Προς το περιεχόμενο

Ποιο antivirus προτιμάτε; Δημοσκόπηση 28/6/09 - 28/10/09

parsifal

Ποιο antivirus προτιμάτε;  

1 μέλος έχει ψηφίσει

1. 1. Ποιο antivirus προτιμάτε;

• avast!
    • AVG Anti-Virus
    • Avira AntiVir
    • BitDefender
    • ClamAV / ClamWin
    • Comodo Internet Security
    • F-Secure Anti-Virus
    • Kaspersky Anti-Virus
    • McAfee VirusScan Plus
    • ESET NOD32 Antivirus
    • Norton AntiVirus
    • Panda Antivirus Pro
    • Άλλο (παρακαλώ διευκρινίστε με μήνυμα ποιο)
    • Κανένα (παρακαλώ διευκρινίστε με μήνυμα γιατί όχι)

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Καλησπερα πρωτον..

Νorton 360 3.0

Η

Νorton internet security 2010

Η

Norton™ AntiVirus 2010??

Και πειτε μου σας παρακαλω γιατι..

Ευχαριστω

Τσέκαρε αυτό για να δεις τις διαφορές.

http://www.symantec.com/norton/products/charts/comparison.jsp?pcid=mp

Αν δεν σε ενδιαφέρουν πολύ τα extra features του 360, και παράλληλα θες καλύτερη προστασία απο το 360, πήγαινε σε internet security. Αν σου φανεί λίγο βαρύ, δοκίμασε μήπως δεις διαφορά με το norton antivirus, που και αυτό σε καλύπτει, και η βασική διαφορά είναι το firewall (έχει και άλλη μία, που απο default είναι απενεργοποιημένη, την λειτουργία HIPS).

• Απαντ. 355
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Τσέκαρε αυτό για να δεις τις διαφορές.

http://www.symantec.com/norton/products/charts/comparison.jsp?pcid=mp

Αν δεν σε ενδιαφέρουν πολύ τα extra features του 360, και παράλληλα θες καλύτερη προστασία απο το 360, πήγαινε σε internet security. Αν σου φανεί λίγο βαρύ, δοκίμασε μήπως δεις διαφορά με το norton antivirus, που και αυτό σε καλύπτει, και η βασική διαφορά είναι το firewall (έχει και άλλη μία, που απο default είναι απενεργοποιημένη, την λειτουργία HIPS).

Σαν γενικο πακετο, ειναι καλυτερο το 360 απο το Internet Security?

λενε πως το 360 ειναι ελαφρη και κανει τα παντα καλα...

Και μπορεις να μου πεις σε παρακαλω τι ειναι το Hips?

(το τσακαρα το Site και απο χθες..Αλλα δεν ειμαι πολυ καλος σε αυτα..)

Δημοσ.

Κοίταξε, δεν είναι καλό να συγκρίνεις δύο πακέτα που διαφέρουν στον σκοπό για τον οποίο δημιουργήθηκαν. Δηλαδή το 360 εκτός απο προστασια, δημιουργήθηκε και για tuneup του υπολογιστή σου μέσω διαφόρων εργαλείων καθώς και για backup. Όμως το norton internet security και antivirus έχουν σκοπό μόνο την προστασία του pc. Και μάλιστα στο πρώτο παρέχει την καλύτερη προστασία. Και σε σχέση με το 360, είναι και τα δύο σαφώς καλύτερα σε προστασία (κυρίως λόγω sonar2 και insight technology). Δεν πιστεύω οτι το 360 είναι πιο ελαφρύ απο το norton av ή απο το norton internet security. Βέβαια δεν έχω δοκιμάσει το 360, αυτό που μπορώ να πω είναι οτι το nis είναι λίγο πιο βαρύ απο το nav. Στην κατανάλωση μνήμης λίγο πιο απαιτητικό.

Συμπερασματικά, στην θέση σου θα δοκίμαζα πρώτα το nis. Το 360 προσφέρει αυτά τα εργαλεία που είπαμε, αλλά ποτέ δεν συμπάθησα τα προιόντα που τα κάνουν όλα. Προτιμώ τουλάχιστον για tuneup να χρησιμοποιώ προιόντα ξεχωριστά (tuneup utilities, advanced systemcare κτλ) και αν, δηλαδή αν κρίνει κάποιος οτι κάνουν καλό και όχι κακό στον υπολογιστή.

