Vatos_locos Δημοσ. 24 Ιουνίου 2009 Share Δημοσ. 24 Ιουνίου 2009 είπα να το κάνω thread να τα μαζέψω όλα μαζί κάπου το όλο project ήταν ένα stacker με 2 loop νερό το hardware υπάρχει στην υπογραφή μου.... μία είναι για cpu και η άλλη για vga στη συνέχεια είπα να παίξω με το peltier effect* * peltier effect τα υλικά που χρειάστηκαν ήρθαν από e-bay τα tec και τα καλώδια για τα tec από energia.gr. Τα tec χρειάζονται καλώδια σιλικόνης όταν είναι πάνω από 80watt Qcmax γιατί τραβάνε πάρα πολύ ρεύμα και τα καλώδια από τα τροφοδοτικά για pc 100% θα καούν το project προχωράει αργά αλλά σταθερά γιατί θέλει αρκετά λεφτά και έπρεπε να περιμένω και άλλα άτομα να μου φτιάξουν ότι χρειαζόμουν ας μην τα πολυλογώ μιας και σε όλους αρέσουν οι photos το stacker μόνο του με τα νερά είναι εδώ εδώ είναι Cold plate που χρειάζεται για να γίνει το tec σάντουιτς με το block ώστε να έχει 60lb πίεση αλλιώς το tec δεν αποδίδει σωστά συν οτι με ένα cold plate 10mm πάχος έχει καλύτερο buffer για να ψύχει πιο σωστά και όχι ακαριαία το cpu το cold plate κατασκευάστηκε από το Μιχάλη ( eleven ) που φτιάχνει και τα γνωστά ελληνικά bock εδώ είναι το ένα από τα δύο tec ( το δεύτερο ακόμα έρχεται ) και τα καλώδια που θα μπουν για να αντέξουν τα 26ampere που θέλει το tec στα 15.4Volt, εδώ να επισημάνουμε οτι τα tec μπορούν να παίξουν και με λιγότερα volt από όσα είναι rated αλλά μειώνετε δραματικά η απόδοσή τους. Τα molex στην φωτογραφία είναι προσωρινά και όταν το tec Θα μπει κανονικά με meanwell τροφοδοτικό δεν πρέπει να υπάρχουν γιατί 99% θα αρπάξουν φωτιά εγώ τα έβαλα απλά για να testαρω το tec όταν ήρθε από ebay και εδώ η πρώτη δοκιμή να γίνει το σάντουιτς από εδώ και κάτω συνεχίζετε όταν μου έρθουν και τα υπόλοιπα πράγματα χρειάζομαι ήδη μεγαλύτερες βίδες για να μπει το block μιας και με το cold plate και το tec ψήλωσε πάρα πολύ, μόνωση στο board, τροφοδοτικό για αυτό το tec μιας και αυτό είναι 400 watt οπότε δεν τρέχει από πουθενά εκτός από dedicated psu και το επόμενο tec που προορίζετε για το chipset της evolution με το tec στα 5volt και 1 Ampere είδα -20 στον αέρα ( χωρίς φορτίο ) οπότε μέχρι τα 15.4 και 26Ampere θα παίζει πολύ πιο χαμηλά αλλά δεν έχω θερμόμετρο μέχρι -20 πάει το δικό μου δοκίμασα απλά να το δουλέψω λίγο με το ppc&c 750 watt αλλά τον έπινε αμέσως άνοιγε το ovc protection και το τροφοδοτικό έκλεινε ακαριαία Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Super Moderators Thresh Δημοσ. 24 Ιουνίου 2009 Super Moderators Share Δημοσ. 24 Ιουνίου 2009 άντε επιτέλους... πότε θα έρθει το τροφοδοτικό? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Vatos_locos Δημοσ. 24 Ιουνίου 2009 Μέλος Share Δημοσ. 24 Ιουνίου 2009 όταν το παραγγείλω και έχω λεφτά γιατί θέλει και 122€ και αυτό το μήνα είμαι λίγο σφιγμένος εξού και το αργά "αλλά σταθερά" Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
