Προς το περιεχόμενο

Ποιο antivirus προτιμάτε; Δημοσκόπηση 28/6/09 - 28/10/09

parsifal

Ποιο antivirus προτιμάτε;  

1 μέλος έχει ψηφίσει

1. 1. Ποιο antivirus προτιμάτε;

• avast!
    • AVG Anti-Virus
    • Avira AntiVir
    • BitDefender
    • ClamAV / ClamWin
    • Comodo Internet Security
    • F-Secure Anti-Virus
    • Kaspersky Anti-Virus
    • McAfee VirusScan Plus
    • ESET NOD32 Antivirus
    • Norton AntiVirus
    • Panda Antivirus Pro
    • Άλλο (παρακαλώ διευκρινίστε με μήνυμα ποιο)
    • Κανένα (παρακαλώ διευκρινίστε με μήνυμα γιατί όχι)

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
17o το Nod32? Πάει, χάλασε και αυτό.

Προς Θεού, δεν θελω να πω πως τα παιδιά εκεί τα βγάζουν απο το μυαλό τους ή οτι εξαγοράζονται, σίγουρα δεν ισχύει τίποτα τέτοιο, και τα τεστ είναι πολύ τιμια ειμαι σίγουρος. Αλλά κατι πρεπει να γίνεται λαθος σχετικά με την συλλογή των ιών, όσον αφορά τον τρόπο που συλλέγονται ίσως, πόσο επικίνδυνοι είναι, αν κυκλοφορούν ευρέως στο διαδίκτυο κτλ. Κατι δεν πρέπει να πηγαίνει καλά.

Γνώμη μου

• Απαντ. 355
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Τον τελευταίο καιρό έκανα πολλαπλά τεστ σε μερικά antivirus με 15-20 ιούς καινούριος και διαφορετικούς καθε μερα και έβλεπα σε διάστημα μιας ημέρας ποσα ανιχνευει το καθε πρόγραμμα. Τα αρχεία σπάνια ήταν καθαρά ή κατεστραμμένα. Αν τους μάζευα συνολικά θα ξεπερνούσαν τους 100. Παντα ενημερωνα τα προγραμματα δευτερολεπτα πριν την δοκιμή. Τα συμπεράσματα μου:

Απο τα δωρεάν το avira και το avast (και 4.8 και 5 beta) απλά απογοήτευση. Μαζι πηγαιναν αλλά πισω σε σχέση με τα άλλα. Συγκρινόμενα με eset σχεδόν πάντα τα πήγαιναν χειρότερα. Πολλές φορές κατάφερα να μολύνω τον υπολογιστή (εικονικός xp sp3) με αυτά μεσα.

Πολύ καλή εντύπωση μου έκανε το panda cloud av (beta ακομα). Τα πηγαινε πολύ καλά, και μαλιστα κατα μεσο όρο όπως το eset και το norton και μερικές φορές και καλύτερα. Σιγουρα καλύτερα απο το avira-avast-avg. Τωρα απο εσας θυμήθηκα και το mse, το τεσταρα σημερα, βρήκε λιγα παραπάνω απο το panda, αλλά δεν βρηκε ενα αρχειο απο το οποίο μολύνθηκε φίλος μου. Το συγκεκριμένο απο τα free μονο το panda το βρισκει suspicious.

Το kaspersky 2010 καλό σε prevention-detection, αλλά πολλές φορές η μνήμη εφτανε ψηλά παρόλο που ξεκίναγε σε χαμηλά επίπεδα. Σαφώς πιο βαρύς απο eset-panda av-norton κτλ.

Πολύ καλή εντύπωση και το norton, που μην ξεγελιέστε μερικοί όταν σκανάρετε αρχεία και δεν βρίσκει πολλά. Απο όσα ειναι να ανιχνευσει, τα μισά τα ανιχνεύει με ondemand scanner, και τα άλλα με την τεχνολογία sonar (behaviour analysis περίπου, δεν πολυ κατάλαβα) όταν εκτελείς το αρχείο. Παρα πολλά τα εμποδίζει έτσι, και έτσι καθιστά την μόλυνση του υπολογιστή δύσκολη διαδικασία.

