spiros1976 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2009 Έχω πρώτο πτυχίο από ελληνικό πανεπιστήμιο (οικονομική σχολή) και δύο μεταπτυχιακά από αγγλία. Ξέρει κανεις πώς (και αν) μπορώ να εισαχθώ για πρώτο πτυχίο (όχι μεταπτυχιακό) σε ελληνικό πανεπιστήμιο (πάλι σε οικονομική σχολή);
FilipposMD Δημοσ. 27 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2009 Επί του θέματος, εγώ ξέρω 2 δρόμους: κατατακτήριες στη σχολή που θέλεις ή πανελλήνιες και φτιάχνεις μηχανογραφικό για να μπεις εκεί που θες. Υπάρχουν και κάποιες σχολές, στις οποίες μπορείς να μπεις με βάση τον βαθμό πρώτου πτυχίου(αντί για κατατακτήριες), αλλά δεν ξέρω αν υπάρχουν οικονομικές που να ισχύει αυτό και επίσης, σε αυτήν την περίπτωση πρέπει να έχει βαθμάρες.
Praetorianos Δημοσ. 27 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2009 Δεν ξέρω κάτι περισσότερα από αυτά που είπε ο FilipposMD όμως μου δημιουργήθηκε η απορία. Εφόσον έχεις πρώτο πτυχίο σε οικονομικά και δυο μεταπτυχιακά γιατί θέλεις ξανά να περάσεις από προπτυχιακό επίπεδο?
iwannam Δημοσ. 27 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2009 οντως! και αν επιτρεπεται απο ποιο πανεπιστημιο της αγγλιας ειναι τα μεταπτυχιακα σου?
spiros1976 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2009 Μέλος Δημοσ. 27 Ιουνίου 2009 1ον έχω λίγο χρόνο που θα ήθελα να τον διαθέσω σε κάτι πιο επικοδομητικό από το να σαπίζω στον καναπέ 2ον με το "οικονομική σχολή" εννοώ σχολές της παλιάς 4ης δέσμης πχ marketing, οργάνωση και διοίκηση, χρηματοοικονομικό, κτλ. 3ον τα μεταπτυχιακά κοστίζουν - τα προπτυχιακά όχι (και όπως θα καταλάβατε έχω ήδη δώσει αρκετά λεφτά για μεταπτυχιακά στο Imperial College και στο University of Southampton)
tax_opari91 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2009 Αν έχεις ήδη πτυχίο από ελληνική οικονομική σχολή και 2 μεταπτυχιακά από πανεπιστήμια υψηλού επιπέδου πραγματικά δε μπορώ να σκεφτώ τι θα σου προσφέρει η φοίτηση σε ένα ακόμα ελληνικό οικονομικό πανεπιστήμιο. Πιο λογικό δε θα ήταν να πιάσεις δουλειά και να μάθεις περισσότερα διαβάζοντας οικονομικά περιοδικά / εφημερίδες / sites;
spiros1976 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2009 Μέλος Δημοσ. 27 Ιουνίου 2009 Αγαπητέ tax_opari91 εργάζομαι ήδη και μάλιστα στο αντικείμενο που με ενδιαφέρει. Όπως λέω και παραπάνω θέλω να ασχοληθώ με κάτι επικοδομητικό. Κάτι επικοδομητικό πέρα από την εργασία μου ή τις καθημερινές μου δραστηριότητες. Η ανάγνωση του οικονομικού τύπου (που ήδη κάνω σε καθημερινή βάση) δεν μου προσφέρει πολλά πράγματα. Αλλά εν πάσει περιπτώσει το αρχικό ερώτημά μου ήταν το πώς μπορεί κάποιος στην Ελλάδα να ξεκινήσει ξανά προπτυχιακές σπουδές και όχι το γιατί.
Blondeamon Δημοσ. 27 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2009 Ένας απόφοιτος πανεπιστημίου και κάτοχος 2 μεταπτυχιακών τίτλων και δεν μπορεί να βρεί τις πληροφορίες που θέλει μόνος του ενω απέχει ενα κλικ μακριά? Σόρρυ φιλαράκι αλλα με τέτοιο τουπέ ύφος δεν έχω καμιά όρεξη να σου απαντήσω και ας ξέρω την απάντηση.Σε ενα forum όλοι τζάμπα μάγκες είμαστε.
spiros1976 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2009 Μέλος Δημοσ. 27 Ιουνίου 2009 Blondeamon ζητάω συγνώμη αν φάνηκε ότι έχω τουπέ. Απεναντίας απευθύνομαι στη συλλογική γνώση ενός φόρουμ που σέβομαι και εκτιμώ για να βρω μία έγκυρη απάντηση σε ένα δύσκολο μάλλον ερώτημα. Θα ήθελα πολύ να ασχοληθώ με ένα νέο γνωστικό αντικείμενο σε πανεπιστημιακό επίπεδο χωρίς να αναγκαστώ να πληρώσω το μινιμουμ €10.000. Για αυτό το λόγο ρωτάω. Για να μάθω. Δεν έχω πρόθεση να προσβάλλω κανέναν και λυπάμαι ειλικρινα αν έτσι φάνηκε.
