ApoelAndreas Δημοσ. 4 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2009 Παιδιά λίγο πιο ήρεμα με τις ανακρίβειες γιατί θα νομίσουμε ότι έχουμε άλλο κινητό!!! -Η οθόνη του IPHONE είναι καλύτερη από του ΟΜΝΙΑ....συμφωνώ απόλυτα! -Μικρή ποικιλία σε προγράμματα....??????Ε εντάξει....είπαμε να λέμε ανακρίβειες αλλά όχι και τόσο κραυγαλέες!Τα Windows Mobile είναι ένα λειτουργικό που έχει βγει εδώ και τόσα χρόνια και έχει τεράστιο αριθμό προγραμμάτων,παιχνιδιών κ.α.!!!!!!!Και μάλιστα ΠΑΜΠΟΛΛΑ freeware!Και σίγουρα συνολικά μεγαλύτερο αριθμό από του Iphone! -Όσον αφορά την αργή απόκριση.....για να σου τονίσω την δύναμη του επεξεργαστή του μια μέρα που ήθελα να το δοκιμάσω σε φουλ συνθήκες:είχα ανοιίξει τα προγράμματα destinator 7,Resco Bubbles,Πασιέντζα,Pocket Uno,TCPMP με μια ταινία 1.4GB,διάφορα προγράμματα έτρεχαν στο background(bluetooth κ.α.!),Opera,MSN,DICE (και μπορεί και κάνα άλλο που δεν θυμάμαι)............και ΜΑΝΤΕΨΕ........ΔΕΝ ΚΟΛΛΗΣΕ ΚΑΘΟΛΟΥ!!!!!Για δοκίμασε το αυτό.....ααααα ξέχασα......δεν γίνεται στο Iphone γιατί δεν έχει multitasking....! Τι πινει και δεν μας δινει??? Εμενα κολλαει συνεχως με τα παντα...(το Omnia). Ε καλα το Iphone εχει περισσοτερες απο 50,000 εφαρμογες στο app store και παρα πολλες αλλες που μπορεις να βαλεις με το jailbreak... Αλλο τα Java... Το Iphone βγανει απο το 2007, ενω Java εφαρμογες πολυ πριν μαλλον? Πανω απο 50,000 εφαρμογες σε 2 χρονια δεν το λες ασχημο.
stefa_1 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2009 Γουστα ειναι αυτα...Εμενα προσωπικα το μονο που μ'αρεσει στο Iphone ειναι η υψηλη αναλυση της οθονης που την καθιστα ξεκουραστη,και, η τεχνολογια αφης capacitive απ οσο γνωριζω...Απλα εχω συνηθισει με WM και δεν εχω κατσει να ασχοληθω πολυ με Iphone.Παντως για Omnia οπως ειπα και σε προηγουμενο μυνημα ,ΟΧΙ,γιατι παιρνεις htc touch diamond 2 , που στην ουσια ειναι...ενα μπαλωμενο omnia!Κατσε ενα μηνα με το Omnia,μετα παρε το htc diamond 2 θα τριβεις τα ματια σου!Εγω ετριβα τα ματια μου που πηγα σε μικροτερη οθονη με το απλο το diamond,φανταζεσαι πως θα ειναι.Και στην ευαισθησια αφης ???Μερα με νυχτα ειναι...