HIPS (Hpst intrusion prevention system): Ουσιαστικά ελέγχει και περιορίζει την δράση των προγραμμάτων που τρέχουν στο pc, κατατάσσοντάς τα σε trusted και untrusted, τα οποία αν τρέξουν τρέχουν με περιορισμένα δικαιώματα, άρα δεν κάνουν ζημιά στο σύστημα. Στο nis, έχει επιλογή automatic application control στο on νομίζω. Αν το βάλεις στο off θα ενεργοποιήσει την επιλογή"Advanced Events Monitoring" και θα έχεις βέβαια και popups παραπάνω, αλλά καλύτερη προστασία.

Θεωρώ το nis πάρα πολύ καλό πρόγραμμα και στο προτείνω

Δημοσ.
Κοίταξε, δεν είναι καλό να συγκρίνεις δύο πακέτα που διαφέρουν στον σκοπό για τον οποίο δημιουργήθηκαν. Δηλαδή το 360 εκτός απο προστασια, δημιουργήθηκε και για tuneup του υπολογιστή σου μέσω διαφόρων εργαλείων καθώς και για backup. Όμως το norton internet security και antivirus έχουν σκοπό μόνο την προστασία του pc. Και μάλιστα στο πρώτο παρέχει την καλύτερη προστασία. Και σε σχέση με το 360, είναι και τα δύο σαφώς καλύτερα σε προστασία (κυρίως λόγω sonar2 και insight technology). Δεν πιστεύω οτι το 360 είναι πιο ελαφρύ απο το norton av ή απο το norton internet security. Βέβαια δεν έχω δοκιμάσει το 360, αυτό που μπορώ να πω είναι οτι το nis είναι λίγο πιο βαρύ απο το nav. Στην κατανάλωση μνήμης λίγο πιο απαιτητικό.

Συμπερασματικά, στην θέση σου θα δοκίμαζα πρώτα το nis. Το 360 προσφέρει αυτά τα εργαλεία που είπαμε, αλλά ποτέ δεν συμπάθησα τα προιόντα που τα κάνουν όλα. Προτιμώ τουλάχιστον για tuneup να χρησιμοποιώ προιόντα ξεχωριστά (tuneup utilities, advanced systemcare κτλ) και αν, δηλαδή αν κρίνει κάποιος οτι κάνουν καλό και όχι κακό στον υπολογιστή.

HIPS (Hpst intrusion prevention system): Ουσιαστικά ελέγχει και περιορίζει την δράση των προγραμμάτων που τρέχουν στο pc, κατατάσσοντάς τα σε trusted και untrusted, τα οποία αν τρέξουν τρέχουν με περιορισμένα δικαιώματα, άρα δεν κάνουν ζημιά στο σύστημα. Στο nis, έχει επιλογή automatic application control στο on νομίζω. Αν το βάλεις στο off θα ενεργοποιήσει την επιλογή"Advanced Events Monitoring" και θα έχεις βέβαια και popups παραπάνω, αλλά καλύτερη προστασία.

Θεωρώ το nis πάρα πολύ καλό πρόγραμμα και στο προτείνω

Σε ευχαριστω παρα πολυ για τον χρονο σου!!

Αυτο θα παρω:-D

Εχω ομως και αλλες 2-3 αποριουλες..:-)

.1

Εχω στο PC to malware bytes..κανει conflict με το νορτον ας πουμε αν τα εχω και τα 2??

.2εχω μια παλια εκδοση του νορτον..να κανω απεγκατασταση το παλιο νορτον internet security(ελυξε το update) που εχω για να βαλω το καινουριο?

3.Το malware bytes μου εχει βαλει μερικα αρχεια σε καραντινα..αν κανω unistall το Malware τοτε οι ιοι θα μπουνε παλυ στο PC μου??(το ειδιο και με το norton)

Δημοσ.

Κανε uninstall το norton το προηγούμενο. Το malwarebytes ειδικά αν δεν τρέχει σε real time μην το βγάλεις.

Συνήθως τα αντικείμενα σε καραντίνα διαγράφονται, αλλά μερικές φορές υπάρχει επιλογή να κρατηθούν σε φάκελο, χωρίς βέβαια να γίνονται restore μέσα στο σύστημα.

