Προς το περιεχόμενο

Πληροφορική ΑΠΘ

darksize_

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Toν Βόλο, πάντα Πολυτεχνεια πρωτη επιλογή.

care to elaborate?

Καλά για το Παπει δε το συζητάω ειναι ο πάτος των ΑΙ Πληροφορικής.

Ναι, αφού καταργήθηκε η σχολή, δεν το έμαθες? Από φέτος, δεν θα πάρουν απόφοιτους. ;)

Και όσοι πήραμε πτυχίο, πλέον δεν έχει ισχύ, αστα, μεγάλη πίκρα.

Να υποθέσω, ότι εσύ είσαι κάποιος φοιτητής, περιφερειακού πολυτεχνείου (μάλλον νησιώτικου), που τη συγκεκριμένη σχολή, δεν την έπιανες?

Ρε σνουμπ, σορρυ, για το ύφος, αλλά όταν ο καθένας, πετάει ότι του ρθει, τι να κάνω?

• Απαντ. 53
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Afentiko7 παραμίλα όσο θέλεις, 7 άτομα όλοι αυτη τη στιγμή στο Παπει μου το περιγράφουν ώς το χειρότερο τμήμα της χώρας με την χειρότερη δομή και οδηγό σπουδών απο ολα τα υπόλοιπα .

Όποιον και να ρωτήσεις που σπουδάζει εκει τα ίδια θα σου πει, τώρα εσύ αν το θεωρείς και μαματο ίσως ήρθε ώρα να τσεκάρεις τα στανταρ σου.

Δημοσ.

το χεις διαβασει εσυ το προγραμμα σπουδων του? ποιο μαθημα δηλαδη δεν σου κανει ? θες π.χ να βγαλουμε την εικονικη πραγματικοτητα και να βαλουμε την λογιστικη που χει το αντιστοιχο της ασοεε?

Δημοσ.

Κοίτα η Πληροφορική Πα.Πει. δεν είναι απο τις καλύτερες,αυτό δε σημαίνει οτι νύχτα μπαίνεις,νύχτα βγαίνεις,απλά το επίπεδο σπουδών του,ίσως να χει κατι να ζηλέψει απο τα υπόλοιπα τμήματα!

Δημοσ.

Το προγραμμα σπουδων δεν εχει μεγαλα προβληματα.....οχι οτι δεν λοιπουν καποια μαθηματα.....Παντως οι καθηγητες σε καποια μαθηματα δεν ειναι και οτι καλυτερο

Δημοσ.

Εγω το λέω και απο άποψη χαλαρών εργασιών πχ-καμία σχέση με καποδιστριακό-και απο αλλα πραγματάκια,τα οποία δυσαρεστούν τους σπουδάζοντες εκεί...φυσικά οτι δεν είναι το καλύτερο δεν σημαίνει οτι είναι για τα μπάζα,απλά σε μία πανελλάδικη κατάταξη χ τμημάτων πληροφορικής δεν βρίσκεται στην κόρυφή...μπορεί να βρίσκεται στην τελετευταία θέση,αλλα να ναι κλάσσεις ανώτερο του καλύτερου αντίστοιχου τμήματος της βουλγαρίας πχ...όλα είναι σχετικά;)

Υγ:Όσον αφορά το πολυτεχνεία...αν σ'αρέσει γενικά η πληροφορική και δεν έχεις κατασταλλάξει ακόμα σε ποιον τομέα θες να εξιδεικευτείς,που είναι λογικό κατ'εμε,καλύτερα να πας σ'ενα τμήμα πληροφορικής,που σου δίνει τις βάσεις για την επιστήμη γενικά,και μετα έχεις ένα πολυ ευρύ φάσμα μεταπτυχιακών εξιδεικεύσεων,αντικειμενικά ευρύτερο του φάσματατος που θα 'χεις αν τελιώσεις ενα πολυτεχνικό που πραγματεύευται την πληροφορικη,η ΚΑΙ την πληροφορική.Είναι αμαρτία να φάς 5 χρόνια παλούκι πάνω σε κάτι πιο εξιδεικευμένο/εφαρμοσμενο,αν πχ εσυ θες να ασχοληθείς με τον ακαδημαικο τομέα.Επίσης μπορείς ανετα να κάνεις μεταπτυχιακο σε πολυτεχνείο όταν τελιώσεις,στον τομέα που θες.Δεν χάνεις τπτ επιλέγωντας αει,με το πολυτεχνειο ίσως περιορίσεις λίγο τις επιλογές σου.Εξ'αλλου πλέον το πολυτεχνείο είναι μια ταμπελίτσα που μπαίνει σε πολλα μαγαζάκια,αρα αντικειμενικά,ο θεσμός έχει ξεχειλώθει,και το κύρος του έχει υποβιβαστεί.Οπότε μην νομίζετε οτι πιάσατε τον τράγο απ'τα αμελέτητα αν πιασετε πολυτεχνειο.Φυσικά αν σας αρεσει καποιο πολυτεχνικό τμήμα και το πιάσετε,έχετε κάνει μια άριστη επιλογή,ισότιμη του να σας αρέσεις καποιο αλλο αει 4/5 ετες και να το πιάσατε ;)

