Προς το περιεχόμενο

Διαχείρηση Ραντεβού Ιατρων VISUAL BASIC 2008

xampos20

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια χαρα σε όλους όπως καταλάβατε από τον τίτλο θέλωνα φτιάξω ένα πρόγραμμα που να διαχειρήζετε τα ραντεβού της βδομάδας για 3 γιατρούς σε ένα ιατρείο

Υπάρχουν 3 βασεις 1) με τους κωδικούς των γιατρών και τα ονοματεπώνυμα τους

2)κωδικός ασθενών και τα ονοματεπώνυμα τους

3) εχει κωδικούς ασθενων κωδικούς ιατρών και ώρες ραντεβού

Πως εγώ θα βάλω μέσα στην φόρμα της visual basic 2008 το εβδομαδιαίο ημερολόγιο και πως θα κάνει ανάκτηση από την βάση στοιχεία εκείνο......

ευχαριστώ...

Δημοσ.

Τι εννοείς 3 βάσεις φίλε μου? Εξήγησέ το μας.. μήπως 1 βάση (MS ACCESS, SQL κτλ) με 3 tables?

Πως εγώ θα βάλω μέσα στην φόρμα της visual basic 2008 το εβδομαδιαίο ημερολόγιο και πως θα κάνει ανάκτηση από την βάση στοιχεία εκείνο......

Γιατί θέλεις VB για να φτάξεις φόρμα?

Αν έχεις τη(τις) βάση(εις) τα συνδέεις με μια access και σε 30 λεπτάκια max είσαι έτοιμος!

Εξήγησέ μας όμως λεπτομερώς τι θέλεις να κάνεις να σε βοηθήσουμε :-)

Δημοσ.

σωστα μια βαση με τρεις πινακες οκ... τα συνδεω με μια access πολυ σωστα ως εδω και το interface? to εβδομαδιαιο ημερολογιο? που θα φαινεται?

δλδ

δευτερα τριτη τεταρτη πεμπτη παρασκευη

9:00

10:00

11:00

12:00

1:00

2:00

καπως ετσι και μέσα καθε κελλι πέρνειτο ονομα του ασθενη

Δημοσ.

Μπορείς να χρησιμοποιήσεις ένα Datagrid View Control το οποίοι θα έχει σαν στήλες τις μέρες και σαν γραμμές τις ώρες. Έπειτα απλά θα διαβάζεις από την βάση ότι θέλεις και θα το απεικονίζεις.

Δημοσ.
συγνώμη για την ερώτηση δέ θέλω να σε προσβάλω.

γνωρίζεις κάτι από προγραμματισμό ή/και VB.NET?

+1 γιατι αν δε ξερεις δε θες να μαθεις. να σου το κανουν θες

Δημοσ.
ok Για να το κανεις εσυ:

Θα διαβασεις απο .net database

sqlconnection

sqlcommand

Και αν θες sqldatareader

Θα διαβασεις απο .net user interface

win 32 api forms ή αν εχεις φαντασια

direct api controls και window class

Για να το κανει καποιος αλλος:

Κανε καμια 10ρια ποστ ακομα.

Ηρέμησε Ευγένιε, ο καθένας έχει δικαίωμα να γράψει αυτό που θέλει και νιώθει είτε είναι καλό είτε είναι άσχημο. Μην τα παίρνεις στην κράνα...Χαλαρά..

;);)

Δημοσ.

λοιπον σας είπε κανείς πως δεν ξέρω vb? γιατι evgenie με βάζει στην διαδικασία να διαβάσω όλα αυτά ..... και πες οτι τα διάβασα θα μου δώσεις λύση στο πρόβλημα μου? η στο ερώτημα μου? ....? γιατι ειλικρινά ξεφευγετε τόσο από το θέμα... αν μπορεί κάποιος να μ δώσει με σαφήνεια το τι θα κάνω ας απαντήσει αλλά μην δημιουργήται αδικα post.... η ερώτηση είναι απλή θέλωνα φτιάξω ένα πρόγραμμα που να διαχειρήζετε τα ραντεβού της βδομάδας για 3 γιατρούς σε ένα ιατρείο

πως θα βάλω μέ την χρήση της visual basic 2008 το εβδομαδιαίο ημερολόγιο έχοντας σε κάθε κελί ώρας το id tou ασθενη ....

Δημοσ.

καλησπέρα φίλε μου, εγώ σου προτείνω να φτάξεις μια φόρμα στην acceess που είναι το πιο εύκολο και γρήγορο.

εκτός και αν θέλεις οπωσδήποτε να γίνει σε VB.

το interface που με ρώτησες νωρίτερα, θα είναι μια φόρμα (form), μπορώ να σε καθοδηγήσω/βοηθήσω αν θέλεις.

παιδιά συγνώμη αλλά ήρεμα, θα τον φάτε τον άνθρωπο... ελευθερία έχουμε, αν δεν συμφωνείτε με το τι ζητάει και πως το ζητάει μην απαντάτε..

φιλικά πάντα :-)

Δημοσ.

Δεν λεω κακιες.

Λοιπον, λες ο,τι ξερεις net, αρα μπορεις να φτιαξεις ενα παραθυρο με διαφορα κοντρολ. Το προβλημα σου (απ,ο΄τι φαινεται) ειναι η λειτουργια του προγραμματος. Και ναι, αν διαβαζες αυτες τις κλασεις που ποσταρα πιο πανω, δεν θα ειχες προβλημα.:-)

Τι θα εκανα εγω?

Εφοσον εχουμε να κανουμε με λιγα δεδομενα, δε θα πιγενα σε βαση δεδομενων, αλλα σε 3 αρχεια ειτε xml ειτε binary ειτε και απλο text file. Το πρωτο θα εχει ενα τυπο εγραφης long string string (id, ονομα , επωνυμο) ο τυπος θα λεγετε Giatros, δευτερος long string string (id , ονομα, επωνυμο) ο τυπος θα λεγετε Asthenis,

και τελος μια εγραφη long long datetime (id γιατ, id ασθ, ημ/νια ωρα) ο τυπος θα λεγετε Rantevou.

Μετα θα εκανα μια class(ας πουμε) Xmlreader η οποια θα διβαζει εγραφες. Σε αυτη θα εβαζα ενα interface IReader που θα "εξαγει"

list GetRandvou() 3 overload a(datetime apo,datetime mexri),b(Asthenis), c(Giatros)

deleteRandevou(id)

addRandevou(randevou)

asthenis GetAsthenis() 2 overload a(lastname) b(id)

deleteAsthenis(id)

addAsthenis(asthenis)

giatros GetGiatros() 2 overload a(lastname) b(id)

addGiatros(giatros)

deleteGiatros()

Μετα ειναι ευκολα..

Ας πουμε ο,τι θελουμε ενα κοντρολ για να μας εμφανιζει τα ραντεβου της ημερας σε μια listview ,βαζουμε στο cntr το IReader, μια μεθοδο SimerinaRandevou()

body:

> list a = reader.GetRandevou(ανοιγμα γιατριου,κλεισιμο γιατριου)
foreach(var ran in a)
listview.items.add(new myListNode(ran.datetime,reader.GetGiatros(ran.Giatrosid),reader.GetAsthenis(ran.Asthenisid)))

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...