swiftech Δημοσ. 24 Ιουνίου 2009 Share Δημοσ. 24 Ιουνίου 2009 ωραιος παντως.. ποσο περιπου βλεπεις να πηγαινει σε λεφτα? εχεις ετοιμο νερο απλα να προσθεσεις το tec τι psu θελει? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Vatos_locos Δημοσ. 24 Ιουνίου 2009 Μέλος Share Δημοσ. 24 Ιουνίου 2009 από λεφτά τα tec με τροφοδοτικά καλώδια cold plate μονώσεις και ότι άλλο χρειαστεί πάνε περίπου 150-200€ αν πάρεις used psu τότε πας κάτω από 100€ αλλά δεν λέει... σύν όσα παραπάνω θα πληρώνεις στην ΔΕΗ γιατί τα tec πίνουν ρεύμα στο πολύ χαλαρό τους το θετικό σε όλο το story είναι οτι έχεις έναν "μηχανικό" τρόπο ψύξης 0 έξτρα θόρυβο μιας και τα tec δεν ακούγονται αλλά πληρώνεις πολλά παραπάνω στο ρεύμα συν οτι είναι ο πιο προσιτός τρόπος για subzero αν έχεις καλό νερό από πριν, αλλά κανένας δεν μπορεί να εγγυηθεί τίποτα πάλι όμως έχεις να μπλέξει με μόνωση υγροποίηση cold plate που θέλει λίγο μελέτη ανάλογα το tec και να βρεις και άτομο με τόρνο να στο φτιάξει. οι λούπες υπήρχαν ήδη από πριν με την προοπτική οτι κάποτε θα έβαζα tec αλλά το είχα παρατήσει και έτσι είχα βάλει μέσα στο στακερ απλά 2 λούπες ξεχωριστές psu θέλει κάποιο που να είναι 350Watt τουλάχιστον και να μπορεί να δώσει 26Ampere constant πράγμα που τα τροφοδοτικά για pc δεν το κάνουν γιατί έχουν τα ovp & ocp protection και τα καλώδια τους δεν αντέχουν τόσα Αμπερ οπότε αν δεν κλείνανε από μόνα τους θα αρπάζανε φωτιά οπότε meanwell Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
alexzzz Δημοσ. 24 Ιουνίου 2009 Share Δημοσ. 24 Ιουνίου 2009 (τι γλώσσα μιλάς ρε μλκ... ιτς δεν κατάλαβα από όλο το τόπικ) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Vatos_locos Δημοσ. 24 Ιουνίου 2009 Μέλος Share Δημοσ. 24 Ιουνίου 2009 (τι γλώσσα μιλάς ρε μλκ... ιτς δεν κατάλαβα από όλο το τόπικ) Ελληνοηλεκτροτεχνικά Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
swiftech Δημοσ. 24 Ιουνίου 2009 Share Δημοσ. 24 Ιουνίου 2009 τουλαχιστον να δουμε τι αποδοση θα εχεις αν και εχεις κρυο επεξεργαστη εχω δει κατι tec ετοιμα εξωτερικα αλλα θες πολλα για να τα φερεις απο αμερικη.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mchrisober Δημοσ. 24 Ιουνίου 2009 Share Δημοσ. 24 Ιουνίου 2009 απιστευτη δουλεια... μπραβο και περιμενουμε την συνεχεια Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Vatos_locos Δημοσ. 24 Ιουνίου 2009 Μέλος Share Δημοσ. 24 Ιουνίου 2009 τουλαχιστον να δουμε τι αποδοση θα εχεις αν και εχεις κρυο επεξεργαστηεχω δει κατι tec ετοιμα εξωτερικα αλλα θες πολλα για να τα φερεις απο αμερικη.. από απόδοση θα δείξει πιο πολύ για πείραμα το κάνω παρά για την ψύξη.... από China τα πήρα εγώ φθηνά καινούρια και χωρίς τελώνια απιστευτη δουλεια... μπραβο και περιμενουμε την συνεχεια thanks αδερφέ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
swiftech Δημοσ. 24 Ιουνίου 2009 Share Δημοσ. 24 Ιουνίου 2009 τα ταχυδρομικα ειναι τα πολλα.. ενα κουτι που θελω ειχε 450$ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kostasR1 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2009 Share Δημοσ. 25 Ιουνίου 2009 Vatos θέλω να σε ρωτήσω σχετικά με την υγροποίηση, από που και μετά αρχίζει το φαινόμενο να εμφανίζετε? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Vatos_locos Δημοσ. 25 Ιουνίου 2009 Μέλος Share Δημοσ. 25 Ιουνίου 2009 10 βαθμούς κάτω από την Ambient ξεκινάει η υγροποίηση Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
caution Δημοσ. 25 Ιουνίου 2009 Share Δημοσ. 25 Ιουνίου 2009 ( πάρε κανένα UEi/Fluke να μετράς και κάτω από τα είκοσι ρααα ) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Vatos_locos Δημοσ. 25 Ιουνίου 2009 Μέλος Share Δημοσ. 25 Ιουνίου 2009 κάπου έχω ένα fluke αλλά το έχει κάποιος φίλος μου και δεν θυμάμαι σε ποιανού το σπίτι είναι πρέπει όντως να το πάρω Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.