Προς το περιεχόμενο

Παρουσιάστηκε η εταιρεία που θα αναλάβει τις ψηφιακές μεταδόσεις ιδιωτικών καναλιών

dimitris2006

Προτεινόμενες αναρτήσεις

μην ξεχνάς και τον ήλιο...

όχι οι κεραίες στις ταράτσες δεν καταργούνται...

Βασικα μην ξεχναμε την τρυπα του οζοντος,τα εργοστασιακια τα αμαξάκια!Ο Ηλιος εκαιγε και θα καιει στην ιδια συχνοτητα μεχρι να σβήσει...καποτε!

Οι κεραιες γιατι υπογειοποιηση δεν θα γίνει με την Dgea?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 107
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• Super Moderators
Οι κεραιες γιατι υπογειοποιηση δεν θα γίνει με την Dgea?

όχι βέβαια...

εγώ πιάνουν είναι καλή η λήψη αλλα όχι και hd

wat?

εγω εχω το dreambox 7020s,που λενε οτι υποστηριζει mpeg2/4.θα πιανει καναλια μεσω του RF modulator?

Ο dreambox 7020s είναι δέκτης με DVB-S tuner.Δηλαδή ικανός για λήψη ψηφιακού σήματος μέσω δορυφόρου.

Χρειάζεσαι έναν δέκτη με DVB-T tuner.

Να ρωτήσω και εγώ κάτι για όσους έχουν ήδη ψηφιακό σήμα στην περιοχή τους:

1. Τελικά όντως κάναν την σαχλαμάρα και μεταδίδουν 4:3? Ήμαρτον δηλαδή... πόσα χρόνια πρέπει να περιμένουμε για να έρυει το 16:9? Έχουν αντικατασταθεί >60-70 % των τηλεοράσεων με LCD πλέον!

2. Υπάρχει κανείς που να ξέρει τι γίνετε με τις τηλεοράσεις LCD που έχουν DVB-T πάνω αλλά αν είναι 1-1.5 χρονών υποστηρίζουν MPEG2 μόνο? Και εδώ θέλει αποκωδικοποιητή?

Και το πλέον ονειροπόλο... θα πάρουμε που θα πάρουμε αποκωδικοποιητές, ξέρει κανείς αν θα βγούνε και τίποτα πιο sofistike? Δηλαδή κάνας αποκωδικοποιητής με HD mediabox μαζί με σύνδεση HDMI κτλ (λέω εγώ τώρα... :) ) για να αξίζει και η αγορά μας....

Κοιτάξτε, λένε ότι σε βάθος χρόνου τα νέα ψηφιακά θα εκμπέμπουν σε ανάλυση μέχρι και 1080p, ότι μπορεί να γίνουν και κάποια συνδρομητικά (εκτός τα ελεύθερα) και πολλά άλλα τα οποία ούτε οι ίδιοι είναι σίγουροι.

Για τις τηλεοράσεις με MPEG2, έχω την εντύπωση πως δεν θα είναι συμβατές και για αυτό ζητούν MPEG4 ....

Πάντως κυκλοφορούν καλοί αποκωδικοποιητές, όπως ένας F&U στα 79 ευρώ ο οποίος έχει και HDMI και scart και PVR για εγγραφή προγράμματος σε στικάκι ή εξωτερικό σκληρό και ανάλυση μέχρι 1080i. Τον έχω αγοράσει και είναι καλός.

Αυτόν τον δέκτη τον είδα στο Plaisio. Εγώ θα ήθελα βέβαια ένα 2 σε 1, που να συνδυάζει δέκτη και HD media player (για mkv, h.264, dts κτλ). Μάλλον όμως ακόμα και να βγει τέτοιος, θα είναι ακριβότερος απο το να αγοράσω ξεχωριστές συσκευές

Να ρωτήσω και εγώ κάτι για όσους έχουν ήδη ψηφιακό σήμα στην περιοχή τους:

1. Τελικά όντως κάναν την σαχλαμάρα και μεταδίδουν 4:3? Ήμαρτον δηλαδή... πόσα χρόνια πρέπει να περιμένουμε για να έρυει το 16:9? Έχουν αντικατασταθεί >60-70 % των τηλεοράσεων με LCD πλέον!