Οπότε για μενα απο free το panda av αξίζει δοκιμής αφού είναι και ελαφρύ, και απο paid θα πηγαινα σε eset ή σε norton. Τωρα δοκιμάζω και το mse και θα σας ενημερώσω σε σύγκριση με τα παραπάνω πως θα παει. Αλλά σε xp βλεπω να ξεκινανε 3 διεργασίες, και η μια υπηρεσία απο την αρχή να ειναι στα 110+mb. Ίσως να ειναι χαμηλό σε κατανάλωση cpu.

Ίσως αν περιμενα 2-3 μερες σε καθε ομάδα ιών να ήταν λιγο διαφορετικά τα αποτελέσματα λογω καθυστερησης μερικών προγραμμάτων να ενημερώσουν την βαση δεδομένων τους, αλλά δεν πιστευω να γινοταν τιποτα σπουδαίο, μονο το avira ίσως να αποκτά χαμένο έδαφος. Ετσι φαινονται μεγαλύτερες και πιο καθαρές διαφορές

Αφού την κάνεις τη δουλειά βάλε και το commodo στο τεστ!!! Πολύ καλή δουλειά μπράβο!

Δημοσ.

σωπα ρε παιδια? 38η θεση το panda? κ το χα για καλο...αν κ καπου θα διαφωνισω γιατι εχω κανει και εγω καπιες συγκρισεις με kaspersky, nod kai trend micro και καπια αρχεια τα εβρησκε μονο το panda...

Δημοσ.
Αφού την κάνεις τη δουλειά βάλε και το commodo στο τεστ!!! Πολύ καλή δουλειά μπράβο!

Το comodo το δοκίμασα 2-3 φορες, καλούτσικο αλλα σίγουρα οχι απο τα καλύτερα. Σε ondemand scanning δεν τα πηγαινε καλα, και σε on access με το defense+ πεταγε pop up ερώτηση για να μπλοκάρει καποια δημιουργία αρχείου ή καποιο registry key. Αλλά ρώταγε γενικά συχνά για προγραμματα και έπρεπε να επιλέξεις allow-deny.

Σημειωτέον πως το norton δεν ρωτάει καθόλου οταν αναλύει την συμπεριφορά του αρχείου, αν το βρει κακοβουλο θα μπλοκαρει ολες του τις ενεργειες και θα το σβησει εντελώς. Σαν να μην το εκτέλεσες, και ποτέ δεν ενοχλεί σε καθαρά αρχεία. Εκεί είναι που αξίζει.

Απλα προσπαθω να επικεντρωθω σε λιγα και αυτά να δοκιμάσω πιο πολυ. Και τωρα ειμαι σε φαση panda cloud av vs mse. Που νομιζω ειναι η προτιμηση μου για δωρεάν antivirus.

Δημοσ.

επειδή έχω σχετικά παλιό υπολογιστή, από τα σχετικά αξιόπιστα ποιο είναι το πιο ελαφρύ.

δεν ξέρω αν θα το κάνω έτσι αλλά υπάρχει σε όλα η δυνατότητα να μην τρέχουν συνέχεια και απλά να κάνεις κανένα scan που και που ή να τρέχουν μόνο όταν πας να εκτελέσεις κάτι;

Δημοσ.

Προσέξτε με τα σπασμένα antivirus μόλις μου έστειλαν email από την εταιρία hosting ότι έκλεψαν κωδικούς από μερικά παιδιά και όλα αυτά από σπασμένα antivirus και το nod είναι μέσα. Από τη στιγμή που υπάρχουν τόσο καλά freeware αμφιβάλλω αν ένα σπασμένο είναι το ίδιο αξιόπιστο όποιο και να είναι.

Δημοσ.
επειδή έχω σχετικά παλιό υπολογιστή, από τα σχετικά αξιόπιστα ποιο είναι το πιο ελαφρύ.

δεν ξέρω αν θα το κάνω έτσι αλλά υπάρχει σε όλα η δυνατότητα να μην τρέχουν συνέχεια και απλά να κάνεις κανένα scan που και που ή να τρέχουν μόνο όταν πας να εκτελέσεις κάτι;

Το Avira Antivir που χρησιμοποιώ είναι ίσως το πιο ελαφρύ κατά την άποψη μου.

Δημοσ.

έλαβα σήμερα mail από την ms που λέει The final version of Microsoft Security Essentials will be released to the public in the coming weeks!!!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...