sfsiv Δημοσ. 27 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2009 Γεια σας. Δεν ξέρω αν μπορείτε να με βοηθήσετε αλλά όντας Σαβ/Κύριακο είπα να δοκιμάσω μέχρι να μπορέσω να πάω σε κάποιον τεχνικό. Η ιστορία έχει ως εξής: Είχα το PC κλειστό και σε πολύμπριζο με σταθεροποιητή τάσης(Όχι ups). Στο ίδιο πολύμπριζο είχα και τον router του adsl. Μετά από μία μεγάλη καταιγίδα με πολλούς κεραυνούς και τα 2 έπαψαν να δουλεύουν, το πολύμπριζο όμως είναι μια χαρά. Δεν ξέρω δηλαδή αν έπαιξαν τελικά ρόλο οι κεραυνοί. Για την ακρίβεια, δουλεύουν εν μέρει. Στο router ανάβει μόνο το power λαμπάκι, όμως τίποτα άλλο. Το PC επίσης παίρνει ρεύμα αλλά δεν κάνει τίποτα: Μαύρη οθόνη. Δοκίμασα αρκετές φορές. Τελικά τον άνοιξα από μέσα μήπως κουνήθηκε κανένα καλώδιο. Εκεί έκανα κάτι που χειροτέρεψε τα πράγματα και τώρα με το που το βάζω στην μπρίζα ανάβει από μόνο του χωρίς να πατήσω το κουμπί και κλείνει μετά από 2-3 δευτερόλεπτα. Έβαλα τον δίσκο του λειτουργικού σε εξωτερικό κουτί και δουλεύει οπότε δεν είναι πρόβλημα σκληρού, αν και αν συνέβαινε κάτι τέτοιο δεν θα μου εμφάνιζε μαύρη οθόνη. Το τροφοδοτικό δουλεύει όπως και το ανεμιστηράκι του επεξεργαστή. Οπότε να υποθέσω ότι έπαθε κάτι η μητρική; Από την αρχή ή αφού έβαλα το χεράκι μου; Αν πάθει κάτι η μητρική δεν φτιάχνεται, έτσι; Αν πάρω καινούργιο pc και βάλω τον παλιό δίσκο, θα δουλέψει ή θα πρέπει να κάνω ξανά εγκατάσταση λειτουργικού; Ευχαριστώ προκαταβολικά.
mchrisober Δημοσ. 27 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2009 φιλε μου πρωτα κοιταμε το τροφοδοτικο σε αυτες τι περιπτωσεις. Αφου λες οτι δουλευει κοιτα και την οθονη σου ή την κερτα γραφικων. Αν ειναι οκ μαλλον εχει προβλημα με μητρικη. Εαν εχεις εγγυηση πηγαινε την πισω και πες οτι σου χαλασε καθως επαιζες. Μπορει και να εισαι τυχερος και να σου την αλλαξουν. Τωρα λογικα στο καινουργιο εαν βαλλεις το ιδιο σκληρο, μπορει και να μην χρειαστει εγκατασταση, αλλα ας σου πουν αλλοι γι αυτο γτ δεν ξερω και πολλα.
alex89 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2009 Κάνε αυτά που λέει ο φίλος παραπάνω. Επίσης δες αν βγάλεις τις μνήμες από τη μητρική αν ακούγεται το χαρακτηριστικό beep. Κανονικά με βγαλμένες τις μνήμες η μητρική θα πρέπει να κάνει beep (εννοείτε πως λειτουργεί το ηχείο του κουτιού σου). Ο σκληρός όταν αλλάζουμε μητρική, συνήθως μετά χρειάζεται format. Κάποιοι λένε πως δε χρειάζεται format αλλά κάνεις απλώς ένα repair. Προσωπικά, σώζω τα αρχεία σε έναν εξωτερικό σκληρό και κάνω format.
