Προς το περιεχόμενο

Πληροφορική ΑΠΘ

darksize_

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Ότι είχα να πω το πα σε προηγούμενα posts.

Δεν έχω ανέβει σε κανένα καλάμι, απλά είμαι άτομο που ψάχνεται πολύ πρωτού κάνει κάτι και προσπαθεί αυτά που κάνει να έχουν νόημα.

καλή συνέχεια

Kοίτα, είσαι σε δημόσιο φορουμ, όχι σε κουβέντα με τα φιλαράκια σου. Τις απόψεις σου, τις διαβάζουν και άλλοι. Επομένως, πρέπει να τις αιτιολογείς, γιατί κάποιοι διαβάζοντας τες μπορεί να βγάλουν λάθος συμπεράσματα και να νομίσουν, ότι θα κάνουν την καλή.

Ειδικά όταν λες, ότι όταν μεγαλώσω θα ανοίξω μια εταιρεία και θα ασχολείται με παιχνίδια (σαν της ubisoft), λες και είναι κάτι απλό, μου φαίνεται ότι αιθεροβατείς. Και το κακό είναι, ότι παρασύρεις και άλλους.

Επίσης φαίνεται και η κουτοπονηριά σου, λέγοντας πως "μάγκες, βρήκα τη δουλειά", δε σας τη λέω. Τεσπα, ακομα περιμένω να ακούσω τι σχέση έχει η πληροφορική με το μαρκετινγκ και τι μπορεί κάποιος να κάνει, τελειώνοντας τη σχολή ώστε να μη μείνει "στάσιμος". Ειδικά από κάποιον, που η σχέση του με τους εργασιακούς χώρους δεν υφίσταται καν.

Και ξανατονίζω, για όσους θέλουν να γίνουν πληροφορικοί. Δουλειές υπάρχουν άφθονες. Ειδικά, αν έχετε ασχοληθεί και μόνοι σας. Απλά, το να νομίζετε ότι σαν θα τελειώσετε θα βγάζετε 10 μοβ το μήνα το ελάχιστο, απλά είναι αστείο.

• Απαντ. 53
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

φιλαράκι φένεται πόσο άσχετος είσαι με τον τομέα αυτό και επειδή φένεται πως δεν έχεις ψαχτεί καθόλου λες σαχλαμάρες

τα λεφτά υπάρχουν, θέληση να υπάρχει μόνο και δημιουργικότητα

η πληροφορική δεν είναι μόνο μπαινω δημόσιο γίνομαι καθηγητής όπως και είπα πιο πάνω, εσύ αυτό νομίζω νομίζεις, ή το άλλο μπαίνω σε εταιρεία και εξαρτώμαι οικονομικά ΜΟΝΟ από αυτήν, κάτσε εσύ κολλημένος σε ένα πράγμα να χαίρεσαι τι να σου πω

δεν υπάρχει νόημα να συζητάω μαζί σου εφόσων υποστηρίζεις κάτι λέγοντας μου διάφορα για να με εκνευρίσεις τύπου "μην ανεβαίνεις στο καλάμι" κτλ

τζάμπα μιλάμε, εφόσων δε μπορείς να καταλάβεις τίποτα από αυτά που λέω

και ούτε πρόκειται να σου εξηγήσω τίποτα, δεν αξίζει, ή μιλάς σα σωστός άνθρωπος με λογικά επιχειρήματα και τεμηριώσεις ή το βουλώνεις και δε λες τίποτα.

καλή συνέχεια.

Δημοσ.
Επίσης φαίνεται και η κουτοπονηριά σου, λέγοντας πως "μάγκες, βρήκα τη δουλειά", δε σας τη λέω. Τεσπα, ακομα περιμένω να ακούσω τι σχέση έχει η πληροφορική με το μαρκετινγκ και τι μπορεί κάποιος να κάνει, τελειώνοντας τη σχολή ώστε να μη μείνει "στάσιμος". Ειδικά από κάποιον, που η σχέση του με τους εργασιακούς χώρους δεν υφίσταται καν.

-Σελίδες freelancing όπου οι πελάτες ζητάνε πχ ένα scriptάκι ίσως και 50 γραμμών δίνουν και 500 ή και παραπάνω ευρώ γι'αυτό.

-Το αντίστοιχο με το παραπάνω, IRL.

