Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Η λέξη καταπληκτικός υπονοεί θαυμασμό. Αν δεν ήθελες να παρερμηνευτούν τα λεγόμενα σου έπρεπε να χρησιμοποιήσεις μια λιγότερο γκλάμουρους λέξη.

Η είδηση είναι είδηση και η πηγή είναι πηγή. Θα μπορούσα να αμφισβητήσω την εγκυρότητα της είδησης σου, απλά θα ήταν ανούσιο.

Δε στραβώνω με όσους συμπαθούν έναν καλλιτέχνη, ούτε με τους fans του. Ούτε με το fanboyλίκι στραβώνω πάντα, εκτός κι αν καταντά προκλητικό.

Ναι, η wikipedia δεν είναι Βίβλος. Σε μερικά θέματα πχ ιστορία ενδέχεται να παίζουν συμφέροντα. Σε άλλα θέματα όπως μουσική, κινηματογράφος, σειρές δε νομίζω να υπάρχουν λόγοι ανησυχίας. Ποιος άλλωστε να μαγείρεψε τα νούμερα, η gay κοινότητα για να χαρεί για το καμάρι της; Τα νούμερα τα οποία btw είναι παρμένα από charts χωρών. Τα ίδια ενδεχομένως charts που φιλοξενούν τις πρωτιές του Jackson.

Απ' όσο γνωρίζω βέβαια, πριν "ανέβει" ένα άρθρο στη wikipedia περνάει από έλεγχο.

Όπως και να 'χει, καταλαβαίνεις φαντάζομαι πως οποιαδήποτε fact με πηγή τη wikipedia φαντάζει πολύ πιο έγκυρο από τις random ειδήσεις που "ακούς" και δημοσιεύεις χωρίς πηγές.

• Απαντ. 464
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Οι λεξεις "καταπληκτικη ειδηση", δεν σημαινουν απαραιτητα "θαυμασια" ή "υπεροχη ειδηση"(χωρις να σημαινει, επαναλαμβανω, οτι κι αν ακομα τη θεωρω ευχαριστη ειδηση οτι ειναι μεμπτο).

Πες μου λοιπον εσυ πως θα χαραχτηριζες μια τετοια ειδηση? περιεργη? εξωφρενικη? κι αυτες οι λεξεις αποδιδουν ιδια σημασια, ωστοσο αν ο αλλος θελει θα την παρερμηνευσει σε καθε περιπτωση!

Εχεις καθε δικαιωμα να αμφισβητησεις την εγκυροτητα, ποιος το απαγορευσε? Δεν εχεις δικαιωμα ομως να παρεκτραπεις και να επιτεθεις στον κομιστη της ειδησης.

Σε ολα τα θεματα υπαρχουν συμφεροντα, ακομα και σε αυτα που μπορει να σου φαινονται αθωα. Ο καθενας τα βλεπει απ τη δικη του ιδεολογικη πολιτικη κλπ. σκοπια του. Και απο κει και περα υπαρχουν τα λαθη και οι παραλειψεις.

Επι του συγκεκριμενου τωρα, δεν ειπα οτι μαγειρευτηκαν τα νουμερα, ειπα(2 φορες τουλ.) οτι οπου υπαρχουν νουμερα ειναι ευκολο να γινει χαμος και λαθη.

Ο ελεγκτης της wiki δεν ειναι ο θεος... ειναι ενας απλος ανθρωπος οπως εμεις που απλα τους εχουν δωσει αυτη την αρμοδιοτητα. Δες πχ. εδω στο forum μας... ποιοι ειναι οι mods? :))

Nαι, και απο δω και περα προκειμενου να ικανοποιηθεις, σε ολα οσα λεω θα παραθετω απαραιτητως και τις... πηγες μου! Ηappy? (oυτε το ανατολικο ζητημα να ηταν)

Δημοσ.

Καταπληκτικός είναι αυτός που προκαλεί κατάπληξη λόγω εξαιρετικής σπουδαιότητας ή ποιότητας. Συνώνυμο με τις λέξεις εκπληκτικός, απίστευτος, αφάνταστος, φοβερός, μοναδικός, φανταστικός.

Με πολύ απλά λόγια:

Ο φοβερός με τη καλή έννοια -> καταπληκτικός

Ο φοβερός με τη κακή έννοια -> Βύντρα

Προσωπικά θα χαρακτήριζα αυτή την είδηση αδιάφορη, επειδή δεν είμαι fan του Jackson. Αν ήταν να γίνω "κομιστής" της είδησης, δε θα τι στόλιζα με φαντεζί επίθετα.

Δε χρειάζεται να αναφέρεις σε κάθε μήνυμα ότι δεν είναι μεμπτό να συμπαθείς τον Jackson. Ούτε κόμπλεξ να είχες.

