Προς το περιεχόμενο

Ποιο antivirus προτιμάτε; Δημοσκόπηση 28/6/09 - 28/10/09

parsifal

Ποιο antivirus προτιμάτε;  

1 μέλος έχει ψηφίσει

1. 1. Ποιο antivirus προτιμάτε;

• avast!
    • AVG Anti-Virus
    • Avira AntiVir
    • BitDefender
    • ClamAV / ClamWin
    • Comodo Internet Security
    • F-Secure Anti-Virus
    • Kaspersky Anti-Virus
    • McAfee VirusScan Plus
    • ESET NOD32 Antivirus
    • Norton AntiVirus
    • Panda Antivirus Pro
    • Άλλο (παρακαλώ διευκρινίστε με μήνυμα ποιο)
    • Κανένα (παρακαλώ διευκρινίστε με μήνυμα γιατί όχι)

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Πόσο αληθινή (κατα πόσο ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα) είναι αυτή η κατάταξη ;;

1ον είναι δυνατόν το ESET να έχει κατρακιλύσει τόσο κάτω (12η θέση),

2ον είναι δυνατόν το ZoneAlarm να είναι δέυτερο και μπροστά απ' το Kaspersky ;;

3ον το BitDefender είναι τόσο ακαταμάχητο ωστε να είναι στην πρώτη θέση ;;

4ον τα λοιπά γνωστά Norton, Panda, F-Secure, CA αξίζουν να είναι τόσο κάτω ;;

image1ps.jpg

Moύφα η κατάταξη απ' ότι φαίνεται. Σε ποια σελίδα έγιναν τα review;

• Απαντ. 355
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Καλησπερα παιδια, στις 14 του μηνα το Panda antivirus pro 2009 που ειχα ελιξε και θελω να παρω ενα καινουργιο. Το 2009 μπορω να πω πως πραγματικα ΓΟΝΑΤΙΖΕ το συστημα μετα απο ενα σημειο ειδικα μετα τα τελευτεα updates. Τωρα σκευτομαι να παρω ξανα το 2009 με update σε 2010 που λεει οτι εχει κατα 80% λιγοτερη καταναλοση πορων η να επιλεξω κατι αλλο? Επισης ακουσα και για τη Norton πως η εκδοση 2009 που ειχε βγαλει ηταν πολυ καλη, ισχυει το ιδιο και στο 2010? Ευχαριστω.:-)

Δημοσ.
Καλησπερα παιδια, στις 14 του μηνα το Panda antivirus pro 2009 που ειχα ελιξε και θελω να παρω ενα καινουργιο. Το 2009 μπορω να πω πως πραγματικα ΓΟΝΑΤΙΖΕ το συστημα μετα απο ενα σημειο ειδικα μετα τα τελευτεα updates. Τωρα σκευτομαι να παρω ξανα το 2009 με update σε 2010 που λεει οτι εχει κατα 80% λιγοτερη καταναλοση πορων η να επιλεξω κατι αλλο? Επισης ακουσα και για τη Norton πως η εκδοση 2009 που ειχε βγαλει ηταν πολυ καλη, ισχυει το ιδιο και στο 2010? Ευχαριστω.:-)

αν ο υπολογιστης προοριζεται για οικιακη χρηση τοτε ριξε και μια ματια και στα free antivirus τυπου avast,avira,comodo antivirus κλπ, που και εξαιρετικη δουλεια κανουν και δεν επιβαρυνουν ιδιαιτερα το συστημα...εγω χρησιμοποιω avast και ουτε καν που καταλαβαινω οτι τρεχει στο παρασκηνιο...ασε που απο τοτε που το εβαλα εχω ξεχασει τι θα πει ιος..

αν εχεις καταληξει ομως στο να προτιμας να αγορασεις εμπορικο antivirus τοτε τα καινουργια norton και kaspersky ειναι οι καλυτερες επιλογες..προσωπικη εκτιμηση παντα, απο αυτα που ακουω και διαβαζω σε περιοδικα τεχνολογιας που τα τεσταρουν..

Δημοσ.

και τωρα με avira ειμαι ειναι οντος πολυ καλο αλλα μου χρειαζετε ενα καλο a/v γιατι περνανε διαφορα αρχεια απο δαυτο το pc...

Δημοσ.

Εμπορικό δεν σημαίνει υποχρεωτικά καλύτερο. Αν σε νοιάζει μόνο η ασφάλεια και δεν σε πειράζει να χάσεις σε επιδόσεις ίσως να σε συμφέρει ένα kaspersky αλλιώς βάλε κάποιο από τα free. Το avast ή το commodo για εμένα είναι πολύ καλύτερα από το Panda αν και free.

• Super Moderators
Δημοσ.
να βαλεις το νεο antivirus της ms,το οποιο ειναι free και αποτελεσματικο.

απο τοτε που βγηκε και το βαλα,δεν το ξαναβγαζω.

