Προς το περιεχόμενο

Ι.Ε.Κ ποια ειδικοτητα ομως ??

Spameroulis

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πεδες γεια σας και ευχαριστω απο τωρα το χρονο που θα ξοδεψεται για μενα !! Εδω και λιγο καιρο πηρα τα αποτελεσματα απο τις πανελαδικες και τελικα δεν καταφερα εκει που ηθελα :( Τωρα θα παω σε καπιο Ι.Ε.Κ σε οποια ειδικοτιτα εχει σχεση με τους υπολογιστες το θεμα ειναι ομως οτι δεν ξερω ποια ειδικοτητα να ακολουθησω μηπως μπορειται να με βοηθησετε ?? Δεν εχω προβλημα με καμια ειδικοτητα αρκει να αχολειται με τους υπολογιστες !! Θα ηθελα αν γινεται να μου προτεινεται καποιες ειδικοτιτες με κριτιρια οτι 1) Θα πρεπει να ασχολειται με υπολογιστες 2) Να εχει μεγαλη ζητηση στην αγορα εργασιας !!! Αν εχω κανει καποια ορθογραφικα λαθη ι σιντακτικα συνχωρεστε με αλλα συνηθως γραφω με αγγλικους χαρακτηρες !!! Οποιος απαντησει τον παρακαλω να ξερει για τι πραγμα μιλαει !!! Και παλι ευχαριστω για τον χρονο σας !!:rolleyes:

Δημοσ.

[humor]Μήπως να ασχοληθείς με το spam?[/humor]

Φίλε sorry κι όλας αλλά δεν έχεις κρίση; Πήγαινε σε κάποια ειδικότητα που σου αρέσει και όχι σε τι θα σου προτείνουν από εδώ μέσα. Καμμία ειδικότητα/επάγγελμα δεν έχει μεγάλη ζήτηση στην αγορά, στο χέρι σου είναι να βρεις δουλειά

Δημοσ.

Σε ΙΕΚ (δημόσιο υποθέτω ε) αν θυμάμαι καλά 2 ειδικότητες παίζουν σχετικές:

• Πληροφορική.
  • Τεχν. Δικτύων & H/Y.

Και οι δύο με χαρτί από ΙΕΚ είναι της πείνας.

Η πρώτη έχει μία πιθανή εξέλιξη και εύρεση εργασίας αν έχεις καλλίγραμο κορμί και πλούσιο στήθος.

Η δεύτερη πάλι, αν έχεις όρεξη για διάβασμα τελειώνεις το ΙΕΚ και συνεχίζεις για CCNA πιστοποίηση. Μετά μπορείς να ελπίζεις σε κάτι καλό.

Οι γνώσεις που θα πάρεις από το ΙΕΚ είναι ένα κλικ πάνω από το:

"ξέρω τι είναι το mouse/χθες έμαθα να στέλνω και mail".

Το σοφότερο είναι να το ρίξεις full διάβασμα (ξεκινώντας από τα βασικά-ορθογραφία) μπας και περάσεις στην σχολή που θέλεις.

Όχι τόσο για την μελλοντική σου αποκατάσταση, αλλά για τα φοιτητικά χρόνια που αξίζει να ζήσεις.

Δημοσ.

Ούτε για πλάκα μη διαλέξεις πληροφορική ή τεχνικός δικτύων κτλπ.Θα πρέπει να διαβάζεις συνεχώς να βρίσκεσαι συνέχεια από κοντά με την τεχνολογία(ακούγεται απλό αλλά είναι απίστευτα ψυχοφθόρο) και αν κάποτε βρείς δουλειά να είσαι σίγουρος ότι θα κάνεις απίστευτες χαμαλοδουλειές.Θα το σιχαθείς.

Αν θες να συνεχίσεις σε ΙΕΚ τότε πήγαινε σεφ ζαχαροπλαστική κτλπ. αλλά ρε φίλε αφου δεν έγραψες καλά γιατι δεν ξαναδίνεις να περάσεις σε ΤΕΙ καλύτερα θα ναι..

Δημοσ.

Συμφωνω με τον liopyr απο το ΙΕΚ αν μεινεις μονο στα μαθηματα που κανεις εκει μεσα γνωσεις δεν προκειτε να παρεις, εγω μολις τελειωσα την ειδικοτητα Τεχνικος Τεχνολογιας Internet (Περιλαμβανει δυκτια, κατασκευη ιστοσελιδων και ελαχιστο προγραμματισμο) και αν δεν καθομουν να το ψαξω μονος μου δεν θα ειχα μαθει τιποτα 2 χρονια τωρα.

Γενικα παντως μην περιμενεις οτι βγαινοντας απο το ιεκ θα μπορεις αμεσως να βρεις δουλεια γιατι απο την σχολη θα ξερεις μονο τις βασικες γνωσεις που πολλες φορες εχουν ξεπεραστει. Αυτο που σου προτεινω να κανεις ειναι να μπεις στον http://www.oeek.gr και να ριξεις μια ματια στα προγραμματα των ειδικοτητων και να επιλεξεις τι σου ταιριαζει.

Τελος σημαντικο ειναι να λαβεις υποψιν σου αυτο που σου ειπε ο CHOcolATE(+50%) δηλαδη αν δεν εχεις ορεξη για συνεχες διαβασμα επειδη τα πραγματα στην πληροφορικη αλλαζουν αμεσως καλυτερα να μην το επιλεξεις.

Δημοσ.
Συμφωνω με τον liopyr απο το ΙΕΚ αν μεινεις μονο στα μαθηματα που κανεις εκει μεσα γνωσεις δεν προκειτε να παρεις, εγω μολις τελειωσα την ειδικοτητα Τεχνικος Τεχνολογιας Internet (Περιλαμβανει δυκτια, κατασκευη ιστοσελιδων και ελαχιστο προγραμματισμο) και αν δεν καθομουν να το ψαξω μονος μου δεν θα ειχα μαθει τιποτα 2 χρονια τωρα.

Γενικα παντως μην περιμενεις οτι βγαινοντας απο το ιεκ θα μπορεις αμεσως να βρεις δουλεια γιατι απο την σχολη θα ξερεις μονο τις βασικες γνωσεις που πολλες φορες εχουν ξεπεραστει. Αυτο που σου προτεινω να κανεις ειναι να μπεις στον http://www.oeek.gr και να ριξεις μια ματια στα προγραμματα των ειδικοτητων και να επιλεξεις τι σου ταιριαζει.

Τελος σημαντικο ειναι να λαβεις υποψιν σου αυτο που σου ειπε ο CHOcolATE(+50%) δηλαδη αν δεν εχεις ορεξη για συνεχες διαβασμα επειδη τα πραγματα στην πληροφορικη αλλαζουν αμεσως καλυτερα να μην το επιλεξεις.

Συμφωνω απολυτα. Κοινως δεν ειναι επαγγελμα με την ιδια ιδεολογια που λεγαν οι παλιοι "μαθε τεχνη και αστηνε και αν πεινασεις πιαστηνε". Αυτην τη δουλεια ετσι και την παρατησεις για λιγο χρονικο διαστημα σε παραταει και αυτη.

Δημοσ.

Φιλε φετος τελειωσα την ειδικοτητα Τεχνικος Η/Υ και Μηχανων Γραφειου σε καποιο δημοσιο Ιεκ.

Το μονο που σου λεω πως αν δεν ασχοληθεις μονος σου να διαβασεις και να προσπαθησεις δε θα κανεις τιποτα.

Θα μπορεις αν θες να παιρνας τα εξαμηνα χωρις να ασχολεισαι καθολου (δε σε κοβουν ευκολα).

Το μονο που πρεπει να κοιταξεις ειναι να παρεις την Πιστοποιηση στο τελος.Και σου λεω μονο πως , χωρις διαβασμα δεν την παιρνεις με τιποτα

Δημοσ.

εγω θα σου προτεινω να μη χανεις το χρονο σου στα ΙΕΚ, αν εχεις την οικονομικη ευχερια πηγαινε σε πανεπιστημιο εξωτερικου, Αγγλια ισως? Εγω ετσι εκανα αλλα εχασα πρωτα 2 χρονια στα ΙΕΚ - εντελως χαμενα χρονια-. Ειναι ακριβως οπως τα λενε και οι προηγουμενοι

Δημοσ.

Γιατι χαμένα τα χρόνια του ιεκ ? Με τη πιστοποίηση, στο δημόσιο τομέα πιανει 150 μόρια και ειναι και αποδεικκτικό γνώσης χειρισμού H/Y.

Δημοσ.
Γιατι χαμένα τα χρόνια του ιεκ ? Με τη πιστοποίηση, στο δημόσιο τομέα πιανει 150 μόρια και ειναι και αποδεικκτικό γνώσης χειρισμού H/Y.

Ναι.Εγω μιλουσα για τα 2 χρονια φοιτησης.Εαν σε αυτα τα χρονια δε κανεις μονος σου κατι τοτε πας μονο για βολτα απο το ΙΕΚ :P

Υπαρχουν μερικες εξαιρεσεις. Δηλαδη καποιοι καθηγητες που ενδιαφερονται και προσπαθουν πολυ να σε μαθουν κατι και δεν μπαινουν κι αυτοι στο τριπακι "αστον μωρε θα τα μαθει αλλη φορα, αργοτερα" .

Αυτοι ομως ειναι λιγοι.Ελαχιστοι :-(

Δημοσ.

Βασικα ειναι αναλογα που θα πεσεις και το επιπεδο του τμηματος, αν δεν ενδιαφερονται οι περισοτεροι δεν θα κατσει ο καθηγητης να ασχοληθει.

Δυστυχως ελαχιστες ειναι οι εξεραισεις που θα κατσουν και θα τα πουν αρκετες φωρες μεχρι να το καταλαβουν ολοι. Αλλο ενα προβλημα που ειδα τα 2 χρονια που ημουν εκει ειναι οτι δεν αξιολογουν τους καθηγητες πριν τους προσλαβουν πχ ειδα καθηγητες που ηταν κορυφη σε καποια μαθηματα και τους ειχαν βαλει να κανουν κατι που δεν ξερουν. Αυτα σε ειδικοτητες πληροφορικης, παραπερα δεν ξερω τι γινεται... παντως οπως σου ειπα και παραπανω επελεξε αυτον τον δρομο μονο αν θες να ασχοληθεις σοβαρα με την πληροφορικη και να αφιερωσεις αρκετες ωρες μονος σου.

Δημοσ.

Κριμα που η πιστοποιηση δεν πιανει μια πουθενα αλλου ομως. Ενα χαρτι απο univercity ομως εχει αλλη δυναμη παντου αν και στην Ελλαδα δεν αποκλειεται να πας χαμενος ακομα και με αυτο. Το βλεπουμε καθε μερα εξαλου.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...