Προς το περιεχόμενο

Εισαγωγή σε ελληνικά πανεπιστήμια

spiros1976

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Κοίτα αν εφόσον βρίσκεις δύσκολο να ξαναδώσεις εξετάσεις για την εισαγωγή σε κάποιο πανεπιστήμιο και αν δεν σου χρειάζεται ακόμα ένα πτυχίο (ως τυπικό προσόν), μπορείς πχ να βρεις μερικά μαθήματα που σε ενδιαφέρουν από διάφορα πανεπιστήμια (οικονομικά/ιστορίας/πληροφορικής) και να τα παρακολουθείς από μόνος σου.

Αυτό βέβαια σε περίπτωση που θες να μάθεις κάτι επιπλέον για εσένα και δεν θέλεις καμία πιστοποίηση ή να εξασφαλίσεις ένα ακόμα χαρτί. Αλλιώς μόνο χρόνο θα χάνεις.

Δημοσ.
Σίγουρο αυτό? Γιατί νομίζω ότι άλλαξε το σύστημα και πλέον ισχύει για όλους ότι μπορούν να κρατήσουν βαθμό και να δώσουν με το 10% μόνο έως δυο χρόνια μετά την τελευταία φορά που έδωσαν πανελλάδικές.

Χμμ..Κοιτα αν άλλαξαν τα πραγματα απο το 2005 και μετα δεν ξερω.

Πάντως εγω μπηκα στην πρώτη σχολη το 2000 και το 2004 (δλδ 4 χρονια μετα) μπήκα με το 10% σε άλλη και ισχυε κανονικά (btw σε άλλο αντικειμενο...απο πληροφορικη στα οικονομικα).

Γενικοτερα παντως ομολογω οτι ακομα και οι κατατακτηριες π.χ απο ενα ΤΕΙ οικονομικων σε ενα ΑΕΙ οικονομικων μου φαίνεται εξισου άκυρη κίνηση. Θα εχεις σπουδασει 8 ολοκληρα χρονια (αν τα βγαλεις ακριβως) και θα έχεις μαθει μονο οικονομικα και μαλιστα δεν θα έχεις ουτε καν τιτλο μεταπτυχιακου. Δλδ στα τυπικα προσοντα ενας που εχει κανει master μετα τη σχολη, θα σε τρωει έχοντας σπουδάσει λιγότερα χρόνια.

Δημοσ.
Χμμ..Κοιτα αν άλλαξαν τα πραγματα απο το 2005 και μετα δεν ξερω.

Πάντως εγω μπηκα στην πρώτη σχολη το 2000 και το 2004 (δλδ 4 χρονια μετα) μπήκα με το 10% σε άλλη και ισχυε κανονικά (btw σε άλλο αντικειμενο...απο πληροφορικη στα οικονομικα).

Γενικοτερα παντως ομολογω οτι ακομα και οι κατατακτηριες π.χ απο ενα ΤΕΙ οικονομικων σε ενα ΑΕΙ οικονομικων μου φαίνεται εξισου άκυρη κίνηση. Θα εχεις σπουδασει 8 ολοκληρα χρονια (αν τα βγαλεις ακριβως) και θα έχεις μαθει μονο οικονομικα και μαλιστα δεν θα έχεις ουτε καν τιτλο μεταπτυχιακου. Δλδ στα τυπικα προσοντα ενας που εχει κανει master μετα τη σχολη, θα σε τρωει έχοντας σπουδάσει λιγότερα χρόνια.

Οι υποψήφιοι για το 10%

ΑΠΟ ΤΟ ακαδημαϊκό έτος 2009-2010 μπορούν να καταθέσουν Μηχανογραφικό

Δελτίο για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση με το ποσοστό θέσεων 10%

(χωρίς εξετάσεις) όσοι απέκτησαν βεβαίωση πρόσβασης από το σχολικό έτος 1999-

2000 μέχρι και το σχολικό έτος 2007-2008.

Όσοι απέκτησαν ή θα αποκτήσουν Βεβαίωση Πρόσβασης από το σχολικό έτος 2007-

2008 και εφεξής μπορούν να κάνουν χρήση αυτής της δυνατότητας μόνο κατά τα δύο

ακαδημαϊκά έτη από αυτό που έπεται της αποφοίτησής τους από το Γενικό Λύκειο ή

αυτού που εξετάστηκαν στα μαθήματα της Γ΄ τάξης του Λυκείου σε εθνικό επίπεδο

την τελευταία φορά. Δηλαδή, οι απόφοιτοι του 2008 μπορούν αν επιθυμούν, να

ενταχθούν στο 10% τα έτη 2009 και 2010. Οι απόφοιτοι του 2009, τα έτη 2010 και

2011 και ούτω καθεξής.