-Να φτιάξεις μια σελίδα ή ένα δίκτυο σελίδων ή και 200 άσχετες μεταξύ τους σελίδες, από τις οποίες θα βγάζεις λεφτά από διαφημίσεις και συνδρομές.

-Να ασχοληθείς παρομοίως με το Copywriting σε ένα blog πχ.

-Να στήσεις μια οποιαδήποτε online υπηρεσία/επιχείρηση (από hosting services μέχρι online εμπόριο).

-Πολλά άλλα παρακλάδια των παραπάνω

-Να γίνεις στην τελική αυτός ο οποίος προσλαμβάνει, όχι αυτός τον οποίο τον προσλαμβάνουν (ναι, και με 0 (μηδέν) ευρώ στον τραπεζικό λογαριασμό, μια χαρά μπορείς να το καταφέρεις)

Και σε αυτή τη στιγμή έρχεται το marketing. Όπως καταλαβαίνεις (αν προσπαθήσεις), για να πετύχεις στα παραπάνω πρέπει πάνω απ'όλα να είσαι μαρκετίστας. Να προωθείς και να οργανώνεις τον εαυτό σου και τη δουλειά σου σωστά, να έχεις γνωριμίες, να σε ξέρουν οι πελάτες και να ξέρουν ότι αξίζεις.

Αν υπάρχει ένας τρόπος να βγάλεις πολλά λεφτά από την πληροφορική (που υπάρχουν ΠΟΛΛΟΙ, αλλά λέω τώρα) σίγουρα δεν είναι το να δουλεύεις για άλλον.

Στην τελική αυτοί για τους οποίους δουλεύουν όλοι όσοι τελειώνουν σχολές πληροφορικής, τι παραπάνω έχουν και δουλεύεις εσύ για αυτούς; Να σου απαντήσω εγώ: τη θέληση και να γίνουν κάτι παραπάνω από υπάλληλοι.

Δημοσ.
φιλαράκι φένεται πόσο άσχετος είσαι με τον τομέα αυτό και επειδή φένεται πως δεν έχεις ψαχτεί καθόλου λες σαχλαμάρες

δεν έχω ψαχτεί εγώ που έχω τελειώσει σχολή πληροφορικής και δουλεύω στον τομέα αυτό, και έχεις ψαχτεί εσύ που τώρα τέλειωσες το σχολείο. Και άντε πες εγώ είμαι βλάκας, τόσος κόσμος από συμφοιτητές μέχρι συναδέλφους νυν κ πρώην, όλοι μη ψαγμένοι είναι? Και από διαφορετικές σχολές

και ούτε πρόκειται να σου εξηγήσω τίποτα

Δεν χρειάζεται να εξηγήσεις σε μένα κάτι, σε αυτούς που παρακολουθούν τη συζήτηση και έχουν την απορία "αν τελειώσω σχολή με η/υ, τι δουλειά θα κάνω"?

Σελίδες freelancing όπου οι πελάτες ζητάνε πχ ένα scriptάκι ίσως και 50 γραμμών δίνουν και 500 ή και παραπάνω ευρώ γι'αυτό.

-Το αντίστοιχο με το παραπάνω, IRL.

-Να φτιάξεις μια σελίδα ή ένα δίκτυο σελίδων ή και 200 άσχετες μεταξύ τους σελίδες, από τις οποίες θα βγάζεις λεφτά από διαφημίσεις και συνδρομές.

-Να ασχοληθείς παρομοίως με το Copywriting σε ένα blog πχ.

-Να στήσεις μια οποιαδήποτε online υπηρεσία/επιχείρηση (από hosting services μέχρι online εμπόριο).

Θα ξαναμαναπαντήσω. Καμιά σοβαρή εταιρεία, δε δέχεται να φτιάξει το σάιτ της ερασιτέχνης. Θα το αναθέσει (πες πως το it τμήμα της, δεν έχει τα φόντα) σε εταιρεία που εξειδικεύεται στο web. Παίζει επίσης να είναι δυο διαφορετικές εταιρείες. Μια για το φροντ εντ και μια για το μπακ εντ. Τώρα αν εσύ, έχεις ένα φίλο που ανοίγει ένα ανθοπωλείο και του κάνεις κάτι σε drupal, με συγχωρείς αλλά αυτό δε λέγεται μόνιμη απασχόληση. Μπορεί να έχεις κανά κονέ με κανά δημο της άνω μπαλάνας, αλλά αυτό δε θα κρατήσει για πάντα.

