connex13 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2009 Καλησπέρα, νέος εδώ στο φόρουμ.. Έχω ένα router RV082 και θέλω να του δώσω δύο γραμμές DSL και οι δύο παίζουν σε static IP. Διάβασα ότι πρέπει να κάνω bridged από τα modem στο router RV082 χρησιμοποιώντας PPPoE. Εναλλακτικά είδα ότι γίνεται και με ΝΑΤ, ποια είναι η διαφορά τους; Έχω ένα speedtouch που μπορώ να το κάνω, και ένα SAGEM FAST 2404, που δε βρίσκω πως να το κάνω. Επίσης το RV082 θα το λειτουργώ σαν gateway να δίνει Internet στο τοπικό δίκτυο. Σκέψη είναι στη μία γραμμή πάνω να λειτουργήσω το VPN, είναι δυνατόν να γίνει και αν είναι, θα είναι ασφαλές; Ευχαριστώ προκαταβολικά..
poulinos Δημοσ. 25 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2009 an εννοεις να κανεις bridge και το allo ρουτερ οχι μονο το speedtouch τοτε εκτος απο pppoe kai pppoa θα εχει και rfc 1483 η bridged αλλιως.απλα προσεχε τι bridge θα εχει.εκει το adslrouter περιμενει τα στοιχεια απο το vpn που θα εχεις αν αυτο εννοεις.ενα nat θα υπαρχει ετσι.αν τωρα μπαινει το ρουτερ στο ιντερνετ me pppoe και μετα δινει ιντερνετ στο vpn εκει ισως εχειςδιπλο νατ οποτε διπλα port forward.απλα δεν ειμαι σιγουρος πως θες να κανεις αυτο που θες να κανεις.θα μπορουσες πχ απο το vpn να βγαινει το vpn και το ιντερνετ να βγαινει μονο μεσα απο proxy
connex13 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2009 Μέλος Δημοσ. 25 Ιουνίου 2009 ΟΚ βρήκα να γίνει bridged και το SAGEM. Το RV082 παίρνει δύο γραμμές, την μία θέλω να την έχω για VPN ώστε να συνδέομαι στο τοπικό δίκτυο και την άλλη για να δίνει Internet στο τοπικό δίκτυο. Μέχρι τώρα VPN γίνεται με ΝΑΤ που είπες, κάθε βοήθεια-σκέψη είναι δεκτή!
poulinos Δημοσ. 30 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2009 για να γινει vpn χωρις nat θα πρεπει να παιζει πραγματικο δικτυο απο πισω.
connex13 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2009 Μέλος Δημοσ. 1 Ιουλίου 2009 Το RV082 υποστηρίζει QuickVPN που είναι εύκολο στη ρύθμιση, μένει μόνο να ανοίξω τα κατάλληλα port και στο SAGEM FAST 2024. Είναι ένα θέμα αυτό, αλλά θα το δοκιμάσω. Πάνω στο SAGEM έχω μόνο το RV082 με διαφορετικό επίπεδο σε WAN και LAN IP. Το πραγματικό δίκτυο που θέλω να συνδέομαι βρίσκεται όντως στο ίδιο δίκτυο με το RV082. Υπάρχει επίσης και τρόπος σύνδεσης Client to Gateway με πιο περίεργες ρυθμίσεις. Απλά αν γίνεται να μπορώ να ξέρω κατά πόσο μπορεί να λειτουργήσει όντως το QuickVPN μέσα από το SAGEM, και να μπορώ να συνδέομαι με το πραγματικό δίκτυο.
connex13 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2009 Μέλος Δημοσ. 9 Ιουλίου 2009 Άλλη μία ερώτηση, ενώ συνδέεται με vpn (Linksys Quick VPN), δηλαδή έχει δημιουργήσει το tunnel και φαίνεται κανονικά ο χρήστης συνδεδεμένος, την μόνη πρόσβαση που έχω είναι στο router, οτιδήποτε άλλο στο δίκτυο δε το βλέπει. Απλά στις ρυθμίσεις του router το έχω ως Gateway, αφού DHCP και άλλες λειτουργίες τις κάνουν servers στο ίδιο δίκτυο πάντα βρίσκονται όλα..Θέλει κάποιες παραπάνω ρυθμίσεις; Για το Quick VPN δεν έχει κάπου να ρυθμίσεις τι θα μπορείς να προσπελάσεις.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.