Προς το περιεχόμενο

[fixed] Πρόβλημα με recovery σε dual-boot vista-ubuntu σε φορητό

remalis

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα,

είχα dual-boot ubuntu vista στο φορητο μου και λόγω προβλημάτων με κάποιους drivers και ότι πλέον προορίζεται για άλλη χρήση είπα να κάνω recover για να μείνουν μόνο τα svista. Βάζω το recovery dvd της Asus, πατάω next next, επιλέγω recover whole HD and create 2 partitions και κανει το recovery. Κάνει επαννεκίνηση και γράφει Problem NTDLR not found, Grub Loading κλπ κλπ και από κάτω Error 22 και εκεί κολλάει. Βάζω το recovery-dvd(με boot from cd) και δε βγάζει το πρόβλημα με το NTDLR αλλά το υπόλοιπο παραμένει.. Τι να κάνω?? Ας με βοηθήσει κάποιος γιατί το χρειάζομαι επειγώντος το pc. :cry::cry:

Ευχαριστώ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

ευχαριστώ για την υπόδειξη,, ήταν πολύ χρήσιμα αυτά που διάβασα.. ¨Εψαξα πριν ανοίξω νεο θρεντ αλλα δεν βρήκα κάτι(περιέργως). Ωστόσο έχω ένα προβληματάκι. Εβαλα ενα σιντι xp από άλλο pc πάτησα r και όταν πάω να επιλέξω 1. c:/windows μου ζητάει administration password. Αυτός ποιος είναι?? Να ψάκω σε κανα μανουαλ??

Θα δοκιμάσω και από το livecd αμα είναι

Λυπαμαι εχω ξεχασει και τι χρωμα εχουν τα windows

lol, αυτά είναι

ευχαριστώ έτσι κ αλλιώς πάντως..

Δοκίμασα με το live cd ενεργοποιώ το univrse repository αλλά όταν δίνω apt-get στο τερμιναλ μου λέει packag could not be found!!!..

Σόρυ που ρωτάω αλλά με το recovery cd τι ακριβώς κάνεις; Θέλεις να διαγράψεις πλήρως το linux partition και να σου μείνει μόνο το windows ; Βασικά δεν καταλαβαίνω ακριβώς την διαδικασία του recovery.. (δεν έχω κάνει ποτέ, χε)

O administration password δεν είναι κενός. Εκτός και αν σου έχουν βάλει από εκεί που αγόρασες το lp.

recovery dvd είναι αυτό που σου δίνου (καμιά φορά) με το φορητό και ξαναπερνάει "εργοστασιακές ρυθμίασει" φτιάχνει πάλι την εγκατάσταση του λειτουργικού όπως ήταν όταν το πήρες.

Το πρόβλημά μου είναι ότι πριν κάνω αυτό δεν έσβησα το grub και τώρα έχει τρελαθεί. Από ότι διάβασα πρέπει να φτιάξω το mbr(master boot record) των windows. Γι'αυτό υπάρχουν 2 τρόποι.

1.Από cd windows και να πατήσω repair να μου βγάλει command line και να δώσω bootre.exe /fixmbr

2. Από live cd ubuntu

Και οι 2 διαδικασίες περιγράφονται στην υπόδειξη του post #2.Εγώ έχω τα εξής προβλήματα:

1. μου ζητάει τον administrator κωδικό για τα windows τον οποίο δεν ξέρω . έβαλα και κενό και admin και διάφορα αλλά τπτ.

2. Μου λέει ms-sys package not found....

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 10:04 ----------

Λοιπόν, τελικά νομίζω βρήκα την λύση

1. διάβασα στο site της M$ ότι μπορεί cd εγκατάστασης των xp να μην αναγνωρίζει τον κωδικό

2. Στο live cd της 8.04 που χρησιμοποιούσα δεν υπάρχει το ms-sys οπότε έκανα το post #8 εδώ. Αυτό με το lilo. Προχώρησε και μου κάνει τώρα την εγκατάσταση πρώτης φοράς των vista, δλδ σαν όταν το πήρα. Ξέρει κανείς αυτό το lilo(που από ότι κατάλαβα είναι εναλλακτικό Mbr) τι φάση είναι και αν πρέπει να ξέρω κάτι??

ευχαριστώ για την βοήθεια

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...