slipknot Δημοσ. 28 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2009 Ό,τι σου είπανε και οι άλλοι ισχύει, είτε με κατατακτήριες απευθείας στη σχολή που σε ενδιαφέρει είτε ξανά με πανελλήνιες και κατάθεση μηχανογραφικού. Είναι πάντως αρκετά δύσκολο να μπεις με κατατακτήριες κάπου, μεγάλος ανταγωνισμός και λίγες θέσεις.
Critter Δημοσ. 28 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2009 Αν εχεις τελειωσει με το καινουργιο συστημα (δλδ εχεις τελειωσει απο το 2000 και μετα) μπορεις να μπεις με το 10%. Αν εχεις τελειωσει με τις δεσμες τοτε με κατατακτηριες + βυσμα. Πάντως, επειδη ειμαι περιπου σαν και εσενα, σε καταλαβαινω που θες να κανεις κι΄αλλο προπτυχιακο αλλα δεν καταλαβαινω γιατι θες να το κανεις στο ιδιο γνωστικο αντικείμενο...Δεν εχει κανενα νοημα απ'οποια πλευρα και αν το δεις. Μπορεις να περασεις το χρονο σου εποικοδομητικα κανοντας προπτυχιακο σε κατι διαφορετικο και συνάμα σχετικό (έμμεσα σχετικο).
black_widow Δημοσ. 28 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2009 Αν εχεις τελειωσει με το καινουργιο συστημα (δλδ εχεις τελειωσει απο το 2000 και μετα) μπορεις να μπεις με το 10%. Αν εχεις τελειωσει με τις δεσμες τοτε με κατατακτηριες + βυσμα.Πάντως, επειδη ειμαι περιπου σαν και εσενα, σε καταλαβαινω που θες να κανεις κι΄αλλο προπτυχιακο αλλα δεν καταλαβαινω γιατι θες να το κανεις στο ιδιο γνωστικο αντικείμενο...Δεν εχει κανενα νοημα απ'οποια πλευρα και αν το δεις. Μπορεις να περασεις το χρονο σου εποικοδομητικα κανοντας προπτυχιακο σε κατι διαφορετικο και συνάμα σχετικό (έμμεσα σχετικο). +1. Θα μπορούσε να μπει σε μια σχολή που να έχει σχέση με μαθηματικά ή στατιστική.
Praetorianos Δημοσ. 28 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2009 Αν εχεις τελειωσει με το καινουργιο συστημα (δλδ εχεις τελειωσει απο το 2000 και μετα) μπορεις να μπεις με το 10%. Σίγουρο αυτό? Γιατί νομίζω ότι άλλαξε το σύστημα και πλέον ισχύει για όλους ότι μπορούν να κρατήσουν βαθμό και να δώσουν με το 10% μόνο έως δυο χρόνια μετά την τελευταία φορά που έδωσαν πανελλάδικές. αλλα δεν καταλαβαινω γιατι θες να το κανεις στο ιδιο γνωστικο αντικείμενο...Δεν εχει κανενα νοημα απ'οποια πλευρα και αν το δεις. Θα μπορούσε να μπει σε μια σχολή που να έχει σχέση με μαθηματικά ή στατιστική. Μα κι εγώ γι' αυτό τον ρώτησα διευκρινιστικά για τα οικονομικά. Με προπτυχιακό τίτλο και δυο μεταπτυχιακά πιστεύω ότι έχει εξαντλήσει το αντικείμενο. Καλύτερα όπως λένε από πάνω καμιά στατιστική, καμια πληροφορική της ΑΣΟΕΕ. Anyway δική σου απόφαση, καλή επιτυχία.
Physics_Rulez Δημοσ. 28 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2009 Ένας οικονομολόγος με μεταπτυχιακά δεν νομίζω να θέλει να διδαχθεί κι άλλη στατιστική
spiros1976 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2009 Μέλος Δημοσ. 28 Ιουνίου 2009 Ρώτησα στην αρχή για οικονομική σχολή γιατί νόμιζα ότι θα ήταν πιο εύκολο να μπεις αν ήσουν ήδη απόφοιτος από οικονομικό πανεπιστήμιο. Για να είμαι ειλικρινής θα προτιμούσα κάτι διαφορετικό, πχ Ιστορία. Αλλά καταταρκτήριες και βύσμα... Το βλέπω δύσκολο... Τελικά δεν υπάρχουν και πολλές επιλογές...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.