stefa_1 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2010 Share Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2010 Δεν νομιζω να υπαρχουν dvb-t2 αποκωδικοποιητες στην αγορα.Μπορει να κανω και λαθος γιατι δεν εχω ξαναασχοληθει με τετοια.Παντως,χρειαζεται κεραια (εξωτερικη) ή και μια εσωτερικη (οπως του WLAN)μπορει να κανει την δουλεια ? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nick#18 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2010 Share Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2010 Δεν νομιζω να υπαρχουν dvb-t2 αποκωδικοποιητες στην αγορα.Μπορει να κανω και λαθος γιατι δεν εχω ξαναασχοληθει με τετοια.Παντως,χρειαζεται κεραια (εξωτερικη) ή και μια εσωτερικη (οπως του WLAN)μπορει να κανει την δουλεια ? με ενα απλο καλωδιακι εισαι μιαα χαρα... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
michael92 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2010 Share Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2010 Εεε DVB-T MPEG4 θα είναι το σήμα, τι να τον κάνεις τον DVB-T2; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
stefa_1 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2010 Share Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2010 με ενα απλο καλωδιακι εισαι μιαα χαρα... Βασικα...με καλωδιακι ειμαι τωρα το οποιο το εχω σαν κεραια. Ναι καλα ακουσες,αν συνδεσω την τηλεοραση μου με την πριζα της κεραιας (Thomson 29'' CRT)το σημα ερχεται κατεστραμενο ενω με αυτο το καλωδιακι εχω πολυ καλη εικονα,σαφως ανωτερη απο την καλωδιωση του σπιτιου με την κεραια (χωρις ενισχυτες χωρις τιποτα).Βεβαια δεν πιανει καλα ολα τα καναλια,αλλα αμα θελω να δω κατι κουναω το καλωδιο και εχω τζαμι εικονα.Βεβαια αυτο με εχει κουρασει πλεον και θελω να βλαω dvb-t με μια σταθερη κεραια να ξεμπερδεψω μια και καλη. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nick#18 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2010 Share Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2010 κανε μια επεκταση το καλωδιο εκτος σπιτιου... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Luxx Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2010 Share Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2010 Οι τηλεορασεις που εχουν ψηφιακο δεκτη ( πιανουν τα 4 καναλια ) μπορουν να βλεπουν κανονικα αυτα τα ψηφιακα καναλια ή οχι; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
giorgos147 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2010 Share Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2010 Οι τηλεορασεις που εχουν ψηφιακο δεκτη ( πιανουν τα 4 καναλια ) μπορουν να βλεπουν κανονικα αυτα τα ψηφιακα καναλια ή οχι; Από ό,τι γνωρίζω, μπορούν. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Sadamiraq Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2010 Share Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2010 Οι τηλεορασεις που εχουν ψηφιακο δεκτη ( πιανουν τα 4 καναλια ) μπορουν να βλεπουν κανονικα αυτα τα ψηφιακα καναλια ή οχι; Αμα ειναι mpeg4 ναι μπορουν αν οχι δεν μπορουν,πρεπει να παρεις αποκωδικοποιητη Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
konandrio Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2010 Share Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2010 Από ό,τι γνωρίζω, μπορούν. Δεν ειναι σιγουρο, τα ψηφιακα της ερτ ειναι mpeg-2, τα καινουρια mpeg-4, τα ποιο πολλα περσινα μοντελα tv υποστηριζουν μονο το πρωτο. Δηλ αυτοι που πηραν tv περισυ με ψηφιακο δεκτη, οι ποιο πολυ δεν θα μπορουν να δουν τα ψηφιακα, εγω με sony w4000 kai w4500 ευτηχως μπορω, παρολο που η πρωτη ειναι μοντελο του 2008, κοιταξτε τα χαρακτηριστικα του μοντελου που εχετε, θα πρεπει να υποστιριζει mpeg 4 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2010 Moderators Share Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2010 Οι τηλεορασεις που εχουν ψηφιακο δεκτη ( πιανουν τα 4 καναλια ) μπορουν να βλεπουν κανονικα αυτα τα ψηφιακα καναλια ή οχι; Αν η τηλεοραση σου εχει ψηφιακο δεκτη MPEG4, τοτε υπαρχει προς τα πισω συμβατοτητα και μπορεις να βλεπεις και τα τωρινα σε MPEG2. Αν δεν εχει MPEG4 αλλα μονο ΜPEG2 ψηφιακο δεκτη (παρα πολλες εχουν μονο MPEG2, κυριως απο το 2008 και πισω), τοτε οχι δε θα μπορεις να πιανεις τα ψηφιακα αυτα. Edit: Με προλαβαν. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
