Προς το περιεχόμενο

μου κάηκε η μητρική..

outlaw star

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

παιδιά καλησπέρα...έχοντας στήσει ένα turbo-x μηχάνημα πριν απο 1,5 χρόνο περίπου σήμερα παρέδωσε πνεύμα η μητρική:mad:...δε μπαίνω σε λεπτομέρειες είναι επιβεβαιωμένο μιας και έγιναν όλη τη μέρα διάφορες τράμπες με άλλες μητρικές και επεξεργαστές και κατελήξαμε σε αυτό το συμπέρασμα..θέλω να ρωτήσω κάποια πραματάκια όσον αφορά την εγγύηση..έχω βάλει ένα extra δίσκο και 2 extra dimmakia μνήμης..να τα βγάλω αυτά υπάρχει περίπτωση να μου πούνε ότι έχει πειραχτεί το μηχάνημα και δε καλύπτεσαι απο εγγύηση??δεύτερον επειδή η εγγύηση λέει μόνο για ανταλλακτικά δωρεάν απο το δεύτερο χρόνο και όχι για εργατικά,αφού διαγνωσθεί ότι είναι αυτό το πρόβλημα μπορώ να ζητήσω εγώ τη μητρική και να τη βάλω μόνος μου??τέλος μιας και έχω evga μητρική έχει δοκιμάσει κανείς να στείλει rma???επίσης προτείνετέ μου μια μητρική socket 775 γύρω στα 100 ευρώ με κάποιες δυνατότητες o/c που να χωράει όμως τη schythe ninja..ο επεξεργαστής που έχω είναι ο e6850...sorry για το μακροσκελές της υπόθεσης αλλά αφού χτες χώρισα ήρθε και αυτό απλά για να μου κάνει τέλειο το σάββατο μου:lol::lol:ευχαριστώ

Δημοσ.

Αχ τι καθομαστε και κανουμε τετοια ωρα... :shock:

http://www.plaisio.gr/product.aspx?product=1192019&PriceRange=%e2%82%ac+++++79-99&price=desc&SOCKET=s775&category=69977721&catalog=20

http://www.plaisio.gr/product.aspx?product=1166336&PriceRange=%e2%82%ac++++99-199&SOCKET=s775&category=69977721&catalog=20

http://www.plaisio.gr/product.aspx?product=1309870&PriceRange=%e2%82%ac++++99-199&SOCKET=s775&category=69977721&catalog=20

Τρια πολυ καλα mobo... Στα dfi θα παρεις πιο ευκολο o/c γιατι βασικα με το abs (auto boost system) ανεβαζουν μεχρι ενα σημειο μονες τους...

Καλη επιλογη και η neo2 που προτεινει ο φιλος esata... Απλα το πλαισιο δεν την εχει πια οποτε μαλλον επιλεγεις μια απο τις 3 παραπανω...

Δημοσ.

Αν είσαι 100% σίγουρος πως παρέδωσε πνεύμα η μητρική, βγάλτη και πήγαινέ την μόνη της.

Αλλιώς είναι πιθανό να σε χρεώσουν εργατικά.

(δεν είμαι σίγουρος τι ισχύει για τις turbo-x συνθέσεις).

Ποια μητρική έχεις;

Για ποιο λόγο να σου προτείνουμε άλλη μητρική αφού αυτή που έχεις είναι εντός εγγύησης;

Δημοσ.

Πριν μερικούς μήνες κάηκε και η δική μου (οι controllers παρέδωσαν το πνεύμα) το πήγα <<Πλαίσιο>> και χωρίς μα και μου, μου την άλλαξαν χωρίς χρέωση.

Turbo X είναι και είχα και γω βάλει δίσκους και gpu.

Τι να μου έλεγαν δηλαδή;<<Συγνώμη κύριε, η εγγύηση ακυρώνεται γιατί ανοίξατε το κουτί και βάλατε και βγάλατε διάφορα>>;

Δημοσ.

Απ' όσο ξέρω, αν βάλεις άλλο hardware χάνεις την εγγύηση, οπότε καλό είναι αν πας το κουτί, να το πας με όποια μνήμη κλπ είχε επάνω όταν τον αγόρασες. Από το δεύτερο χρόνο πληρώνεις τα εργατικά, το hardware δεν το επιβαρύνεσαι.

Δημοσ.

:rolleyes: δεν το βρισκεις?? Στο κλεψανε φιλε... :lol:

Βασικα πρεπει να βρισκεται στα utilities μεσα στο cd της μητρικης. Απο κει και περα οντως δε θα σε ανεβαζε πολυ για εναν απλο λογο. Εκει χρησιμοποιεις ρυθμισεις bios ετοιμες απο την ιδια την dfi.. Υπηρχε ποτε περιπτωση να σου δωσει επισημα η εταιρια τρελο oc?? Δεν χρειαζεται καν απαντηση............

Για καποιον ομως που ειτε δεν εχει τις γνωσεις, ειτε δεν θελει να καθησει να ασχοληθει ειναι ενας απλος τροπος να παρει λιγο καλυτερες επιδοσεις απο το μηχανακι του :devil:

Δημοσ.

