Nightstrike Δημοσ. 25 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2009 Ψάχνω ένα φτηνό router για να καλύψω τις ανάγκες του ipod και του laptop μου. Έχω και ένα desktop to οποίο θα είναι μόνιμα συνδεμένο με καλώδιο. Η απόσταση που θα είναι το laptop δεν θα είναι μεγάλη(2 δωμάτιο max αλλά δεν με καίει και ιδιαίτερα)Οι ταχύτητες που λένε στα Routers είναι μόνο για την Wireless σύνδεση? Επίσης δεν ξέρω εάν παίζει κάποιο ρόλο αλλά έχω 24mb σύνδεση. Αυτά είναι καλά/φτηνά? http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=20&product=1039539 http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=20&product=1042114
poulinos Δημοσ. 26 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2009 α.και τα 2 ειναι απλα ρουτερ δηλαδη σημαινει οτι κρατας και το adsl router σου και βαζεις και αυτο και σημαινει παραπανω ρυθμισεις οποτε δεν θα το προτεινα αν και υπαρχει και πατεντα.επισης για να παιξει 125 πρεπει να εχεις και αντιστοιχη καρτα τις ιδια ετερειας για να παιξει τοσο αρα ipHone κτλ δεν θα παιξουν 125 αλλα 54.και δςεν θα παιρνα καμια απο αυτες τις μαρκες.οποτε η θα παιρνα ενα Linksys για γρηγορο ιντερνετ και ασυρματο η θα παιρνα ενα thomson για λιγο πιο αργο αλλα πιο σταθερο.το πιο απο τα 2 εξαρτατε απο το ποσο καλα παιζει η γραμμη σου.γιατι ειναι μεχρι 24 οχι 24.αν παιζει με μεγαλο attenuation 40 + tote thomson αλλιως linksys.τωρα αν θες να εχεις 2 μηχανηματα αυτο ειναι αλλη ιστορια.αλλα απο κανα baudtec καλυτερα linksys η thomson
sfsiv Δημοσ. 29 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2009 Επειδή ψάχνω κι εγώ για το ίδιο πράγμα, πως μπορώ να μάθω το attenuation της γραμμής μου ώστε να ξέρω ποιο να διαλέξω από τα 2; Να πω ότι έχω οτε και πριν είχα ένα sagem 1500, αλλά λόγω μελλοντικής αναβάθμισης θα ήθελα να υποστηρίζει adsl2. Μου πρότειναν αυτό http://www.visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=600&cat=13&sub=43&pmanuf=undefined&sort=3&step=undefined αλλά θα προτιμούσα κάτι φτηνότερο εκτός αν δεν γίνεται διαφορετικά.
koprodogis Δημοσ. 29 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2009 "Wireless 108 Mbps" αυτο ειναι λαθος στην περιγραφη του 2640b, ειναι 54αρι. Στο 2640b το καλο ειναι οτι η κεραια ειναι αποσπομενη οποτε μπορεις να βαλεις μια μεγαλυτερη και να αυξησεις την εμβελεια.
fabio Δημοσ. 29 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2009 κατι συγκλονιστικα φτηνοτερο δεν νομιζω να βρεις στα 108mbps
poulinos Δημοσ. 30 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2009 Επειδή ψάχνω κι εγώ για το ίδιο πράγμα, πως μπορώ να μάθω το attenuation της γραμμής μου ώστε να ξέρω ποιο να διαλέξω από τα 2; Να πω ότι έχω οτε και πριν είχα ένα sagem 1500, αλλά λόγω μελλοντικής αναβάθμισης θα ήθελα να υποστηρίζει adsl2. Μου πρότειναν αυτό http://www.visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=600&cat=13&sub=43&pmanuf=undefined&sort=3&step=undefined αλλά θα προτιμούσα κάτι φτηνότερο εκτός αν δεν γίνεται διαφορετικά. πιο φτηνο και wireless δεν υπαρχει εκτος αν θες να πας se tp link που ειναι χαλια.για μενα η κανα linkksys η κανα speedtouch.μεσα στο μενου του ρουτερ καπου θα γραφει τα στατιστσικα της γραμμης δηλαδη ποσο κλειδωνεις attenuation margin.ψαξε το μενου και θα βρεις.επισης αν πας σε αλλη ετερεια η στον οτε δεν ξερω θα σου δωσουν αλλο ρουτερ.απλα στον οτε αμα πας 24 δενξερω αν θα σου δωσουν.εχουν speedtouch που ειναι πολυ καλο.πολυ σταθερο να το πω καλυτερα.και θες adsl2+ οχι adsl2 απλα.ολα ειναι βεβεα πλεον adsl2+ "Wireless 108 Mbps" αυτο ειναι λαθος στην περιγραφη του 2640b, ειναι 54αρι.Στο 2640b το καλο ειναι οτι η κεραια ειναι αποσπομενη οποτε μπορεις να βαλεις μια μεγαλυτερη και να αυξησεις την εμβελεια. σιγουρα υπαρχουν καλυτερα ρουτερ απο αυτο. κατι συγκλονιστικα φτηνοτερο δεν νομιζω να βρεις στα 108mbps δεν ειναι 108
Nightstrike Δημοσ. 30 Ιουνίου 2009 Μέλος Δημοσ. 30 Ιουνίου 2009 δεν τα βρίσκω αυτά που λες στο πλαίσιο η στο e-shop....
