giannis12a Δημοσ. 24 Ιουνίου 2009 Share Δημοσ. 24 Ιουνίου 2009 Ενώ όλες οι διανομές πάνε μπροστά στην ευκολία και στην υποστήριξη των πάντω η Mandriva μου τα χάλασε. 1. Δεν λέει σε ΗΡ 1.7GHz / 512 ram να φορτώσει το cd. Μόλις φωρτώσει την επιφάνεια εργασίας και πάει να φωρτώσει και τον task manager, ρολόγια, ημερολόγια κλπ, κολλάει εκεί και δεν κάνει τίποτα. Δοκίμασα 3 διαφορετικά cd μήπως έφταιγε αυτό, πάλι τίποτα. Και ρωτώ τώρα εγώ: Για να τρέξω πλέον Mandriva πρέπει να πάρω καινούριο υπολογιστή δηλαδή? Έλεος. 2. Την εγκατέστησα στον άλλο φορητό όπου έτρεξε κανονικά. Internet δεν είδα ποτέ. Ενώ έδειχνε πως ήταν όλα καλά και συνδεδεμένο το δίκτυο , τίποτα. Έκανα κάποιες δοκιμές, αλλά μάταιος κόπος. 5-6 επανεκινήσεις πάλι τίποτα. Έφυγε λοιπόν όπως ήρθε. Δεν μας έφτανε που τα έκαναν μαντάρα με το νέο σύστημα για τους εκτυπωτές, ήρθε και αυτό το κουλό τώρα να το αποκάνει. Έτσι δεν πρόκειται να χτυπήσει το ubuntu ούτε με σφαίρες, ούτε σε 10 χρόνια δεν ξαναπαίρνει τα ηνία δυστυχώς. Άν δηλαδή την δοκιμαζε κάποιος νέος χρήστης θα την κρατούσε? Και αυτό το λέω για να μην αρχίσουμε γιατί δεν έκανες αυτό και δεν έκανες εκείνο? Υποτίθεται πως βάζω μια φιλική προς τον νέο χρήστη και όχι Arch ή Gentoo. Δεν ξέρω τι φταίει, αλλά δεν με ήθελε με τίποτα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
sergyma Δημοσ. 24 Ιουνίου 2009 Share Δημοσ. 24 Ιουνίου 2009 Ενώ όλες οι διανομές πάνε μπροστά στην ευκολία και στην υποστήριξη των πάντω η Mandriva μου τα χάλασε.Δεν ξέρω τι φταίει, αλλά δεν με ήθελε με τίποτα. ποια ειναι η συνθεση του η/υ σου? δοκιμασες το livecd της one? ftp://ftp.free.fr/mirrors/ftp.mandriva.com/MandrivaLinux/official/iso/2009.1/ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
BonJovi1000 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2009 Share Δημοσ. 24 Ιουνίου 2009 ποσταρε στον καταλογο μαδριβα οντως αρχιζω να βλεπω πολλες ασταθειες απο την 2008.1 μεχρι 2009.1 ολο και σαν κατι να χαλουσε Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jim_p Δημοσ. 24 Ιουνίου 2009 Share Δημοσ. 24 Ιουνίου 2009 Mandriva με kde4? Ρωταω γιατι βλεπω το avatar σου. Το kde4 ειναι γενικα βαρυτερο απο το gnome, ποσο μαλλον οταν πρεπει να τρεξει απο το live cd και να φορτωσει προσωρινα οτι του ζητησεις στη λιγοστη μνημη. Ισως να ειναι πολλα τα services που εχει ενεργα το mandriva απο default. Αν σε ανακουφιζει, σου λεω οτι κανενα live cd με kde4 δεν καταφερε να με βγαλει σωστα σε γραφικο περιβαλλον στο παλιο μου pc με 256ΜΒ ram. Ολα φτανανε μεχρι την οθονη που φορτωνει το kde και μετα σιγααα σιγααα ξεκινησανε να βαζουν τα πραγματα στο desktop. REISUB και γεια σας! Για το 2ο προβλημα, δοκιμασε να ορισεις τους dns servers του isp σου στο αναλογο αρχειο και να απενεργοποιησεις το ipv6. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
BonJovi1000 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2009 Share Δημοσ. 24 Ιουνίου 2009 Jim_p ακουγεται συνεχεια οτι ειναι πιο βαρυ το kde προφανως οσο αναφορα το τι <<φορτωνει>>ομως ειναι πολυ πιο γρηγορο απο το υπαρχον gnome σε ενα μηχανημα με τουλαχιστον 1gb ραμ και 1,5 ghz επεξεργαστη.προσωπικα οπου εχω δοκιμασει το kde παει πολυ πολυ σφαιρατα κατι που το τωρινο gnome δεν κανει Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
