frenzy Δημοσ. 27 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2009 Καλώς. Πρώτα απ' όλα για να το δούμε ρεαλιστικά το κάρφωμα είναι μέρος της ελληνικής κουλτούρας (ναι είμαστε μονοπανάκια) και το ξέρει όποιος έχει χτίσει σπίτι ή ανοίξει επιχείρηση στην επαρχία ως outsider. To οτι πλέον γίνεται και ηλεκτρονικά δεν αλλάζει κάτι ως προς τα δεδομένα. Και πάλι θα προτιμήσω τον φίλο μου τον εφοριακό ή τον κουνιάδο μου τον μπάτσο για να προωθήσω τη ρουφιανιά. Ως προς το θεωρητικό "ΟΛΟΙ ΟΛΟΥΣ" η κοινωνική συνοχή δεν εξαρτάται από την αλληλεγγύη στην παρανομία, αλλά από την αλληλεγγύη στην αδυναμία. Και κάτι τέτοιο ήδη δεν υπάρχει. Μοσκίτο αν πληρώσεις 15 φορές πρόστιμο για το παρκάρισμα, θα πας στο δημαρχείο και θα το σπάσεις που έβαλε παρτέρια με το έτσι θέλω στο δρόμο σου μειώνοντας τις θέσεις πάρκινγκ κατά 30% (τρου στόρι). (Σε αυτήν την περίπτωση ο "μεγάλος" είναι ο εργολάβος για τα παρτέρια)
million_voices Δημοσ. 27 Ιουνίου 2009 Μέλος Δημοσ. 27 Ιουνίου 2009 με την λογικη σου τοτε ας παρουμε ολοι οπλα για να καθαριζουμε τους κλεφτες και οσους μας αδικουν,αστυνομια-δικαιοσυνη και μλκες η υπαρχει κρατος η να το ομολογησουμε επισημα οτι δεν υπαρχει και να παμε για αναρχεια αυτο το μπουρδελε υπαρχουν νομοι και κρατος αλλα μονο για οσους δεν μπορουν να το παρακαμψουν ειναι μλκα
frenzy Δημοσ. 27 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2009 με την λογικη σου τοτε Όχι αυτή δεν είναι η λογική μου, εσύ μιλάς για αυτοδικία. Εγώ απλώς λέω πως αν σε καρφώσω 10 φορές για παρκάρισμα (και σε τιμωρήσει η τροχαία) θα σταματήσεις να διπλοπαρκάρεις. Κατ' επέκταση, θα ευαισθητοποιηθείς ως προς το πρόβλημα (είτε είναι τα πολλά αυτοκίνητα ή η έλλειψη πάρκινγκ στη γειτονιά ή κάτι άλλο) θα αγανακτήσεις και κάποια στιγμή ίσως σηκωθείς να κάνεις και κάτι.
million_voices Δημοσ. 27 Ιουνίου 2009 Μέλος Δημοσ. 27 Ιουνίου 2009 η δεν καταλαβαινεις τι παει να γινει η δεν ξερω τι να υποθεσω its ok δωσε οσο για αυτο "Καλώς. Πρώτα απ' όλα για να το δούμε ρεαλιστικά το κάρφωμα είναι μέρος της ελληνικής κουλτούρας (ναι είμαστε μονοπανάκια)" να μην ειμαστε απολυτοι,δεν ειμαστε ολοι μονοπανακια
frenzy Δημοσ. 27 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2009 η δεν καταλαβαινεις τι παει να γινει η δεν ξερω τι να υποθεσω Δεν θα γίνει τίποτε, το εγγυώμαι. Ακόμη κι αν διπλασιαστούν λόγω της κρίσης οι καταγγελίες, ο ελεγκτικός μηχανισμός είναι σάπιος και τα χρήματα θα καταλήξουν στις τσέπες των υπαλλήλων του υπουργείου οικονομικών (και λοιπών υπηρεσιών). its ok δωσε Δεν πρόκειται περί αυτού, αλλά nice try... οσο για αυτο "Καλώς. Πρώτα απ' όλα για να το δούμε ρεαλιστικά το κάρφωμα είναι μέρος της ελληνικής κουλτούρας (ναι είμαστε μονοπανάκια)" να μην ειμαστε απολυτοι,δεν ειμαστε ολοι μονοπανακια Εννοούσα πως η άποψή σου περί κοινωνικής συνοχής κι αλληλεγγύης ήδη δεν έχει βάση καθώς ρουφιάνοι υπάρχουν ήδη και λειτουργούν βάσει ανταγωνισμού ή απλής κακεντρέχειας. Αν εννοήθηκε γενίκευση, θα είναι επειδή είμαι μισάνθρωπος, ή ανθέλληνας.
