filarhos Δημοσ. 26 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2009 Καλησπέρα. Αντιμετωπίζω το εξής πρόβλημα, κάθε φορά που πάω να μεταφέρω μεγάλα αρχεία (π.χ.5gb) κατά την διάρκεια της μεταφορά σβήνει ο υπολογιστής και επανεκκινεί. Το πρόβλημα εμφανίζεται μόνο όταν μεταφέρω από τον συγκεκριμένο σκληρό (WD) σε οποιοδήποτε άλλο. Ενω από άλλο στον συγκεκριμένο δεν υπάρχει πρόβλημα. Άλλαξα τροφοδοτικό μήπως και είχε κάποιο πρόβλημα αλλά τίποτα τα ίδια. Το τελευταίο που σκέφτομαι και θέλω να δοκιμάσω είναι την λειτουργία του σε άλλο υπολογιστή μήπως και φταίει ο sata controller του p4 και μου κάνει αυτά τα τερτίπια. Υ.Γ. Πρέπει να πω ότι το ίδιο το είχα πάθει και με τον προηγούμενο (seagate) όπου τελικά τον επέστρεψα και μου έδωσαν αυτόν (άλλη μάρκα ίδια χωρητικότητα). Ευχαριστώ!!!
filarhos Δημοσ. 27 Ιουνίου 2009 Μέλος Δημοσ. 27 Ιουνίου 2009 Τελικά ο σκληρός δεν έχει τίποτα. Το συνέδεσα στον άλλο μου και συμπριφέρθηκε άψογα. Άρα μάλλον έχει πρόβλημα η μητρική. Καμία ιδέα του τι μπορώ να κάνω;;;
alex89 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2009 Δοκίμασε ένα bios update γιατί οι σκληροί απ' όσο κατάλαβα είναι καινούργιοι ενώ η μητρική παλιά. Μπορεί να έχει βγει ενημερωμένη έκδοση για πιθανά προβλήματα με το νέο hardware που κυκλοφορεί.
filarhos Δημοσ. 27 Ιουνίου 2009 Μέλος Δημοσ. 27 Ιουνίου 2009 Να σου πω το πρώτο πράγμα που έκανα όταν μου τον δώσανε αλλά είναι λίγο περίεργο το όλο θέμα. Δεν το έκανε παλιότερα και τώρα το κάνει (με μεταφορά δυο ή τρεις φορές μεγαλύτερα αρχεία). Θα κοιτάξω και πάλι αλλά έβαλα τώρα και βολεύομαι με ένα 120άρι pata ώστε να μην μου κάνει τρελά αυτός και τον έχω σαν back up. Ευχαριστώ.
giorgos147 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2009 Δύσκολο, αλλά ρίξε μια ματιά στις θερμοκρασίες.
filarhos Δημοσ. 27 Ιουνίου 2009 Μέλος Δημοσ. 27 Ιουνίου 2009 Δύσκολο, αλλά ρίξε μια ματιά στις θερμοκρασίες. Το σκέφτηκα και εγώ μήπως και ανεβάζουν θερμοκρασια αλλά το κοιτούσα με το everest και δεν ανεβαίνανε πάνω από 40 βαθμούς. Ο εξωτερικός είχε 40 με 42 αλλά και στον άλλο έτσι συμπεριφέρεται κατά την μεταφορά αρχείων. Μάλιστα για να αποκλείσω κάθε πιθανότητα να μην δουλεύουν οι αισθητήρες έλυσα σχεδόν όλο το κουτί και έβαλα έναν 12άρι να τους φυσάει αλλά και πάλι το ίδιο πρόβλημα (στο everest έδειξε αισθητά χαμηλώτερη θερμοκρασία). Σκέφτομαι μήπως φταίει ο sata controller και δεν μπορεί να διαχεριστεί τα 500gb του σκληρού. Τέσπα αφού ο σκληρός είναι εντάξει δεν με ενδιαφέρει και τόσο πολύ αφού βολεύομαι στο κατεβαστήρι να έχω έναν παλιό 120άρι pata και φυσικά να μην δουλεύει όλη μέρα ο καινούριος σκληρός.
alex89 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2009 Η μητρική σου πιθανότατα έχει sata1, ενώ ο σκληρός μάλλον είναι sata2. Δες πίσω που πρέπει να βάλεις το jumper για να είναι sata1 μήπως λυθεί το πρόβλημα.
filarhos Δημοσ. 28 Ιουνίου 2009 Μέλος Δημοσ. 28 Ιουνίου 2009 Η μητρική σου πιθανότατα έχει sata1, ενώ ο σκληρός μάλλον είναι sata2. Δες πίσω που πρέπει να βάλεις το jumper για να είναι sata1 μήπως λυθεί το πρόβλημα. Έχω βάλει το δοκίμασα και χωρίς αλλά στέλνει πολύ αργά τα δεδομένα (5mb) οπότε δεν το άφησα πολύ ώρα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.