fotini22285 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2009 Ρε παιδιά κοντεύω να σκάσω... Τον τελευταίο χρόνο μου έρχονται οι λογαριασμοί της ΔΕΗ πάνω από 200 ευρώ,με υπερβολικό αριθμό κιλοβατώρων χωρις όμως ανάλογη κατανάλωση... Χθες ήρθε ο τελευταίος λογαριασμός 350 ευρώ και κοντεψα να πάθω έμφραγμα... Ξέρετε τι μπορώ να κάνω????Βοήθεια!!!!!!!!!!!!!!
o_magazatoras Δημοσ. 24 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2009 Κοιτάς αν έχει μολυβδοσφραγίδα ανέπαφη το ρολόϊ και αν όχι,κάποιος σε κλέβει. Διαρροή σαν σε νερού,δεν παίζει.Το ρεύμα το καις,αλλοιώς θα σε τίναζε ακόμα και ο τοίχος. Αναλύω λίγο: Ίσως δεν μετράνε και βάζουν έναντι,όπως τους συμφέρει.Κοιτάς τη μέτρηση που γράφει ο λογαριασμός σου και συγκρίνεις με τα νούμερα του μετρητή σου.Προσοχή στο λογαριασμό,μην και πληρώνεις αλλουνού (lol.μπορεί να συμβαίνει). Άλλο τώρα,υπάρχει περίπτωση να έχουν ενεργοποιήσει "χρονοχρέωση".Τα golden boyz σκαρφίζονται τις πιό απίθανες λαμογιές να αυξήσουν τα τουλά τους και αυτό το φρούτο ευδοκιμεί τελευταία.Δηλαδή είστε σπίτι το απόγευμα ως το βράδυ και όλη την υπόλοιπη μέρα λείπετε.Εκείνες λοιπόν τις ώρες θα μαγειρέψετε,θα βάλετε πλυντήριο,θερμοσίφωνα,σίδερο,αρκουδίσιον κλπ.Αν αυτές τις ενεργοβόρες συσκευές τις απλώνατε όλη μέρα (πες ότι είχατε γιαγιά που έβαζε π.χ. ρούχα και αφού τελείωνε έβαζε σίδερο,μετά έψηνε στη κουζίνα κ.ο.κ.),σύμφωνα με τις μαλαγανιές (+ cospiracy) θα είχατε λιγώτερη κατανάλωση... Κλείσαν και τη μεσημεριανή στρόφιγγα του μειωμένου (οι μπαγλαμάδες...),οπότε σκίστε μας ρε,να δούμε τι θα μείνει. Σαν το γάϊδαρο του χότζα,πάνω που συνήθισε στην αφαγία,ψόφησε.
slygeo87 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2009 Καλά ρε Σκοτεινή, κάθεσαι ένα χρόνο και πληρώνεις λογαριασμούς πάνω από 200 ευρώ; Και μετά από έναν ολόκληρο χρόνο θυμήθηκες να δεις τι φταίει και μάλιστα να το συζητήσεις σε forum; =ρ Μαϊστα.
Physics_Rulez Δημοσ. 24 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2009 Ρε παιδιά κοντεύω να σκάσω... Τον τελευταίο χρόνο μου έρχονται οι λογαριασμοί της ΔΕΗ πάνω από 200 ευρώ,με υπερβολικό αριθμό κιλοβατώρων χωρις όμως ανάλογη κατανάλωση... Χθες ήρθε ο τελευταίος λογαριασμός 350 ευρώ και κοντεψα να πάθω έμφραγμα... Ξέρετε τι μπορώ να κάνω????Βοήθεια!!!!!!!!!!!!!! Μήπως έχεις πρίζα σε κανένα κοινόχρηστο χώρο; γιατί συμβαίνουν κι αυτά.... πχ σε κανένα γκαράζ..
fotini22285 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2009 Μέλος Δημοσ. 24 Ιουνίου 2009 Slygeo87 μέχρι τώρα οι λογαριασμοί πήγαιναν στους γονείς μου (είμαι φοιτήτρια) και με κράζαν γενικά οτι καίω πολύ ρεύμα κλπ. οπότε θεωρούσα οτι φταίω εγώ,γιατί κάτι παραπάνω θα ξέραν εκείνοι... Με το 350αρι όμως ψιλίαστηκα ότι κάτι γίνεται...Οπότε λιθοβολείστε με!!!!! ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 12:55 ---------- Μαγαζατορα πολύ κατατοπιστικός και ευχαρίστω...ΑΛΛΆ 1ον, τι είναι η μολυβδοσφραγίδα και που ειναι και 2ον, αν συμβαίνει κάτι από όσα μου είπες τι μπορώ να κάνω?Γιατί 350 ευρώ πονάνε....