Αμφιβάλλω αν αυτά τα ποσοστά ισχύουν σε τέτοιο βαθμό. Ειδικά στην επαρχία η πλειοψηφία των τηλεοράσεων πρέπει να είναι ακόμα 4:3.

Ωστόσο δεν νομίζω να είναι αυτός ο λόγος που τα κανάλια της Digea δεν εκπέμπουν σε 16:9. Το κύριο πρόβλημα μάλλον είναι ότι το μεγαλύτερο μέρος τους υλικού τους (ειδικά το αρχειακό) είναι ακόμα σε format 4:3 και ο μόνος τρόπος να το εκπέμψουν σε 16:9 είναι μέσω vertical cropping στην τελική έξοδο, που δεν έχει πάντα τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Προφανώς το 16:9 είναι μονόδρομος, το θέμα είναι πότε θα αποφασίσουν να "γυρίσουν" σε αυτό (είτε ένας-ένας, είτε όλοι μαζί).

Από την άλλη βέβαια η εκπομπή της Digea είναι σε σχετικά πειραματικό στάδιο, οπότε θα μπορούσαν να εκπέμπουν 16:9 μόνο εκεί και τα αναλογικά να έμεναν στο 4:3 μέχρι νεωτέρας.

Ρε παιδιά, η ΕΡΤ που εκπέμπει ήδη τρία ψηφιακά κανάλια εδώ και τόσο καιρό τι σκ*τά περιμένει για να εκπέμψει και τα βασικά, έστω και σε mpeg2???

Αμφιβάλλω αν αυτά τα ποσοστά ισχύουν σε τέτοιο βαθμό. Ειδικά στην επαρχία η πλειοψηφία των τηλεοράσεων πρέπει να είναι ακόμα 4:3.

Ωστόσο δεν νομίζω να είναι αυτός ο λόγος που τα κανάλια της Digea δεν εκπέμπουν σε 16:9. Το κύριο πρόβλημα μάλλον είναι ότι το μεγαλύτερο μέρος τους υλικού τους (ειδικά το αρχειακό) είναι ακόμα σε format 4:3 και ο μόνος τρόπος να το εκπέμψουν σε 16:9 είναι μέσω vertical cropping στην τελική έξοδο, που δεν έχει πάντα τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Προφανώς το 16:9 είναι μονόδρομος, το θέμα είναι πότε θα αποφασίσουν να "γυρίσουν" σε αυτό (είτε ένας-ένας, είτε όλοι μαζί).

Από την άλλη βέβαια η εκπομπή της Digea είναι σε σχετικά πειραματικό στάδιο, οπότε θα μπορούσαν να εκπέμπουν 16:9 μόνο εκεί και τα αναλογικά να έμεναν στο 4:3 μέχρι νεωτέρας.

Μα και εγώ αυτό θεωρούσα, ότι πολύ απλά ότι βγεί απο το Digea να είναι επιτέλους σε 16:9.

Πάντως για το πόσες CRT έχουν αντικατασταθεί με LCD wide, δεν είναι υπερβολικό αυτό το ποσοστό. Ειδικά στις μεγάλες διαστάσεις στις τηλεοράσεις σαλονιού έχει προχωρήσει πολύ το πράγμα. Στις μικρότερες τηλεοράσεις υπνοδωματίων και εγώ συμφωνώ ότι είναι αρκετά πίσω το πράγμα....

Αλλά και να είμαι ειλικρινής, εγώ 50εύρως για αποκωδικοποιητή για μια τηλεορασούλα 14άρα που έχει αξία μηδέν δεν δίνω...! Αυτές χαμένες θα πάνε, θα τις πάμε όλοι στα χωρία μας, και θα πάρουμε ή καινούργιες ή κάνα DVB-T για pc και τελειώνει η υπόθεση

Άμα δεν μου δώσουνε τσάμπα αποκωδικοποιητή σιγά μη κάτσω να δω τις βλακείες της DIGEA. Αν εκπέμπανε Mpeg2 που έχει η tv μου ίσως και να τους έβλεπα. Torrent και πάλι torrent για ταινιούλες και δόξα το Θεό...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...