sergyma Δημοσ. 24 Ιουνίου 2009 Share Δημοσ. 24 Ιουνίου 2009 ποσταρε στον καταλογο μαδριβαοντως αρχιζω να βλεπω πολλες ασταθειες απο την 2008.1 μεχρι 2009.1 ολο και σαν κατι να χαλουσε πιστευω οτι αυτο που κανει η Mandriva να βγαζει δυο εκδοσεις καθε χρονο που να αποτελουνται απ'οτι πιο καινουργιο δεν την βοηθαει π.χ τωρα δουλευει να φερει το kde 4.2.4 στην 2009.1 ενω παραλληλα δουλευει στο 2010 με kde 4.3 που θα ειναι ετοιμο σε 3,5 μηνες Το kde4 ειναι γενικα βαρυτερο απο το gnome, ποσο μαλλον οταν πρεπει να τρεξει απο το live cd και να φορτωσει προσωρινα οτι του ζητησεις στη λιγοστη μνημη. σε pentium 4 2.6GHz με 768 ram τρεχει κανονικα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jim_p Δημοσ. 24 Ιουνίου 2009 Share Δημοσ. 24 Ιουνίου 2009 Οταν λεω οτι ειναι βαρυτερο απο το gnome προφανως δεν εννοω σε μια κανονικη εγκατασταση, αλλα για την περιπτωση του live cd. Αν και στο δικο μου pc (Ε4500, 2GB ram, fglrx), αμεσως μετα το login το kde4 πιανει ~190MB, 50 περισσοτερα απο το gnome! Και ολα αυτα χωρις εφε κλπ σε κανενα απο τα 2 και μετρημενα με το htop. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
petros666 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2009 Share Δημοσ. 24 Ιουνίου 2009 ενα ματσο χαλια το KDE, τουλαχιστον στη mandriva πηγα να αλλαξω την εμφανιση των παραθυρων και χαθηκαν τα παντα και panel και wallpaper και εικονιδια και ..., μονο με επανεκκινηση συνηλθε και οταν το ξαναδοκιμασα παλι τα ιδια εφυγε οπως ηρθε και επεστρεψα στην δοκιμασμενη συνταγη του ubuntu, τσαμπα το φορματ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
sergyma Δημοσ. 24 Ιουνίου 2009 Share Δημοσ. 24 Ιουνίου 2009 ενα ματσο χαλια το KDE, τουλαχιστον στη mandriva το να σου αρεσει μια αλλη διανομη ειναι θεμιτο το να βαζεις διαολιες οτι η mandriva ειναι ενα ματσο χαλια ειναι αλλο δεν φταιει η mandriva αν εσυ εκανες 666 λαλακιες μαζι και εχεις μαυρα μεσανυχτα λιγη προσοχη στις εκφρασεις σου εσαι και νεοπας βλεπω Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
BonJovi1000 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2009 Share Δημοσ. 24 Ιουνίου 2009 οχι sergyma εχει καποιο δικιο το παιδι στο οτι τρωει πολλα προβληματα σε τετοιου ειδους αλλαγες αν διαβασεις και το bug μου θα καταλάβεις ασε που συνεχεια πεταει και ενα bug για το kde και κανει <<ανανεωση>> στη συνεχεια απλα πρεπει να ειναι λιγο πιο κοσμιος.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
giannis12a Δημοσ. 24 Ιουνίου 2009 Μέλος Share Δημοσ. 24 Ιουνίου 2009 Τώρα έφυγε από το pc, βαριέμαι να ξανακάνω δοκιμές. Απλά το λέω γιατί δεν με είχε συνηθίσει σε τέτοιες καταστάσεις η Mandriva τα τελευταία χρόνια. Στο ίδιο pc που λέω στην αρχή, το 2008.1 σκότωνε και με όλα τα εφέ του compiz ενεργοποιημένα. Και τώρα να μην μπορώ να την ξεκινήσω , με εξέπληξε δυσάρεστα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