Δημοσ.

Nταξει η πληροφορική είναι κατα βάσιν θέμα προσωπικής ενασχόλησης,οπότε τα βασικά στα δίνει το cs@unipei αλλά απλά παίρνει ακόμα πολλες βελτιώσεις,όχι τοσο σε υποδομές,αλλα σε μαθηματα-πχ με χαλάνε οι κύκλοι που χετε-επιπεδο διδασκαλίας,δυσκολία και συχνότητα ανάθεσης εργασιών,πρόσθεση πιο ενδιαφερόντων projects και άλλα πολλά μικρά η μεγάλα πραγματάκια,τα οποία δεν απαιτούν ούτε πολύ χρόνο ούτε πολύ χρήμα απαιτούν λίγο ενδιαφέρον απο τα ανώτερα όργανα του πανεπιστημίου,τα οποία δίνουν βάση και προωθούν τα καθαρά οικονομικά τους τμήματα,και παραμελούν επιδεικτικά την διδακτική ψηφιακων συστηματων και την πληροφορική...φυσικά αυτά ειναι προσωπική κ' υποκειμενική άποψη,στην οποία όλως παραδόξως συμφωνούν αρκετοί πρωτοετεις,3ετείς και πρόσφατοι απόφοιτοι του τμήματος;)

Δημοσ.
Afentiko7 παραμίλα όσο θέλεις, 7 άτομα όλοι αυτη τη στιγμή στο Παπει μου το περιγράφουν ώς το χειρότερο τμήμα της χώρας με την χειρότερη δομή και οδηγό σπουδών απο ολα τα υπόλοιπα .

Όποιον και να ρωτήσεις που σπουδάζει εκει τα ίδια θα σου πει, τώρα εσύ αν το θεωρείς και μαματο ίσως ήρθε ώρα να τσεκάρεις τα στανταρ σου.

Eγώ νομίζω, ότι είναι του κόσμου. Τώρα, φαντάζομαι, ότι αυτά τα 7 άτομα, έχουν περάσει από όλα τα πανεπιστήμια της ελλάδας και του εξωτερικού και έχουν κατασταλάξει, πλέον.

Η δομή των μαθημάτων επίσης, ακολουθεί τη δομή κάθε άλλου τμήματος πληροφορικής, ίσα ίσα που έχει πολλά μαθηματικά, τα οποία ναι μεν, δε μου χρησιμευσαν και ούτε πρόκειται σε τπτ, αλλά ίσως φανούν χρήσιμα σε κάποιους που θέλουν να ακολουθήσουν ακαδημαϊκή καριέρα. Αν μπορούσες να γίνεις, λίγο πιο εξειδικευμένος, σε τι υστερεί το τμήμα αυτό, από τα άλλα?

Εγω το λέω και απο άποψη χαλαρών εργασιών

Σε εμποδίζει κανείς, να κάνεις κάτι επιπλέον από αυτά που ζητάει η εργασία? Αν προορίζεσαι για επιστήμονας, πρέπει να ψάξεις εσύ, τα ιδρύματα σου δίνουν τα ερεθίσματα, απο κει κ πέρα κάνεις ότι θες.

Δημοσ.

ΟΚ θα κάτσω να συζητήσω για την σοβαρότητα μιας σχολής που διδάσκει Πληροφορική χωρις εργαστήρια....αμ δε. Όλοι όσοι ρωτάω απο μεσα βριζουν νυχτα μερα τη Σχολή σας, τώρα επειδη εσύ τη γουστάρεις δε αλλαζει και τίποτα.

Δημοσ.

Έχω κάνει μια αρκετά μεγάλη έρευνα πάνω στον θέμα των πανεπιστημίων πληροφορικής στην Ελλάδα σε σύγκριση με εξωτερικό, με βάση κάποιο δείκτη αξιολόγησης.

Σε ερευνητικό επίπεδο (που σημαινεί κατα πόσο οι καθηγητές ασχολούνται με το αντικειμενο τους) είναι πρώτη η Ηλεκτρονικών Μηχανικών και Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών Πάτρας, δεύτερη έρχεται η Πληροφορική Κρήτης (Ηράκλειο). Η τελευταία έχει πράγματι πολυ καλο προσωπικό...σε ερευνητικό επίπεδο πάντα. Το ΠΑΠΕΙ ήταν 13ο.

Η έρευνα έγινε για όλο τα μέλη ΔΕΠ σε 20 τμήματα πληροφορικής στην Ελλάδα (κάπου στα 700 άτομα).

Προσωπικά, αν με ενδιέφερε αποκλειστικά και μόνο το αντικείμενο, θα πήγαινα στη Πληροφορικής Κρήτης (έχει και το ΙΤΕ διπλα).

Αλλά επειδή πάντα υπάρχουν υποκειμενικοί παράγοντες όπως καλοπεραση! :-D θα διάλεγα πρώτα Θεσσαλονική με διαφορά από τις άλλες, και μετά Πάτρα :-D

Δημοσ.
ΟΚ θα κάτσω να συζητήσω για την σοβαρότητα μιας σχολής που διδάσκει Πληροφορική χωρις εργαστήρια....αμ δε. Όλοι όσοι ρωτάω απο μεσα βριζουν νυχτα μερα τη Σχολή σας, τώρα επειδη εσύ τη γουστάρεις δε αλλαζει και τίποτα.

οσο αυτο ειναι το campus της ΑΣΟΕΕ και αυτα εκει μπροστα κατι φιλαρακια μου.....

85675554.jpg

αλλο τοσο στο παπει δεν υπαρχουν εργαστηρια!

μαρεσει η ευκολια παντως που καθε τυχαρπαστος μηδενιζει σπουδες και κοπους συνανθρωπων του....

με ανυπαρκτα επιχειρηματα και επειδη ο γνωστος του που πηρε τα τρια μου και δεν περασε αρχιτεκτονικη ή του ειπε η θεια του οτι με τα μορια που εβγαλε πρεπει να διαλεξει το επαγγελμα του μελλοντος(και αυτος οχι δεν εχει επαφη...αλλα δεν ξερει καν τι σημαινει το format) τα βρηκε σκουρα χρωσταει τα αντερα του και βριζει τη σχολη του (αληθινα γεγονοτα και τα δυο)

Δημοσ.

Σήμερα έκανα ένα "πρόχειρο" μηχανογραφικό και έβαλα πρώτα όλες αυτές που δεν πιάνω με τίποτα,ο κόσμος να χαλάσει :P και μετά έβαλα Βόλο κ ύστερα Πληροφορική στο ΑΠΘ...Ελπίζω να μην το μετανιώσω..Μ'αρέσει η Πληροφορική και ο Προγραμματισμός γενικά,μακάρι να μ'αρέσει και η σχολή του Βόλου...

Δημοσ.

Ναι, άστα να πάνε. Πλέον δεν έχει κανεί υπολογιστές στο σπίτι, ούτε σύνδεση στο internet να βρει resources. Καταρχήν το όλοι όσοι ρωτάω, δε στέκει, γιατί και μενα μου πε ο κολλητός του μπατζανάκη της ξαδέρφης της θείας μου... και δε βγάζουμε άκρη. Δλδ είναι τόσο δύσκολο να πάρεις ένα βιβλίο c#, java και να κάτσεις να προγραμματίσεις μόνος σου? Στο απαγορεύει κανείς? Αν και είχαμε εργαστήρια, γι' αυτά τα μαθήματα.

Έχω κάνει μια αρκετά μεγάλη έρευνα πάνω στον θέμα των πανεπιστημίων πληροφορικής στην Ελλάδα σε σύγκριση με εξωτερικό, με βάση κάποιο δείκτη αξιολόγησης.

Και εγώ έκανα έρευνα, ποια σχολή έχει τις καλύτερες γκόμενες. Με δικό μου δείκτη πάντα, ο οποίος δε δέχεται και κριτική, γιατί είναι δικός μου, άρα εγώ ξέρω καλύτερα. :P

Για την ιστορία καλύτερη γκομενοσχολή αναδείχτηκε στο λεκανοπέδιο το νοπε και στην επαρχία, τα γιάννενα.

Ρε τι άλλο, θα ακούσουμε.

:fear:

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...