Προς το περιεχόμενο

Εύρεση μεγέθους cluster

sarakinos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα παίδες... πως μπορώ να βρώ ποιο θα είναι το μέγεθος ενός cluster αν ξέρω την χωρητικότητα ενός δίσκου και το format του... έναν μαθηματικό τύπο θέλω...

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 19:09 ----------

Βρήκα κάπου τον εξής : (GB)*1024*1024/2^16 αυτό υπολογίζει σωστά το μέγεθος ενός cluster σε fat16 σύστημα... αν όμως πάμε σε fat32?

Δημοσ.

Το είδα σε παλαιότερα θέματα εξετάσεων της σχολής μου στα Λειτουργικά 1..Έλεγε χαρακτηριστικά αν έχουμε έναν δίσκο 2gb σε Σύστημα αρχείων Fat 32 τότε είναι δυνατόν να έχουμε μέγεθος cluster 16kb?Δικαιολογήστε την απάντησή σας...

Η απάντηση είναι ναί,αν ελέγξουμε τον αντίστοιχο πίνακα που υπάρχει σε διάφορες σελίδες , που λέει πόσο είναι το μέγεθος ενός cluster σε διάφορες χωρητικότητες αλλά και ανα τα συστήματα fat16,32... το θέμα είναι το γιατί...

• 7 μήνες μετά...
Δημοσ.
Αν υποθέσουμε ότι σε έναν υπολογιστή με σκληρό δίσκο διαμορφωμένο με FAT16 χρησιμοποιείται μέγεθος cluster 8ΚΒ, και ότι ένα bit της κάθε καταχώρησης του πίνακα FAT είναι δεσμευμένο για άλλο λόγο, τότε ποιο είναι το μέγιστο μέγεθος αρχείου που μπορεί να αποθηκευτεί στον δίσκο;

Έχει κανείς κάποια ιδέα;

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...