Αν υπάρχει ένας τρόπος να βγάλεις πολλά λεφτά από την πληροφορική (που υπάρχουν ΠΟΛΛΟΙ, αλλά λέω τώρα) σίγουρα δεν είναι το να δουλεύεις για άλλον

Ναι, τι φράγκα να βγάλει ένας it manager πχ . Ας πάει να στήνει joomla να τα κονομήσει

Στην τελική αυτοί για τους οποίους δουλεύουν όλοι όσοι τελειώνουν σχολές πληροφορικής

Δεν είναι ανάγκη να δουλέψεις για κάποιον που έχει τελειώσει πληροφορική. Και αυτό γιατί το it, επεκτείνεται σε ότι είδους επιχείρηση μπορείς να φανταστείς.

Όπως καταλαβαίνεις (αν προσπαθήσεις), για να πετύχεις στα παραπάνω πρέπει πάνω απ'όλα να είσαι μαρκετίστας. Να προωθείς και να οργανώνεις τον εαυτό σου και τη δουλειά σου σωστά, να έχεις γνωριμίες, να σε ξέρουν οι πελάτες και να ξέρουν ότι αξίζεις.

Κανάς μαρκετίστας, θα ήταν χρήσιμος να μας πει, αν 4 χρόνια τα περνάει στη σχολή του μαθαίνοντας πως να κάνει γνωριμίες και να κάνει τη δουλειά του σωστά.

Δημοσ.
Ποιά έχεις τελιώσει?Σ'εχω ξαναρωτήσει,αλλα δεν θυμάμαι απάντηση:o

προσωπικό δεδομένο :-D . Πάντως σε σχετικές συζητήσεις, έχω αφήσει να διαφανεί. Αν και δεν έχει σημασία, πχ το να φτιάχνεις ιστοσελίδες, δεν στο μαθαίνει η σχολή, βασικά η σχολή δε σου μαθαίνει τπτ, αν θες να κάνεις κάτι επαγγελματικά. Σου δίνει τα ερεθίσματα (εργασίες) και εσύ αποφασίζεις.

Δημοσ.
δεν έχω ψαχτεί εγώ που έχω τελειώσει σχολή πληροφορικής και δουλεύω στον τομέα αυτό, και έχεις ψαχτεί εσύ που τώρα τέλειωσες το σχολείο. Και άντε πες εγώ είμαι βλάκας, τόσος κόσμος από συμφοιτητές μέχρι συναδέλφους νυν κ πρώην, όλοι μη ψαγμένοι είναι? Και από διαφορετικές σχολές

δεν έχεις ψαχτεί καθόλου πίστεψέ με και απορώ γιατί σπούδασες κάτι το οποίο δε ξέρεις τι να το κάνεις.

Δεν χρειάζεται να εξηγήσεις σε μένα κάτι, σε αυτούς που παρακολουθούν τη συζήτηση και έχουν την απορία "αν τελειώσω σχολή με η/υ, τι δουλειά θα κάνω"?

δουλειές όπως είπα υπάρχουν πολλές, αρκεί να μη μένεις κολημένος σε ένα πράγμα, κάτι το οποίο θα σε κρατήσει στάσιμο, πολλοί ψάχνουν την εύκολη λύση πηγαίνοντας για δουλειά στο δημόσιο και μετά σου λένε πως δεν υπάρχει καθόλου χρήμα στον τομέα αυτό, ε πως να υπάρχει αν είσαι κολημένος στο δημόσιο και δε κάθεσαι να σκεφτείς πως να βγάλεις λεφτά με άλλο πιο δημιουργικό τρόπο;

Θα ξαναμαναπαντήσω. Καμιά σοβαρή εταιρεία, δε δέχεται να φτιάξει το σάιτ της ερασιτέχνης. Θα το αναθέσει (πες πως το it τμήμα της, δεν έχει τα φόντα) σε εταιρεία που εξειδικεύεται στο web. Παίζει επίσης να είναι δυο διαφορετικές εταιρείες. Μια για το φροντ εντ και μια για το μπακ εντ. Τώρα αν εσύ, έχεις ένα φίλο που ανοίγει ένα ανθοπωλείο και του κάνεις κάτι σε drupal, με συγχωρείς αλλά αυτό δε λέγεται μόνιμη απασχόληση. Μπορεί να έχεις κανά κονέ με κανά δημο της άνω μπαλάνας, αλλά αυτό δε θα κρατήσει για πάντα.

