Προς το περιεχόμενο

Συνεργάζονται οι δύο Gigabit LAN ή λειτουργούν αυτόνομα;

nikolas8141

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Λοιπον εχω την maximus 2 που διαθετει 2 lan,απο σημερα εχω 2 συνδεσεις con-x και forthnet!!Αυτο που θελω να μαθω ειναι αν οι lan μεταξυ τους συνεργαζοντε η η καθε μια λειτουργει αυτονομα και επιλεγω εγω πια θα χρησιμοποιησω!!!αν και απο οτι βλεπω λογικα και αν δεν κανω λαθος πρεπει να λειτουργουν ταυτοχρονα.......

Τελος αυτο που παρατηρησα στο device manager-network adapters εκτος απο τα lan που λειτουργουν κανονικα μου εχει αλλη μια επιλογη teredo tunneling pseudo-interface!!!!!!!!!!!!!!!!!!με θαυμαστικο!

Τι ειναι αυτο?????

Δημοσ.

Η κάθε σύνδεση λειτουργεί αυτόνομα. Υπάρχει 1 μόνο default gateway στο σύστημά σου.

Μπορείς να φτιάξεις δυναμικό routing με bgp ή κάποιο άλλο routing protocol. Αλλά αν κατεβάζεις 1 αρχείο θα πάρει πχ το μέγιστο badwith από το conn-x αν κατεβάσεις 2 αρχείο θα πάρε το bandwith από την forthnet. Δεν θα έχεις διλαδι το άθροισμα των 2 γραμμών.

Δημοσ.

Οκ το οτι λειτουργουν αυτονομα το καταλαβαινω μπορει να μου εξηγησει καποιος λοιπον πως γινεται και ενω συνδεομαι με την λαν της forthnet οπου πχ στο cod4 κανονικα εχω γυρω στο 70 ping και τωρα περιπου 40 που το ping αυτο ειναι της conx!!!!!

Και τελος αυτο που παρατηρησα στο everest που μπορω να δω και τις 2 λαν φαινεται οτι κατεβαζουν η οτι δεινουν και οι 2 (ταυτοχρονα)!!!

Δημοσ.

Το θέμα έχει συζητηθεί εδώ κι εδώ.

Οι ιδέες που θυμάμαι ότι αναφέρθηκαν εν συντομία:

1.  
  2. Linux με IProute2 ή Open/FreeBSD με PF (free)

3. Windows με Wingate ή (υπό προϋποθέσεις) Winroute (commercial)

4. Χρήση της υπηρεσίας HTTP proxy που δίνει κάποιος από τους ISPs ώστε να δρομολογηθούν συγκεκριμένες εφαρμογές (τουλάχιστον web browsers) από συγκεκριμένη σύνδεση. Ως gateway για προορισμό της διεύθυνσης του HTTP proxy θα πρέπει να οριστεί ο router του ISP που τον παρέχει, ενώ ως default gateway ο router του άλλου ISP. (δε χρειάζεται επιπλέον software)

5. Χρήση Virtual Machines, μέσω λογισμικού όπως το Virtualbox ή το Vmware, με διαφορετικό gateway από τον host. Το virtual network interface θα πρέπει να είναι bridged στο physical. (και Free και Commercial)

Δημοσ.
Το θέμα έχει συζητηθεί εδώ κι εδώ.

Eυχαριστω φιλε μου!

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 19:50 ----------

Eυχαριστω φιλε μου!

Διαβασα καποια αλλα δυστυχως δεν εβγαλα ακρη,αυτο που ομως δεν εχω καταλαβει ειναι το πως ενω εχω και τις 2 λαν πανω λειτουργουν,δηλ. δειχνουν και οι 2 bytes sent +received και το αλλο που μαλλον δεν το εγραψα καλα ειναι πως γινεται να παιζω με ping 40 ενω οταν κανω το test μου δειχνει 55!το ρουτερ της forthnet με δειχνει κανονικα οποτε το ping που βλεπω στο cod ειναι της conx αλλιως θα βλεπα 55+!!!!!!

Επισης με την forthnet συνδεομαι στα 13mbps και της conx στο 1 γιατι ακομα δεν εχουν ρυθμισει κατι κωδικους απο οτι καταλαβα.....

Οποτε στο testspeed βλεπω download 11 κατι, upload περιπου 1 mbps και ping 55 .......Οποτε κανονικα στο cod θα επρεπε να βλεπω ping 70+ τωρα αλλα βλεπω 40 οσο δηλ. μου δειχνει οταν κανω τεστ μονο με την λαν της conx!

Δημοσ.

Φιλε μου ειναι πολυ απλο και εγω εσπαγα το κεφαλι μου πολυ καιρο.Ηθελα να εχω ασυρματο + lan μαζι.Αυτο που θα κανεις ειναι να κατεβασεις το Microsoft Virtual PC 2007 (SP1) και να εγκαταστησεις πανω σε αυτο τα Xp ή βιστα.Εγω εκανα την δουλεια παντως με XP.Στη συνεχεια επιλεγεις ποια τοπικη συνδεση θες να μοιραζεσαι με το VPC και τελειωσε η υποθεση.2 συνδεσεις μαζι σε ενα λειτουργικο δεν πανε για να εχεις π.χ 2mbit + 2mbit=400kb/s.XP Κανονικο PC=200kb/s και Eικονικο PC =200kb/s.Μονο αυτο γινεται

Δημοσ.

