Προς το περιεχόμενο

Πρόβλημα με την 7900GTX - ακανόνιστα textures!!!

dmort88

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Χαιρετώ την παρέα του insomnia!!

Όπως γράφω και στον τίτλο του μηνύματος, εδώ και αρκετό καιρό η κάρτα γραφικών μου (Nvidia 7900 GTX της Asus) δεν μου τα λέει καθόλου καλά! Σε όποιο παιχνίδι 3D και να φορτώσω, μετά από λίγη ώρα οι υφές θα παίρνουν διάφορα χρώματα, τα πολύγωνα θα αλλάζουν σχήμα (πχ κτίρια ως το..άπειρο (!), στο GTA SA κλπ), η εικόνα θα χάνεται προσωρινά χωρίς η εφαρμογή να κολλάει (διορθώνεται άμα βγω στα windows και επανέρθω), ακόμα και δραματική πτώση των FPS σε εφέ σκόνης, καπνού κλπ. Το χειρότερο είναι ότι παρόμοιες "ανωμαλίες" τις κάνει ακόμα και στα Windows, χωρίς δλδ να έχω φορτώσει καμία εφαρμογή 3D!! Να σημειώσω πως έχω αλλάξει και ξανααλλάξει τους drivers με ό,τι πιο καινούργιο υπάρχει, και πως το ίδιο πρόβλημα έχω ΚΑΙ στα Vista και στα XP (τα έχω σε dualboot)... Εκτός από πρόβλημα της κάρτας γραφικών, υπάρχει περίπτωση να φταίει κάτι άλλο, μιας και πρεπει να το σιγουρέψω, πριν προχωρήσω σε αλλαγή...

Δημοσ.

Για δώσε θερμοκρασίες, κατέβασε Rivatuner, και κανά Furmark, για να διαπιστώσουμε με σιγουριά το πρόβλημα .

Δημοσ.

Με το Rivatuner, στο 'ρελαντί' δείχνει για την GPU σταθερά 50-51 βαθμούς ενώ σε εφαρμογή 3D (όχι ιδιαίτερα απαιτητική) μετά από κανά 15λεπτο, 58 βαθμούς...

Δημοσ.

Έχω τις πιο τελευταίες εκδόσεις στα vista, ενώ στα XP είχα αρχικά εγκατεστημένους πιο παλιούς drivers (που δούλευαν μια χαρά μέχρι να εμφανιστεί το πρόβλημα) τους οποίους επίσης αναβάθμισα με τις πιο νέες εκδόσεις, όμως και στις 2 περιπτώσεις το πρόβλημα παρέμεινε...

Δημοσ.

Μπορώ από μόνος μου να τσεκάρω αν φταίει το τροφοδοτικό ή αναγκαστικά πρέπει να το πάω στο service??

Και κάτι λίγο άσχετο: Εφόσον πρέπει να προχωρήσω σε αλλαγή της κάρτας γραφικών, σε ποια GPU να καταλήξω, για να μην έχω προβλήματα ασυμβατότητας, αλλά να έχω παρόμοιες, αν όχι καλύτερες επιδόσεις? Ρωτάω γιατί είχα στο νου μου την GTX275 ή την 260, αλλά φοβάμαι μήπως και το υπόλοιπο σύστημα την "φρενάρει" (CPU: Intel D940 3.2 GHz, μητρική με το LGA 775, FSB 800 MHz και 2 GB RAM DDR2 στα 667 MHz).

Δημοσ.

Όσο κάνει μια 260/275 κάνεις ένα νέο σύστημα καλύτερο από το δικό σου ;) .

Πήγαινε πλαίσιο αρχικά και άμα πας για "νέα" πράματα η κάρτα γραφικών δεν θα είναι η πρώτη .

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...