pournaras Δημοσ. 27 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2009 Το λοιπόν, για να φτάσω εγώ να ξέρω τα απαραίτητα φορολογικά στοιχεία, π.χ. του γείτονά μου ή του αφεντικού μου (ώστε να συμπληρώσω τη ρουφιανοφόρμα), αυτό σημαίνει πως έχω κάποιου είδους φιλικές/άλλες κοινωνικές σχέσεις με αυτόν και μου έχει εμπιστευτεί κάποια πράγματα. Δεν πρόκειται για έναν άγνωστο παραβάτη που πάρκαρε στη γωνία κι εμποδίζει όσους περνάνε. Αν το να πας στα ύπουλα και να συμπληρώνεις ρουφιανοφόρμες για τους γνωστούς σου θεωρείται καλή πράξη, ΟΚ, πάω πάσο. Προσωπικά δεν το θεωρώ ηθικό να κάνω τέτοια σε έναν φίλο ή γνωστό μου. Το μονο που ζηταει η φορμα ειναι ονοματεπωνυμο και αφμ, πραγματα που τα εχεις αμεσα οταν κανεις μια συναλλαγη με τον υποτιθεμενο παραβατη. Αυτο ειναι ο στοχος, και οχι το να ρουφιανεψεις τον μπατζανακη σου, αν βγαζει πιο πολλα απο εσενα ωστε να δεις απο που παιρνει τα μαυρα. Στοχος ειναι να μη σου δωσει αποδειξη, να ειναι η αποδειξη μικροτερη, και γενικοτερα να προσπαθησει αν γλυτωσει το φπα. Η δευτερη περιπτωση, του να καταγγειλεις καποιον που απλα θελεις να του κανεις κακο, εγκειται στη δικη σου κακια, πραγμα το οποιο θα μπορουσες να το κανεις και μεχρι σημερα, δεν ειναι το μεσο αυτο που θα μας κανει ρουφιανους. Ο κακιασμενος ρουφιανος, οταν θελει να το κανει το κακο, τον βρισκει τον τροπο του.
frenzy Δημοσ. 27 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2009 Μη παίζεις με το παιδί ρε frenzy... Μη μου τους κύκλους τάραττε γμτ.
Bspus Δημοσ. 27 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2009 De@th L0rd δεν είναι καθόλου εύστοχος ο παραλληλισμός σου και κακώς τα βάζεις στο ίδιο επίπεδο με το συγκεκριμένο. Είναι ρουφιανιά, διότι πολύ απλά εμπίπτει στον ορισμό της ρουφιανιάς. Τώρα το αν είναι ηθικό, άλλο θέμα, αυτό εξαρτάται απόλυτα από τις προσωπικές αξίες του καθενός μας. Το λοιπόν, για να φτάσω εγώ να ξέρω τα απαραίτητα φορολογικά στοιχεία, π.χ. του γείτονά μου ή του αφεντικού μου (ώστε να συμπληρώσω τη ρουφιανοφόρμα), αυτό σημαίνει πως έχω κάποιου είδους φιλικές/άλλες κοινωνικές σχέσεις με αυτόν και μου έχει εμπιστευτεί κάποια πράγματα. Δεν πρόκειται για έναν άγνωστο παραβάτη που πάρκαρε στη γωνία κι εμποδίζει όσους περνάνε. Αν το να πας στα ύπουλα και να συμπληρώνεις ρουφιανοφόρμες για τους γνωστούς σου θεωρείται καλή πράξη, ΟΚ, πάω πάσο. Προσωπικά δεν το θεωρώ ηθικό να κάνω τέτοια σε έναν φίλο ή γνωστό μου. [edit after apokatw] frenzy, αυτό δεν είναι κατάντια για μια κοινωνία? Μόλις μπει η τάξη δεν θα μιλάει κανένας σε κανέναν πια... Όλοι θα έχουν μαρτυρήσει και μαρτυρηθεί (για το παρκάρισμα, για τη φοροδιαφυγή, για το αυθαίρετο, για το θόρυβο που κάνουν τις ώρες κοινής ησυχίας, για... για...) [edit after apokatw Νο2] Αν μάθεις πως εγώ σε κατάγγειλα στην εφορία ή πήρα ένα τηλεφωνάκι και μετά ήρθαν και σου κοπάνησαν μία κλήση, μετά θα μου μιλούσες δηλαδή? Για να ξέρω... (λέγεται και οικολογικό postάρισμα ) Σε μια υποθετικη κοινωνια οπου ντροπη θα ηταν το να φοροδιαφευγεις, το να παρκαρεις παρανομα και το να κανεις φασαρια σε ωρες κοινης ησυχιας, ισως οι περισσοτεροι να μην τα καναν, οποτε και να μην ειχε κανενας λογο να καταγγειλει το γειτονα/φιλο του. Η ισως και να αρκουσε μια ανεπισημη κουβεντα μεταξυ τους αντι για καταγγελια (που να ειχε αποτελεσμα ομως). Προσωπικα πιστευω οτι αν γεννιομασταν σε μια τετοια κοινωνια, η ρουφιανια δεν θα ειχε το στιγματισμο που εχει τωρα, και οτι δεν θα ηταν αδυνατο να συνεχισεις να λες καλημερα στο γειτονα που σε καρφωσε. Εδω που ζουμε ομως προφανως και δεν ειναι ετσι τα πραγματα. Με την κουλτουρα και τα εθιμα που επικρατουνε, φυσικα και εγω αποφευγω τη ρουφιανια. Αλλα το κανω για να αποφυγω την κοινωνικη αποξενωση που θα ακολουθουσε και οχι λογω ιδεολογιας
Evgenios1 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2009 Πολυ καλο . Τι εχει να παθει το τεος αυθεντικο μου!
tolis_01 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2009 Καλά, το να παρκάρεις παράνομα και ειδικά σε διάβαση αναπήρου είναι ντροπή, το καταλαβαίνω. Το να μην δίνεις όλα σου τα λεφτα για να τα φάνε 300 άτομα από πότε είναι ντροπη;;;
MastroGiannis Δημοσ. 27 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2009 Ρουφιανιά για μένα είναι: Με πιάνουν οι μπάτσοι με 5 "δέντρα" στο ιδιωτικό μου θερμοκήπιο και εκεί που είναι να "φάω" 5 χρόνια φυλακή "δίνω" 5-6 άλλους και τη σκαπουλάρω καθαρός. Όσο για τη φοροδιαφυγή, ας μας πούνε οι 300 τι τα θέλουν και θα δούμε αν τα δώσουμε.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.