DIMITRISG Δημοσ. 24 Ιουνίου 2009 Share Δημοσ. 24 Ιουνίου 2009 Για liveCD μιλαμε ή για κανονική εγκατάσταση; ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 19:31 ---------- το να σου αρεσει μια αλλη διανομη ειναι θεμιτο το να βαζεις διαολιες οτι η mandriva ειναι ενα ματσο χαλια ειναι αλλοδεν φταιει η mandriva αν εσυ εκανες 666 λαλακιες μαζι και εχεις μαυρα μεσανυχτα λιγη προσοχη στις εκφρασεις σου εσαι και νεοπας βλεπω σωστός Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
BonJovi1000 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2009 Share Δημοσ. 24 Ιουνίου 2009 ενταξει παιδια και εγω εχω μανδριβα και σε λαπτοπ και σε 2 desktop αλλα το να λεμε λιγακι την αληθεια δεν πειραζει και η αληθεια οπως ειπα ειναι οτι απο την 2008.1 εως σημερα απο αποψη σταθεροτητας πηγαινει πισω ολο bugs ειναι η <<ατιμη>> κριμα...πρεπει να κανει στροφη προς την σταθεροτητα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
DIMITRISG Δημοσ. 24 Ιουνίου 2009 Share Δημοσ. 24 Ιουνίου 2009 επειδη παρακολουθω την εξελιξη της διανομης απο κοντα, δεν διαπιστωνω καμια οπισθοδρομιση το αντιθετο θα ελεγα. Σε χρησιμοτητα στο σπιτι εχουμε ολοι mandriva και δεν αντιμετωπιζουμε κανενα προβλημα. Μονο στο δικο μου pc εχω το bug του kio_http που απασχολει μερικες φορες την cpu https://bugs.kde.org/show_bug.cgi?id=182778 Οποιος θελει να ενημερωθει με τις εξελιξεις της διανομης : http://wiki.mandriva.com/en/uploads/5/58/Specs2010.pdf So there you have it, Mandriva 2009.1 is an amazing release. It has everything that Kubuntu lacks in a KDE distro. Kubuntu has always been my favorite distribution, yet a release as good as this one may convince me to make the switch. To put it more simply, Mandriva 2009.1 is probably the best KDE-based distribution I have seen so far this year, and it’s everything that Kubuntu should have been. I definitely recommend anyone reading this to give Mandriva a shot. Hopefully you’ll find it as wonderful as I do. http://www.itnewstoday.com/?p=355 Γενικα εχει παρα πολυ καλες κριτικές. Επισης ως η μονη καθαρα ευρωπαικη διανομη εχει μερικα πολυ καλα χαρακτηριστικά και διαφορετικη φιλοσοφια. επειδη ασχολουμαι και ενεργα με μεταφρασεις πακεταρισμα κλπ , εχεις το αισθημα της ανεξαρτησιας και απο διαφορες συζητησεις σε mailinglists που διαβαζω, οι contributors λενε οτι σε αλλες διανομες με αμερικανικη φιλοσοφια δεν εχουν την ελευθερια στο contribution που εχουν στη mandriva , απλα για να δωσω μια εικονα της διανομης. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
sergyma Δημοσ. 24 Ιουνίου 2009 Share Δημοσ. 24 Ιουνίου 2009 ενταξει παιδια και εγω εχω μανδριβα και σε λαπτοπ και σε 2 desktop αλλα το να λεμε λιγακι την αληθεια δεν πειραζεικριμα...πρεπει να κανει στροφη προς την σταθεροτητα η αληθεια ειναι εδω http://wiki.mandriva.com/en/2009.1_Errata και μπορει να τη δει οποιοσδηποτε εγω ανηκω στην κατηγορια display freezes with Intel graphics cards (οχι τοσο συχνα οσο στην αρχη) αλλα αυτο ειναι προβλημα του Xorg server version 1.6 καθοτι εχω βρει και αναφορες για το ιδιο προβλημα με ubuntu 9.04 ελπιζω οτι η Mandriva 2010 που θα εχει Xorg 1.7 http://wiki.mandriva.com/en/2010.0_Development#Technical_specifications θα εχει λυσει το προβλημα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.