Όπου υπάρχουν νούμερα είναι εύκολο να γίνουν λάθη... αν δεν έχεις βγάλει το γυμνάσιο.

Αυτά γιατί δε βλέπω να βγαίνει άκρη.

Δημοσ.

Πως την εννοεις εσυ την ακρη?

Για 3η φορα σου λεω οτι "καταπληκτικη ειδηση" δε σημαινει απαραιτητα "θαυμασια ειδηση".

Παραδειγμα: Ο τροπος που επιμενεις σε αυτο το thread αν και καταφανως εχεις αδικο, ειναι καταπληκτικος.

Στην παραπανω φραση χρησιμοποιησα φαντεζι επιθετο. Ομως, αν και ειπα "καταπληκτικος τροπος" δεν σημαινει οτι σε θαυμαζω! Καθε αλλο...:lol:

Στα "νουμερα" δεν ειναι θεμα γυμνασιου ή πανεπιστημιου... Τα βλεπεις απλοϊκα τα πραγματα.

Οταν προκειται για τετοιες περιπτωσεις με νουμερα (πχ. πωλησεις δισκων, εισητηρια ταινιων, απωλειες πολεμων κλπ) επειδη ακριβως δεν υπαρχει καποιος επισημος καταγραφεας (δεν ειναι εθνικες εκλογες να υπαρχουν εφορευτικες επιτροπες) τα αποτελέσματα ειναι σχετικα, γιαυτο και υπαρχουν παντα αποκλισεις.

Δημοσ.
Για 3η φορα σου λεω οτι "καταπληκτικη ειδηση" δε σημαινει απαραιτητα "θαυμασια ειδηση".

Παραδειγμα: Ο τροπος που επιμενεις σε αυτο το thread αν και καταφανως εχεις αδικο, ειναι καταπληκτικος.

Στην παραπανω φραση, αν και ειπα "καταπληκτικος τροπος", δεν σημαινει οτι σε θαυμαζω! Καθε αλλο...:lol:

Κοίτα, εγώ -ευτυχώς- δε μπορώ να είμαι μέσα στο μυαλό σου όταν γράφεις. Κι επειδή δεν είμαι μέντιουμ ούτε διαδικτυακός ψυχολόγος, προσπαθώ να κατανοώ αυτά που γράφουν οι άλλοι βασιζόμενος στα όσα έμαθα στο σχολείο. Απλά ίσως θα έπρεπε να ανοίγεις που και που κάνα λεξικό και να μη το χρησιμοποιείς ως διακοσμητικό μόνο, και για να γίνεσαι πιο κατανοητός και για να μας κάνεις τη ζωή πιο εύκολη. Ή τουλάχιστον βάζε ένα disclaimer στα posts.

Στα "νουμερα" δεν ειναι θεμα γυμνασιου ή πανεπιστημιου... Τα βλεπεις απλοϊκα τα πραγματα.

Οταν προκειται για τετοιες περιπτωσεις με νουμερα (πχ. πωλησεις δισκων, εισητηρια ταινιων, απωλειες πολεμων κλπ) επειδη ακριβως δεν υπαρχει καποιος επισημος καταγραφεας (δεν ειναι εθνικες εκλογες να υπαρχουν εφορευτικες επιτροπες) τα αποτελέσματα ειναι σχετικα, γιαυτο και υπαρχουν παντα αποκλισεις.

Μήπως εσύ τα βλέπεις πολύ πολύπλοκα τα θέματα και γι' αυτό επικρατεί σύγχυση; Καταρχάς συγκρίνεις πωλήσεις δίσκων με απώλειες πολέμων, wtf. Τα πράματα είναι πολύ πιο απλά απ' όσο νομίζεις.

Μια εταιρία λέει "θα κόψω τόσα cds". Μετά αυτά πάνε στα καταστήματα, τα παίρνει ο κόσμος και έτσι δημιουργείται ο κύκλος του cd. Το πόσα cds πουλήθηκαν συνολικά υπολογίζεται πολύ εύκολα, απλές προσθαφαιρέσεις είναι.

Δημοσ.
Κοίτα, εγώ -ευτυχώς- δε μπορώ να είμαι μέσα στο μυαλό σου όταν γράφεις. Κι επειδή δεν είμαι μέντιουμ ούτε διαδικτυακός ψυχολόγος, προσπαθώ να κατανοώ αυτά που γράφουν οι άλλοι βασιζόμενος στα όσα έμαθα στο σχολείο. Απλά ίσως θα έπρεπε να ανοίγεις που και που κάνα λεξικό και να μη το χρησιμοποιείς ως διακοσμητικό μόνο, και για να γίνεσαι πιο κατανοητός και για να μας κάνεις τη ζωή πιο εύκολη. Ή τουλάχιστον βάζε ένα disclaimer στα posts.

