dimitris2006 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2009 Share Δημοσ. 24 Ιουνίου 2009 Η εταιρεία Digea - Ψηφιακός Πάροχος ΑΕ, η οποία θα αναλάβει την εκπομπή ψηφιακού σήματος για τους επτά ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς εθνικής εμβέλειας, παρουσιάστηκε την Τετάρτη με εκδήλωση στο θέατρο Παλλάς. Σε πρώτη φάση, η εταιρεία θα εκπέμπει ψηφιακό σήμα για τους μετόχους της, δηλαδή τα κανάλια Alpha, Alter, Antenna, Μακεδονία TV, Mega, Star και Σκαϊ. Οι μεταδόσεις προγραμματίζεται να ξεκινήσουν το φθινόπωρο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη με την προοπτική να έχουν επεκταθεί στις αρχές του 2010 στο 60% του ελληνικού πληθυσμού. Στην Ευρωπαϊκή Ένωση η μετάβαση στην ψηφιακή τηλεόραση πρέπει να έχει ολοκληρωθεί έως τα τέλη του 2012, οπότε οι αναλογικές εκπομπές θα σταματήσουν οριστικά. «Η πολιτεία θα κάνει ό,τι πρέπει, χωρίς τις αγκυλώσεις του παρελθόντος, αλλά με μαθήματα από τα λάθη του παρελθόντος» δήλωσε στην εκδήλωση της Digea ο υπουργός Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλους. Παρόντες ήταν επίσης ο Τηλέμαχος Χυτήρης του ΠΑΣΟΚ, ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ Πάνος Σόμπολος, ο πρόεδρος της Digea Κώστας Κιμπουρόπουλος και ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Γιώργος Μαθιός. Για τη λήψη του ψηφιακού σήματος απαιτείται τηλεόραση με ψηφιακό δέκτη ή αναλογική τηλεόραση συνδεδεμένη με ψηφιακό αποκωδικοποιητή που υποστηρίζει συμπίεση MPEG4/H.264/AVC. Πηγή: in.gr Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
radeon9700 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2009 Share Δημοσ. 24 Ιουνίου 2009 Για τη λήψη του ψηφιακού σήματος απαιτείται τηλεόραση με ψηφιακό δέκτη ή αναλογική τηλεόραση συνδεδεμένη με ψηφιακό αποκωδικοποιητή που υποστηρίζει συμπίεση MPEG4/H.264/AVC. Έχει βρει κανεις στην Ελληνική αγορά ? που να υποστηρίζει και MPEG2 για την δημοσια τηλεόραση ? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Blondeamon Δημοσ. 24 Ιουνίου 2009 Share Δημοσ. 24 Ιουνίου 2009 Κάτσε ρε συ να το βάλουν αυτοί και θα έρθουν και οι τηλεοράσεις, τι βιάζεσαι Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
o_magazatoras Δημοσ. 24 Ιουνίου 2009 Share Δημοσ. 24 Ιουνίου 2009 Δηλαδή κάποιοι θα φάνε πάλι;Πάνε στράφι οι δέκτες - αποκωδικοποιητές που φροντίσαμε να εφοδιαστούμε κατά τη δοκιμαστική περίοδο; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kostasfalcon Δημοσ. 24 Ιουνίου 2009 Share Δημοσ. 24 Ιουνίου 2009 Και οι τηλεορασεις που εχουν ενσωματωμενο ψηφιακο δεκτη? Εγω εχω μια 40αρα full hd samsung που εχει και βλεπω ηδη τα ψηφιακα της ΕΡΤ, θα ειναι συμβατη η tv? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
christou Δημοσ. 24 Ιουνίου 2009 Share Δημοσ. 24 Ιουνίου 2009 αντε να αρχισει να κινειται κατι... τηλεορασεις με υποστηριξη mpeg4 πωλουνται ηδη . οσες δεν το υποστηριζουν θα το κανουν με την προσθηκη εξωτερικου tuner. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ssof Δημοσ. 24 Ιουνίου 2009 Share Δημοσ. 24 Ιουνίου 2009 Συμβατές θα είναι όσες υποστηρίζουν mpeg4/h264. Τα περισσότερα νέα μοντέλα ,από τι έχω δει, το υποστηρίζουν. Για αυτούς που η τηλεόραση τους δεν το υποστηρίζει (σε αυτούς ανήκω και εγώ) αρκεί η αγορά ενός decoder. Προσοχή λοιπόν όσοι πρόκειται να αγοράσετε tv !!!! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