Δημοσ.
Κανε uninstall το norton το προηγούμενο. Το malwarebytes ειδικά αν δεν τρέχει σε real time μην το βγάλεις.

Συνήθως τα αντικείμενα σε καραντίνα διαγράφονται, αλλά μερικές φορές υπάρχει επιλογή να κρατηθούν σε φάκελο, χωρίς βέβαια να γίνονται restore μέσα στο σύστημα.

Το Malware bytes το εχω για μια φωρα την εβδομαδα για να το τρεχω αλλα ειναι "αγωρασμενο" που λεμε και εχει και τα updates του και ολα..

γενικα δυλαδη αν στο μελλων θελω να βαλω λεμε τωρα κανενα αλο Antivirus που δεν ειναι νορτον σβηνω το αυτο που εχω και απλα μετα κανω install το αλλο??

Δημοσ.

Ετσι γινεται πάντα, uninstall το τρέχων av (καλύτερα με removal tool που δίνει η εταιρεία ή με κάποιον uninstaller όπως revo), επανεκκίνηση και μετά install το άλλο av

Δημοσ.
Ετσι γινεται πάντα, uninstall το τρέχων av (καλύτερα με removal tool που δίνει η εταιρεία ή με κάποιον uninstaller όπως revo), επανεκκίνηση και μετά install το άλλο av

Ξερεις που μπορω να βρω το tool απο την εταιρια???:/

Το revo θα μου κανει την δουλεια αν δεν μπορεσω να βρω το Removal tool συγουρα??

Δημοσ.

http://service1.symantec.com/Support/tsgeninfo.nsf/docid/2005033108162039

Γενικά με τύπου revo προγράμματα είσαι καλυμμένος, αλλά με το removal είσαι ακόμα καλύτερα. Εντάξει πλέον το norton συγκεκριμένα δεν έχει τέτοια προβλήματα με καθαρισμό, παλαιότερα είχε, άφηνε προβλήματα πίσω του.

Δημοσ.
http://service1.symantec.com/Support/tsgeninfo.nsf/docid/2005033108162039

Γενικά με τύπου revo προγράμματα είσαι καλυμμένος, αλλά με το removal είσαι ακόμα καλύτερα. Εντάξει πλέον το norton συγκεκριμένα δεν έχει τέτοια προβλήματα με καθαρισμό, παλαιότερα είχε, άφηνε προβλήματα πίσω του.

17acfa0de42dec4fd1a74ebc0509b0b6.jpg

To 2006 να download?? οταν κανω την αλαγη?:-)

Δημοσ.
Αλλαξα σε Microsoft security essentials,ελαφρυ και απλο

Το χρησιμοποίησα κι εγώ, κάποια στιγμή θέλησα να το βγάλω και μου δημιούργησε πολλά προβλήματα. Όλα τα σοβαρά antivirus έχουν κάποιο προγραμματάκι που καθαρίζει τα windows από τυχόν υπολείμματα, για το συγκεκριμένο της microsoft δεν βρήκα. Είπα να το κάνω ξανά εγκατάσταση και στη συνεχεια απεγκατάσταση. Ε! λοιπόν δεν με άφηνε να κάνω κάτι τέτοιο και έτσι αναγκάστηκα να επαναφέρω τα windows από παλαιότερο αντίγραφο.

Δημοσ.
17acfa0de42dec4fd1a74ebc0509b0b6.jpg

To 2006 να download?? οταν κανω την αλαγη?:-)

Ναι, προφανώς και αλλού θα φαίνεται αν έχεις την 2006 έκδοση, δε μπορεί. Κάνε πρώτα κανονικά uninstall με τον uninstaller του προγράμματος και μετά κανε το removal tool για τυχόν υπολείμματα. Μετά βάλε την 2010 έκδοση

Δημοσ.
Ναι, προφανώς και αλλού θα φαίνεται αν έχεις την 2006 έκδοση, δε μπορεί. Κάνε πρώτα κανονικά uninstall με τον uninstaller του προγράμματος και μετά κανε το removal tool για τυχόν υπολείμματα. Μετά βάλε την 2010 έκδοση

uninstaller του προγράμματος= Πινακας ελεγχου??:-)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...