savvas Δημοσ. 28 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2009 99% τροφοδοτικο φιλε καλο ειναι να το βγαζεις απο το ρευμα οταν εχεις διακοπη
TECH_NICK Δημοσ. 28 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2009 γειαα.. κοιτα να δεις οταν ο υπολογιστης τεθει σε λειτουργια η μητρικη φορτωνει πρωτα το BIOS το μπιπ που ακους ειναι η επιβεβαιωση οτι ολα πανε καλα δηλαδη. συνηθως ενα μπιπ σημαινει οτι ολα ειναι οκ στην μητρικη διαφορετικοσ αριθμοσ μπιπ σημαινει οτι εχει προβλημα ειτε η ram ειτε επεξεργαστης ειτε κατι τετοιο κοιτα το manual τησ μητρικησ για συγκεκριμενα. εφοσον απο οτι καταλαβα δεν ακουσ κατι δοκιμασε να βγαλεισ την μπαταρια της μηρικης (εννοειται οτι το τροφοδοτικο δεν ειναι στο ρευμα) ασε το για 5-10 δευτερολεπτα και βαλτην ξανα. αν δεν εχει αλλαξει κατι μαλλον η μητρικη τα χει παιξει σοβαρα. μαλλον απο το χερακι σου. απο οτι ξερω ο κεραυνος δεν μπορει να σου εκαιγε μητρικη χωρισ να σου καψει τροφοδοτικο ποσο μαλλον με πουπιζο με ασφαλεια. αρα τσεκαρε αυτα που σου ειπα και βλεπεις
Sadman Δημοσ. 29 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2009 Για το ρούτερ,κάντο ένα ρεσετ(συνήθως έχουν ενα κουμπί κάπου). Τα περισσότερα από ότι ξέρω το παθένουν.
lunatic89 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2009 Το πολυμπριζο λογικο ειναν να μην εχει παθει κατι... Συνηθως σε αυτες τις περιπτωσεις καιγεται το τροφοδοτικο.Αλλα κ οτιδηποτε αλλο να ειναι μπορεις να το αλλαξεις με εγγυηση.Πες απλα οτι χαλασε ξαφνικα.Ο δισκος δεν χρειαζεται παντα φορματ.Αναλογως σε ποια μητρικη ησουν κ σε ποια πας,Ας πουμε παραδειγμα αν εχεις μια asus p5k κ πας σε p5k pro δεν χρειαζεσαι τπτ.
sfsiv Δημοσ. 2 Ιουλίου 2009 Μέλος Δημοσ. 2 Ιουλίου 2009 Άργησα λιγάκι να απαντήσω γιατί ψαχνόμουν με τα τροφοδοτικά. Μου είπαν να δοκιμάσω με άλλο γιατί μπορεί να δουλεύει αλλά να μην δίνει αρκετό ρεύμα. Δοκίμασα με ένα παλιό που είχα αλλά δεν έγινε τίποτα. Σκέφτηκα ότι μπορεί να είχε χαλάσει και ήθελα να δοκιμάσω και με 3ο. Το 3ο το δανείστηκα σήμερα από συγγενικό pc που δουλεύει σίγουρα, αλλά σε μένα γιοκ. Για την ακρίβεια δεν γίνεται απολύτως τίποτα με κανένα τροφοδοτικό εκτός από το δικό μου. Με εκείνο παραμένουν τα συμπτώματα που προανέφερα. Επίσης κάτι που δεν ανέφερα πριν είναι ότι ανάβουν ταυτόχρονα όλα τα leds(κάτι πράσινα λαμπάκια) της μητρικής. Το κόκκινο λαμπάκι που είναι επίσης πάνω της, δεν ανάβει. Δοκίμασα αυτά που αναφέρατε αλλά τίποτα. Να ετοιμάζομαι για κηδεία;
sfsiv Δημοσ. 5 Ιουλίου 2009 Μέλος Δημοσ. 5 Ιουλίου 2009 Ναι, αυτό πιστεύω. Ετοιμάζομαι για δωρεά οργάνων σε άλλον υπολογιστή. Ευχαριστώ όλους σας.
barcode_13 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2009 Και σε εμένα τα ίδια συμπτώματα μάγκες. Χολαργό μεριά η καταιγίδα και μετά από τρομακτικό κεραυνό κάηκε εκτυπωτής μητρική και μάλλον router. Θα του κάνω ένα hard reset μπας και επανέλθει αλλά δεν ξέρω. Ήθελα να ρωτήσω. Για σετάκι κοντά στα 300€ (mobo-cpu-ram) τι προτείνετε;; Να πάω σε AMD sAM3 ή στη σιγουριά της Intel;; Έχω πολύ καιρό να διαβάσω νέα και έχω μείνει πίσω.
nick#18 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2009 amd...θα βγει πιο "high end" με λιγοτερα χρηματα...
barcode_13 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2009 Τι λέτε γι' αυτά τα τρία;; http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.559958 http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.526806 http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.555271
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.