοτικό...λες να πρέπει να το αλλάξω; Και αν δεν είναι το τροφοδοτικό να το πληρώσει άδικα; Αν μπορείς να δανειστείς από κάποιον γνωστό ή αν μπορείς δοκίμασε την κάρτα γραφικών σε κάποιον άλλον υπολογιστή. Επίσης μπορείς να βάλεις το 3dmark να τρέξει και να δεις εκεί αν θα σου βγάλει γραμμές. Είναι πρόγραμμα που στρεσάρει την κάρτα γραφικών και αν έχει κάτι πολύ πιθανόν θα φανεί όταν θα τρέξεις το πρόγραμμα.
damoclesword Δημοσ. 29 Ιουνίου 2009 Μέλος Δημοσ. 29 Ιουνίου 2009 ευχαριστώ, θα δοκιμάσω το 3dmark. δυστυχώς οι φίλοι μου έχουν όλοι PCI-E, είμαι ο μόνος που έχω ξεμείνει με AGP.Δανείστηκα ένα άλλο παιχνίδι και μου παρουσίασε ακριβώς το ίδιο πρόβλημα. Επίσης το ανεμιστηράκι που έχει πάνω της η κάρτα δεν το ακούω ποτέ να δουλεύει. Δεν θα έπρεπε;(συνδεδεμέμη την έχω κανονικά)
alex89 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2009 Δες με το everest τη θερμοκρασία της vga. Το ανεμιστηράκι απ' όσο θυμάμαι έπρεπε να δουλεύει.
damoclesword Δημοσ. 29 Ιουνίου 2009 Μέλος Δημοσ. 29 Ιουνίου 2009 Να διευκρινίσω κάτι, δεν ξέρω αν παίζει ρόλο. Πριν την εγκατάσταση της κάρτας γραφικών έλεγε στις οδηγίες της πως πρώτα πρέπει να απεγκαταστήσω άλλες συσκεύες που διαχειρίζονται τα γραφικά, είτε είναι κάποια άλλη κάρτα γραφικών είτε-στην περίπτωσή μου- κάποια on board κάρτα οθόνης. Όμως το σύστημα δεν μου επέτρεπε να καταργήσω την εγκατάσταση στην προσθαφαίρεση προγραμμάτων και έτσι το άφησα όπως είχε. Η εγκατάσταση της nvidia έγινε κανονικά παρόλα αυτά και μου έτρεξε τα παιχνίδια που πριν δεν μπορούσε η onboard.Και παντού στα properties πλέον μου εμφανίζεται η nvidia κανονικά. Μήπως όμως επεμβαίνει και η onboard για κάποιο λόγο και έχω αυτά τα προβλήματα;είναι πιθανό;
alex89 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2009 Φίλε μου από τους υπολογιστές έχω μάθει να τα περιμένω όλα! Μπες στο bios και απενεργοποίησε από εκεί την onboard κάρτα γραφικών σου. Κάπου πρέπει να έχει επιλογή για να την απενεργοποιήσεις.
damoclesword Δημοσ. 29 Ιουνίου 2009 Μέλος Δημοσ. 29 Ιουνίου 2009 θα μπω και στα BIOS να δω, ελπίζω να μην τα κάνω χειρότερα μόνο! ΥΓ: μάλλον πρέπει να αρχίσουμε να μαζεύουμε λεφτά για Apple! Νισάφι πιά με τα Windows!
kgian Δημοσ. 30 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2009 Μήπως η μητρική σου έχει Sis chipset; Γενικώς αυτές έχουν αρκετά προβλήματα με τις κάρτες της Nvidia. Δες το παρακάτω για λύση... http://www.exploding-planet.com/weblog.php?count=1&id=233
damoclesword Δημοσ. 1 Ιουλίου 2009 Μέλος Δημοσ. 1 Ιουλίου 2009 Ναι βασικά έχει SiS Chipset.Γκαντεμιά δηλαδή! τωρα θα μπω στο λινκ που μου έστειλες. ευχαριστώ.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.