peravrexei Δημοσ. 28 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2009 Μπορώ με το virtual να επεξεργαστώ τέτοια αρχεία; Έχω δοκιμάσει με αυτό που ήδη έχω στο pc μου αλλά δεν τα ανοίγει, μήπως θέλει κάποιους codec; Θέλω να επεργαστώ βιντεάκια (κόψιμο-ένωση κλπ) για ανέβασμα τους στο youtube.
parsifal Δημοσ. 28 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2009 Με το VirtualDub μπορείς να ανοίξεις τέτοια αρχεία (υπάρχει κατάλληλο plugin), αλλά δε μπορείς να κάνεις μη απωλεστικό κόψιμο-ράψιμο σε αυτά (σε επίπεδο GOP δηλαδή, που να μην επιβάλλει reencoding). Αν ανοίξεις MPEG στο VirtualDub, ακόμη κι αν προσπαθήσεις να κάνεις Save As χωρίς καμία απολύτως επεξεργασία, θα πρέπει να επιλέξεις έναν νέο codec με τον οποίο θα κωδικοποιηθεί το video και καθώς το VirtualDub σώζει μόνο σε AVI format και συνεργάζεται με codecs τύπου VfW, δε μπορείς να έχεις MPEG output (για την ακρίβεια, μπορείς με τον YMPEG codec αλλά δε θα σου το πρότεινα). Για κόψιμο-ράψιμο σε MPEG videos, υπάρχουν καταλληλότερα προγράμματα. Δες π.χ. τα δύο σχετικά άρθρα που υπάρχουν στο Insomnia Wiki: [1] [2]
peravrexei Δημοσ. 29 Ιουνίου 2009 Μέλος Δημοσ. 29 Ιουνίου 2009 Eυχαριστώ. Δεν έχω πρόβλημα το αρχείο output να είναι σε avi απλώς ήθελα να μάθω πως θα τα επεξεργαστώ.
parsifal Δημοσ. 29 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2009 Από το post μου, θα ήθελα να εστιάσεις περισσότερο στην αναφορά περί reencoding και λιγότερο στη διαφορά "MPEG input - AVI output" ως στεγνή σημειολογική παρατήρηση. "Reencoding" σημαίνει: 1. Κατά κανόνα, χρονοβόρα διαδικασία 2. Διαδικασία που οδηγεί σε απώλεια οπτικής ποιότητας, όταν χρησιμοποιείς απωλεστικούς (lossy) codecs για το τελικό format Δεδομένων των παραπάνω και της απαίτησης μόνο για επεξεργασία τύπου «κόψιμο-ράψιμο» (η οποία από μόνη της δεν επιβάλλει κατ' ανάγκη reencoding), δε θα προτιμούσες να επιλέξεις την εναλλακτική που αποφεύγει τα δύο παραπάνω (-), εφόσον υπάρχει όντως τέτοια εναλλακτική; Από την άλλη βέβαια, αν υπάρχει επιπλέον απαίτηση για οποιονδήποτε λόγο, το τελικό format να είναι απαραίτητα AVI και όχι MPEG, τότε τα παραπάνω δεν έχουν καμμία σημασία και το VirtualDub θα κάνει μία χαρά τη δουλειά 2-σε-1 που χρειάζεσαι (κόψιμο-ράψιμο και κατόπιν reencoding σε AVI)...
peravrexei Δημοσ. 29 Ιουνίου 2009 Μέλος Δημοσ. 29 Ιουνίου 2009 Έχεις δίκιο δεν εστίασα και τόσο στην λέξη reencoding. Θα δοκιμάσω και την άλλη λύση(την εναλλακτική)
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.