Jabbar Δημοσ. 24 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2009 Για να βγάλεις άκρη θα πρέπει να παρακολουθείς το μετρητή σου για ένα διάστημα. Σημείωνε τις ενδείξεις ανά 15-20 μέρες και πρόσεξε τις διαφορές για να δεις αν όντως εκείνη την περίοδο έκανες την αντίστοιχη κατανάλωση ( σε συνδυασμό με το τι καις ). Αν τα 350 ευρώ είναι σε εκκαθαριστικό λογαριασμό τότε όντως τα έχεις κάψει ( η κάποιος σου ρουφάει ρεύμα ) - αν πρόκειται για έναντι το ποσό υπολογίζεται βάσει της κατανάλωσης που είχες πέρισυ την αντίστοιχη περίοδο. Και έχε υπόψη ότι το air condition καίει καλά όπως επίσης και ο θερμοσίφωνας άμα τον ξεχάσεις πολλές ώρες ανοιχτό ( μιλάει εμπειρία σε αυτά τα 2 ) Ίσως δεν μετράνε και βάζουν έναντι,όπως τους συμφέρει.Κοιτάς τη μέτρηση που γράφει ο λογαριασμός σου και συγκρίνεις με τα νούμερα του μετρητή σου.Προσοχή στο λογαριασμό,μην και πληρώνεις αλλουνού (lol.μπορεί να συμβαίνει). Επιτέλους στη ΔΕΗ πήραν απόφαση να εξυγχρονιστούν. Ξεκινάει σε λίγες μέρες πιλοτικό πρόγραμμα ( σε 2-3 νομούς ) στο οποίο θα μπορείς μέσω web ή τηλεφώνου να δηλώνεις τι γράφει ο μετρητής και να βγαίνει πάντοτε εκκαθαριστικός λογαριασμός. Αν πάει καλά το σχέδιο είναι να επεκταθεί σε όλη τη χώρα σύντομα.
o_magazatoras Δημοσ. 24 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2009 Πάω έχει κάτι σαν βιδούλα (έτσι φαίνεται) με ένα συρματάκι.Τραβάς το συρματάκι χωρίς δύναμη (μην το ξεκολώσεις,btw),να δεις αν είναι ξεκολημένο.Αν ναι,παίρνεις ΔΕΗ και δηλώνεις βλάβη.Θα στο φτιάξουν.
fotini22285 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2009 Μέλος Δημοσ. 24 Ιουνίου 2009 Η ημερίσια κατανάλωσή μου ειναι το ψυγείο, ο υπολογιστής,ένας ανεμιστήρας κ καμιά ώρα ο θερμοσίφωνας. Άντε και μεσα στη βδομάδα να βάλω 2-3 πλυντήριο, ολη μέρα λείπω και γυρίζω σπίτι το βράδυ....Πέρυσι που ο θερμοσίφωνας ήταν μόνιμα ανοιχτός,με σόμπα και όλα τα υπόλοιπα πάνω από 170 ευρώ δεν ερχόταν....
angmar Δημοσ. 24 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2009 Επιτέλους στη ΔΕΗ πήραν απόφαση να εξυγχρονιστούν. Ξεκινάει σε λίγες μέρες πιλοτικό πρόγραμμα ( σε 2-3 νομούς ) στο οποίο θα μπορείς μέσω web ή τηλεφώνου να δηλώνεις τι γράφει ο μετρητής και να βγαίνει πάντοτε εκκαθαριστικός λογαριασμός. Αν πάει καλά το σχέδιο είναι να επεκταθεί σε όλη τη χώρα σύντομα. Πολύ καλό μου φαίνεται αυτό, αλλά έχω την υποψία οτι θα καταλήξει σε παραπάνω αύξηση της τιμής του ρεύματος γιατί θα αναγκαστούν να προσλάβουν έξτρα προσωπικό για να επαληθεύει τις μετρήσεις και δικηγόρους για τις αγωγές ενάντια στον κάθε κουτοπόνηρο που θα δηλώνει 5KWh το μήνα κατανάλωση.
Jabbar Δημοσ. 24 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2009 Πολύ καλό μου φαίνεται αυτό, αλλά έχω την υποψία οτι θα καταλήξει σε παραπάνω αύξηση της τιμής του ρεύματος γιατί θα αναγκαστούν να προσλάβουν έξτρα προσωπικό για να επαληθεύει τις μετρήσεις και δικηγόρους για τις αγωγές ενάντια στον κάθε κουτοπόνηρο που θα δηλώνει 5KWh το μήνα κατανάλωση. Δεν θα μπορεί να γίνει αυτό - όποιος δηλώσει μικρή κατανάλωση ψευδώς , στον επόμενο λογαριασμό που θα πηγαίνει ο κανονικός υπάλληλος της ΔΕΗ θα πληρώνει ότι είχε κρύψει στον προηγούμενο. Απλά ανά δεύτερη μέτρηση θα γίνεται από τον καταναλωτή ( αντί να υπολογίζει η ΔΕΗ στην τύχη με βάση την περσινή κατανάλωση ) Η ημερίσια κατανάλωσή μου ειναι το ψυγείο, ο υπολογιστής,ένας ανεμιστήρας κ καμιά ώρα ο θερμοσίφωνας. Άντε και μεσα στη βδομάδα να βάλω 2-3 πλυντήριο, ολη μέρα λείπω και γυρίζω σπίτι το βράδυ. Με αυτή την κατανάλωση πολύ χλωμό να έχεις κάψει 350 euro. Δεν μας είπες αν είναι έναντι ή εκκαθαριστικός ο λογαριασμός. Αν είναι εκκαθαριστικός κάτι περίεργο συμβαίνει.
o_magazatoras Δημοσ. 24 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2009 Kάνε ένα test τώρα.Κατέβασε το γενικό,κοίτα ποιό είναι το ρολόϊ σου και παρακολούθησε τη ροδελίτσα.Αν τρέχει,σε κλέβουνε.Αν δεν τρέχει πάλι σε κλέβουνε.Στην πρώτη περίπτωση ρουφάνε ρεύμα απ' το ρολόϊ σου και στη δεύτερη πληρώνεις άλλο ρολόϊ. Αποκλείεται να πληρώνεις ένα άτομο 350€ εκκαθαριστικό!
pournaras Δημοσ. 24 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2009 Οπως λεει κι ο αποπανω μου, 350 ειναι πολλα τα λεφτα (φωτεινη). Υπαρχουνε 2-3 πραγματακια που πρεπει να εχεις υποψιν σου. 1ον ο λογαριασμος πρεπει παντα να ειναι ενας εναντι ενας εκκαθαριστικος. Υπαρχει περιπτωση να σε αφησουν χωρις μετρηση, και να σου στειλουν 4-5 φορες εναντι μαζεμενα. Αυτο εχει σαν αποτελεσμα, οοοοταν θα βγει καποτε ο εκκαθαριστικος, ακομη και φυσιολογικα να ειναι τα κιλοβατ που εκαψες, να τα πληρωσεις πιο ακριβα, διοτι σαν εκκαθαριστικος που ειναι θα μετρηθουν ΟΛΑ με βαση την αυξημενη τιμη (μιας και θα φαινεσαι σαν "σπαταλος καταναλωτης), και μετα θα αφαιραθουν τα εναντι (αλλη π#$τια αυτη). 2ον Οπωστηπωτε τωρα ελεγχος οπως ειπαν με τον γενικο διακοπτη. Κοιτα το νουμερο που εχει πανω του ο λογαριασμος. Ριξε το γενικο και κατεβα στα ρολογια. Βρες το νουμερο σου που θα ειναι γραμμενο σε ενα τσιγκινο καρτελακι μπροστα απο το κουτι. Αν κινειται η ροδα, φωναξε αμεσως τη ΔΕΗ. Αν οχι, ανεβα σφαιρα ανοιξε το γενικο και κατι να καιει ρευμα και ξανακατεβα να δεις αν ξεκινησε η ροδιτσα (να σιγουρευτεις οτι ειναι το σωστο ρολοι). 3ον. Στην αριστερη μερια του λογαριασμου, γραφει την μετρηση. Συχνα πυκνα εσυ θα κατεβαινεις και θα γραφεις τι λεει το ρολοι, παρεα με μια ημερομηνια. Επισης στο ιδιο σημειο του λογαριασμου γραφει την ημερομηνια της επομενης μετρησης. Βαλε μια υπομνηση σε κατι (κινητο, πισι, τη μανα σου ) να θυμηθεις εκεινη τη μερα να παρεις κι εσυ μετρηση. Αντε και καλα ξεμπερδεματα
fotalis Δημοσ. 24 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2009 μπορεις να ριξεις και μια ματια σε αυτο το thread με την δικη μου περιπτωση
fotini22285 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2009 Μέλος Δημοσ. 25 Ιουνίου 2009 Αυτό με το γενικό θα το κάνω σήμερα... Ελπίζω κάτι να γίνει... Αυτό που φοβάμαι όμως είναι οτι 350 θα τα πληρωσω γιατί ως γνωστον δημόσιες υπηρεσίες και συνεννοηση ουδέποτε εχουν γνωριστεί μεταξύ τους!!!!!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.