ναι αλλά δεν είναι final edition :P

• Super Moderators
Δημοσ.

μόνο στο netbook το χρησιμοποιώ πλέον, ok δεν είνα και άσχημο :o

λογικά όταν βγει final αυτού που λέει ο xolloth θα γυρίσω και εγώ εκεί...

Δημοσ.

Τον τελευταίο καιρό έκανα πολλαπλά τεστ σε μερικά antivirus με 15-20 ιούς καινούριος και διαφορετικούς καθε μερα και έβλεπα σε διάστημα μιας ημέρας ποσα ανιχνευει το καθε πρόγραμμα. Τα αρχεία σπάνια ήταν καθαρά ή κατεστραμμένα. Αν τους μάζευα συνολικά θα ξεπερνούσαν τους 100. Παντα ενημερωνα τα προγραμματα δευτερολεπτα πριν την δοκιμή. Τα συμπεράσματα μου:

Απο τα δωρεάν το avira και το avast (και 4.8 και 5 beta) απλά απογοήτευση. Μαζι πηγαιναν αλλά πισω σε σχέση με τα άλλα. Συγκρινόμενα με eset σχεδόν πάντα τα πήγαιναν χειρότερα. Πολλές φορές κατάφερα να μολύνω τον υπολογιστή (εικονικός xp sp3) με αυτά μεσα.

Πολύ καλή εντύπωση μου έκανε το panda cloud av (beta ακομα). Τα πηγαινε πολύ καλά, και μαλιστα κατα μεσο όρο όπως το eset και το norton και μερικές φορές και καλύτερα. Σιγουρα καλύτερα απο το avira-avast-avg. Τωρα απο εσας θυμήθηκα και το mse, το τεσταρα σημερα, βρήκε λιγα παραπάνω απο το panda, αλλά δεν βρηκε ενα αρχειο απο το οποίο μολύνθηκε φίλος μου. Το συγκεκριμένο απο τα free μονο το panda το βρισκει suspicious.

Το kaspersky 2010 καλό σε prevention-detection, αλλά πολλές φορές η μνήμη εφτανε ψηλά παρόλο που ξεκίναγε σε χαμηλά επίπεδα. Σαφώς πιο βαρύς απο eset-panda av-norton κτλ.

Πολύ καλή εντύπωση και το norton, που μην ξεγελιέστε μερικοί όταν σκανάρετε αρχεία και δεν βρίσκει πολλά. Απο όσα ειναι να ανιχνευσει, τα μισά τα ανιχνεύει με ondemand scanner, και τα άλλα με την τεχνολογία sonar (behaviour analysis περίπου, δεν πολυ κατάλαβα) όταν εκτελείς το αρχείο. Παρα πολλά τα εμποδίζει έτσι, και έτσι καθιστά την μόλυνση του υπολογιστή δύσκολη διαδικασία.

Οπότε για μενα απο free το panda av αξίζει δοκιμής αφού είναι και ελαφρύ, και απο paid θα πηγαινα σε eset ή σε norton. Τωρα δοκιμάζω και το mse και θα σας ενημερώσω σε σύγκριση με τα παραπάνω πως θα παει. Αλλά σε xp βλεπω να ξεκινανε 3 διεργασίες, και η μια υπηρεσία απο την αρχή να ειναι στα 110+mb. Ίσως να ειναι χαμηλό σε κατανάλωση cpu.

Ίσως αν περιμενα 2-3 μερες σε καθε ομάδα ιών να ήταν λιγο διαφορετικά τα αποτελέσματα λογω καθυστερησης μερικών προγραμμάτων να ενημερώσουν την βαση δεδομένων τους, αλλά δεν πιστευω να γινοταν τιποτα σπουδαίο, μονο το avira ίσως να αποκτά χαμένο έδαφος. Ετσι φαινονται μεγαλύτερες και πιο καθαρές διαφορές

Δημοσ.

Μπράβο flik πολύ καλό το μήνυμά σου,

Μπορείς να δοκιμάσεις και το ZoneAlarm Extreme Security και να το συγκρίνεις με τα άλλα ;;

Δημοσ.

Το δοκίμασα, ξαφνιάστηκα γιατί έπιασε πολύ χαμηλά ποσοστά. Κοίταξα μήπως δεν έκανα κατι σωστά και ξαναδοκίμασα όμως παλι το ίδιο. Είδα οτι βασίζεται και στην μηχανή του Kaspersky AV. Όπως και να έχει, για σουίτα ολοκληρωμένη καλύτερη θα ήταν αυτή του kaspersky. Πιο ελαφριά σουίτα αλλά όχι τόσο πλήρης είναι το eset smart security, πιο απλή βέβαια (μην ξεχνάτε οτι το Kaspersky ΙS έχει hips και μπλοκάρει και λίγους ιούς κατα την εκτέλεση αφού σε ρωτήσει πρώτα, οπότε για μερικούς θα είναι εκνευριστικό λίγο).

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...