# Χρήση Virtual Machines, μέσω λογισμικού όπως το Virtualbox ή το Vmware, με διαφορετικό gateway από τον host. Το virtual network interface θα πρέπει να είναι bridged στο physical. (και Free και Commercial)

θα ήταν εύκολο να μου πεις με λίγα λόγια πως μπορώ να το κάνω, σε παρακαλώ?

Δημοσ.

Δεν χρησιμοποιω αλλο το Virtual γιατι ο γειτονας κλειδωσε το router οποτε παπαλα...Αλλα δεν θυμαμαι πως ακριβως το εκανα...Παντως αφου εγκαταστησεις το Microsoft Virtual PC θα πας στις επιλογες του και θα επιλεξεις την τοπιηκ συνδεση που θες να παιρνεις internet.Επισης θα πας στις συνδεσεις δικτυου απο τα κανονικα windows και θα επιλεξεις την τοπικη συνδεση που ειχες επιλεξει και απο το virtual PC και θα πας ιδιοτητες>και θα επιλεξεις VPC Sharing ή κατι τετοιο.Τωρα με τις ΙΡ ειναι το προβλημα γιατι θα χρειαστει να παιξεις με αυτες μεχρι να βρεις πως δουλευει.Εγω αν θυμαμαι καλα,εβαλα την ΙΡ στο αυτοματο στα κανονικα windows και χειροκινιτα στο VPC.Θα σε γελασω ομως γιατι περασε καιρος απο τοτε ...

Δημοσ.
# Χρήση Virtual Machines, μέσω λογισμικού όπως το Virtualbox ή το Vmware, με διαφορετικό gateway από τον host. Το virtual network interface θα πρέπει να είναι bridged στο physical. (και Free και Commercial)

θα ήταν εύκολο να μου πεις με λίγα λόγια πως μπορώ να το κάνω, σε παρακαλώ?

Κατ' αρχήν επιλέγεις κάποιο πρόγραμμα εξομοίωσης -υπάρχουν αρκετά (π.χ., VirtualBox, Vmware, VirtualPC, Qemu, BOCHS), άλλα είναι free άλλα όχι. Ένα δημοφιλές free είναι το VirtualBox.

Σε αυτό το πρόγραμμα φτιάχνεις ένα εικονικό μηχάνημα ακολουθώντας τις οδηγίες ενός wizard και εγκαθιστάς ένα αντίγραφο του λειτουργικού εκεί, όπως θα το εγκαθιστούσες και σε ένα φυσικό μηχάνημα. Δε ξέρω αν έχεις δοκιμάσει κάποιο τέτοιο πρόγραμμα, αν όχι δεν είναι τίποτα ιδιαίτερο, απλά εγκατάστησέ το και εξερεύνησέ το.

Όπως θα δεις, το πρόγραμμα δίνει τη δυνατότητα να πειράξεις κάποιες επιλογές για το hardware του virtual machine που έχεις φτιάξει -π.χ. αν το DVD drive του εικονικού μηχανήματος θα αντιστοιχίζεται με το DVD drive του πραγματικού ή με κάποιο ISO image-. Κάπου εκεί πρέπει να υπάρχει και μια επιλογή για την κάρτα δικτύου, αν θα λειτουργεί bridged στην πραγματική κάρτα δικτύου, αν θα συνδέεται με κάποια επίσης εικονική κάρτα δικτύου και μερικές άλλες επιλογές. Εσύ θέλεις το πρώτο: bridged, ώστε το εικονικό μηχάνημα να φαίνεται κανονικά στο τοπικό δίκτυο ως ξεχωριστός host.

Από κει και πέρα το εικονικό μηχάνημα θα έχει τη δική του ταυτότητα στο φυσικό δίκτυο, οπότε αρκεί απλά να ρυθμίσεις το λειτουργικό του να χρησιμοποιεί ως default gateway διαφορετικό gateway απ' ότι το φυσικό μηχάνημα. Το αποτέλεσμα θα είναι όποιο πρόγραμμα εκτελείς στο φυσικό σου μηχάνημα θα δρομολογείται από την πρώτη σύνδεση και όποιο εκτελείς στο virtual machine θα δρομολογείται από την δεύτερη. Το μόνο που πρέπει να γνωρίζεις είναι οι διευθύνσεις και το subnet στο οποίο βρίσκεται ο κάθε router σου (αν βρίσκονται σε διαφορετικό subnet), ώστε να ορίσεις στατική διεύθυνση στο εικονικό μηχάνημα η οποία να βρίσκεται στο ίδιο subnet με τον router που θα χρησιμοποιεί ως gateway. Π.χ. αν ο Router έχει διεύθυνση 192.168.0.1 με subnet mask 255.255.255.0, στο virtual machine μπορείς να ορίσεις κάποια διεύθυνση από την 192.168.0.2 ως την 192.168.0.254 -και default gateway, φυσικά, το 192.168.0.1-.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...