Προς το περιεχόμενο

Χάλι με ρυθμίσεις στα windows για το internet

digimyth

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Χαιρετώ,

Είχα ένα δίκτυο με όλες τις ρυθμίσεις εντάξει.

Έλλειψα λίγο καιρό και όταν γύρισα δε μπορούσα να συνδεθώ ασύρματα. Ούτε καν στο τοπικό δίκτυο. Διέγραψα το δίκτυο προσπάθησα να ξανα συνδεθώ αλλά δεν αναγνώριζε το WEP KEY που προσπαθούσα να βάλω γιατί δε συνδεόταν...

Τελικά σύνδεσα με καλώδιο τον υπολογιστή και το router και έκανα reset. Συνδέθηκε τοπικά και άλλαξα όλες τις ρυθμίσεις IP και τα passwords και μπόρεσα να συνδεθώ στο internet (με καλώδιο). Επίσης έχω σταθερή IP 192.168.1.2 και το router 192.168.1.1.

Όμως μετά προσπάθησα να συνδεθώ και ασύρματα και πάλι δε μπορούσα να συνδεθώ. Προσπάθησα να αλλάξω την IP να την κάνω σταθερή 192.168.1.2 αλλά μου έβγαζε ένα μήνυμα που έλεγε (όχι ακριβώς αλλά περίπου):

Προειδοποίηση - Πολλές προεπιλεγμένες πύλες προορίζονται για παροχή πλεονασμού σε ένα μόνο δίκτυο (όπως ένα intranet ή το Internet).Δεν θα λειτουργούν σωστά όταν βρεθούν σε δύο ξεζωριστά ασυνεχή δίκτυα (όπως μία πύλη στο intranet και μια στο Internet)

Θέλετε να αποθηκεύσετε τη ρύθμιση;

***Το μήνυμα ήταν περίπου έτσι. Δυστυχώς δε το σημείωσα.:-(

Μετά που δε συνδεόταν ασύρματα προσπάθησα και ενσύρματα αλλά μου έβγαζε άκυρες IP και subnet Β κλάσης (255.255.0.0). Τελικά έβαλα την σταθερή IP και μου έβγαλε ακριβώς το παραπάνω μήνυμα, όμως συνδέθηκε.

Το πρόβλημά μου είναι ότι δε συνδέεται ασύρματα και σκέφτομαι αν υπάρχει κάποιος τρόπος να κάνω τα πάντα reset στα windows γιατί πιστεύω ότι έχουν φρικάρει...

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 15:25 ----------

*Τελικά ένιωσαν τα windows και το router μετά απο επανεκκίνηση και των δύο.

Δημοσ.

Κανενα απο τα δυο δε λεγετε. Εχεις δηλωσει διπλο gateway, πιθανως στην ασυρματη καρτα δικτυου. Απο cmd και μολις σου εμφανιστει το κακο μαυρο παραθυρο, ριξε τη παρακατω εντολη και κανε restart.

>netsh int ip reset reset.txt

Ξαναδοκιμασε και πες

Δημοσ.

Τελικά έκανα reboot το router κανα δυό φορές από το μενού του και ξεκόλλησε. Βέβαια το είχα κλείσει χειροκίνητα κιόλας αλλά δεν είχε γίνει τίποτα. Έπειτα έκανα restart και τα windows. Τώρα δε ξέρω πως έγινε και πήρε τις ρυθμίσεις. Πάντως θα έχω υπόψην μου την παραπάνω εντολή γιατί αν το έκανε μια φορά θα το ξανακάνει...

Υποθέτω το reset.txt είναι έξοδος και όχι είσοδος ε;

Ευχαριστώ πολύ

Δημοσ.

το εχεις μεσα στα documents......... σου δειχνει τα entries που πηγανε στα default, μαζι με ολα θα δεις και τα gateways τα διπλα που γινανε auto

Δημοσ.

και καρτα δικτυου να σβησεις θα σβησει default gateways ip αν για καποιο λογο εχει βαλει διπλο gateway kai δεν μπορει η δεν ξερει να τα σβησει απο το tcp ip

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...