Προς το περιεχόμενο

Ποιο antivirus προτιμάτε; Δημοσκόπηση 28/6/09 - 28/10/09

parsifal

Ποιο antivirus προτιμάτε;  

1 μέλος έχει ψηφίσει

1. 1. Ποιο antivirus προτιμάτε;

• avast!
    • AVG Anti-Virus
    • Avira AntiVir
    • BitDefender
    • ClamAV / ClamWin
    • Comodo Internet Security
    • F-Secure Anti-Virus
    • Kaspersky Anti-Virus
    • McAfee VirusScan Plus
    • ESET NOD32 Antivirus
    • Norton AntiVirus
    • Panda Antivirus Pro
    • Άλλο (παρακαλώ διευκρινίστε με μήνυμα ποιο)
    • Κανένα (παρακαλώ διευκρινίστε με μήνυμα γιατί όχι)

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Προσωπικά το θεωρώ ένα απ τα χειρότερα μαζί με το avast. Έχω κολλήσει ιους και με τα δύο. Ενώ με το antivir δεν περνάει τίποτα.

Με το avira, θυμάμαι ότι μου την έσπαγαν απίστευτα οι συνεχείς (στην πλειοψηφία τους άχρηστες) ειδοποιήσεις. Επίσης μου βγήκε η πίστη να βρω key, και μετά από κανα μήνα ΠΑΝΤΑ με μπλόκαραν (για τον ίδιο λόγο έφτυσα το NOD33 αν και καλά κάνανε, δε λέω) !

• Απαντ. 355
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Δύο εκδόσεις υπάρχουν. Η classic-free και η Premium-paid. Δες τις διαφορές εδώ. Θα σου πρότεινα μακράν την classic έκδοση, και επειδή έχει και ένα διαφημιστικό μήνυμα, ψάξε στο google για "block avira pop-up" ή κάτι παρόμοιο.

Το avira όντως έχει το υψηλότερο ποσοστό, αλλά εκτός απο το ότι δεν είναι καλό να καθαρίζει ήδη μολυσμένο υπολογιστή, γενικά δεν μου κάθισε ποτέ καλά σαν πρόγραμμα. Γούστα...

Δημοσ.

Nα ρωτησω κατι για να μην ανοιγω θεμα?

Το ΝΟD Smart Security και το Antivirus της eset νομιζα πως ηταν διαφορετικα products. Το Smart Security περιλαμβανει το antivirus ΚΑΙ επιπλεον υπηρεσιες?(πχ firewall)

Δημοσ.

Ναι. To ένα είναι το Eset NOD32 antivirus. Το άλλο το είναι eset smart security, και περιλαμβάνει επιπλέον firewall+antispam. Έχουν πού μικρή, αναιπαίσθητη διαφορά στους πόρους συστήματος, οπότε το 2ο είναι ιδανικότερη επιλογή

Δημοσ.

Comodo Internet Security

Free, με δυνατότητα πολλών παραμετροποιήσεων (που αν ξέρεις και ασχοληθείς μπορεί να γίνει πολύ δυνατό εργαλείο) και απόλυτα συμβατό με όλους τους network adapters(τουλάχιστον από όσο ξέρω). Επίσης μου φαίνεται πολύ ελαφρύ.

το μόνο αρνητικό είναι τα πολλά false positives του, αλλά αν ξέρεις 2-3 πράγματάκια δεν σε πολυ-ενδιαφέρει αυτό.

Θα επέλεγα BitDefender (το non-free) αλλά η 2009 έκδοση του είναι απελπιστικά προβληματική (τουλάχιστον με το nforce590 chipset στα x64 vista). Το 2008 ήταν απλά άπαιχτο.

Έχω περάσει από πολλές λύσεις προστασίας αλλά για τις ανάγκες μου δεν με ικανοποίησαν, χώρίς όμως να τις θεωρώ "αδύναμες".

Πιστεύω πως το θέμα με την σουίτα προστασίας περισσότερο είναι ψυχολογικό :) (αν και η διαφήμιση παίζει τεράστιο ρόλο εδώ).

Πραγματική προστασία έχεις μόνο αν είσαι συνετός. (έχω δει pc με 6000+ trojans/spyware -lol- με κορυφαία πρόταση σε αυτό τον τομέα... -scanned με 3 διαφορετικά av/as scanners-)

Δημοσ.
Ναι. To ένα είναι το Eset NOD32 antivirus. Το άλλο το είναι eset smart security, και περιλαμβάνει επιπλέον firewall+antispam. Έχουν πού μικρή, αναιπαίσθητη διαφορά στους πόρους συστήματος, οπότε το 2ο είναι ιδανικότερη επιλογή

Aν εχεις και τα 2 και εχεις βαλει το AV μετα περνας απο πανω το security ή θα φαει κανα σκαλωμα που θα δει το av?

To firewall λεει τιποτα?Ρυθμιζεται ευκολα για να αφηνει τα applications?

Δημοσ.

οπως και στην προηγουμενη δημοσκοπηση ψηφισα και παλι το avast..

το χρησιμοποιω σταθερα εδω και 2 χρονια και δεν θα ηταν υπερβολη αν ελεγα οτι ολο αυτο το χρονικο διαστημα που χρησιμοποιω το εν λογω antivirus εχω σχεδον ξεχασει τι θα πει ιος και spyware...πριν απο αυτο χρησιμοποιουσα kaspersky και norton αλλα και απο τα 2 αυτα εχω δυσαρεστες εμπειριες καθως το μεν ενα αφηνε πολλα trojans να μπουν το δε αλλο ηταν απιστευτα βαρυ για το συστημα...αλλα και βεβαια παραδεχομαι οτι η τελευταια εκδοση του norton για παραδειγμα ειναι πολυ καλυτερη και ελαφρυτερη απο τις προηγουμενες, και οτι γενικα δεν ειναι καλο να ειμαστε αρνητικοι απεναντι σε μια καινουργια εκδοση ενος antivirus επειδη στο παρελθον αντιμετωπισαμε προβληματα με την εκδοση που κυκλοφορουσε τοτε...ειναι πιθανο η καινουργια εκδοση να ειναι οντως πολυ καλυτερη απο τις προηγουμενες και να προσφερει πολυ καλυτερη προστασια στον χρηστη..

μαζι με το avast χρησιμοποιω και τα malwarebytes' antimalware,superantispyware και εχω κατεφερει με δωρεαν και μονο προγραμματα να εχω μια πολυ ικανοποιητικη ασφαλεια/προστασια απενατι σε κακοβουλα προγραμματα...

επισης χαιρομαι ιδιαιτερα για το γεγονος οτι ολο και αυξανεται ο αριθμος των χρηστων που επιλεγουν τα δωρεαν antivirus των avira και avast...οταν υπαρχουν τοσο αξιολογα και αξιοπιστα δωρεαν antivirus, το θεωρω καθαρη σπαταλη χρηματων ενας οικιακος χρηστης να πληρωνει για να αποκτησει εμπορικο λογισμικο..

Δημοσ.
Aν εχεις και τα 2 και εχεις βαλει το AV μετα περνας απο πανω το security ή θα φαει κανα σκαλωμα που θα δει το av?

To firewall λεει τιποτα?Ρυθμιζεται ευκολα για να αφηνει τα applications?

Προφανώς βάζεις το ένα απο τα δύο. Αν έχεις κάποιο, το απεγκαθιστάς και βάζεις το άλλο. Καλό είναι το firewall. Στα τεστ της matousec δεν τα πηγαίνει καλά γιατί δεν έχει HIPS, και το τεστ κυρίως εκεί απευθύνεται. Φαντάζομαι θα προσθέσουν. Είναι πολύ εύκολο παραμετροποιήσιμο. Προσωπικά στην αρχή το είχε σε interactive mode, και με ρωτούσε για κάθε πρόγραμμα και πατούσα να μην με ξαναρωτήσει. Έτσι δημιούργησα μερικά rules, και μετά το έβαλα στο automatic mode with exclusions (κάπως έτσι). Και δεν με είχε ξαναενοχλήσει.

Δημοσ.

Το είχα βάλει και μου φάνηκε βαρύ. Σταθερό είναι, και δεν πιστεύω να κάνει κάτι ιδιαίτερο. Το καλό του σημείο είναι τα heuristics αλλά υπάρχουν καλύτερα και πιο ελαφριά..

Δημοσ.

F-secure Internet security 2009 γιατι δε το ψηφιζει κανεις; Τοσο χαλια ειναι; Θυμαμαι παλια για το f-secure οτι ηταν απο τα κορυφαια προϊόντα. Αλλαξε τίποτα; Ποια η γνωμη σας; Εχω το nod32 αλλα εχω αγορασμενο και το f-secure IS 2009 και λεω να το δοκιμασω... καμια γνωμη;

Ευχαριστω!

Δημοσ.
F-secure Internet security 2009 γιατι δε το ψηφιζει κανεις; Τοσο χαλια ειναι; Θυμαμαι παλια για το f-secure οτι ηταν απο τα κορυφαια προϊόντα. Αλλαξε τίποτα; Ποια η γνωμη σας; Εχω το nod32 αλλα εχω αγορασμενο και το f-secure IS 2009 και λεω να το δοκιμασω... καμια γνωμη;

Ευχαριστω!

Δεν έπαθε κάτι, απλά το φάγανε στην στροφή το Kaspersky και το NOD32, μεγαλύτερη ήττα από το Νorton δεν έχει φάει κανένα πάντως

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...