konandrio Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2010 Share Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2010 Βασικα...με καλωδιακι ειμαι τωρα το οποιο το εχω σαν κεραια.Ναι καλα ακουσες,αν συνδεσω την τηλεοραση μου με την πριζα της κεραιας (Thomson 29'' CRT)το σημα ερχεται κατεστραμενο ενω με αυτο το καλωδιακι εχω πολυ καλη εικονα,σαφως ανωτερη απο την καλωδιωση του σπιτιου με την κεραια (χωρις ενισχυτες χωρις τιποτα).Βεβαια δεν πιανει καλα ολα τα καναλια,αλλα αμα θελω να δω κατι κουναω το καλωδιο και εχω τζαμι εικονα.Βεβαια αυτο με εχει κουρασει πλεον και θελω να βλαω dvb-t με μια σταθερη κεραια να ξεμπερδεψω μια και καλη. Με το καλωδιο που χρησιμοποιεις ολα τα ψηφιακα θα πιανουν καμπανα, δεν χρειαζεται εξωτερικη κεραια. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Super Moderators Thresh Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2010 Super Moderators Share Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2010 εγω με sony w4000 kai w4500 ευτηχως μπορω και η σειρά V4500 ευτυχώς... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
akisk Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2010 Share Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2010 (επεξεργασμένο) Έχουμε πληροφορίες για bitrates και ανάλυσεις των mpeg4 καναλιών; 8 σελίδες και δεν αναφέρεται από κανέναν το πιο ΒΑΣΙΚΟ!!! Ότι θα είναι 4:3 χαίρω πολύ : P Στις 14( ; ) του μήνα θα ξέρω και μόνος μου, αλλά με τρώει η περιέργεια εδώ και καιρό : P Ενημερωτικά γράφω ότι τo Cine+ για παράδειγμα εκπέμπει εικόνα συμπιεσμένη κατά Mpeg2 (Main profile) σε ανάλυση 544χ576 (με resize γίνεται 1024χ576, ΜΟΥΦΑ δηλαδή) με variable bit rate στα ~3000Kbps και ήχο mpeg1 layer ii με constant bit rate στα 192kbps. Επεξ/σία 3 Ιανουαρίου 2010 από akisk αφαίρεση wink :P :P:P Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nzeppos Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2010 Share Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2010 (επεξεργασμένο) Αν θυμάμαι καλά η ίδια η Digea είχε ανακοινώσει: Τα ψηφιακά κανάλια της Digea εκπέμπονται σε 576i PAL, πρόκειται δηλαδή για κανάλια τυπικής ευκρίνειας. Το κάδρο των PAL είναι ανάλυσης 704×576 pixels με λόγο πλευρών 4:3 με εξαίρεση το ΣΚΑΪ που εκπέμπει σε μακρόστενο κάδρο 16:9. Το bitrate είναι 30.000. Στον ήχο έχουμε MPEG-2 48kHz/ 192kHz σε stereo mode. Το "30.000 Mbps" βέβαια είναι πολύ σχετικό, καθώς συνήθως σε αυτό το νούμερο αντιστοιχίζεται ένα ολόκληρο κανάλι UHF (περί τα 8 MHz), στην πράξη όμως δεν χρησιμοποιείται όλο το εύρος ζώνης λόγω guard bands κλπ. Η ΕΡΤ για παράδειγμα χρησιμοποιεί για το μπουκέτο της μόνο 16-17 Mbps από τα θεωρητικά 30. edit: διόρθωση, προφανώς με το "30.000 Mbps", εννοούσα "30 Mbps" Επεξ/σία 3 Ιανουαρίου 2010 από nzeppos Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
michael92 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2010 Share Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2010 Αν θυμάμαι καλά η ίδια η Digea είχε ανακοινώσει: Το "30.000 Mbps" βέβαια είναι πολύ σχετικό, καθώς συνήθως σε αυτό το νούμερο αντιστοιχίζεται ένα ολόκληρο κανάλι UHF (περί τα 8 MHz), στην πράξη όμως δεν χρησιμοποιείται όλο το εύρος ζώνης λόγω guard bands κλπ. Η ΕΡΤ για παράδειγμα χρησιμοποιεί για το μπουκέτο της μόνο 16-17 Mbps από τα θεωρητικά 30. Επίσης νομίζω ότι για παράδειγμα τα 400MHz που θεωρητικά εκπέμπουν 400mbps, στον κώδικα υπάρχει έλεγχος έτσι για παράδειγμα το 0 γράφεται ως 16 ψηφία 0000000000000000 και το 1 ως 111111111111111, έτσι ώστε σε τυχόν απώλειες να καταλαβαίνει τι είναι πχ το 110011101111011 θα το πάρει ως 1 γιατί τα ενδιάμεσα μηδενικά ήταν απώλειες σήματος, έτσι και με 80% απώλεια έχουμε καθαρή εικόνα στα 25 mbps, μειώνοντας και άλλο το bitrate πχ στα 32 ψηφία, και με 50% απώλεια σήματος έχουμε πεντακάθαρη εικόνα.... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα