Προς το περιεχόμενο

Ποιο antivirus προτιμάτε; Δημοσκόπηση 28/6/09 - 28/10/09

parsifal

Ποιο antivirus προτιμάτε;  

1 μέλος έχει ψηφίσει

1. 1. Ποιο antivirus προτιμάτε;

• avast!
    • AVG Anti-Virus
    • Avira AntiVir
    • BitDefender
    • ClamAV / ClamWin
    • Comodo Internet Security
    • F-Secure Anti-Virus
    • Kaspersky Anti-Virus
    • McAfee VirusScan Plus
    • ESET NOD32 Antivirus
    • Norton AntiVirus
    • Panda Antivirus Pro
    • Άλλο (παρακαλώ διευκρινίστε με μήνυμα ποιο)
    • Κανένα (παρακαλώ διευκρινίστε με μήνυμα γιατί όχι)

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Η παράγραφος "What's new in this test" της σελίδας 5 του PDF περιέχει μερικές πληροφορίες που ίσως να το εξηγούν:

What's new in this test

You will notice that this time the test-set is smaller than previous times. This is because we are now trying to include in the test-set mainly prevalent real-world malware being still around (within last eight months). To build the test-set we consulted (but as it was a first try, we did not exclusively rely on) metadata and telemetry data collected and shared within AV industry, as well as querying various clouds afterwards and requesting data of the most-common user-submitted malware. Malware we see on user PC's are automatically considered as important. Nevertheless, as with every first attempt, we noticed that not all sources are yet able to provide reliable prevalence data, so we had to clean up some sets afterwards. This will improve in future, as the industry is currently working on optimizing their data sharing processes.

Anyway, considering that the used test-set will probably get smaller and focus mainly on threats that should be detected and should be easier to spot, we expect products to score higher. This is the reason why we may increase next time the marks to get higher awards. Next time also the marks for FPs to get "ADVANCED+" maybe set stricter.

• Απαντ. 355
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Καλή επιλογή η συμμετοχή του panda. Το αντίθετο για την trend micro.

Πάντως έχω συνειδητοποιήσει οτι δείγμα απο τους τελευταίους 8 μήνες δεν αππεικονίζει τη πραγματικότητα. οι περισσότεροι μολύνονται με αρχεία των τελευταίων ημερών. Εκεί κρίνεται το antivirus. Στα heuristcs και στην ταχύτητα αντίδρασης.

Άρα δίνω μεγαλύτερη σημασία στο real time tests που πάλι θα κανουν κάποια στιγμή, και στο retrospective test που πάλι δεν είναι τόσο ρεαλιστικό καθώς δεν λαμβάνει υπόψιν τεχνολογίες τύπου sonar2 του norton.

Δημοσ.

Το γερμανικό G-Data.

Μπορεί στην Ελλάδα να μην ευρέως διαδεδομένο, αλλά στο εξωτερίκο θεωρείται από τα καλύτερα της κατηγορίας του.

Δημοσ.
Το γερμανικό G-Data.

Μπορεί στην Ελλάδα να μην ευρέως διαδεδομένο, αλλά στο εξωτερίκο θεωρείται από τα καλύτερα της κατηγορίας του.

Πολλά βαρύ

Από χθες, διαθέσιμη η έκδοση 10 του Avira AntiVir.

Η σχετική ανακοίνωση στο Avira support forum: http://forum.avira.com/wbb/index.php?page=Thread&threadID=108426

Θα καταφέρει να μας ξεκολλήσει από το avast? :mrgreen:

Δημοσ.

Το avira 10 το δοκίμασα και μου φάνηκε αρκετά καλύτερο και σε εμφάνιση και σε αφαίρεση κινδύνων.

Για free νομίζω είναι το ιδανικότερο πλέον. Το avast ποτέ δεν έφτασε την αξιοπιστία του avira.

Βέβαια εγώ δοκίμασα την free έκδοση. H τεχνολογία ProActiv είναι για το premium, αλλά άκουσα πως δεν κάνει πολύ δουλειά. Σαν του avast που είναι σαν να υπάρχει τελείως. Ελπίζω του avira να είναι λίγο καλύτερο, αλλά σαν το sonar2 του norton δεν είναι κανένα

Δημοσ.

Έχει ακόμα το πολύ ενοχλητικό pop-up window στην δωρεάν έκδοση; Γι' αυτό (και για την αδυναμία update μερικές φορές) απεγκατέστησα το Avira.

Δημοσ.

Ναι, το popup υπάρχει ακόμη. Υπάρχει τρόπος να το απενεργοποιήσεις (ένα τρικάκι είναι με τα NTFS permissions του executable που προκαλεί το popup), αλλά να φανταστείς με ενοχλεί τόσο λίγο που δεν έχω εφαρμόσει ακόμη το τρικ στην παρούσα εγκατάσταση του Avira.

Τα προβλήματα με τους update servers της δωρεάν έκδοσης έχουν διορθωθεί εδώ και αρκετές εβδομάδες.

Δημοσ.

Nod έχω αλλά πιστεύω πως η καλύτερη λύση είναι να μην έχεις οπότε δεν έχεις και πρόβλημα με τους ιούς :P. Αλλά ένα καλό firewall!

Δημοσ.
Από χθες, διαθέσιμη η έκδοση 10 του Avira AntiVir.

Η σχετική ανακοίνωση στο Avira support forum: http://forum.avira.com/wbb/index.php?page=Thread&threadID=108426

Avira's AntiVir 10 may offer behaviour-based ProActiv detection, but the feature is only available with 32-bit Windows systems. While this isn't a tragedy in itself, the vendor had failed to point out clearly enough that ProActiv doesn't work with 64-bit systems. Although the FAQ and downloadable manual contained the appropriate information, the product pages did not mention the restriction.

Για 32-bit λειτουργικά ίσως και να είναι καλό.

Το παραπάνω το αντέγραψα από τη σελίδα του AV Test

Δημοσ.
[...] Για 32-bit λειτουργικά ίσως και να είναι καλό.

Σωστά αλλά ούτως ή άλλως η free έκδοση (που ενδιαφέρει αυτούς που δε θέλουν να πληρώσουν για anti-virus) δεν έχει ProActiv.

Δημοσ.

Παιδιά μιά ερώτηση γιά να μην ανοίγω νέο θέμα αφού μιά απάντηση ειναι αρκετή.

Αν αγοράσω κάποιο απο αυτά που δίνουν τρείς άδειες χρήσεις(τώρα πια όλα σχεδόν δίνουν πολλαπλές άδειες) μπορώ να ενεργοποιώ κάθε άδεια ξεχωριστά ή όλες αρχίζουν να μετράνε από τη στιγμή που θα περάσω το κλειδί στο πρώτο υπολογιστή?

Είμαι σαφής νομίζω.Και το ρωτώ γιατί στης κόρης μου το λάπτοπ το nod32 λήγει τον Ιούλη, ενώ το antivir στο δικό μου λήγει τώρα.Να μπορεί δηλαδή κι αυτή να το βάλει το Μάη χωρίς να χάσει κάτι σςε χρόνο?Ισχύει αυτό?Λογικά πρέπει εκτός κι αν είναι όρος όλες οι άδειες αρχίζουν ταυτόχρονα. Λέω να πάρω το eset smart security με τις τρείς άδειες.

Δημοσ.

Εφόσον είναι ένας κωδικός, απαξ και τον ενεργοποιήσεις, αρχίζει η αντίστροφη μέτρηση. Δηλαδή στο Norton έτσι ήταν. Άρα αν πήγαινες στον 2ο υπολογιστή μετά απο 1 μήνα, δεν θα είχε 365 μέρες άδεια, αλλά 335.

Για τα περισσότερα σίγουρα έτσι είναι. Και το eset φαντάζομαι...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...