Προς το περιεχόμενο

Τεχνικός Ηλεκτρονικών Υπολογιστών

arsenal

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Τα ΙΕΚ δεν είναι της προκοπής?

Kαλά ναι, με μια σοβαρή ειδικότητα και σε σύγκριση για παράδειγμα με ένα ΑΕΙ παπαρολογίας προτιμώ το ΙΕΚ.

Αυτό που θέλω να πω και που πολλοί διαφωνούν, είναι οτι δεν είναι καιρός να είμαστε επιλεκτικοί και να σπουδάζουμε αυτό που γουστάρουμε.Για τα Ελληνικά δεδομένα έτσι.

Πρέπει να τελειώσουμε μια σχολή η οποία θα μας προσφέρει και επαγγελματική αποκατάσταση.Τι άλλο φυσικά; Ο σωστός ο φοιτητής κατ' εμέ πρέπει να προσδοκά να βρει μια δουλειά ώστε αφ' ενός να κάνει απόσβεση των χρημάτων που επένδυσαν στις σπουδές του οι γονείς του και αφ' ετέρου για ηθική ικανοποίηση και αυτού και των γονιών του.Έτσι το βλέπω εγώ.Είμαι κακός το ξέρω. =ρ

• Απαντ. 41
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Γιατί τα υποτιμάτε τόσα ρε παιδιά δεν καταλαβένω!Δηλαδή αν μπω κάτι σε σχεση με υπολογιστες και το αγαπάω αυτο που κάνω διαβάζω ξεσκίζομαι ασχολούμαι καθημερινά θα αποτύχω εγω πιστεύω θα έχω επιτυχία 90%

Δημοσ.
Με λίγα λόγια, φραπέ, καναπές, ΤV, ύπνος. Θέε μου...

που το ειδες αυτο?

πιο πανω αναφερω οτι στοχος μου ειναι τα λεφτα και οτι με τετοιες δουλειες δε βγαζεις τοσα πολλα λεφτα γι'αυτο προτειμω αλλες δουλειες που βγαζουν πιο πολλα λεφτα.

τον φραπε που τον ειδες?

σας εχει φαει η @γαμια

• Super Moderators
Δημοσ.
ηθελα να ηξερα τι παιχνιδια μπορουν να φτιαξουν αποφοιτοι τετοιου τμηματος;

Ziperia Studios...δεν χρειάζεται να πω κάτι άλλο :P

Δημοσ.
που το ειδες αυτο?

πιο πανω αναφερω οτι στοχος μου ειναι τα λεφτα και οτι με τετοιες δουλειες δε βγαζεις τοσα πολλα λεφτα γι'αυτο προτειμω αλλες δουλειες που βγαζουν πιο πολλα λεφτα.

τον φραπε που τον ειδες?

σας εχει φαει η @γαμια

Βγήκε και το πόρισμα...

Δημοσ.

aledjo το χεις κουρασει αρκετα το θεμα με το ρολο του τεχνικου, επειδη σου εκατσε εσενα μια στραβη δε σημαινει πως ειναι παντου ετσι , φυσικα παντα υπαρχουν κακοτυχιες και κακα αφεντικα αλλα αμα εισαι σωστος στη δουλεια σου δεν χανεσε.

Δημοσ.
δεν υποστηριζω τιποτα. ουτε ιεκ ουτε τει γιατι ειναι ολα σκ@τα.

απλα θελω να πω στα παιδια να μην κανουν ονειρα για καμια σχολη οτι θα γινουν επαγγελματιες περνοντας ενα χαρτι απο οποιαδηποτε σχολη.

προσωπικα εγω "σπουδασει" ΤΕΙ ηλεκτρονικης.

ποιος μπορει να μου πει οτι ΔΕΝ ειμαι τεχνικος πλυντηριων? (τυχαιο παραδειγμα)

και μια και το ανεφερα... υπαρχει σχολη τεχνικος πλυντηριων? :lol:

αναλογο του τεχνικου η/υ μου φαινεται (την οποια δουλεια την εχω κανει)

Εγώ είμαι της άποψης ότι αν δε τους αρέσει το αντικείμενο σπουδών προφανώς και και θα δυσκολευτούν να έχουν καλή επαγγελματική αποκατάσταση. Ένα πτυχίο από μόνο του δε λέει τίποτα. Τι να το κάνεις αν δεν έχεις όρεξη για δουλειά;

Και στη περίπτωση όμως που σου αρέσει το αντικείμενο σπουδών, δε σημαίνεις πως έχεις μια σίγουρη θέση να σε περιμένει. Απλά βάση λογικής θα έχεις όρεξη και δύναμη να το παλέψεις για να εξελιχθείς επαγγελματικά.

Λογικά κανείς δεν μπορεί να σου πει πως δεν είσαι τεχνικός πλυντηρίων ξέρω 'γω, αλλά εφόσον τελείωσες ΤΕΙ ηλεκτρονικής δεν ξέρεις μόνο να φτιάχνεις πλυντήρια αλλά είσαι ηλεκτρονικάριος. Αν απομονώνεις ένα μόνο πράμα που μπορείς να κάνεις και το χρησιμοποιείς σαν τίτλο για να προσδιορίσεις την επαγγελματική σου ιδιότητα, ουσιαστικά είναι σαν να αναιρείς τη γενικότερη γνώση που πήρες απ' το τμήμα.

Δημοσ.

Βασικά ένα τραγικό λάθος που κάνουμε σε αυτή τη κωλοχώρα είναι οτι πιστεύουμε οτι ο κόσμος γυρίζει γύρω από εμάς.Κι εξηγούμαι

-Όλοι πρέπει να σπουδάσουν σε κάτι τεχνολογικό με επαγγελματική αποκατάσταση(ανεξαρτήτως αν θα κάνουν 10 χρόνια να βγούν από τη σχολή κι αν θα τους αρέσει το αντικείμενο.)

-Δίνουμε συμβουλές έχοντας μια κατάσταση όπως την έχουμε εμείς στο μυαλό μας κ μπορεί να είναι τελείως λάθος.

-Βλέποντας κάποιον μικρότερο αρχίζουμε το κήρυγμα για να του αλλάξουμε μυαλά.

Οι σπουδές γίνονται για να ολοκληρωθεί κάποιος σαν άτομο,να μορφωθεί να ανοίξει το μυαλό του.Και αν τύχει και βρεί κ δουλειά πάνω σε αυτό καλά είναι.

Είμαι τελείως αντίθετος στο εξής :

-Επιλέγω αυτή τη σχολή επειδή έχει καλή επαγγελματική αποκατάσταση ασχέτως αν μου αρέσει το αντικείμενο.

Αφήστε τους νέους να επιλέγουν αυτό που πραγματικά θέλουν.Έχουν κάθε δικαίωμα.

Δημοσ.

Εχουν σιγουρα καθε δικαιωμα Λορντ αλλα θα πρεπει να ακουσουν και ανθρωπους που εχουν εμπειρια πανω στο θεμα. Δεν θα πρεπει να τους λαβουν υποψη δογματικα οτι "ετσι ειναι" αλλα θα πρεπει γενικα να το κραταν στο μυαλο τους.

Παραδειγμα το ξερουμε απο τωρα οτι το επαγγελμα αυτο δεν θα υπαρχει (ηδη δεν υπαρχει) στο κοντινο μελλον. Θα πρεπει να το εχουν στο μυαλο τους αυτο οι ανθρωποι που θελουν να ασχοληθουν με αυτο το "επαγγελμα".

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...