runner1 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2009 Τι πινει και δεν μας δινει??? Εμενα κολλαει συνεχως με τα παντα...(το Omnia). Ε καλα το Iphone εχει περισσοτερες απο 50,000 εφαρμογες στο app store και παρα πολλες αλλες που μπορεις να βαλεις με το jailbreak... Αλλο τα Java... Το Iphone βγανει απο το 2007, ενω Java εφαρμογες πολυ πριν μαλλον? Πανω απο 50,000 εφαρμογες σε 2 χρονια δεν το λες ασχημο. Αν νομίζεις ότι σου λέω ψέμματα.......απλά μπορείς να το δεις!Και δεν έχω πειραματιστεί με τα διάφορα πειραγμένα firmware που στην κυριολεξία το απογειώνουν!!!! Για τις εφαρμογές.....άλλο να μου λες ότι 50.000 σε 2 χρόνια δεν είναι άσχημα και άλλο να μου λεει κάποιος ότι τα windows mobile έχουν μικρή ποικιλία σε προγράμματα!!!Μην μιλήσω για τον συνδυασμό σπασμένων και freeware που υπάρχουν!Για το jailbreak.....συμφωνώ ότι έτσι μεγαλώνει ο αριθμός των εφαρμογών αλλά.......πόσοι το κάνουν....όσο εύκολο κι αν είναι......!Σε πληροφορώ ότι το 80% που έχουν αγοράσει το IPhone δεν ξέρουν καν πώς γράφεται....όχι πως γίνεται!!!! Επίσης δεν μίλησα για τις java εφαρμογές.....αν βάλεις και αυτές.....απλά άντε γεια!
ApoelAndreas Δημοσ. 4 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2009 Αν νομίζεις ότι σου λέω ψέμματα.......απλά μπορείς να το δεις!Και δεν έχω πειραματιστεί με τα διάφορα πειραγμένα firmware που στην κυριολεξία το απογειώνουν!!!! Για τις εφαρμογές.....άλλο να μου λες ότι 50.000 σε 2 χρόνια δεν είναι άσχημα και άλλο να μου λεει κάποιος ότι τα windows mobile έχουν μικρή ποικιλία σε προγράμματα!!!Μην μιλήσω για τον συνδυασμό σπασμένων και freeware που υπάρχουν!Για το jailbreak.....συμφωνώ ότι έτσι μεγαλώνει ο αριθμός των εφαρμογών αλλά.......πόσοι το κάνουν....όσο εύκολο κι αν είναι......!Σε πληροφορώ ότι το 80% που έχουν αγοράσει το IPhone δεν ξέρουν καν πώς γράφεται....όχι πως γίνεται!!!! Επίσης δεν μίλησα για τις java εφαρμογές.....αν βάλεις και αυτές.....απλά άντε γεια! Λοιπον, δεν ειπα εγω οτι εχουν μικρη ποικιλια απο προγραμματα οποτε δεν πειραζει...
Tenshi Δημοσ. 4 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2009 Αν νομίζεις ότι σου λέω ψέμματα.......απλά μπορείς να το δεις!Και δεν έχω πειραματιστεί με τα διάφορα πειραγμένα firmware που στην κυριολεξία το απογειώνουν!!!! Για το jailbreak.....συμφωνώ ότι έτσι μεγαλώνει ο αριθμός των εφαρμογών αλλά.......πόσοι το κάνουν....όσο εύκολο κι αν είναι......!Σε πληροφορώ ότι το 80% που έχουν αγοράσει το IPhone δεν ξέρουν καν πώς γράφεται....όχι πως γίνεται!!!! Και ταρατα-τάν~ τα-τάαααν~ , μόλις έπεσες στην παγίδα σου.Το ίδιο ισχύει και με το firmware update όσο απλή και αν είναι η διαδικασία,όσο λιτό και απέρριτο είναι το customized firmware. Αφενός υπάρχει κόσμος που δέν σκαμπάζει απο δαύτα( σίγουρα λιγότερο απο 80%),αφετέρου υπάρχει και κόσμος που δέν θέλει να πειραματιστεί (like me) πάνω σε μια πανάκριβη συσκευή ή δέν θέλει περάσει έναν κυκεώνα προκειμένου να κάνει το κινητό του να δουλεύει όπως θα έπρεπε out of the box (like me,again). Btw,να βράσω το multitasking σε κινητό.Και 500 εφαρμογές να τρέχουν παράλληλα,δέν θα είναι αυτός ο λόγος που θα το αγοράσω. Bottom line απο ένα μέσο χρήστη; i-phone>omnia, hands down
Erazer_ Δημοσ. 4 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2009 παιδια ολα καλα αυτα που λετε,αλλα στην εποχη που ζουμε,αν παιρνεις ενα κινητο και δεν το κανεις modification εισαι για κλαματα...ποσο απογυωνεται το iphone με το jailbraik και ποσο το omnia με τα custom roms..