xvagos Δημοσ. 24 Ιουνίου 2009 Share Δημοσ. 24 Ιουνίου 2009 Άντε σιγά σιγά. Ευτυχώς που πάνε κατευθείαν στο MPEG4/AVC. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
superor Δημοσ. 24 Ιουνίου 2009 Share Δημοσ. 24 Ιουνίου 2009 Επιβεβαιώνω ότι οι καινούργιες τηλεοράσεις παίζουν MPEG4! Μόλις πριν από λίγο καιρό πήρα μια Samsung 37'' Β650... Η σειρά Β υποστηρίζει MPEG4 ενώ οι περσινές της σειράς Α όχι. Ήθελα να πάρω της προηγούμενης γενιάς την Α656 συγκεκριμένα... Πάλι καλά που μου το είπε ο υπάλληλος στο Saturn ότι οι καινούργιες έχουν αυτή τη διαφορά και είπα, στάσου να είμαι έτοιμος για το μέλλον... Αλλά δεν περίμενα με τίποτα να ήταν τόσο κοντά το μέλλον! Πάντως, παρόλο που θα είναι MPEG4, για HD ακόμα δε νομίζω... ;-) (Μη τα θέλουμε κι όλα δικά μας!) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mimidon Δημοσ. 24 Ιουνίου 2009 Share Δημοσ. 24 Ιουνίου 2009 Δηλαδή κάποιοι θα φάνε πάλι;Πάνε στράφι οι δέκτες - αποκωδικοποιητές που φροντίσαμε να εφοδιαστούμε κατά τη δοκιμαστική περίοδο; Το θέμα αποκωδικοποιητή έχει ειπωθεί εδώ και καιρό. Όσο για το πρότυπο MPGE4 είναι γνωστό από τις αρχές της χρονιάς... Εάν θεωρείς ότι είναι μόνο για "φάγωμα" να πάμε σε μια καλύτερη τεχνολογία, τότε τι να πω... Στην τελική, δεν μας ζήτησε κανένας να αγοράσουμε LCD τηλεοράσεις, από την στιγμή που όλα τα κανάλια εκπέμπουν σε αναλογικό σήμα... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
21century Δημοσ. 24 Ιουνίου 2009 Share Δημοσ. 24 Ιουνίου 2009 Οσοι πηραν αποκωδικοποιητες θα τους αλαλξουν, το θεμα ειναι τι θα γινει με την τοποθετηση ψηφιακων αναμεταδοτων τι θα γινει και σε περιοχες που δεν πιανεις καν τα κρατικα καναλια... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Nomedor Δημοσ. 24 Ιουνίου 2009 Share Δημοσ. 24 Ιουνίου 2009 Για εμένα το νέο θα ήταν σπουδαίο μόνο αν μετέδιδε σε HD, έστω 720p. Το απλό ψηφιακό σήμα είναι τόσο καλό όσο άμα έχεις πολύ καλή λήψη σε αναλογικό κανάλι. Πόσα χρόνια πρέπει να περάσουν για να δούμε HDTV και στην Ελλάδα ? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Αδμιν Δημοσ. 24 Ιουνίου 2009 Share Δημοσ. 24 Ιουνίου 2009 Πόσα χρόνια πρέπει να περάσουν για να δούμε HDTV και στην Ελλάδα ? Τουλαχιστον 20. (ααα!! ρητορικη ηταν η ερωτηση...) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
dhmak Δημοσ. 24 Ιουνίου 2009 Share Δημοσ. 24 Ιουνίου 2009 Μπορεί κάποιος να δώσει καμιά διέυθυνση για αποκωδικοποιητή MPEG4 στην τιμή των 40-60€ (που άκουσα στις ειδήσεις, οτι βρίσκεις) ;; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Merdock Δημοσ. 24 Ιουνίου 2009 Share Δημοσ. 24 Ιουνίου 2009 Τουλαχιστον 20. (ααα!! ρητορικη ηταν η ερωτηση...) Ντάξει το παράκανες αλλά σίγουρα θα πάρει αρκετό καιρό. Πάντως όντως το να είναι τα κανάλια σε HD είναι άλλη εμπειρία.Θυμάμαι πέρσι που είχα πάει στον θείο μου στη Νέα Υόρκη και ένα πρωί εκεί που έκανα ζάπινγκ πετυχαίνω μια ταινία(σε 720p αν θυμάμαι καλά) που είχε σχέση με το διάστημα και δεν την είχα ξαναδεί.Μιλάμε έπαθα πλάκα από την εικόνα.Λέω πως και δεν έχω δει αυτή τη ταινιάρα ακόμα;Πατάω το κουμπί στο κοντρόλ για να βγάλει πληροφορίες για το πρόγραμμα και βλέπω τελικά ότι ήταν η 2001: A Space Odyssey(ταινία του '68) Οφείλω να ομολογήσω ότι ακολούθησε ενός λεπτού σιγή Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα