Προς το περιεχόμενο

απλη κ γρηγορη ερωτηση για mobo

p_under

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλησπερα , θελω να κανω μια ερωτηση . λοιπον εχω την P5E της ASUS κ ξερω οτι η συγκεκριμενη μητρικη ανεβαζει το ρευμα των μνημων περιπου +0.6 - 0.8 volts (διορθωστε με αν κανω λαθος αλλα ετσι εχω διαβασει ) λοιπον εχω περασει bios απο Rampage κ ρωταω αν συνεχιζει να το κανει αυτο μετα την αλλαγη του bios . δεν θελω να παρω καινουργιες d9 στο χερι γι αυτο . thanks

Δημοσ.

Και να συμβαίνει, με +0,6 & 0,8 δεν πρόκειται να πάθουν τίποτα οι μνήμες.

Τώρα τις αλχημείες αυτές που βάζεις άλλο bios σε άλλη μητρική πού τις διάβασες;

Δημοσ.

στο xtreemsystems ,παλια στο thelab κ σε αλλα . εχουν σημασια για μενα αυτα τα 0.6 & ο.8 γιατι στο κλοκαρισμα των μνημων δεν ξερω αν δινω πχ 2.4 η 2.48 που ειναι αρκετη διαφορα .

Δημοσ.

Ειχα και εγω το ιδιο διλημμα με εσενα. Με περασμενο το bios της rampage οι μνημες μου εξακολουθουσαν να λειτουργουν κανονικα με -0.8v , οποτε μαλλον το οvervoltage των μνημων ειναι θεμα hardware που δεν διορθωνεται με το bios.

Θα διαφωνησω με τον προηγουμενο που ειπε πως +0.8v δεν ειναι κατι σημαντικο. Ειναι και παραειναι , οσο αφορα τα d9 chipακια , αρκετοι τα εχουν παρει στα χερια.

Θα ελεγα να εισαι 0.6v κατω απο την εργοστασιακη για καθε ενδεχομενο.

Δημοσ.

Θα διαφωνησω με τον προηγουμενο που ειπε πως +0.8v δεν ειναι κατι σημαντικο. Ειναι και παραειναι , οσο αφορα τα d9 chipακια , αρκετοι τα εχουν παρει στα χερια.

Δεν είναι σημαντικό με την προϋπόθεση πως εσύ δίνεις το default voltage.

Αν ένα kit έχει π.χ 2.1V default, με 2.2 που να χτυπιέσαι δεν θα πάθει τίποτα.

Αν παίζεις στα όρια, γιατί micron είναι αυτό και σε προκαλεί, ε, έχεις στο πίσω μέρος του μυαλού σου πως μπορεί να γίνουν μπρελόκ οι μνήμες κάποια στιγμή...

Δημοσ.

[offtopic απαντηση σε liopyr] σε ddr2-3 ειναι λιιιγο δυσκολο το μπρελοκ...εχουν λιιιγο μεγαλο μεγεθος αντιθετος τα dimmακια των 4mb κλπ EDO style ειναι καπως καλα για αυτη τη δουλεια... (3 χρονια τωρα και ακομα εχω στο μπρελοκ μου μια τετοια που την αλαζω καθε 2-3 μηνες γιατι ξεκολανε τα τσιπακια :P) [/offtopic]

Δημοσ.

δεν παιζω στο οριο απλα δεν ξερω αν δινω 2.36 ή με την αυτοματη αυξηση (πχ σε περιπτωση +0.8) 2.44 volts που δεν θελω τοσο . μπρελοκ δεν προκειται να τις παρω γιατι το ενα κιτ εχει 4 χρονια κ 8 μηνες κ το αλλο 3,5 χρονια εγγυηση . ετσι κ αλλιως σε 1-2 χρονια θα εχω αλλαξει πλατφορμα μιας κ ειμαι σε 775 .

Δημοσ.

ναι λαθος μου .θα το ξανα τσεκαρω για σιγουρια .

edit λενε περιπου στο 0.08 στο xtremesystems.org . αρα σε καθε σετταρισμα στο bios για vdim πρεπει να προσθετω χοντρικα 0.1 για σιγουρια ,αν θελω ακριβως να ξερω που κινουμαι ,αλλα δεν εχω καταλαβει αν εινια θεμα motherboard η bios .επειδη το motherboard μου δεν εχει σενσορα για να διαβασει το vdim .

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...