Ακριβως λοιπον επειδη δεν εισαι μεντιουμ και δε μπορεις να μπεις στο μυαλο του καθενος, αλλη φορα να μην βιαζεαι να τον παρερμηνευσεις κατα το δοκουν;)

Λεξικο χρειαζεσαι εσυ, και λιγη πειρα απ τη ζωη θα ελεγα. Εχω ακουσει πολλες φορες ανθρωπους να χαρακτηριζουν κατι "καταπληκτικο" χωρις να σημαινει οτι το θαυμαζουν. Κι εσυ εισαι καταπληκτικος σε αυτο που κανεις τοση ωρα...:lol:

Μήπως εσύ τα βλέπεις πολύ πολύπλοκα τα θέματα και γι' αυτό επικρατεί σύγχυση; Καταρχάς συγκρίνεις πωλήσεις δίσκων με απώλειες πολέμων, wtf. Τα πράματα είναι πολύ πιο απλά απ' όσο νομίζεις.

Μια εταιρία λέει "θα κόψω τόσα cds". Μετά αυτά πάνε στα καταστήματα, τα παίρνει ο κόσμος και έτσι δημιουργείται ο κύκλος του cd. Το πόσα cds πουλήθηκαν συνολικά υπολογίζεται πολύ εύκολα, απλές προσθαφαιρέσεις είναι.

Χανεις το ουσιαστικοτερο σημειο: Ποιος εγγυαται την ακριβεια του αριθμου των πωληθεντων κομματιων? Οι εταιριες εχουν συμφερον να ανακοινωνουν μεγαλο αριθμο... το καταλαβες τωρα?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πο**στη Jackson, αν δε πέθαινες δε θα βρισκόμουν τώρα στα όρια νευρικού κλονισμού.

Χανεις το ουσιαστικοτερο σημειο: Ποιος εγγυαται την ακριβεια του αριθμου των πωληθεντων κομματιων? Οι εταιριες εχουν συμφερον να ανακοινωνουν μεγαλο αριθμο... το καταλαβες τωρα?

Α ναι ε; Περίεργο γιατί πριν από κάνα μήνα έγραφες εδώ με υφάκι ότι τα cds του Jackson έχουν πουλήσει εκατοντάδες εκατομμύρια. Τώρα που ανακάλυψες τη συνωμοσία των δισκογραφικών εταιριών αυτοαναιρείσαι. Πολύ έξυπνο ομολογουμένως.

Επεξ/σία από slipknot
  • Super Moderators
Δημοσ.

δεν πρόκειται να τον πιάσεις πουθενά ρε slipknot, μην παιδεύεσαι άδικα...

Δημοσ.

Όταν λεω «καταπληκτικη ειδηση» δεν εννοοω «θετικη» ή «θαυμασια» ειδηση.

Εννοω οτι ειναι εντυπωσιακη και την ειπα ακριβως για φανει αυτο που κι εσυ λες στο post σου(ο θανατος επηρεαζει τις πωλησεις).

θα μας κανεις να ξεχάσουμε τα ελληνικά που ξέρουμε

καταπληκτικη = εξαιρετικη, φανταστικη

καταπληκτικη = κατα + πληξη (δηλαδή κάτι που θα μας βγάλει από την πλήξη)

η είδηση για ποιον είναι καταπληκτική για σένα??(μήπως παίρνεις μερίδιο από τις εισπράξεις?)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Α ναι ε; Περίεργο γιατί πριν από κάνα μήνα έγραφες εδώ με υφάκι ότι τα cds του Jackson έχουν πουλήσει εκατοντάδες εκατομμύρια. Τώρα που ανακάλυψες τη συνωμοσία των δισκογραφικών εταιριών αυτοαναιρείσαι. Πολύ έξυπνο ομολογουμένως.

Ντάξει απλά έχω μια τόσα δα ελπίδα ότι μας κάνει πλάκα.

Σου εξηγησα ηδη 2 φορες οτι δεν τιθεται θεμα συνωμοσιας... Εσυ κανεις οτι δεν το διαβασες και συνεχιζεις τα δικα σου... ποιος κανει πλακα λοιπον?:rolleyes:

Το οτι τα cd του Jacson εχουν πουλησει "εκατονταδες εκατομμυρια" ειναι γνωστο σε ολους και δεν χρειαζεται να το μαθεις απο μενα ουτε να εχω... "υφακι".

Αν σε ενοχλει τοσο πολυ η επιτυχια του μακαριτη, εγω τι φταιω??

δεν πρόκειται να τον πιάσεις πουθενά ρε slipknot, μην παιδεύεσαι άδικα...