poulinos Δημοσ. 30 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2009 thomson speedtouch 585 eshop http://www.axd.gr forthnet shop. linksys αν οχι wag200 τοτε wag54g2
sfsiv Δημοσ. 2 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2009 Ευχαριστώ πολύ. Τελικά παρήγγειλα linksys wag54g2. Btw speedtouch δεν δίνει ο ΟΤΕ πια. Τουλάχιστον δεν είχαν στο oteshop που πήγα. Μόνο sagem τους έφεραν είπαν στο κατάστημα και μου το ζητούσαν 55ευρώ.
poulinos Δημοσ. 2 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2009 Ευχαριστώ πολύ.Τελικά παρήγγειλα linksys wag54g2. Btw speedtouch δεν δίνει ο ΟΤΕ πια. Τουλάχιστον δεν είχαν στο oteshop που πήγα. Μόνο sagem τους έφεραν είπαν στο κατάστημα και μου το ζητούσαν 55ευρώ. μια χαρα αγορα.μεγια και πες μας αποτελεσματα.ελπιζω να μην εχεις πανω απο 38-40 attenuatIon διοτι το linksys δεν τα παει και τοσο καλα σε μεγαλα attenuation αλλα σε καλες γραμμες ειναι σταθερο και κλειδωνει πιο ψηλα απο αλλα ρουτερ.
sfsiv Δημοσ. 2 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2009 μια χαρα αγορα.μεγια και πες μας αποτελεσματα.ελπιζω να μην εχεις πανω απο 38-40 attenuatIon διοτι το linksys δεν τα παει και τοσο καλα σε μεγαλα attenuation αλλα σε καλες γραμμες ειναι σταθερο και κλειδωνει πιο ψηλα απο αλλα ρουτερ. Δυστυχώς αυτό θα το μάθουμε στην αυτοψία.Σε περίπτωση που τελικά έχει παραπάνω attenuation η γραμμή θα έχω κάποιο πρόβλημα; Σαν απόδοση δεν θα παίρνω το μέγιστο δηλαδή ή κάτι χειρότερο; Σε σχέση με το sagem λογικά θα έχω καλύτερα αποτελέσματα, έτσι;
poulinos Δημοσ. 3 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2009 με σχεση με το sagem ναι θα εισαι καλυτερα.απλα ισως να εχεις αποσυνδεσεις αμα εχεις πολυ μεγαλο attenuation>mesa απο το sagem μπορεις να δεις ποσο attenuation εχεις.τωρα βεβαια το εκανες παραγγελια .αλλιως ισως να μπορουν απο την εταιρεια να σου ριξουν λιγο ταχυτητα ωστε να παιξει πιο σταθερα η γραμμη αμα εχεις θεμα.μην σε τρομαζω.θα το δεις.αν επαιζες καλα με το sagem τοτε θα πρεπει να παιζεις καλυτερα με το linksys
100 010 00 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2009 Εξαιρετικα ρουτερς και χωρις αποσυνδεσεις σε ψηλα attenuation που εχω δοκιμασει, ειναι τα 3com. Εβαλα πριν 20 ημερες σε ενα χωριο με att=52 και margin=17 και τραβηξα τηλεφωνικο καλωδιο (utp) 60μετρα και δεν εχει πεσει ουτε μια στιγμη.
sfsiv Δημοσ. 3 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2009 με σχεση με το sagem ναι θα εισαι καλυτερα.απλα ισως να εχεις αποσυνδεσεις αμα εχεις πολυ μεγαλο attenuation>mesa απο το sagem μπορεις να δεις ποσο attenuation εχεις.τωρα βεβαια το εκανες παραγγελια .αλλιως ισως να μπορουν απο την εταιρεια να σου ριξουν λιγο ταχυτητα ωστε να παιξει πιο σταθερα η γραμμη αμα εχεις θεμα.μην σε τρομαζω.θα το δεις.αν επαιζες καλα με το sagem τοτε θα πρεπει να παιζεις καλυτερα με το linksys OK, τώρα άρχισα να ανησυχώ. Το attenuation δεν μπορώ να το δω από το sagem αφού έχει χαλάσει. Απ' ότι κατάλαβα το atttenuation έχει σχέση με τον θόρυβο. Υπέθετα ότι απλά δεν θα πιάνει την μέγιστη ταχύτητα όχι ότι μπορεί να με πετάει έξω. Μήπως να την ακυρώσω την παραγγελία(Θα πήγαινα να το πάρω/πληρώσω από το κατάστημα σε λίγο.); Απλά δεν ήθελα να το τραβήξω κι άλλο με το ψάξιμο. Αν παραγγείλω speedtouch από @shop πάμε 5 μέρες+ λόγω Σαβ/Κύριακου. Άλλος τρόπος δεν υπάρχει να μάθω αυτό το attenuation; Μέσω του ΟΤΕ ας πούμε.
sfsiv Δημοσ. 4 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2009 Tελικά το πήρα το linksys και για την ώρα δουλεύει μια χαρά. Το attenuation μου είναι 35 τελικά. Ευχαριστώ για την βοήθεια.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.