Tenshi Δημοσ. 4 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2009 Ναι,δέν αντιλέγω.Εκεί έγκειται και η φιλοσοφία του modification ,ασχέτως αν μιλάμε για κινητά,υπολογιστές,αυτοκίνητα ή πυραύλους.Παίρνεις κάτι απο μια κατάσταση Χ και το πάς σε μια κατάσταση Ψ.Αυτομάτως έχεις ένα προϊόν καλύτερο-ταχύτερο-πιο λειτουργικό. Το θέμα είναι οτι το ευρύτερο κοινό μπορεί να μήν έχει τον τεχνικό εξοπλισμό ή και τις γνώσεις για να τον χρησιμοποιήσει-γνώσεις που εσύ και εγώ θεωρούμε αυτονόητες. Και το Nokia 1100 στα σωστά χέρια "λένε" οτι μπορεί να κάνει υποκλοπή SMS και το ταπεινό Punto των 85ps μπορεί να ριξει μερικές κενές σε S2000.Το θέμα είναι πόσα άτομα έχουν τις γνώσεις για να κάνουν κάτι τέτοιο (πολλοστή φορά που το αναφέρουμε) και απο αυτά,πόσοι κρίνουν οτι κάτι τέτοιο είναι αναγκαίο; Αλήθεια,στην εποχη που ζουμε,αν πάρεις εναν υπολογιστή και δεν ξέρεις να κάνεις modification είσαι για κλάματα;Ποιος ο λόγος ύπαρξης του insomnia (και των συγκεκριμένων sub-forum) τότε;
runner1 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2009 Και ταρατα-τάν~ τα-τάαααν~ , μόλις έπεσες στην παγίδα σου.Το ίδιο ισχύει και με το firmware update όσο απλή και αν είναι η διαδικασία,όσο λιτό και απέρριτο είναι το customized firmware.Αφενός υπάρχει κόσμος που δέν σκαμπάζει απο δαύτα( σίγουρα λιγότερο απο 80%),αφετέρου υπάρχει και κόσμος που δέν θέλει να πειραματιστεί (like me) πάνω σε μια πανάκριβη συσκευή ή δέν θέλει περάσει έναν κυκεώνα προκειμένου να κάνει το κινητό του να δουλεύει όπως θα έπρεπε out of the box (like me,again). Btw,να βράσω το multitasking σε κινητό.Και 500 εφαρμογές να τρέχουν παράλληλα,δέν θα είναι αυτός ο λόγος που θα το αγοράσω. Bottom line απο ένα μέσο χρήστη; i-phone>omnia, hands down ΔΕΝ έπεσα σε ΚΑΜΙΑ παγίδα.....διάβασε λίγο καλύτερα όλο μου το post!!!ΕΓΩ δεν έχω κάνει στο δικό μου κανένα modification με custom firmware (αν και θα κάνω σύντομα!!!) και έχω αυτά τα αποτελέσματα....άρα φαντάσου να κάνω!!! Για το multitasking.....όσο κι αν θέλετε να το ακυρώσετε κάποιοι είναι βασικό χαρακτηριστικό!!!Τα ίδια άκουγα και για τα πιο απλά copy-paste,mms κ.α. που δεν είχε το IPHONE και απλά τα ακυρώνανε πολλοί χωρίς λόγο και αιτία!!!!Και μόλις βγήκαν με το update......ξαφνικά τα μετέτρεψαν σε super duper δυνατότητες....ΕΛΕΟΣ! Το έχω ξαναπεί.....το IPHONE αξίζει για το user friendly interface(το οποίο βοηθάει πάρα πολύ και στην πλοήγηση και επίσης είναι βασικό για τον απλό χρήστη) και για την οθόνη του!Αλλά ΔΕΝ ΔΙΝΩ 600€-700€ για να πληρώσω για μια συσκευή όταν το hardware της κοστίζει λιγότερο από 200$ και η εταιρεία στην ουσία κοστολογεί το λογισμικό του 400-500€!!!!Ο κλέψας του κλέψαντος.....και παρόλαυτά έχει ακόμα και τώρα ελλείψεις!
Tenshi Δημοσ. 5 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2009 Ωραία λοιπόν,είσαι στον δρόμο,ακούς μουσική μέσω του bluetooth headset και ξαφνικά βλεπεις κάτι το συγκλονιστικό που πρέπει να απαθανατίσεις...*τσάκ* ενεργοποιείς και την κάμερα.15 μέτρα πιο κάτω σε σταματάει μια αιθέρια ύπαρξη (με τις 4 φιλες της) που έχει χαθεί και ψάχνει μια οδό...*τσακ* βάζεις το gps πρόγραμμα που έχεις και παράλληλα την βάζεις στην αναμονή 1~3 λεπτά μέχρι να βρεί σήμα αναλόγως προγράμματος και θέσης. ΑΥΤΟ είναι το μονο multitasking που μπορείς να κάνεις σε πραγματικές συνθήκες.2-3 προγράμματα max.Και μόνο το γεγονός οτι θα πρέπει να πατάω με τα δάχτυλα μου δυο και τρείς φορές, γιατι η οθόνη "δέν την παλεύει",είναι αρκετό για να το χαρακτηρίσεις το omnia ώς non-user friendly
stefa_1 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2009 Το περιεργο με το omnia ειναι οτι η οθονη πραγματι δεν την παλευει με το δαχτυλο,αλλα την παλευει με πενακι.
danaos Δημοσ. 5 Ιουλίου 2009 Μέλος Δημοσ. 5 Ιουλίου 2009 Προφανώς ο πόλεμος καλά κρατεί ανάμεσα στο iphone και το omnia. Ψάχνοντας βρήκα το bytheway.gr που έχει ειδικό section για omniacs. Δεν μπορεί να λένε όλοι αυτοί ψέματα... Και σχετικά με την ευαισθησία της οθόνης, απ' ότι κατάλαβα υπάρχει διαδικασία calibration πολύ απλή και αποδοτική...
ApoelAndreas Δημοσ. 5 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2009 Προφανώς ο πόλεμος καλά κρατεί ανάμεσα στο iphone και το omnia.Ψάχνοντας βρήκα το bytheway.gr που έχει ειδικό section για omniacs. Δεν μπορεί να λένε όλοι αυτοί ψέματα... Και σχετικά με την ευαισθησία της οθόνης, απ' ότι κατάλαβα υπάρχει διαδικασία calibration πολύ απλή και αποδοτική... Φιλε οκ, ο καθενας εχει την δικη του γνωση. Οπως και υπηρχε το ιδιο θεμα και για GPS προγραμματα για το Iphone και καποιος εβαλε ενα λινκ καποιου αλλου φορουμ και ενας εκει ελεγε οτι δεν ειναι καθολου καλο το GPS για το οποιο μιλουσαν. Βεβαια, παρα πολλοι αλλοι ελεγαν οτι ειναι πολυ καλο. Ο καθενας μπορει να πιστευει διαφορετικα. Εγω παντως δεν ειμαι ευχαριστημενος απο το Omnia μου, προβλημα μου.
danaos Δημοσ. 5 Ιουλίου 2009 Μέλος Δημοσ. 5 Ιουλίου 2009 Σε κάθε περίπτωση, εγώ σας ευχαριστώ για τα σχόλιά σας...
vasilis_g Δημοσ. 12 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2009 να πω και εγώ τη γνώμη μ σαν κάτοχος του ομνια. όταν το είχα αγοράσει είχα απογοητευτεί πάρα πολύ(πρώτη φορά κάτοχος/επαφή με windows mobile) και σκεφτόμουν να το πουλήσω αλλά όταν έμαθα τησ πραγματικές του δυνατότητες άρχισα να το γουστάρω πολύ. και το επόμενο κινητό θα είναι με windows mobile. υπάρχουν πάρα πόλα φόρουμ για το ομνια που μπορείς να βρεις τα πάντα
mindtrapper Δημοσ. 12 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2009 Μήπως η σύγκριση πρέπει πλέον να γίνεται με το Omnia HD;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.