Nα με "πιασει" καποιος που εχει αδικο δεν ειναι ξεφτιλα?:-)

Αλλα σε τι να με πιασει? Η διαφωνια του ξεκινησε στο οτι δεν επρεπε να μεταφερω μια ειδηση για τιν Τζακσον που δεν του αρεσε... Ειναι δυνατον να συμφωνεις σε αυτη τη λογικη?

θα μας κανεις να ξεχάσουμε τα ελληνικά που ξέρουμε

καταπληκτικη = εξαιρετικη, φανταστικη

καταπληκτικη = κατα + πληξη (δηλαδή κάτι που θα μας βγάλει από την πλήξη)

η είδηση για ποιον είναι καταπληκτική για σένα??(μήπως παίρνεις μερίδιο από τις εισπράξεις?)

Ασε ρε μεγαλε, δε ακουσες ποτε να λενε οτι μια ειδηση ειναι καταπληκτικη χωρις να σημαινει οτι ειναι θαυμασια ειδηση?

Αυτο ειναι καταπληκτικο...:lol:

Η ειδηση ειναι καταπληκτικη διοτι δειχνει οτι επρεπε να πεθανει ο star για να πολλαπλάσιαστει η περιουσια του(και οχι γιατι... παιρνω μεριδιο). Δεν το θεωρεις αυτο καταπληκτικο?

Ενοχληθηκες κι εσυ απο την ειδηση? Δεν επρεπε να τη πω ε...

Επεξ/σία από screenshot
Δημοσ.

Τα... χιτακια του κιλου εχουν πουλήσει 100δες εκατομμυρια δισκους.

Κάτι έχεις καταλάβει λάθος, το θέμα εδώ δεν είναι αν έχω πρόβλημα με την είδηση ή αν είμαι jackson hater. Το θέμα είναι ότι δεν έχεις καν τη στοιχειώδη νοημοσύνη να δεις τι γράφεις, τι γράφω εγώ και τι προσπαθώ να σου πω. Το εξοργιστικό είναι ότι υπάρχουν παιδάκια που καταλαβαίνουν πολύ πιο απλά και εύκολα κάτι και δε θεωρούνται καν ξουράφια. Είναι δικαίωμα σου να γράφεις αρλούμπες, πιο διακριτικά όμως.

Δημοσ.
Κάτι έχεις καταλάβει λάθος, το θέμα εδώ δεν είναι αν έχω πρόβλημα με την είδηση ή αν είμαι jackson hater. Το θέμα είναι ότι δεν έχεις καν τη στοιχειώδη νοημοσύνη να δεις τι γράφεις, τι γράφω εγώ και τι προσπαθώ να σου πω. Το εξοργιστικό είναι ότι υπάρχουν παιδάκια που καταλαβαίνουν πολύ πιο απλά και εύκολα κάτι και δε θεωρούνται καν ξουράφια. Είναι δικαίωμα σου να γράφεις αρλούμπες, πιο διακριτικά όμως.

Καταλαβαινω οτι αφου ταπωθηκες τωρα προσπαθεις να κανεις αντεπιθεση με βρισιδι και αλλα νταλλα... Η συνηθισμενη παιδαριωδης αντιδραση τετοιων ατομων:devil::lol:

Αφου δεν εχεις προβλημα με την ειδηση τοτε που εντοπιζεται ακριβως το προβλημα σου? Γιατι εχεις δημιουργησει αυτη τη φασαρια(και τη συνεχιζεις)?

Ασε τις γενικοτητες και τα βρισιδια και μιλα συγκεκριμενα που ειναι το προβλημα σου και θα το λυσουμε...

Τι αποδεικνυουν τα quotes που εβαλες? Μηπως αμφισβητεις οτι εχουν πουληθει εκατομμυρια δισκοι? Προσεξες οτι εγω δεν ανεφερα ακριβεις αριθμους απ την αναξιοπιστη wikipedia, ειπα απλα κατι που ειναι γνωστο σε ολους. Γιατι εσυ δυσκολευεσαι να το αποδεχτεις?

Δημοσ.

Aυτός ο ηλίθιος φανατισμός είναι πραγματικά εξοργιστικός. Μια με τον Τζάκσον, μια με το ποδόσφαιρο, γίνεται λίγο άνθρωποι. Δηλαδή φανταστείτε αυτό:

Κάνετε λογκ ιν σε ένα φόρουμ και βρίζεστε με τον κάθε άγνωστο για έναν τραγουδιστή ή για έναν ποδοσφαιριστή. Πόση χαζομάρα έχει μια τέτοια ενέργεια ρε πούστη μου; ΠΟΣΗ;

Θα πεταχθεί τώρα καμιά τσουτσού και θα πει όχι κουβέντα κάνουμε. Ε τι σκατά κουβέντα; Καλύτερα να καταργηθεί κάθε φόρουμ να πούμε. Ντεμν.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...