έγιναν όλες οι τράμπες που μπορείτε να φανταστείτε ανάμεσα στο δικό μου μηχάνημα και ένα άλλο που δουλεύει κανονικά και καταλήξαμε σε αυτό το συμπέρασμα..η μητρική είναι η evga 650 i ultra και τότε κόστιζε 100 ευρώ..ρωτάω για άλλη μητρική μιας και αυτή δεν υπάρχει πια μπας και μπορέσω να μου κόψουν πιστωτικό και να βάλω μια της αρεσκείας μου ίσως με μια μικρή διαφορά στο χρηματικό...αυτό που θα τους ρωτήσω είναι αν γίνεται να μη βάλουν αυτή τη μητρική παρά μόνο να το ελέγξουν να επιβεβαιώσουν ότι είναι αυτό το πρόβλημα και να τη πάρω να τη βάλω εγώ,μιας και δε γουστάρω να πληρώσω γαμησιάτικα...αύριο θα το πάω στο πλαίσιο κέντρο και είδωμεν....σας ευχαριστώ όλους για το ενδιαφέρον

Δημοσ.

Κανονικά δίνουν τον πρώτο χρόνο εγγύηση για εργασία και hardware. Τους επόμενους δύο, η εγγύηση είναι για το hardware, όμως πληρώνεις την εργασία. Ρώτησέ τους αν χρεώνουν την εργασία και σου απαντήσουν καταφατικά, πες τους να σου δώσουν τη μητρική και να την περάσεις εσύ. Δε νομίζω να υπάρξει πρόβλημα.

Δημοσ.
έγιναν όλες οι τράμπες που μπορείτε να φανταστείτε ανάμεσα στο δικό μου μηχάνημα και ένα άλλο που δουλεύει κανονικά και καταλήξαμε σε αυτό το συμπέρασμα..η μητρική είναι η evga 650 i ultra και τότε κόστιζε 100 ευρώ..ρωτάω για άλλη μητρική μιας και αυτή δεν υπάρχει πια μπας και μπορέσω να μου κόψουν πιστωτικό και να βάλω μια της αρεσκείας μου ίσως με μια μικρή διαφορά στο χρηματικό...αυτό που θα τους ρωτήσω είναι αν γίνεται να μη βάλουν αυτή τη μητρική παρά μόνο να το ελέγξουν να επιβεβαιώσουν ότι είναι αυτό το πρόβλημα και να τη πάρω να τη βάλω εγώ,μιας και δε γουστάρω να πληρώσω γαμησιάτικα...αύριο θα το πάω στο πλαίσιο κέντρο και είδωμεν....σας ευχαριστώ όλους για το ενδιαφέρον

Αν δεν υπάρχει το συγκεκριμένο mobo για αντικατάσταση , θα σου κόψουν πιστωτικό στην τότε αξία , και θα πάρεις ότι άλλο θες.

Λογικά η αρχική απόδειξη αγοράς αναφέρει ένα προς ένα τα κομμάτια του υπολογιστή που είχες αγοράσει, άρα ισχύει κανονικά η εγγύηση για κάθε ένα από αυτά, και όχι για όλο το PC το οποίο δεν χρειάζεται να το πας. Η μόνη περίπτωση να μην ισχύσει η εγγύηση είναι αν η ζημιά έγινε από κακή χρήση (πχ αν έχωσες κατσαβίδι σε κανένα πυκνωτή του mobo και το τίναξες στον αέρα, κάτι που θα είναι εμφανές ή θα φαίνεται από τα διαγνωστικά, αν κάτσουν να ασχοληθούν με αυτό).

Για λόγους ευκολία όλοι πουλάνε τα OEM PC's σαν parts (συναρμολογημένα χωρίς χρέωση), αλλιώς θα έπρεπε να τηρούν τις φορολογικές υποχρεώσεις ενός εργοστασίου για παραγωγή υπολογιστών, με πιστοποιημένο serial number μηχανήματος - τεχνικές προδιαγραφές - απώλειες παραγωγής - λογιστική παρακολούθηση όλων αυτών κλπ. που είναι μεγάλο μανίκι.

Επίσης θα έπρεπε με αυτή τη λογική να έχουν μόνο fixed συνθέσεις (δεκάδες), κάτι που δεν είναι καθόλου πρακτικό για modular υπολογιστές που τους φτιάχνεις όπως θες.

Αυτές τις κουτοπονηριές-μαγκιές έκαναν στον Πουλιάδη γι' αυτό το μπουμπούνισαν το μαγαζί.

Θυμάστε τα γελοία αυτοκόλλητα που έβαζαν στο σασί , και ακυρωνόταν η εγγύηση αν τα άνοιγε κάποιος άλλος εκτός από το service τους, και δεν μπορούσες ούτε με αέρα να τα φυσήξεις χωρίς να χάσεις την εγγύηση ?? :mad:

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...