Προς το περιεχόμενο

Stacker Tec Cooled

Vatos_locos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 55
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
  • 2 εβδομάδες αργότερα...

Vatos, έβαλα σε λειτουργία το Tec αλλά..

ενώ στη αρχή δημιουργείται το γνωστό φαινόμενο της κρύας και καυτής πλευράς στη συνέχεια και οι 2 πλευρές βράζουν.

Μήπως η ψύξη που του βάζω δεν αρκεί και δεν κάνει απαγωγή? Το Tec είναι 400w, μήπως είναι κάπως μεγάλο για PC?

Του δίνω ρεύμα από molex 4pin από ένα τροφοδοτικό 450w.

Ti μ@αλ@κία γίνετε?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

ποιο tec έχεις ? 400Watt είναι η κατανάλωση και ναι η ψύξη σου δεν φτάνει για να δουλέψει σωστά ή απλά του έχεις βάλει να τραβάει πολλά περισσότερα watt από όσα είναι

τότε είναι 117watt QCmax το tec σου ρεύμα δώστου από τροφοδοτικό που να μπορεί να δώσει 15Volt 22Α dedicated αλλά δεν κάνει για τον 8600 σου px είναι μικρό θες τουλάχιστον 226QCmax

Έχω βάλει έναν Celeron D 430 πάνω για δοκιμές :-D Σε αυτόν θα το δοκιμάσω. Δεν έχω τροφοδοτικό που μπορεί να δώσει τέτοιο ρεύμα. Νομίζω ότι ενας φορτιστής για μπαταρίες αυτοκινήτων με αυτά τα specs πρέπει να κάνει, έτσι δεν είναι?

αμέ κάνει αλλά που θα βάλεις τέτοιο πράγμα ?

πάρε από ebay ένα meanwell με 40-50 € 12Volt 29Α

πάντως με αυτό το tec μην περιμένεις και overclock είναι πολλά τα watt μετά

Αυτή τη στιγμή το δουλεύω σε ένα άλλο PC με C2D E4300 Direct χωρίς cold plate με ρεύμα από ένα 2ο τροφοδοτικό PC της πλάκας και είμαι Idle 12-14 βαθμούς. Mε νερό είναι και αυτό το PC αλλά με ένα ψυγείο 12cm. Αν του βάλω καλύτερη ψύξη στο tec θα κατέβω και άλλο έτσι δεν πάει? Το DT πόσο είναι σε αυτά?

Δεν το κρατάω ώρα ανοικτό γιατί τα καλώδια του τροφοδοτικού θα πάρουν φωτιά από το ρεύμα!!!

* Τον Ε8400 τον κρατάει στους 30 βάθμούς. Τελικά έχει διαφορά αρκετή με τον Ε4300!

πόσο θα πάει δεν ξέρω να σου πω εμένα μου το έκανε δώράκι γιατί τον ξέρω, από βαθμούς ούτε πάλι ξέρω δεν έχω δοκιμάσει ποτέ direct γιατί τα δικά μου tec είναι 50χ50 και 60χ60 που είναι λίγο τεράστια για direct....

πάντως θα κερδίσεις σίγουρα γιατί όλο το tec που θα περισσεύει από το cpu και τώρα απλά δεν τραβάει watt από πουθενά θα δουλεύει και αυτό

και θα έχεις καλύτερο buffer.

το θέμα είναι οτι πρέπει να βρεις καλό cold plate και το hold down του block σου να αντέχει γιατί το tec δουλεύει καλύτερα όταν είναι συμπιεσμένο στα 150-300PSI. οπότε υπολόγιζε οτι αν καταφέρεις τέτοια πίεση θα δεις πολύ πιο χαμηλές θερμοκρασίες

** τα πιο πολλά block αν θυμάμαι καλά δίνουν από μόνα τους λιγότερο από 10-15lbs mount pressure ε την μητρική χωρίς να την σπάσουν, που το αντίστοιχο στα tec για να δουλέψουν σωστά είναι ~ 60lbs μοπότε καταλαβαίνεις οτι χάνεις πάρα πολύ

To Tec πάνω αναφέρει TEC1-12726. Οι διαστάσεις του είναι 50χ50. Μπορείς να ρωτήσεις τον δικό σου πόσο θα μου πάει ένα Cold plate και να μου στείλεις λεπτομέρειες πμ.

Βρήκα κάτι specs http://ucdkorea.en.ec21.com/product_detail.jsp?group_id=GC01273246&product_id=CA01273643&product_nm=Thermoelectric_Element

Αφού το άρχισα το πείραμα ας το τελειώσω...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...