μα γιατί πρέπει να κρατάει για πάντα;

δε χρειάζεται η μόνιμη απασχόληση αλλά η μόνιμη θέληση να κάνεις κάτι δημιουργικό, αν έχεις αυτή τη θέληση, όλα τα άλλα έρχονται.

Ναι, τι φράγκα να βγάλει ένας it manager πχ . Ας πάει να στήνει joomla να τα κονομήσει

πίστεψέ με, ορισμένοι ακόμα και για ιστοσελίδες joomla είναι πρόθυμοι να πληρώσουν πολλά λεφτά.

Κανάς μαρκετίστας, θα ήταν χρήσιμος να μας πει, αν 4 χρόνια τα περνάει στη σχολή του μαθαίνοντας πως να κάνει γνωριμίες και να κάνει τη δουλειά του σωστά.

χωρίς προσωπική ασχολία δε καταφέρνεις τίποτα, και είναι μεγάλη βλακεία να περιμένει κανείς τα πάντα από τη σχολή, η σχολή είναι απλά ένας οδηγός, μέσω του οποίου προσπαθείς να ακολουθήσεις κάποια βήματα, τα οποία θα σε βοηθήσουν να καταφέρεις τους στόχους σου στο μέλλον.

Δημοσ.

Διάβασε ξανά όσα σου είπα, και κοίτα λίγο πέρα από το "οχοχο οι freelancers μόνο drupal για και joomla για μαγαζάκια φτιάχνουν". Ανέφερα πολλά περισσότερα από αυτά. Βγάλε από το μυαλό σου ότι αυτοαπασχολούμενος=ερασιτέχνης. Πολλοί αυτοαπασχολούμενοι στον κλάδο της πληροφορικής κάνουν πολύ καλύτερη δουλειά από τους "επαγγελματίες", απλά επειδή έχουν μεράκι γι'αυτό που κάνουν. Είμαι 19 και δεν σπουδάζω. Δεν θέλω και δεν χρειάζομαι ακόμα να σπουδάσω. Τους τελευταίους μήνες πιάνω 700-800 ευρώ το μήνα απ'τις διαφημίσεις άμα δεν κάνω απολύτως τίποτα, και έχω φτάσει μέχρι και 5000+ ευρώ επιπλέον σε ένα μήνα με δουλειές για πελάτες απ'το internet ή από γνωστούς/γνωστούς γνωστών. Ναι, πολλοί από αυτούς είναι από εταιρείες, που συνήθως θέλουν ένα revamp ή κάποια καινούρια λειτουργία στη σελίδα τους, ή κάποιο προγραμματάκι, κτλ.

Με βάση όλα αυτά, πιστεύω να καταλάβεις ότι το marketing μια χαρά κολλάει σε κάποιον που σκοπεύει να κάνει με κάτι διαφορετικό από το να γίνει υπάλληλος ή καθηγητής. Δεν είναι μόνο το να σκεφτείς τα αυτονόητα. Είναι το πώς θα παρουσιάσεις τον εαυτό σου ή/και την επιχείρησή σου ώστε να ξεχωρίσει μέσα στους 1000 που κάνουν το ίδιο πράγμα ώστε αυτός που ζητάει κάτι να διαλέξει εσένα. Είναι να καταλάβεις τις ανάγκες του σωστά για να του δώσεις περισσότερα από αυτά που ζητάει και να έχεις τις καλύτερες κριτικές. Είναι το να μπορείς να κατανοήσεις τί πουλάει τη συγκεκριμένη εποχή και τί όχι ώστε να ελιχθείς κατάλληλα. Είναι το να τοποθετείς στόχους για τη δουλειά σου και να τους πετυχαίνεις με τις σωστές κινήσεις. Είναι το να τα συνδιάζεις όλα αυτά ομαλά ώστε απλά να τα καταφέρνεις καλύτερα απ'τους άλλους.

(btw, δεν είπα ότι ως υπάλληλος πας να δουλέψεις για κάποιον που έχει τελειώσει πληροφορική. Είπα για το να έχεις τελειώσει εσύ πληροφορική και να πας να δουλέψεις για άλλον. Τι σε σταματάει από το να είσαι εσύ αυτός ο άλλος και να έρχονται να δουλέψουν για σένα; )

Δημοσ.

Συνάδελφοι…

Βοηθήστε λίγο κάνα open source

Όπως μπορείτε!

Έστω μεταφράζοντας

Αντί να κάμετε κοκορομαχίες.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...