Οι απόφοιτοι που είναι κάτοχοι Βεβαίωσης την οποία έχουν αποκτήσει κατά το

σχολικό έτος 2004-2005 και πριν και επιθυμούν να είναι υποψήφιοι για το 10% των

θέσεων εισακτέων χωρίς νέα εξέταση μπορούν να επιλέξουν δύο (2) από τα πέντε (5)

Επιστημονικά Πεδία ανεξάρτητα αν έχουν εξετασθεί στα μαθήματα αυξημένης

βαρύτητας των Πεδίων αυτών.

Δημοσ.

Θυμάμαι είχαμε στη σχολή μου έναν άνθρωπο >50 ετών. Δε ξέρω πως μπλήκε αλλά υποθέτω, και θα μπορούσε τότε, να είχε μπει με πανελλήνιες. Τώρα τι θα έπρεπε να κάνει αυτός ο άνθρωπος γι να μπει ξανά στο ΕΜΠ ? Δεν είναι άδικο να του κλείνει το ελληνικό πανεπιστήμιο την πιθανότητα εισαγωγής σε μεγαλύτερη ηλικία ? Γιατί πρέπει να είναι υποχρεομένος κάποιος να σπουδάσει στα 18 ή στα 20 και όχι στα 30 ? Μπορεί να θέλει να δει πρώτα τη ζωή και να αποφασίσει τι να κάνει αργότερα. Μπορεί στα 18 να συνέχισε μια οικογενειακή επισχείρηση, να μην ήθελε να σπυδάσει, και να του ήρθε η όρεψη για μάθηση στα 30,40 ή 50.

Αυτό είναι η έμπρακτη απόδειξη ότι τα ΑΕΙ/ΤΕΙ δεν αντιμετωπίζονται ως εκπαιδευτικά ιδρύματα αλλά ως επαγγελματικά εκπαιδευτήρια. Ήταν ένα πράγμα που ποτέ δε χόνεψα όταν καταργήθηκαν οι δέσμες.

Δημοσ.
Θυμάμαι είχαμε στη σχολή μου έναν άνθρωπο >50 ετών. Δε ξέρω πως μπλήκε αλλά υποθέτω, και θα μπορούσε τότε, να είχε μπει με πανελλήνιες. Τώρα τι θα έπρεπε να κάνει αυτός ο άνθρωπος γι να μπει ξανά στο ΕΜΠ ? Δεν είναι άδικο να του κλείνει το ελληνικό πανεπιστήμιο την πιθανότητα εισαγωγής σε μεγαλύτερη ηλικία ? Γιατί πρέπει να είναι υποχρεομένος κάποιος να σπουδάσει στα 18 ή στα 20 και όχι στα 30 ? Μπορεί να θέλει να δει πρώτα τη ζωή και να αποφασίσει τι να κάνει αργότερα. Μπορεί στα 18 να συνέχισε μια οικογενειακή επισχείρηση, να μην ήθελε να σπυδάσει, και να του ήρθε η όρεψη για μάθηση στα 30,40 ή 50.

Αυτό είναι η έμπρακτη απόδειξη ότι τα ΑΕΙ/ΤΕΙ δεν αντιμετωπίζονται ως εκπαιδευτικά ιδρύματα αλλά ως επαγγελματικά εκπαιδευτήρια. Ήταν ένα πράγμα που ποτέ δε χόνεψα όταν καταργήθηκαν οι δέσμες.

Πόσο δίκιο έχεις και πόσοι έχουν πάει χαμένοι έτσι επειδή το σύστημα θέλει να σε ευνουχεί από παιδαρέλι.

Δημοσ.
Δεν είναι άδικο να του κλείνει το ελληνικό πανεπιστήμιο την πιθανότητα εισαγωγής σε μεγαλύτερη ηλικία ? Γιατί πρέπει να είναι υποχρεομένος κάποιος να σπουδάσει στα 18 ή στα 20 και όχι στα 30 ?

Εννοείς για το νέο μέτρο του έως 2 χρόνια?

Δημοσ.

Μα αυτό το μέτρο ισχύει μόνο για το 10%. Οποιοσδήποτε μπορεί να ξαναδώσει πανελλήνιες ή κατατακτήριες και να μπει σε σχολή. Έχω συμφοιτητή συνταξιούχο δάσκαλο, πράγμα που προφανώς αναιρεί τις εικασίες του Λο.

Δημοσ.
Μα αυτό το μέτρο ισχύει μόνο για το 10%. Οποιοσδήποτε μπορεί να ξαναδώσει πανελλήνιες ή κατατακτήριες και να μπει σε σχολή. Έχω συμφοιτητή συνταξιούχο δάσκαλο, πράγμα που προφανώς αναιρεί τις εικασίες του Λο.

Οι πανελλήνιες, δεν είναι κάτι τόσο εύκολο κ χαλαρό. Ειδικά για κάποιον μεγάλο σε ηλικία. Επίσης σε σχολές όπως η λαογραφία ορεστιάδας, ίσως να είναι εύκολο να μπεις, αλλά σε σχολές όπως οι ΗΜΜΥ, χλωμό το κόβω. Θα μου πεις, είναι καμμένος. Ναι, αλλά έχει δικαίωμα στη μόρφωση. Και αυτό δε σημαίνει καταλήψεις, και δωρεάν βιβλία η σκονάκια. Και επιπλέον υπάρχουν και οι απόγονοι του στάλιν, που δε δίνουν τη δυνατότητα σε άτομα που θέλουν να σπουδάσουν να το πράξουν απαγορέυοντας με σταλινικό τρόπο τη δημιουργία, ιδιωτικών μη κερδοσκοπικών ιδρυμάτων. Αυτό συμβαίνει, γιατί ενώ έχουν χάσει τις δυνάμεις τους σε παραδοσιακά προπύργια,όπως οι ναυτεργάτες και οι οικοδόμοι, φοβούνται μη χάσουν τις δυνάμεις τους και στην παιδεία, αφού πλέον δε θα έχουν τη δυνατότητα να κάνουν προπαγάνδα αντιδημοκρατικών ιδεων.

Δημοσ.
Αν εχεις τελειωσει με το καινουργιο συστημα (δλδ εχεις τελειωσει απο το 2000 και μετα) μπορεις να μπεις με το 10%. Αν εχεις τελειωσει με τις δεσμες τοτε με κατατακτηριες + βυσμα.

Αυτό ισχύει ή όχι ?

Δημοσ.
Αυτό ισχύει ή όχι ?

"Αν εχεις τελειωσει με το καινουργιο συστημα (δλδ εχεις τελειωσει απο το 2000 και μετα) μπορεις να μπεις με το 10%. Αν εχεις τελειωσει με τις δεσμες τοτε με κατατακτηριες + βυσμα. "

Αυτό ίσχυε μέχρι φέτος. Από φέτος ισχύει αυτό που γράφει η garnele

Δημοσ.

Ρώτησα την αδελφή μου που είναι καθηγήτρια και μου είπε το ίδιο (δηλαδή μπορείς να δώσεις πανελλήνιες ξανά) οπότε μάλλον είχα και εγώ λαθος εντύπωση.

Ερώτηση άσχετου : στο βαθμό δεν μετράει πια ο βαθμός της 2ας και 3ης Λυκείου ? Αν έχει τελειώσει με δέσμες (άλλιως το λένε τώρα νομίζω το απολυτήριο) πως μετράει ο βαθμός ?

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 18:45 ----------

"Αν εχεις τελειωσει με το καινουργιο συστημα (δλδ εχεις τελειωσει απο το 2000 και μετα) μπορεις να μπεις με το 10%. Αν εχεις τελειωσει με τις δεσμες τοτε με κατατακτηριες + βυσμα. "

Αυτό ίσχυε μέχρι φέτος. Από φέτος ισχύει αυτό που γράφει η garnele

Μα η Garnele λέει ότι έχει ήδη συμφοιτητή "παππού", οπότε μάλλον λέει ότι ίσχυε και πριν.

Δημοσ.
Ρώτησα την αδελφή μου που είναι καθηγήτρια και μου είπε το ίδιο (δηλαδή μπορείς να δώσεις πανελλήνιες ξανά) οπότε μάλλον είχα και εγώ λαθος εντύπωση.

Γι' αυτό μπερδεύτηκα κι εγώ, δεν κατάλαβα τι εννοούσες αποκλεισμό κάποιου μεγαλύτερου. Οποιοσδήποτε είχε/έχει δικαίωμα στις πανελλήνιες.

Ερώτηση άσχετου : στο βαθμό δεν μετράει πια ο βαθμός της 2ας και 3ης Λυκείου ? Αν έχει τελειώσει με δέσμες (άλλιως το λένε τώρα νομίζω το απολυτήριο) πως μετράει ο βαθμός ?

Ο βαθμός της Δευτέρας έχει σταματήσει να μετράει εδώ και 3 χρόνια, ήμουν ο πρώτος που πρόλαβα αυτό το σύστημα. Αν έχεις τελειώσει δέσμες νομίζω μετράει μόνο ο γραπτός σου βαθμός αλλά στο τελευταίο δεν είμαι και πολύ σίγουρος.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...