Προς το περιεχόμενο

ποιά είναι η ταχύτητα σε ασύρματο δίαυλο...?

vtsafantakis

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλησπέρα , έχω μία ερώτηση . Αν εχω ενα 54 ( η 108 η 300 ) mbps AP b/g/n το οποίο μέσο ethernet είναι συνδεδεμένο με ενα εξωτερικό HDD και μέσο wireless εχουμε 10 χρήστες συνδεδεμένους οι οποίοι πέρνουν δεδομένα απο τον δίσκο η απο τους HDD των άλλων PC , η συνολική ταχύτητα των δεδομένων ( όλων των χρηστών μαζί ) θα ξεπερνάει την ταχύτητα διαύλου >?? Κάθε χρήστης είναι συνδεδεμένος με ( n )* mbps η έως ( n) * mbps ?

(n)= 54/108/300 mbps

Δημοσ.

Το (n) είναι το συνολικό θεωρητικό εύρος που θα είναι διαθέσιμο για όλους τους χρήστες μαζί, όχι για κάθε έναν από αυτούς ξεχωριστά. Στην πράξη μάλιστα σχεδόν σίγουρα θα είναι κατά πολύ χαμηλότερο.

Σε φυσιολογικές συνθήκες (που δεν εξαρτώνται από τον αριθμό των ασύρματων πελατών), ο ασύρματος δίαυλος είναι με διαφορά πιο αργός και ασταθής από τους άλλους του παραδείγματός σου (Fast/GBit Ethernet & ATA), οπότε δεν πρόκειται να δημιουργηθεί bottleneck οπουδήποτε αλλού.

Δημοσ.

μπορώ όμως να έχω παράληλα πολλά κρυφά δίκτυα , αλλά να φαίνεται μόνο ένα, και όταν έχουν μπεί πολλοι χρηστες σε εναν διαυλο να γίνεται redirect σε στα κρυφά δικτυα για αποσυμφόριση ταχύτητα διαύλου>??

δηλαδή έχω ορίσει για το κάθε δίκτυο 4 χρήστες , ο επόμενοσ χρήστης με το που συνδεθεί σε ορατό δίκτυο να γίνεται redirect σε κρυφά ssid που θα έχω ορίσει??

Δημοσ.

Το εύρος που μπορεί να περάσει από ένα ασύρματο interface είναι φυσικός περιορισμός, οπότε εννοείται ότι αν έχεις προβλήματα κορεσμού θα πρέπει να χρησιμοποιήσεις επιπλέον ασύρματα interfaces, έτσι;

Τώρα για να στείλεις με το ζόρι σε ένα άλλο access point πελάτες δεν νομίζω να προβλέπεται κάποιος standard μηχανισμός. Μια ιδέα που δε ξέρω αν θα δουλέψει είναι να ρυθμίσεις το πρώτο access point ώστε μόλις συμπληρωθεί ένας αριθμός πελατών (ή κάποιο traffic threshold) να μην επιτρέπει νέα associations και παράλληλα να έχεις το άλλο access point σου, με το ίδιο SSID, σε διαφορετικό κανάλι. Πιθανότατα οι clients να επιχειρήσουν αυτόματα να συνδεθούν στο δεύτερο -αυτό εξαρτάται από το λογισμικό τους-.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...