Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

παίδες, καλώς ή κακώς άκρη δεν έβγαλα.......τόσο μπέρδεμα για ένα καλώδιο δεν το περίμενα.

πού να ήθελα να εγκαταστήσω κανένα video wall :-P

εγώ ένα απλό σήμα οθόνης 1080p θέλω να μεταφέρω από κάρτα γραφικών σε οθόνη που θα βλέπω που κ που κανένα blu ray δεδομένου ότι έχω drive στο pc και επίσης κανένα HD κατεβασμένο...

• Super Moderators
Δημοσ.
Για ενα καλώδιο που αντικαθιστά στη χρήση το DVI, και απο μεσα του περνανε πολλά παραπάνω απο τα 400mbps του USB.

το HDMI αντικαθιστά το Scart, το DisplayPort είναι αυτό που αντικαθιστά το DVI :-)

Δημοσ.
The HDMI specification does not define a maximum cable length, but because of signal attenuation there is an upper limit to how long HDMI cables can be made.[58] The length of an HDMI cable depends on the construction quality and the materials used in the cable.[58] Adaptive equalization can be used to compensate for the signal attenuation and intersymbol interference caused by long cables.

To reduce the confusion about which cables support which video formats, HDMI 1.3 defines two categories of cables: Category 1 certified cables, which have been tested at 74.5 MHz (1080i/720p), and Category 2 certified cables, which have been tested at 340 MHz (1600p).[59] Category 1 HDMI cables are to be marketed as "Standard" HDMI cables, and Category 2 HDMI cables are to be marketed as "High-Speed" HDMI cables.[1] This labeling guideline for HDMI cables went into effect on October 17, 2008.[60][61] Category 1 and 2 cables can either meet the required parameter specifications for inter-pair skew, far-end crosstalk, attenuation, and differential impedance or they can meet the required non-equalized/equalized eye diagram requirements.[59] A cable of about 5 meters (16 ft) can be manufactured to Category 1 specifications easily and inexpensively by using 28 AWG (0.081 mm²) conductors.[58] With better quality construction and materials, including 24 AWG (0.205 mm²) conductors, an HDMI cable can reach lengths of up to 15 meters (49 ft).[58] The HDMI website has stated that many HDMI cables under 5 meters of length that were made before the HDMI 1.3 specification can work as a Category 2 cable but cautions that only Category 2 tested cables are guaranteed to work.[62] Long cable lengths can cause instability of HDCP and blinking on the screen due to the weakened DDC signal which HDCP requires. HDCP DDC signals must be multiplexed with TMDS video signals to be compliant with HDCP requirements for HDMI extenders based on a single Category 5/Category 6 cable.[63][64] Several companies offer amplifiers, equalizers, and repeaters that can string several standard HDMI cables together. Active HDMI cables use electronics within the cable to boost the signal and allow for HDMI cables of up to 30 meters (98 ft).[65] HDMI extenders that are based on dual Category 5/Category 6 cable can extend HDMI to 250 meters (820 ft) while HDMI extenders based on optical fiber can extend HDMI to 300 meters (980 ft).[66][67]

πηγή wikipedia

Κι επειδή φαντάζομαι πως δεν σ' ενδιαφέρει το high speed HDMI, αφού ήδη θεωρείς το D-Sub ικανοποιητικό, πάρε ένα καλώδιο των 10 ευρώ κι άσε τους υπόλοιπους να δίνουν περιουσίες για άχρηστα πράγματα.

Δημοσ.

για μικρές αποστάσεις(1-2m)πάρε ένα απλό καλωδιακι με maximum 10-15euro. αν πας για μεγαλύτερη απόσταση(5+)τότε θες καλο και κατεπέκτασιν ακριβό καλώδιο,εγώ έκανα μια προέκταση γύρω στα 10-12 μετρα και η μιση εικόνα είναι παράσιτα(έκανα ένα πείραμα με ψιλό φτηνά καλώδια).

αλήθεια ρε παιδιά έχει δοκιμάσει κανεις προϊόντα σαν αυτό: http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.801715

Δημοσ.
για μικρές αποστάσεις(1-2m)πάρε ένα απλό καλωδιακι με maximum 10-15euro. αν πας για μεγαλύτερη απόσταση(5+)τότε θες καλο και κατεπέκτασιν ακριβό καλώδιο,εγώ έκανα μια προέκταση γύρω στα 10-12 μετρα και η μιση εικόνα είναι παράσιτα(έκανα ένα πείραμα με ψιλό φτηνά καλώδια).

αλήθεια ρε παιδιά έχει δοκιμάσει κανεις προϊόντα σαν αυτό: http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.801715

όντως για μεγάλες αποστάσεις καλο είναι να γίνεται ο αγωγός πιο χοντρός ,λόγο τις ειδικής αντιστάσεις του υλικού(χαλκού στην πλειοψηφία τον περιπτώσεων)σε κάθε metro αγωγού αυξάνεται και η αντίσταση του,έτσι για παράδειγμα στο 1 metro η ωμική αντίσταση (ενδεικτικές τιμές)είναι 1 ohm στα 2m 2ohm και πάει λέγοντας,τώρα άμα είναι μικρή η απόσταση με ψηφιακό σήμα δεν θα δεις διαφορα, για αναλογικό...και πάλι θα είναι τόσο αμελητέα που τσάμπα τα λεφτά που έδωσες! :)για μεγάλες αποστάσεις με αναλογικό αν αντί χαλκού βάλει η εταιρία ένα μέταλλο με μικρότερη ειδική αντίσταση είναι καλύτερα.

*ειδική αντίσταση είναι η ωμική αντίσταση που παρουσιάζει το υλικό ανά metro.

Δημοσ.

καλημέρα από λονδίνο λοιπόν και πρίν από λιγο έφτασε το καλώδιο των 5 λιρών που παρήγγειλα προχθές.

το έβαλα και όλα φαίνονται οκ. (αν και δεν νομίζω πως θα έβλεπα κάποια διαφορά στην εικόνα ενός desktop...πρέπει να βάλω κανα παιχνίδι ή κανα blu ray και θα επιστρέψω με εντυπώσεις).

για την ιστορία το καλώδιο έχει επίχρυσα βίσματα και το πάχος δεν είναι διόλου ευκαταφρόνητο..σίγουρα το πιο παχύ από όλα τα καλώδια που έχει πανω το pc, ακόμα και από αυτό του ρεύματος..

• 4 χρόνια αργότερα...
Δημοσ.

Καλησπέρα σας,

Έκατσα και διαβάσα το άρθρο και δεν κατάλαβα την διαφορά τους. Μήπως μπορείτε σας παρακαλώ να μου τα πείτε επηγραματικά; Γιατί πρέπει να πάρω ένα ακριβώ καλώδιο τον 20 ή 100 € αν κάποιος έχει Hi-Fi (δηλαδή τηλεόραση full HD, ultra HD, 4κ Χ 2κ και ηχοσήστημα 5.1, 7.1);

Επειδή θέλω και εγώ να αγοράσω ένα καλώδιο και βρήκα αυτό http://www.e-shop.gr/product?id=PER.751668. Με αυτό θα είμαι εντάξει;

Η χρήση του καλωδίου θα είναι για ταινίες, βιντεοπαιχνίδια.

Δημοσ.

Καλησπέρα σας,

Έκατσα και διαβάσα το άρθρο και δεν κατάλαβα την διαφορά τους. Μήπως μπορείτε σας παρακαλώ να μου τα πείτε επηγραματικά; Γιατί πρέπει να πάρω ένα ακριβώ καλώδιο τον 20 ή 100 € αν κάποιος έχει Hi-Fi (δηλαδή τηλεόραση full HD, ultra HD, 4κ Χ 2κ και ηχοσήστημα 5.1, 7.1);

Επειδή θέλω και εγώ να αγοράσω ένα καλώδιο και βρήκα αυτό http://www.e-shop.gr/product?id=PER.751668. Με αυτό θα είμαι εντάξει;

Η χρήση του καλωδίου θα είναι για ταινίες, βιντεοπαιχνίδια.

Το συγκεκριμένο το αγόρασα για την οθόνη του υπολογιστή μου πριν μια βδομάδα.Πριν είχα ένα hdmi 5ετίας των 15€ και δεν έχει καμία διαφορά η εικόνα στο μάτι.

Δημοσ.

Ντάξει καλά είσαι.Ένας φίλος μου που πήρε Blu Ray player αγόρασε ένα καλώδιο που έκανε γύρω στα 100 ευρώ αν θυμάμαι καλά :shock:Ο φίλος μου δεν ήθελε αλλά επέμενε ο πατέρας του :-(

Καλα μιλαμε αν εδωσε 100€ για καλωδιο που δεν παιζει μπορει να αυτοκτονησει τωρα...Ο πατερας του για να επεμενε προφανως και δεν ειχε ιδεα οποτε γιατι δεν αφησε αυτον που ξερει να κανει σωστη αγορα???

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...