danaos Δημοσ. 27 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2009 Σκέφτομαι να αγοράσω ένα μεγαλύτερο δίσκο για το laptop μου αλλά, θα ήθελα αν γίνεται να μεταφέρω τα πάντα - ακόμα και το σύστημα - από τον παλιό στον καινούργιο. Γίνεται; Αν ναι, θα μπορούσε κάποιος να σημειώσει τι χρειάζεται από πλευράς hardware και software για να γίνει η μεταφορά; Εννοώ, πώς θα συνδέσω και το δεύτερο δίσκο στο φορητό για να κάνω τη μεταφορά κτλ. ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 08:57 ---------- Βρήκα μάλλον τη λύση... http://www.brighthub.com/computing/hardware/articles/16043.aspx Ευχαριστώ για τις προτάσεις...
alex89 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2009 Καλή πρόταση είναι. Βασικά θα χρειαστείς έναν εξωτερικό σκληρό για να μεταφέρεις την εικόνα του σκληρού που έχεις στο φορητό, στον εξωτερικό σκληρό με τη διαδικασία που περιγράφει το άρθρο. Εννοείται πως χρειάζεσαι ένα cd με το Acronis True Image. Κατά τη γνώμη μου, αντέγραψε στον εξωτερικό σκληρό τα αρχεία που σου είναι χρήσιμα με τον κλασικό τρόπο του copy - paste για την περίπτωση που κάτι πάει στραβά με το Acronis.
danaos Δημοσ. 28 Ιουνίου 2009 Μέλος Δημοσ. 28 Ιουνίου 2009 Ευχαριστώ Alex89 για την απάντηση. Αυτό που σκέφτομαι είναι το εξής: Ο παλιός δίσκος να γίνει εξωτερικός μέσα σε θήκη. Έτσι, πριν βγάλω τον παλιό από το laptop βάζω τον καινούριο στη θήκη και συνδέοντάς τον στο laptop κάνω τη διαδικασία με το acronis. Στη συνέχεια αλλάζω θέση στους δίσκους και τελειώνει η διαδικασία. Ελπίζω να μην είναι too good to be true...
alex89 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2009 Ευχαριστώ Alex89 για την απάντηση.Αυτό που σκέφτομαι είναι το εξής: Ο παλιός δίσκος να γίνει εξωτερικός μέσα σε θήκη. Έτσι, πριν βγάλω τον παλιό από το laptop βάζω τον καινούριο στη θήκη και συνδέοντάς τον στο laptop κάνω τη διαδικασία με το acronis. Στη συνέχεια αλλάζω θέση στους δίσκους και τελειώνει η διαδικασία. Ελπίζω να μην είναι too good to be true... Και αυτό μπορεί να γίνει. Και εγώ προβληματίζομαι μήπως δε μπει στα win ο φορητός με τη διαδικασία αυτή, όμως θα έχεις και το image του παλιού σκληρού στον νέο σου σκληρό και τα αρχεία σου στον παλιό, οπότε δεν κινδυνεύεις να τα χάσεις (σε δύο σκληρούς θα είναι τα αρχεία σου).
smilefreeware Δημοσ. 29 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2009 Ευχαριστώ Alex89 για την απάντηση.Αυτό που σκέφτομαι είναι το εξής: Ο παλιός δίσκος να γίνει εξωτερικός μέσα σε θήκη. Έτσι, πριν βγάλω τον παλιό από το laptop βάζω τον καινούριο στη θήκη και συνδέοντάς τον στο laptop κάνω τη διαδικασία με το acronis. Στη συνέχεια αλλάζω θέση στους δίσκους και τελειώνει η διαδικασία. Ελπίζω να μην είναι too good to be true... Το έχω κάνει 2 φορές όπως τα γράφεις και πέτυχε.
lunatic89 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2009 Λοιπον Δαναε εγω δεν θα ασχοληθω με το πως θα κανεις το image.Θα σου πω ομως το εξης σημαντικο.Ο δισκος που θα παρεις να ειναι ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ 7200rpm....Μιλαμε για τεραστια διαφορα...Θα ειναι σαν να εχεις αλλο μηχανημα.....Πολυ πιο γρηγορο....
terry308 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2009 Λοιπον Δαναε εγω δεν θα ασχοληθω με το πως θα κανεις το image.Θα σου πω ομως το εξης σημαντικο.Ο δισκος που θα παρεις να ειναι ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ 7200rpm....Μιλαμε για τεραστια διαφορα...Θα ειναι σαν να εχεις αλλο μηχανημα.....Πολυ πιο γρηγορο.... επειδη κι εγω λεω να αλλαξω το σκληρο του λαπτοπ μου με εναν 7200 http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.303005 θα υπαρξει φανερη διαφορα στην αποδοση του συτηματος? ευχαριστω
talaiporos Δημοσ. 2 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2009 terry, αυτόν έβαλα και εγώ (σε 320άρη) και είδα μεγάλη διαφορά στην ταχύτητα. Από εκνευριστικά αργό έγινε ικανοποιητικό (μαζί με μια αναβάθμιση σε 2γιγα μνήμη από 1 που είχε)
pp6210 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2009 για να μην ανοίγω άλλο θέμα, ρωτάω το εξής: και πες οτι πάνε όλα ωραία και καλά όπως λέει και ο οδηγός του 2ου μηνύματος, εκεί που τελειώνει η δημιουργία του image στον νέο δίσκο, το Acronis σαν τελικό βήμα θα μεταφέρει το MBR στον νέο δίσκο.. Αυτό τι σημαίνει ρε παιδιά, οτι ο παλιός δεν θα μπορεί να μπουτάρει? Η θα μπορούν και οι δύο,ώστε αν στον καινούργιο κάτι δεν έκατσε, τουλάχιστον να ξαναβάλεις τον παλιό και να είσαι ΟΚ???
Vatos_locos Δημοσ. 13 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2009 αν τους κάνεις clone σου δίνει επιλογή τον παλιό να τον κρατήσεις άθικτο οπότε ναι θα είναι και οι 2 ικανοί να bootαρουν
pp6210 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2009 Επανέρχομαι, γιατί μέσα στην εβδομάδα θα προσπαθήσω να κάνω αλλαγή δίσκου στο Toshiba satellite του αδελφού μου. Προφανώς δεν υπάρχει 2η εσωτερική σύνδεση σκληρού, οπότε ο καινούργιος θα μπει σε εξωτερική θήκη usb. Αυτό, σύμφωνα με τον παραπανω οδηγό, σημαίνει οτι το Acronis δεν θα μπορέσει να τον κάνει bootable και θα πρέπει να κάνω boot με το acronis boot disk - εδώ το έχασα λίγο. Αν όλα πάνε καλά, και ολοκληρωθεί η δημιουργία του κλώνου στο usb, το acronis interface θα μου ζητήσει restart -θα μπορέσω να κάνω shut down για να αντικαταστήσω τον παλιό με τον νεο? Αν καταφέρω να βάλω μέσα στο λαπτοπ τον νέο (που δεν είναι bootable), θα πρέπει να χρησιμοποιήσω το acronis boot cd για να μπουτάρει το σύστημα, θα ξανανοίξω το acronis και μετά τι? πως θα κάνω τον unbootable κλώνο να είναι bootable? με κάποια εντολή του acronis?
mariosLM Δημοσ. 22 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2009 αμα βαλεις ssd παντως θα πεταει.. μαζι σου και εγω ssd ftw:lol:
alex89 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2009 Επανέρχομαι, γιατί μέσα στην εβδομάδα θα προσπαθήσω να κάνω αλλαγή δίσκου στο Toshiba satellite του αδελφού μου. Προφανώς δεν υπάρχει 2η εσωτερική σύνδεση σκληρού, οπότε ο καινούργιος θα μπει σε εξωτερική θήκη usb. Αυτό, σύμφωνα με τον παραπανω οδηγό, σημαίνει οτι το Acronis δεν θα μπορέσει να τον κάνει bootable και θα πρέπει να κάνω boot με το acronis boot disk - εδώ το έχασα λίγο. Αν όλα πάνε καλά, και ολοκληρωθεί η δημιουργία του κλώνου στο usb, το acronis interface θα μου ζητήσει restart -θα μπορέσω να κάνω shut down για να αντικαταστήσω τον παλιό με τον νεο? Αν καταφέρω να βάλω μέσα στο λαπτοπ τον νέο (που δεν είναι bootable), θα πρέπει να χρησιμοποιήσω το acronis boot cd για να μπουτάρει το σύστημα, θα ξανανοίξω το acronis και μετά τι? πως θα κάνω τον unbootable κλώνο να είναι bootable? με κάποια εντολή του acronis? Βασικά κάνε μία εικόνα στον εξωτερικό. Στη συνέχεια γιατί δεν κάνεις και μία εικόνα σε ένα dvd που εκεί μπορείς να δημιουργήσεις bootable image και όταν έρθει η ώρα την περνάς στον σκληρό σου. Δεν έχω δουλέψει πολύ με images όμως μου φαίνεται πως γίνεται αυτό.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.