Προς το περιεχόμενο

10 αντί 5 οι υποψηφιότητες για όσκαρ καλύτερης ταινίας από το 2010

BLISS

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Σε δέκα, από πέντε μέχρι φέτος, πρόκειται να αυξηθούν οι υποψηφιότητες για το Οσκαρ καλύτερης ταινίας από το 2010, ανακοίνωσαν σήμερα οι οργανωτές της χολιγουντιανής τελετής.

«Μετά από περισσότερες από έξι δεκαετίες, η ακαδημία επιστρέφει εν μέρει στις αρχικές της επιλογές, όταν ο ανταγωνισμός ήταν ευρύτερος για τη βασική απονομή του Οσκαρ της χρονιάς», δήλωσε ο πρόεδρος της Ακαδημίας τεχνών και επιστημών του κινηματογράφου, Σίντ Γκάνις, σε συνέντευξη Τύπου.

http://www.naftemporiki.gr/t+z/story.asp?id=1681428

http://www.imdb.com/news/ni0849286/

YouTube Oscars official channel

youtube.com/watch?v=S4zpsL9sDlU&fmt=18

Δημοσ.

Ποιο το νόημα αυτής της κίνησης; Δεν είναι όλες οι κινηματογραφικές σεζόν παραγωγικές. Άσε που φοβάμαι πως στο τέλος θα βάζουν μέσα ό,τι να ναι μόνο και μόνο για να συμπληρώσουν 10 υποψηφιότητες.

Δημοσ.
Ποιο το νόημα αυτής της κίνησης;

Βγήκε σε DVD η νέα ταινία "το πέταγμα του γαϊδάρου" υποψήφια για Όσκαρ καλύτερης ταινίας.

Δε φαίνεται πιο πιασάρικο έτσι;

Πίεση των στούντιος.

Δημοσ.
Βγήκε σε DVD η νέα ταινία "το πέταγμα του γαϊδάρου" υποψήφια για Όσκαρ καλύτερης ταινίας.

Δε φαίνεται πιο πιασάρικο έτσι;

Πίεση των στούντιος.

Πράγματι. Αυτό που θα έπρεπε να μας απασχολεί πάντως είναι το γεγονός πως οι ταινίες που έμεναν απ' έξω λόγο "διαφόρων συμφερόντων" θα συνεχίσουν να μένουν απ' έξω.

Δημοσ.

Εντάξει το Χόλιγουντ και η ακαδημία έχει και θα έχει τις εμμονές του (οικονομικές και καλλιτεχνικές) και θα συνεχίσει να τις έχει. Δεν θεωρώ πως κάτι πρέπει να αλλάξει εκεί.

Δημοσ.

Δείτε το press conf. video, μέχρι τέλους, μαζί με τις ερωτήσεις.

Εμένα με κάλυψε ο μπάρμπας.

Έτσι όπως το θέτει, είναι προς τη σωστή κατεύθυνση η αλλαγή.

Δημοσ.

Ωραία, το είδα. Η πιθανή προσθήκη animated ή ξενόγλωσσων ταινιών στη κατηγορία είναι κάτι το θετικό και λογικό παράλληλα, απ' τη στιγμή που η κατηγορία από μόνη της δεν περιορίζει την επιλογή ταινιών σε εγχώριες παραγωγές μόνο. Μπορούμε να πούμε επίσης ότι η αλλαγή αυτή δίνει ένα κίνητρο σε σκηνοθέτες/παραγωγούς/σεναριογράφους/ηθοποιούς να παράγουν καλύτερες ταινίες, θετικό κι αυτό.

Και πάλι όμως, δε μου γεμίζει το μάτι. Έχω την εντύπωση πως τώρα θα παίζονται μεγαλύτερα συμφέροντα. Θα δούμε το 2010.

Δημοσ.

Βασικά από το 2008 (και την χαμηλότερη τηλεθέαση ever) υπάρχει πίεση από το ABC να αλλάξουν κάποια πράγματα στο show. Ίσως είχαν βγει φήμες για αλλαγή προέδρου στην ακαδημία κλπ., δεν ξέρω.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...